Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣίκινος: Αγνοούνται επί οκτώ ημέρες οι δύο Γαλλίδες τουρίστριες (video)

Σίκινος: Αγνοούνται επί οκτώ ημέρες οι δύο Γαλλίδες τουρίστριες (video)

|

Συνεχίζεται το θρίλερ της Σικίνου, όπου δύο Γαλλίδες τουρίστριες αγνοούνται εδώ και 8 μέρες. Από την περασμένη Παρασκευή (14/06) αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο ημέρες νωρίτερα είχαν ξεκινήσει και την Παρασκευή έδωσαν το τελευταίο στίγμα…

Όλο το νησί βρίσκεται στο πόδι αναζητώντας σε θάλασσα και σε στεριά τις τουρίστριες. Πρόκειται για τις Φρανσουάζ Μπουτό 73 χρόνων και Μαρί Πιέρ Αρφέλ, 64 χρονών που διέμεναν σε διαφορετικά ξενοδοχεία και το πιθανότερο είναι να είχαν βγει μαζί για πεζοπορία το πρωί της περασμένης Παρασκευής, όταν και εξαφανίστηκαν.

«Είναι ένα πολύ περίεργο συμβάν, δυσάρεστο. Δεν μπορούμε να βρούμε τι γίνεται. Το περίεργο είναι ότι έχουμε ψάξει τα πάντα, όλες τις παραλίες, τα μονοπάτια, χαράδρες, όλα τα ξωκλήσια», είπε στο MEGA ο δήμαρχος Σίκινου Βασίλης Μαράκης.

Στις έξι παρά δέκα το πρωί εκείνης της ημέρας η Φρανσουάζ προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του τουριστικού γραφείου που της είχε κλείσει το δωμάτιο που έμενε , Ηλία Γαβανά. Εκείνος την κάλεσε πίσω στο κινητό της τηλέφωνο για δει τι συμβαίνει, και όταν τελικά του απάντησε δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν, αφού η Φρανζουάζ δεν μιλούσε αγγλικά.

Στην συνέχεια, στις 08:24 το πρωί, του έστειλε μήνυμα με μια φωτογραφία από το κινητό της , στην οποία φαινόταν να κοιτάζει προς τον ουρανό, σαν να ήταν πεσμένη στο έδαφος. Του έγραψε «έχω παραπατήσει, έχω πέσει, δεν αισθάνομαι καλά» .

Ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου της έστειλε μηνύματα για το που βρίσκεται, αλλά ενώ τα διάβασε δεν απάντησε. Αμέσως της ζήτησε να του στείλει συντεταγμένες από το google maps με την τοποθεσία της. Το τηλέφωνο της όμως απενεργοποιήθηκε και από τότε παρέμεινε κλειστό.

“εάν η φωτογραφία ήταν λίγο πιο μακρινή ίσως να τις είχαμε εντοπίσει. Με τη ζέστη εάν βρέθηκαν κάτω από κάποιο δέντρο δύσκολα θα τις βρούμε γιατί τα δέντρα μας είναι χαμηλή” προσθέτει ο κος Μαράκης που μοιράζεται την αγωνία του με τους κατοίκους και επισκέπτες…

Στη συνέχεια το σήμα του κινητού της χάθηκε και έκτοτε δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής.

«Έχω αρχίσει και χάνω τις ελπίδες μου. Μακάρι να βρεθούν. Ψάχνουμε με θερμική κάμερα, με σκυλιά και drone», συμπλήρωσε ο δήμαρχος του νησιού.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ για τον εντοπισμό των δύο τουριστριών έχουν επιστρατευτεί πυροσβέστες με drone.

Τις τελευταίες ημέρες στην Σίκινο βρίσκονται και συγγενείς των δυο αγνοουμένων γυναικών από τη Γαλλία. Παρακολουθούν τις ενέργειες των σωστικών συνεργείων και περιμένουν με αγωνία μια θετική εξέλιξη αν και γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο είναι πλέον δύσκολο.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και “Το σπίτι μας είναι και των άλλων”

Η άγρια ζωή της Νάξου χάνει το σπίτι της. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, πριν χάσουμε και το δικό μας.

Naxos Medical: Αγγειοχειρουργικό ιατρείο, εξειδικευμένη φροντίδα δίπλα μας

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας επιστρέφει (για μία ακόμη φορά) στη Νάξο για να προσφέρει εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές εξετάσεις στο πλευρό των κατοίκων

Αντίο Μίμη: Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο

Βαρύ πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χατζηχρήστου, μιας από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της εξέδρας στη χώρα μας.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Σίφνος: Οι «Φρυκτωρίες» φωτίζουν ξανά τις Κυκλάδες, σημείο συνάντησης πολιτισμού (αφίσα)

Την Κυριακή 8 Ιουνίου, 14 νησιά των Κυκλάδων ενώνονται συμβολικά μέσω των Φρυκτωριών, τιμώντας την ιστορική μνήμη και την ανάγκη για επικοινωνία και συλλογικότητα

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γιατί για εμάς, το περιβάλλον δεν είναι μια μέρα, είναι τρόπος ζωής

Το Τυροκομείο Πιτταρά στη Νάξο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πράξεις που ξεκινούν από τη γη και καταλήγουν στο τραπέζι μας

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: Το Καλοκαίρι γεμίζει (και φέτος) ήχους και δημιουργία (αίτηση)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, τα μουσικά εργαστήρια προσφέρουν δωρεάν εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους από τις 23 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2025 (αίτηση)

Νάξος: «Αυτές που κάψαν το σανίδι», θεατρικό αφιέρωμα στις γυναίκες του ρεμπέτικου

Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού, με την καθοδήγηση του Χρήστου Ζέκα, από την Ομάδα 9+ Έντεκα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις