Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΜύκονος: Ένα νησί με «διπλή προσωπικότητα»

Μύκονος: Ένα νησί με «διπλή προσωπικότητα»

|

Tην άλλη όψη της Μυκόνου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν Κύπριοι δημοσιογράφοι σε ταξίδι εξοικείωσης (Fam Trip), που υλοποίησε ο δήμος της Μυκόνου σε συνεργασία με την CK Strategies στο πλαίσιο της προβολής του νησιού στις διεθνείς αγορές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες στο ταξίδι γνωριμίας με την κοσμοπολίτισσα του Αιγαίου, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα νησί με «διπλή προσωπικότητα».
Μπορεί από τη μια να είναι έντονη, λαμπερή και κοσμοπολίτικη και ταυτόχρονα ιδιαίτερα γραφική, με πλακόστρωτα σοκάκια, κατάλευκα σπίτια, ξωκλήσια και ανεμόμυλους, που αποπνέουν γαλήνη και ηρεμία.

Η μοναδικότητα  του νησιού έγκειται στο ότι καλύπτει εξίσου όλες τις απαιτήσεις τόσο στους επισκέπτες που είναι λάτρεις της νυχτερινής ζωής, της πολυτελούς διαβίωσης και των έντονων συγκινήσεων, όσο και εκείνους που επιθυμούν να επισκεφθούν αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, γραφικούς οικισμούς και να ανακαλύψουν την παράδοση του τόπου. Κι όλα αυτά δίπλα στη μυθική Δήλο, τον μεγαλύτερο ανοιχτό αρχαιολογικό χώρο στην Ελλάδα, όπου γεννήθηκε ο Απόλλωνας και η Άρτεμις.


Πλακόστρωτα σοκάκια, κατάλευκα σπίτια, άσπρο και μπλε το χρώμα της Ελλάδας, ξωκλήσια, ανεμόμυλους, γαλάζιες πεντακάθαρες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, παραδοσιακά εδέσματα και κουλτούρα, καλόκαρδους ανθρώπους, ανθρώπους καρδιάς είναι μερικά από αυτά που συνάντησε η πολυπληθής αποστολή των Κύπριων δημοσιογράφων στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Μύκονο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Mύκονος είναι ένα νησί που έχει καταστεί στα μάτια των ταξιδιωτών, ως ένα από τα κορυφαία νησιά στον κόσμο που μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες.

Η αποστολή ξεναγήθηκε σε αξιοθέατα και μουσεία του παραδοσιακού οικισμού, επισκέφθηκε τη Δήλο, ενώ ακολούθησε θερμό καλωσόρισμα από τον δήμαρχο Χρήστο Βερώνη στο δημαρχείο (κτήριο Βοϊνοβιτς),  ο οποίος αναφέρθηκε στην τουριστική Μύκονο, στις υποδομές του νησιού και απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων σε μια πολύ φιλική συζήτηση.

Σε όλες τις επισκέψεις η αποστολή των Κύπριων δημοσιογράφων συνοδεύτηκε από την εντενταλμένη Δ.Σ. Τουρισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Μυκόνου, Ελένη Κοντιζά, η οποία σε δήλωσή της ανέφερε: «Η Μύκονος είναι γνωστή παγκοσμίως για το φυσικό της κάλλος, την έντονη νυχτερινή ζωή της και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι ο επισκέπτης να φεύγει ευχαριστημένος, έχοντας βιώσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία ανάλογα με το λόγο που την επισκέπτεται και τα όσα το νησί έχει να του προσφέρει, τόσο στη διασκέδαση και την παροχή υψηλών υπηρεσιών, όσο και στις κρυφές μέχρι σήμερα πτυχές του, που ανασύρουμε στην επιφάνεια. Ο πολιτισμός, η παράδοση, η γαστρονομία, και φυσικά η Δήλος αποτελούν μέχρι σήμερα εμπειρίες για λίγους. Η διεύρυνση του χάρτη του ενδιαφέροντος των επισκεπτών και σε άλλες μορφές τουρισμού αποτελεί παγκόσμια τάση και η Μύκονος είναι ένας προορισμός που έχει όλα τα εφόδια να τις προσφέρει και πέρα από την περίοδο της υψηλής κίνησης του καλοκαιριού. Σε αυτό το πλαίσιο οργανώσαμε το συγκεκριμένο famtrip και είναι χαρά μας που οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ της Κύπρου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολύπλευρη Μύκονο και να έχουν μία τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη άποψη γι’ αυτήν».

Ποια μέρη επισκέφτηκε η αποστολή

Η αποστολή ξεκίνησε από το Χώρα, ενώ η συνέχεια περιλάμβανε επίσκεψη στους ανεμόμυλους, το σήμα κατατεθέν της Μυκόνου. Από εκεί κατευθύνθηκαν προς την Μικρή Βενετία, όπου τα πολύχρωμα καπετανόσπιτα με τα μπαλκόνια τους κρέμονται πάνω από το Αιγαίο για μοναδική θέα στο μπλε του ουρανού και της θάλασσας, σε μια περιοχή που προσφέρει υπέροχα ηλιοβασιλέματα.
Να τονιστεί ότι τα μέλη της αποστολής επισκέφτηκαν τις πλέον διάσημες παραλίες του νησιού, ιστορικά μνημεία, μουσεία αλλά και τοπόσημα που αποτελούν σημείο αναφοράς για τη Μύκονο.

Η ξενάγηση στην Δήλο, στο αρχαιολογικό μουσείο αλλά και το ναυτικό μουσείο Αιγαίου που εδρεύει στο νησί, είναι μερικά από τα σημεία όπου η επίσκεψη είναι απαραίτητη για όσους επισκεφτούν το νησί των ανέμων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μεγάλη θρησκευτική παράδοση του νησιού, την οποία γνώρισαν οι Κύπριοι δημοσιογράφοι. Ανάμεσα στα περισσότερα από 500 ξωκκλήσια που έχει η Μύκονος ξεχωριστή θέση κατέχουν τα μοναστήρια της Παναγίας Τουρλιανής και Παλαιοκάστρου (γυναικεία μονή του 18ου αιώνα στην Άνω Μερά) τυπικό δείγμα μοναστηριακής αρχιτεκτονικής των Κυκλάδων και το αριστούργημα της Παραπορτιανής στο κάστρο της χώρας.

Ξεχωριστή εμπειρία αποτέλεσε επίσης η γνωριμία με τους παραδοσιακούς χορούς, την πλούσια τοπική γαστρονομία και τα τοπικά κρασιά που παράγονται στους αμπελώνες της Μαού.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δραματική προειδοποίηση Γ. Γκούφα: «Η Τραγαία διψά – Η Νάξος ερημοποιείται»

Ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπεράντληση των υδάτινων αποθεμάτων και την απουσία σχεδιασμού, προειδοποιώντας για την ερημοποίηση της καρδιάς της Νάξου.

Νότια Ελλάδα: Σε κατάσταση έντονης ξηρασίας, στο «κόκκινο» γεωργικές περιοχές Κρήτης και Πελοποννήσου

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, η εδαφική υγρασία έχει μειωθεί επικίνδυνα σε κρίσιμες αγροτικές ζώνες, προμηνύοντας σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή.

Σαντορίνη: Η Μαρία Γενιτσαρίδη επιστρέφει (για 3η φορά) στον Α.Ο. Θήρας

Η έμπειρη διεθνής ακραία επιστρέφει στη Σαντορίνη για τρίτη φορά, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ της ομάδας στη φετινή Volley League Γυναικών.

Μύκονος: Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών, τρεις συλλήψεις και πλούσια ευρήματα

Σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. με τη διάλυση συμμορίας που διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια στο νησί των ανέμων – Επεισοδιακή σύλληψη ενός εκ των δραστών.

«Σαντορίνη – Το παρόν και το μέλλον»: Δημόσια συζήτηση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο Θήρας

Ανοιχτή εκδήλωση για τις κρίσιμες επιπτώσεις του ΕΠΣ στο περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και την ανάπτυξη του νησιού

6ο Περιφερειακό Συνέδριο ΠΟΞ στη Σαντορίνη: Ο τουρισμός σε σταυροδρόμι προκλήσεων και στρατηγικών

Μηνύματα βιώσιμης ανάπτυξης, υποδομών και συνεργειών από κορυφαίους φορείς του τουρισμού – Σημαντική η σύσταση του Οργανισμού Προώθησης Προορισμού για τη Σαντορίνη

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Εντυπωσιακή έναρξη με την έκθεση αγιογραφίας της Ελένης Αντωνακάκη (video)

Η Αμοργός άνοιξε πολιτιστικά τις πύλες της για το φετινό φεστιβάλ με μια συγκινητική και υψηλής αισθητικής έκθεση αγιογραφίας, αφιερωμένη στην Παναγία και τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών στην Κίναρο.

«Ίχνη Θηραϊκής Λαογραφίας»: Μια Ζωντανή Διαδρομή στην Παράδοση της Σαντορίνης

Περιοδική έκθεση στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» – Αυθεντικά τεκμήρια, βιώματα και αφηγήσεις από την καθημερινή ζωή της Θήρας

Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου: Στηρίζει τη προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου για τους Κούρους του Φλεριού

Με δημόσια τοποθέτησή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας», τονίζοντας τη σημασία διατήρησης των μνημείων στον φυσικό τους χώρο.

Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου: «Όχι» στην απομάκρυνση των Κούρων των Μελάνων

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση του ΚΑΣ για τη μεταφορά των Κούρων από το Φλεριό και καλεί σε κοινό μέτωπο για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στον φυσικό της χώρο.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!