Τετάρτη, 18 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Δ. Λιανός: "Καταβάλλουμε προσπάθεια να ολοκληρωθούν τα έργα που είναι...

Νάξος – Δ. Λιανός: “Καταβάλλουμε προσπάθεια να ολοκληρωθούν τα έργα που είναι σε εξέλιξη”

|

“…. Το έργο του Φράγματος Τσικαλαριού θα συνεχιστεί το Φθινόπωρο, καθώς εγκρίθηκε η επιπλέον χρηματοδότησή του από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

# Η Δημοτική Αρχή και οι Υπηρεσίες του Δήμου καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για την ολοκλήρωση των έργων.

# Για εμάς, από την πρώτη στιγμή, κύρια προτεραιότητά μας ήταν και είναι να έχουμε όλοι νερό!

# Καταρτίσαμε συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο υλοποιείται, μισθώνοντας νέες γεωτρήσεις και αφαλατώσεις.

# Οι εγκαταστάσεις της ύδρευσης λειτουργούν στο μέγιστο της απόδοσής τους για να καλυφθούν οι ανάγκες των νησιών μας.

# Tο Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης, όπως ορίζει ο νόμος, προκειμένου να καλυφθεί η κατακόρυφη αύξηση του ενεργειακού κόστους καθώς και να περιορισθεί η υπερκατανάλωση”.

Μερικές από τις …στάσεις που γίνονται στην τοποθέτηση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού, σε χθεσινή του ανάρτηση στα social media και με αφορμή την κριτική που γίνεται στο διαδίκτυο για την εικόνα που έχει η Νάξος αυτές τις ημέρες… Μία εικόνα που προκαλεί αντιδράσεις – κυρίως στο εσωτερικό του νησιού – με τα έργα υποδομών – μετά από αρκετά χρόνια – να είναι σε εξέλιξη.

Εργα ουσίας όπως η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης στο Αεροδρόμιο Νάξου, η επισκευή του κρηπιδώματος στο λιμάνι, η επέκταση του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας αλλά και το Φράγμα του Τσικαλαριού όπου φαίνεται ότι παίρνει οριστικά το δρόμο του.. Ο κος Λιανός προχώρησε και σε ανάρτηση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου από το μακρινό 2003 με σκοπό να δείξει την τότε αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του σημειώνοντας “Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό και αποτελεί δικαίωμα κάθε πολίτη. Είναι απαραίτητη, όμως, η ορθολογική χρήση του από όλους μας, ώστε να διαφυλάξουμε τα διαθέσιμα αποθέματα”.

Αναλυτικά.. 

Σήμερα, στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εκτελούνται σημαντικά έργα για τα νησιά μας, όπως είναι η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης στο Αεροδρόμιο Νάξου, η επισκευή του κρηπιδώματος στο λιμάνι, έναντι Μυρτιδιώτισσας, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στο τμήμα Σαγκρί-Τρίποδες-ΒΙΟ.ΚΑ., η κατασκευή νέων τάφων σε δημοτικά κοιμητήρια, η μετατόπιση δικτύων ΟΚΩ στο πλαίσιο της βελτίωσης του αερολιμένα Νάξου, η κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, η αντικατάσταση και επέκταση δικτύου ύδρευσης σε διάφορα σημεία, τσιμεντροστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις οδών, η βελτίωση αγροτικής οδού από το αντλιοστάσιο στην περιοχή Λαμπαδά έως τις Κάπαρες και του δρόμου στα Καλαμούρια.

Επιπλέον, η σύμβαση επέκτασης του Νοσοκομείου υπεγράφη και άμεσα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για την επέκτασή του. Το έργο του Φράγματος Τσικαλαριού θα συνεχιστεί το Φθινόπωρο, καθώς εγκρίθηκε η επιπλέον χρηματοδότησή του από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και με θετική εισήγηση εστάλη στο Υπουργείο Υποδομών για τη συνέχιση του έργου. Η Δημοτική Αρχή και οι Υπηρεσίες του Δήμου καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για την ολοκλήρωση των έργων.

Για εμάς, από την πρώτη στιγμή, κύρια προτεραιότητά μας ήταν και είναι να έχουμε όλοι νερό!

Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν από την λειψυδρία για το τρέχον έτος. Καταρτίσαμε συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο υλοποιείται, μισθώνοντας νέες γεωτρήσεις και αφαλατώσεις, οι οποίες τοποθετήθηκαν προσωρινά (για 6 μήνες) στη χερσαία λιμενική ζώνη και στο Δημαρχείο, καθώς στα σημεία αυτά υπήρχαν οι απαιτούμενες υποδομές για την εγκατάστασή τους.

Επίσης, πραγματοποιήσαμε γεωτρήσεις στο Μαρμαροπέραμα, στην Ποταμιά και στην Αριοβέσα για να καλύψουμε τις ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης.

Οι εγκαταστάσεις της ύδρευσης λειτουργούν στο μέγιστο της απόδοσής τους για να καλυφθούν οι ανάγκες των νησιών μας.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης, όπως ορίζει ο νόμος, προκειμένου να καλυφθεί η κατακόρυφη αύξηση του ενεργειακού κόστους καθώς και να περιορισθεί η υπερκατανάλωση. Ενδεικτικά αναφέρω ότι το 2015 ο Δήμος πλήρωνε 245.000 € για την κατανάλωση ενέργειας ενώ το 2023 το ποσό εκτοξεύθηκε στα 2.733.000 €! Καθορίσαμε ενιαία τιμολογιακή πολιτική με 0,80 € ανά κυβικό σε όλον τον Δήμο μας, όταν το 2003 με την υπ΄ αριθμ. 47/14-2-2003 ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Δρυμαλίας είχε καθορίσει την τιμή του κυβικού στο 1€.

Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό και αποτελεί δικαίωμα κάθε πολίτη. Είναι απαραίτητη, όμως, η ορθολογική χρήση του από όλους μας, ώστε να διαφυλάξουμε τα διαθέσιμα αποθέματα.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα blueprint και κείμενο

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Porto Leone»: Η Τρούμπα των ’60s ζωντανεύει στη νέα μεγάλη σειρά εποχής του ALPHA

Μια συγκλονιστική ιστορία πάθους, εξουσίας και προδοσίας ξεδιπλώνεται στην καρδιά του λιμανιού του Πειραιά, με φόντο τη θρυλική Τρούμπα του 1965.

Τραγωδία στο Κουφονήσι: 88χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή «Άμμος» στο Κουφονήσι. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο Ιατρείο Κουφονησίου. Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.

Ζητείται αρτοποιός ή βοηθός αρτοποιού για τη σεζόν στη Νάξο

Οικογενειακή επιχείρηση (βλ Artos Bakery Lagogianni) αναζητά ενίσχυση για την καλοκαιρινή περίοδο με διαμονή, καλό κλίμα και στήριξη.

Απογειώνεται η Νάξος: Άνοδος 31% στις αφίξεις του αεροδρομίου τον Μάιο, ρεκόρ και στο 5μηνο

Με αυξημένα δρομολόγια και έντονο ενδιαφέρον για το νησί, το αεροδρόμιο της Νάξου σημείωσε σημαντική αύξηση τόσο τον Μάιο όσο και συνολικά το πρώτο πεντάμηνο του 2025.

«Μειώστε Ταχύτητα»: Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις περνάει το δικό του κοινωνικό μήνυμα (video)

Μια νέα καμπάνια οδικής ασφάλειας, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο πλαίσιο του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Hellenic Seaplanes: Σε εξέλιξη η ανάπτυξη του δικτύου υδροπλάνων – Δονούσα & Οινούσσες τα νέα μέλη στο δίκτυο προορισμών

Νέες αδειοδοτήσεις για Δονούσα και Οινούσσες – Συντονισμός της ΑΠΑ και ενίσχυση του στρατηγικού σχεδίου της Hellenic Seaplanes για τη νησιωτική σύνδεση

Η Δήλος αποκαλύπτει τα υδάτινα μυστικά της: Περιβαλλοντική αποστολή του ΕΛΚΕΘΕ στο Ιερό Νησί

Από πηγάδια και υδραγωγεία έως σπάνια ασπόνδυλα – νέα δεδομένα για το οικοσύστημα και τις προκλήσεις των άνυδρων νησιών του Αιγαίου

Το λεωφορείο της Καλαμάτας που “μιλάει” για την κλιματική αλλαγή

Μια πρωτοβουλία του Νάσου Μάκιου και του Αστικού ΚΤΕΛ μετατρέπει τη δημόσια συγκοινωνία σε κινούμενο μήνυμα για την υπερθέρμανση του πλανήτη

Το Karagoutis Training Camp επιστρέφει στην Πάρο για 4η χρονιά

Με την υποστήριξη του Δήμου και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, νέοι αθλητές προπονούνται δίπλα στον Γιώργο Καράγκουτη και κορυφαίους προπονητές

Η Κατερίνα Μονογυιού για τη γονιμότητα: «Η επιστήμη μας δίνει επιλογές, η Πολιτεία οφείλει στήριξη»

Ανοιχτή εξομολόγηση και προτάσεις της βουλευτή Κυκλάδων για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή – Παρέμβαση στην επιστημονική ημερίδα για τη γονιμότητα στην Τήνο

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος