Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΝάξος: Ερχεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας, τιμή στο "Flisvos Michalis Mavrogiannopoulos"

Νάξος: Ερχεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας, τιμή στο “Flisvos Michalis Mavrogiannopoulos”

|

Οσοι μεγαλώσαμε στη Νάξο την δεκαετία του 80 είχαμε την τύχη να απολαύσουμε τον Μιχάλη Μαυρογιαννόπουλο να οδηγεί την ιστιοσανίδα του και να “καβαλάει” τα κύματα ακόμη και μέσα στο λιμάνι της Νάξου…

Νεαρός τότε ήταν εκ των πρωτοπόρων στον τομέα της ιστιοσανίδας. Χάζευε τους ξένους και έχοντας το πλεονέκτημα να διατηρεί τον “Φλίσβο” εκεί στην άκρη του Αγίου Γεωργίου ζητούσε να κάνει κι αυτός μία …βόλτα. Οι τουρίστες του έδιναν την ιστιοσανίδα και ο νεαρός τότε Μιχάλης γοητευμένος από την ξεχωριστή εμπειρία “ταξίδευε” σε έναν κόσμο ιδιαίτερο…

Τα χρόνια πέρασαν.. Η ιστιοσανίδα απέκτησε κυρίαρχο ρόλο στη ζωή των ανθρώπων που εμπλέκονται με τα θαλάσσια σπορ και ο Μιχάλης Μαυρογιαννόπουλος (σ.σ. έφυγε από τη ζωή το 2010) “βλέπει” σήμερα τους συγγενείς και φίλους να τιμούν τα πρώτα του βήματα.

Πως; Μα με την διοργάνωση του 1ου Flisvos Michalis Mavrogiannopoulos, της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος – Ανδρών και Γυναικών – ιστιοσανίδας Freestyle, από 16 έως και 20 Οκτωβρίου, στην παραλία του Αγίου Γεωργίου στη θέση “Φλοίσβος”.

Συμπίπτει με τα 50 χρόνια ιστορίας και ενασχόλησης στα θαλάσσια σπορ με την παρουσίαση της πρώτης σχολής ιστιοσανίδας στη Νάξο (θέση Φλοίσβος) και μία από τις πρώτες στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2009 είχε πραγματοποιηθεί Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην περιοχή εκεί και μερικά χρόνια αργότερα (2013 – 2015) πάλι είχαμε αγώνες με παρουσία δεκάδων πρωταθλητών αλλά και Ναξιωτών…

Η συγκεκριμένη δράση τιμά τον Ναξιώτη αθλητή Μιχάλη Μαυρογιαννόπουλο και όπως διαβάζουμε αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 40 αθλητές (ανδρες και γυναίκες) που θα προσφέρουν μοναδικό  και υψηλής ποιότητας θέαμα.

Είναι η κορύφωση της διοργάνωσης που έχει ξεκινήσει από τη Νότια Αφρική, την Καραϊβική (Μπονέρ) και συνέχισε στην Ευρώπη (Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Δανία και Ιταλία) πριν φτάσει στην Ελλάδα και δη στη Νάξο.

lennart_neubauer_2_1_

 

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές; ο δικός μας πρωταθλητής του freestyle surf Lennart Neubauer, ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει την 1η θέση στο Fuerteventura PWA World Cup και θα ταξιδέψει τέλη Σεπτεμβρίου στο Sylt της Γερμανίας – σ.σ. εκεί όπου πέρυσι πήρε τη 1η θέση στην Ευρώπη και τη 2η στο κόσμο – για να διεκδικήσει την 1η θέση στον κόσμο.

Ακούστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Μανώλης Ορφανός – εκ των διοργανωτών – στην “Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3” και στην εκπομπή “Cyclades On Air” για την συγκεκριμένη διοργάνωση..

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 

Ομως είχαμε την Τρίτη 13 Αυγούστου και την ομόφωνη απόφαση (με παρατηρήσεις όσον αφορά τη προστασία των περιοχών “Natura”) του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος..

Ο κ. Τάσος Βάβουλας που παρευρέθηκε στο Δημ. Συμβούλιο για αυτό το λόγο, τόνισε πως το σημείο που θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα, δεν επηρεάζει καθόλου προστατευόμενες περιοχές και ως εκ τούτου θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ντόπιους και τους επισκέπτες του νησιού, να παρακολουθήσουν το μοναδικό αυτό θέαμα.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:  Τη παροχή συναίνεσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στον «ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ» για την παραχώρηση αιγιαλού 700τ.μ. στη παραλία του Αγίου Γεωργίου στη Νάξο, στη θέση Φλοίσβος, για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ιστιοσανίδας freestyle, από 12 Οκτωβρίου έως 22 Οκτωβρίου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην υπ’ αρ. πρωτ. 13653/26-07-2024 εισήγηση του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου, η οποία αναλυτικά καταχωρείται στο ιστορικό της παρούσας.

Σε μορφή pdf…

9Ι81ΩΚΗ-Ι7Π

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος: Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία

Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία στην Πάρο

Ισπανία – Βαλένθια: Κόβει νερό και ρεύμα στα παράνομα καταλύματα airbnb

Η Βαλένθια κόβει νερό και ρεύμα στις παράνομες βραχυχρόνιες μισθώσεις – Μέτρα και για την κρουαζιέρα

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Σε ρυθμό εκλογών και ταμειακή ενημερότητα

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Ανακοίνωση για την προθεσμία απόκτησης ταμειακής ενημερότητας για τις εκλογές

Blue Star Paros: Αλλαγή (19/09) στην ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά

Νέα αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Paros από τον Πειραιά προς Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό

Μύκονος: Πρόστιμο 995 χιλιάδων ευρώ γιατί “έκρυβε” 199 παράνομα καταλύματα (!!!)

995.000 ευρώ πρόστιμο γιατί έκρυβε από την εφορία 199 βίλες στη Μύκονο

Πανναξιακός ΑΟΚ: Με τα “μπλε” ο Δούκας Γρούδος που έχει κάνει την .. άνοδο ρουτίνα

Πέντε σερί ανόδους μετράει ο Δούκας Γρούδος που θα φορέσει φέτος τη φανέλα του Πανναξιακού ΑΟκ

Λιμενικό Σώμα: Τραυματισμός επιβάτη στο ναυάγιο της Πάρου

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση έξι (6) ατόμων σε σκάφος στα "Ψαλίδια" και η παρουσία του "Blue Star Paros"

Κουφονήσι – Σ.Τ.Ε.Κ.: Εντονη διαμαρτυρία για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, οι προτάσεις

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρηματιών Κουφονησίου για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και οι προτάσεις που κατέθεσαν

Σίφνος: Ξεκινάει σήμερα το 16ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” (πρόγραμμα)

Ποιο είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο 16ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές" (πρόγραμμα)

Blue Star Paros: “Παρουσία” στην διάσωση έξι (6) ναυαγών μεταξύ Νάξου και Πάρου

Ταχύπλοο σκάφος με 6 επιβάτες, σήμανε συναγερμό για εισροή υδάτων ενώ βρίσκονταν μεταξύ Πάρου και Νάξου - "Παρουσία" από το Blue Star Paros για την διάσωση των επιβατών

Νάξος – Απόλλωνας: Επεσε αυτοκίνητο στη θάλασσα (!!!)

Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα στον Απόλλωνα της Νάξου

Ευρυτανία: Ο Ναξιώτης που μέσω .. Γερμανίας εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στα Φουρνά

Ένα δικό μας παιδί (από Νάξο) με την οικογένειά του είναι οι πρώτοι που μετακόμισαν στη Φουρνά Ευρυτανίας όπου τους παρείχαν στέγη και εργασία προκειμένου να εμπλουτισθεί το ανθρώπινο δυναμικό του χωριού....

Νάξος – Ben Slot: “Κρατάτε στα χέρια σας χρυσό, φροντίστε να το αξιοποιήσετε σωστά”

O Ολλανδός ιστορικός Μπεν Σλοτ γυρίζει το χρόνο πίσω... Μετράει 50 χρόνια επαφής με τη Νάξο.. Μιλάει από το Αγερσανί για αυτά που του αρέσουν, για αυτά που δεν του αρέσουν και εξηγεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο ότι μας απασχολεί.. Κυκλαδική 2011.

Hellenic Highspeed: Για δύο μέρες θα πάει Σύρο – Μύκονο – Ικαρία

Hellenic HighSpeed.. Δρομολογείται για δύο μέρες στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Ικαρία - Σάμος

Express Skopelitis – Γ. Φωστιέρης: “Σας ευχαριστώ…” και οι σκέψεις περί τιμής από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ανάρτηση από το cpt Γιάννη Φωστιέρη ως δείγμα "ευχαριστώ" για τις ευχές που έχει λάβει αυτές τις ημέρες - Οι προθέσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ben Slot: Ο Ολλανδός που έγινε Ναξιώτης (video)

ο κ. Κώστας Κατσουρός ιστορικός και  διευθυντής του περιοδικού ΦΛΕΑ και η κα Γενοβέφα Μανωλά, σύζυγος του αείμνηστου Μανώλη Μανωλά, δυο άνθρωποι που το γνώρισαν, δυο φίλοι του, μας μιλούν για τον άνθρωπο Ben Slot.

Πολυτάρχου: Με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο κύπελλο και στο βάθος .. ΑΟ Μυκόνου

Δυνατό ξεκίνημα του Μιχάλη Πολυτάρχου με την Δάφνη Δαφνίου - Οι επιδόσεις του και ο .. ΑΟ Μυκόνου που έρχεται

Νάξος – Στ. Σέργης: “Ξέρεις τι είναι να βλέπεις την μπουλντόζα να καταστρέφει το καϊκι;”.

Περίπου 13.500 ξύλινα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη έχουν δοθεί για κόψιμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος που πριμοδότησε την καταστροφή τους

Νάξος: Μοναδικό παράδειγμα βιώσιμου και βιωματικού τουρισμού

Μικρά παραδείγματα και εικόνες που δείχνουν μία άλλη Νάξο...

Αμοργός: Το Ψηφιακό Οπτικοακουστικό Αρχείο της Παραδοσιακής Μουσικής είναι γεγονός (video)

Η παράδοση ταξιδεύει στο μέλλον μέσα από το cycladesfolkmusic.com - Τι λένε οι πρωταγωνιστές (video)