Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΟι 3 +1 καλύτερες περιοχές για να μείνετε στη Νάξο

Οι 3 +1 καλύτερες περιοχές για να μείνετε στη Νάξο

|

Η Νάξος είναι ένα πανέμορφο νησί με πάρα πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο, για να ανακαλύψουν τις ομορφιές που κρύβει αυτός ο τόπος. Η νούμερο ένα ερώτηση όμως που δημιουργείται στη σκέψη των ταξιδιωτών είναι… «πού θα μείνουμε;»

Μην ανησυχείτε καθόλου! Ανακαλύψτε τις 4 καλύτερες περιοχές στη Νάξο για να νοικιάσετε το κατάλυμά σας ανάλογα με τις ανάγκες που έχετε.

Χώρα

Ο κεντρικότερος και σημαντικότερος οικισμός του νησιού είναι η Χώρα. Εκεί καταφθάνουν τα πλοία από τον Πειραιά, τη Ραφήνα αλλά και τις υπόλοιπες Κυκλάδες.

Υπάρχουν σούπερ μάρκετ, ΑΤΜ, φαρμακεία, αλλά φυσικά και πολλές επιλογές σε καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, και έντονη νυχτερινή ζωή. Τα περισσότερα εξ αυτών θα τα βρείτε στην Πλατεία Πρωτοδικείου που είναι το κύριο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Δίπλα στη Χώρα υπάρχει και η οργανωμένη παραλία του Αγίου Γεωργίου. Η απόσταση είναι μικρή οπότε μπορείτε να πάτε και με τα πόδια, ενώ η παραλία είναι μία από τις καλύτερες του νησιού!

Η Χώρα της Νάξου όμως έχει και πολλά αξιοθέατα για να δείτε. Την πύλη της Πορτάρας που χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. και λέγεται ότι ήταν η πύλη του ναού Απόλλωνα, ο Πύργος Γλέζου, ο μοναδικός από τους 12 που υπήρχαν στη μεσαιωνική εποχή, αλλά και αυτός της Della Rocca Barozzi που βρίσκεται στην είσοδο του κάστρου.

Το Ενετικό κάστρο κατοικείται μάλιστα μέχρι και σήμερα από τον 13ο  αιώνα μ.Χ., ενώ υπάρχει και το κάστρο του Σανούδου. Το αρχαιολογικό μουσείο αξίζει επίσης μία επίσκεψή σας.

Η πόλη χρονολογείται πριν από την εποχή των Ενετών, οπότε είναι σαφώς επηρεασμένη και τα δρομάκια της είναι σε στυλ λαβύρινθου με πεζούλια και λευκά σπιτάκια. Ανακαλύψτε τα εντός και εκτός του Ενετικού κάστρου καθώς τριγυρνάτε στην πόλη.

Οι επιλογές σας φυσικά σε ξενοδοχεία και δωμάτια είναι πολλές. Η Διαμονή στη Νάξο ποτέ δεν ήταν ευκολότερη…

Πλάκα

Μόλις 20 λεπτά μακριά από τη Χώρα βρίσκεται η Πλάκα. Ένα παραθαλάσσιο θέρετρο με μια αμμώδη παραλία 4 χιλιομέτρων η οποία είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία και βρίσκεται στις καλύτερες όλης της Ευρώπης μιας και ξεχωρίζει λόγω των αμμόλοφών της.

Ένα μέρος της είναι πλήρως εξοπλισμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ υπάρχουν ακόμη και σχολές κατάδυσης ή σταντ για θαλάσσια σπορ. Με δεκάδες ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε πολύ καλές τιμές αλλά ακόμη και κάμπινγκ σίγουρα θα βρείτε το ιδανικό για εσάς. Πολλές επιλογές έχετε και σε ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ αλλά και καταστήματα όλων των ειδών για να αγοράσετε τα απαραίτητα ή οτιδήποτε άλλο θελήσετε.

Αγία Άννα

Η Αγία Άννα είναι ένα εξίσου τουριστικό μέρος του νησιού, ακόμη πιο κοντά στη Χώρα. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό για εκείνους που θέλουν να χαλαρώσουν και να περάσουν ήσυχα τις μέρες τους.

Η αμμώδης παραλία της είναι ιδανική για οικογένειες λόγω των ρηχών νερών της, ενώ μεγάλο κομμάτι της έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Θα βρείτε και κάποια θαλάσσια σπορ σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε ή να ξανακάνετε.

Κατά μήκος υπάρχουν και πολλά καταστήματα, beach bar και ταβέρνες. Από το λιμανάκι της περιοχής μπορείτε να επισκεφτείτε κοντινές παραλίες ή νησιά.

Για τη διαμονή σας έχετε πολλές επιλογές σε οικονομικά καταλύματα όλων των ειδών. Πολλά εξ αυτών βρίσκονται και σε κοντινή απόσταση από την παραλία.

Μικρή Βίγλα

Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ πρέπει οπωσδήποτε να μείνουν στη Μικρή Βίγλα. Οι συνθήκες που επικρατούν εκεί είναι ιδανικές για windsurf και kitesurf λόγω του αέρα και για αυτό προσελκύει και χιλιάδες κόσμο κάθε χρόνο από όλον τον πλανήτη.

Η παραλία χωρίζεται από ένα λόφο γεμάτο με δέντρα προσφέροντας μια πιο τροπική αίσθηση. Για τα θαλάσσια σπορ θα κατευθυνθείτε στη βόρεια πλευρά της παραλίας, ενώ στη νότια μπορείτε απλά να απολαύσετε τη θάλασσα και να χαλαρώσετε.

Η περιοχή δεν έχει ιδιαίτερη νυχτερινή ζωή και για κάτι τέτοιο θα πρέπει να προσανατολιστείτε προς τη Χώρα. Υπάρχει βέβαια ένα φεστιβάλ μουσικής που συμβαίνει κάθε χρόνο κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Τα βράδια είναι αρκετά ήσυχα στην περιοχή και μπορείτε απλά να απολαύσετε τα τοπικά μπαρ και τις ταβέρνες. Για κάτι πιο δραστήριο θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς την Πλάκα που είναι μόλις 5 λεπτά με το αμάξι ή αλλιώς στη Χώρα.

Είστε έτοιμοι για να κλείσετε τη διαμονή σας

Μη χάνετε στιγμή! Γνωρίζετε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για να πάρετε την απόφασή σας και να περάσετε τις πιο μαγευτικές στιγμές στο νησί. Η Νάξος σας περιμένει να την ανακαλύψετε…

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Φιλώτι: Εκδήλωση για τον τουρισμό και την επόμενη ημέρα

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και στο Φιλώτι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα ''Φιλώτι και Τουρισμός, Ένα κρίσιμο σταυροδρόμι ''.

Πάρος – Κίνηση Πολιτών: Αγωνία για το νερό και την ΔΕΥΑ

Κίνηση Πολιτών Πάρου: Ανησυχία για το νερό και την τύχη της ΔΕΥΑ Πάρου - Τι αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή, οι προτάσεις

Δωδεκάνησα: Υποχώρηση ακτογραμμής 45 μέτρων στη Σορωνή (Ρόδος)…

Γιατί διαβρώνονται οι ακτές – Στη Σορωνή η ακτογραμμή υποχώρησε 45 μέτρα - Δείτε παραδείγματα άλλων περιοχών

Αμοργός: Το Ψηφιακό Οπτικοακουστικό Αρχείο της Παραδοσιακής Μουσικής είναι γεγονός (video)

Η παράδοση ταξιδεύει στο μέλλον μέσα από το cycladesfolkmusic.com - Τι λένε οι πρωταγωνιστές (video)

Ben Slot: Ο Ολλανδός που έγινε Ναξιώτης (video)

ο κ. Κώστας Κατσουρός ιστορικός και  διευθυντής του περιοδικού ΦΛΕΑ και η κα Γενοβέφα Μανωλά, σύζυγος του αείμνηστου Μανώλη Μανωλά, δυο άνθρωποι που το γνώρισαν, δυο φίλοι του, μας μιλούν για τον άνθρωπο Ben Slot.

Σέριφος: Εχει έτοιμη μελέτη για την αγροτική οδοποιία του νησιού

Ολοκληρώθηκε η μελέτη της ΕΕΤΑΑ για έργο αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Σερίφου

ΠΝΑι: Αποφάσεις για τέλη στον τουρισμό και ανάπτυξη βραχονησίδων

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για το χωροταξικό - Όχι σε νέα Τέλη στον τουρισμό - Ναι στην τουριστική ανάπτυξη των βραχονησίδων

Νάξος – Απόλλωνας: Επεσε αυτοκίνητο στη θάλασσα (!!!)

Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα στον Απόλλωνα της Νάξου

Πανναξιακός ΑΟΚ: Στα “μπλε” και ο φόργουορντ Δημήτρης Κυριακόπουλος

Μία ακόμη επισημοποίηση μεταγραφής για τον Πανναξιακό ΑΟΚ - Τι δηλώνει ο νεαρός φόργουορντ

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Ερχεται διπλή συνεδρίαση, στο …βάθος χωροταξικό τουρισμού

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε και με ποια θέματα..

Νάξος – Απείρανθος: Το “αντίο” στην Κατερίνα Μπουγιούκα (της Χάρκας)

Η Νάξος λέει "αντίο" στην Κατερίνα Μπουγιούκα (της Χάρκας) που έφυγε νωρίς - Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου η εξόδιος Ακολουθία στην Αγία Γλυκερία (Γαλάτσι)

Νάξος – Ben Slot: “Κρατάτε στα χέρια σας χρυσό, φροντίστε να το αξιοποιήσετε σωστά”

O Ολλανδός ιστορικός Μπεν Σλοτ γυρίζει το χρόνο πίσω... Μετράει 50 χρόνια επαφής με τη Νάξο.. Μιλάει από το Αγερσανί για αυτά που του αρέσουν, για αυτά που δεν του αρέσουν και εξηγεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο ότι μας απασχολεί.. Κυκλαδική 2011.

“Blue Star Paros”: Νέα ώρα αναχώρησης (18:30) από τον Πειραιά για Σύρο – Παροναξία – Αμοργό

Με μία ώρα καθυστέρηση η αναχώρηση σήμερα (10/09) του Blue Star Paros από τον Πειραιά . Χρονοδιάγραμμα άφιξης στα λιμάνια

Αμοργός: Μετατρέπεται σε … Μύκονο; Τι λένε Καραϊσκος και Ψυχογιού

Αντιδράσεις για το σχέδιο επέκτασης του λιμανιού στα Κατάπολα. Ασύμβατο με τις διαστάσεις του παραδοσιακού οικισμού, λένε οι κάτοικοι που απέρριψαν με συντριπτικό ποσοστό τη μελέτη στη σχετική διαβούλευση

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Πολύωρη διακοπή ρεύματος αύριο (10/09) στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού

Μέσω ανακοίνωσης από τον ΔΕΔΔΗΕ έχουμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη (10/09) για πολλές ώρες... Δείτε σε ποιες περιοχές

Αγονη Παροναξίας: Από σήμερα (09/09) στο απογευματινό δρομολόγιο το “Blue Star Paros”

Στην γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Τήνος - Μύκονος δρομολογείται από σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου το "Blue Star Naxos"... Ποιο έρχεται στη θέση του

HighSpeed 4: Τις επόμενες δύο μέρες μπαίνει στη θέση του “Blue Star Naxos”

Το HIGHSPEED 4 θα αντικαταστήσει το BLUE STAR NAXOS, την Τρίτη 10/9 και την Τετάρτη 11/9, στην γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος

Ολλανδία: Εφυγε από τη ζωή ο …ναξιώτης ιστορικός Ben Slot

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή στην Ολλανδία, ο Ben Slot ένα πρόσωπο που έγραψε ιστορία στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο με τις ιστορικές του αναφορές