Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΠΝΑΙ- Σαντορίνη: Αναλαμβάνει τις μελέτες για βασικές υποδομές, όπως νέο λιμάνι και...

ΠΝΑΙ- Σαντορίνη: Αναλαμβάνει τις μελέτες για βασικές υποδομές, όπως νέο λιμάνι και δεύτερο δρόμο στον Αθηνιό (!!!)

|

Μπορεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αντικαταστήσει τον κρατικό μηχανισμό; Μπορεί να σηκώσει το βάρος για την δημιουργία μελετών, ώστε να τρέξουν πιο γρήγορα οι βασικές υποδομές ενός νησιού, όπως η Σαντορίνη;

Η απάντηση έρχεται μέσα από την ανάρτηση που έκανε πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Χατζημάρκος – Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου – μετά την διήμερη επίσκεψή του στην Σαντορίνη.

Αναφερόμαστε για το διήμερο 12-13 Ιουνίου όπου είχε σειρά επαφών μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, την Έπαρχο Θήρας Ιουλία Καραμολέγκου και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαράλαμπο Δαρζέντα.

Κι όπως διαβάζουμε: 

” Ξεκινήσαμε στο γραφείο του Δημάρχου Νίκου Ζώρζου, με την παρουσία του πρώην Δημάρχου Αντώνη Σιγάλα και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μανώλη Ορφανού και τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ καθηγητή Εύθυμη Λέκκα. Είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση εργασίας και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας που είναι και η βάση υλοποίησης στόχων.

Συνεχίσαμε με συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του νησιού και κλείσαμε με συζήτηση με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μυτιληναίο στο Volcano TV.

Η θεματολογία του διημέρου αυτού βάζει σε νέα βάση σημαντικά ζητήματα του νησιού :

* Ξεκινάμε άμεσα την μελέτη των λύσεων για τον σχεδιασμό δεύτερου οδικού δικτύου από το λιμάνι του Αθηνιού.

* Ξεκινάμε άμεσα τις προκαταρκτικές μελέτες για την κατασκευή νέου λιμένα στη θέση “Μονόλιθος”.

* Ξεκινάμε άμεσα τις διαδικασίες μετεγκατάστασης του Επαρχείου Θήρας, με σκοπό την ανέγερση νέου στην ιδιόκτητη απο την Περιφέρεια γή στην είσοδο των Φηρών.

* Ο Δήμος Θήρας ξεκινά την μελέτη της πύλης διαφυγής στην θέση “Κολούμπο” και ολοκληρώνει εντός μηνός την μελέτη της πύλης διαφυγής στην θέση “Βλυχάδα”, έργο για το οποίο δεσμευόμαστε να συνδράμουμε στην εξεύρεση των πόρων υλοποίησης του.

* Εντός μηνός ξεκινάμε την ασφαλτόστρωση των τμημάτων του Οδικού δικτύου, που στην συντριπτική επιφάνεια του έχει ήδη αποκτήσει νέο ασφαλτοτάπητα, στα τμήματα Ημεροβίγλι – Οια και Μεγαλοχώρι – Πύργος. Το έργο θα κατασκευάζεται νυχτερινές ώρες για την ελάχιστοποίηση της όχλησης.

* Δρομολογούμε για το επόμενο δεκαπενθήμερο την διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου.

* Στη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορεί, τους παρουσιάσαμε το αναλυτικό πλάνο της διαφημιστικής καμπάνιας που σχεδιάστηκε για την Σαντορίνη, το οποίο είναι σχεδόν αποκλειστικά στο ψηφιακό περιβάλλον και το μεγαλύτερο που έτρεξε στην ιστορία του νησιού.

Παρακολουθούμε την πορεία των τουριστικών δεικτών της Σαντορίνης και τον Ιούλιο θα κρίνουμε εκ νέου, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και τον Εμπορικό Σύλλογο Σαντορίνης τυχόν ύπαρξη ανάγκης ενίσχυσης του.

Η συνεργασία με τον Δήμο Θήρας, τους παραγωγικούς φορείς και την κοινωνία του νησιού, είναι η συνένωση των δυνάμεων που χρειαζόμαστε για τον σχεδιασμό των λύσεων που έχουμε ανάγκη. Προχωράμε✌️


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σημαντικές παρεμβάσεις στα γήπεδα Φιλωτίου και Αγερσανίου – Έτοιμα για τη νέα σεζόν

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στους συνθετικούς χλοοτάπητες – Έρχεται και νέα περίφραξη στο Φιλώτι

Η Σαντορινιά κυρία της μουσικής στη Μάνη: Ένα ταξίδι με τη Μαρίζα Κωχ

Μια μουσική συνάντηση καρδιάς με τη Σαντορινιά δημιουργό, γεμάτη τραγούδια, παραδόσεις και μνήμες από όλη την Ελλάδα.

Από τα πεύκα στο… τσιμέντο: Η περιβαλλοντική κατάρρευση των νησιών μας σε 30 χρόνια

Μέσα σε τρεις δεκαετίες, το Αιγαίο έχασε πάνω από 138.000 στρέμματα δάσους και απέκτησε 85.000 στρέμματα δόμησης – δραματικά ευρήματα για την αστικοποίηση, τη βιοποικιλότητα και το μέλλον του τουρισμού

Ποιος είναι ο άνθρωπος που καθαρίζει κάθε μέρα, εδώ και 20 χρόνια τη γειτονιά του

Ο “αθόρυβος ήρωας” μιας γειτονιάς στο Ηράκλειο που δίνει μάθημα πολιτισμού με τις πράξεις του.

Ορεινός Αξώτης: «Δούλες» της ξενιτιάς, η σκοτεινή πορεία των Ναξιωτισσών κοριτσιών προς την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη

Μια άγνωστη, σκληρή ιστορία: Από τις ελπίδες για δουλειά και πρόοδο, στις εξαφανίσεις, τις αρπαγές και τα δίκτυα εκμετάλλευσης – μέσα από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του 1902.

World Travel Awards: Ποια είναι η Ευρωπαϊκή πόλη που αναδείχθηκε για 2η χρονιά κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός

Ξεπέρασε το Παρίσι, τη Λισαβόνα και την Αθήνα, χάρη στην πολιτιστική της ενέργεια, την αρχιτεκτονική της και τα θρυλικά φεστιβάλ της.

Φορολογικές Υποχρεώσεις Ιουλίου: Η «τελευταία προθεσμία» χτυπά στις 31 του μήνα

Εισόδημα, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ρυθμίσεις και εκπτώσεις: Όλα όσα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ.

Μηλώσια 2025: Το Φιλώτι τιμά με σεβασμό τη Μαριάνθη Βασιλάκη

Μια συγκινητική αθλητική εκδήλωση γεμάτη ενέργεια, μνήμη και συμμετοχή, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου – Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025.

8 Καλοκαίρια φεστιβάλ Στρογγύλη: Η τέχνη απλώνεται στη Σαντορίνη

Αγαπημένοι καλλιτέχνες, συγκινητικά αφιερώματα, γέλιο και μουσικές βραδιές σε όλο το νησί – με ελεύθερη είσοδο για όλους

Πρόταση Ημέρας: Χοιρινό με χόρτα τσιγαριαστά

Με χοιρινό μπούτι, μυρωδικά και μπόλικα άγρια χόρτα φτιάχνουμε αυτό το αξέχαστο τσιγαριαστό.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»