Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΕυρωεκλογές (Νέα Αριστερά) - Νάξος: Περιοδεία και συναντήσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή Γιώργου...

Ευρωεκλογές (Νέα Αριστερά) – Νάξος: Περιοδεία και συναντήσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή Γιώργου Σταθάκη

|

Την Πέμπτη 30 Μαΐου επισκέφθηκε την Νάξο ο Γιώργος Σταθάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, πρώην υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ μαζί με τον πρώην βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο και την Κατερίνα Κουτσογιαννάκη, μέλος του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση – συζήτηση με φίλους/ες, μέλη και εκπροσώπους φορέων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια που μας καθιστά την ακριβότερη χώρα μέσα στην Ευρώπη, τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, τις κοινωνικές ανισότητες, τον υπερτουρισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών, την περιβαλλοντική κρίση, καθώς και τα ζητήματα της ειρήνης και της δημοκρατίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της μείζονος Δημοτικής Αντιπολίτευσης, Λεονάρδος Χατζηανδρέου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Μιχάλης Φραγκίσκος.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και συζήτησαν για τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο και τις Μικρές Κυκλάδες, ιδιαίτερα το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο στα πλαίσια της αύξησης του τουρισμού που παρατηρείται φέτος στο νησί της Νάξου.

Αμέσως μετά συνοδευόμενοι από συντρόφους και συντρόφισσες της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νάξου, επισκέφθηκαν τα χωριά ΚυνίδαροΜονήΧαλκί και Απείρανθο καθώς και την πόλη της Νάξου, όπου μοίρασαν προεκλογικό υλικό και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες για εθνικά και ευρωπαϊκά ζητήματα και τις θέσεις του κόμματος, στα πλαίσια των επικείμενων Ευρωεκλογών.

Από την πλευρά μας ως ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, τονίσαμε τη σημασία των ευρωεκλογών και την ανάγκη συμμετοχής στις κάλπες, τόσο για την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, όσο και για την ανάδειξη ευρωβουλευτών που θα είναι γνώστες της πραγματικότητας της χώρας και όχι τηλεαστέρες ή celebrities της κοσμικής ζωής. Επίσης τονίσαμε ότι η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα αγωνιστεί για την ανασύνθεση της αριστεράς και τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης απέναντι στη δεξιά κυριαρχία, κάτι που προϋποθέτει πειστικές προτάσεις και πολιτικές. 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος – Προστασία Αγριας Ζωής: Εβδομήντα φοινικόπτερα απολαμβάνουν την ηρεμία τους στην Αλυκή (video)

Απρόσμενη επίσκεψη φοινικόπτερων (Φλαμίγκ) στην Αλυκή της Νάξου - Δείτε το σχετικό video από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

Ανάφη: Πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και το 2ο ενδοκυκλαδικό που αγνοείται

Προβλήματα και λύσεις στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Ανάφης - Τι συμβαίνει με τα δρομολόγια και οι υποσχέσεις που πήρε ο Δήμαρχος κος Ρούσσος

Γ. Πολυχρονάκος: Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Γ. Πολυχρονάκος: “Πάρος και Μύκονος στο έλεος των πλημμυρών – Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.