Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣτοίχημαΜαθηματικά πόκερ στο Frumzi: Για αρχάριους

Μαθηματικά πόκερ στο Frumzi: Για αρχάριους

|

Τα μαθηματικά του πόκερ είναι ο υπολογισμός των πιθανοτήτων των γεγονότων του παιχνιδιού. Σας επιτρέπει να προσδιορίσετε πόσο ευνοϊκή θα είναι μια ενέργεια στο τραπέζι με έναν συγκεκριμένο παίκτη.

Η χρήση των μαθηματικών όταν παίζετε πόκερ στο Frumzi απαιτείται εάν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην ορθότητα της απόφασης. Υπάρχουν όμως καταστάσεις στις οποίες δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς υπολογισμούς- διαφορετικά, η πιθανότητα απώλειας γίνεται πολύ μεγάλη.

Η σημασία των μαθηματικών στο πόκερ

Για πολλούς αρχάριους στο Frumzi, ο καθοριστικός παράγοντας στο πόκερ είναι πρωτίστως η τύχη. Από τη σκοπιά ενός αρχάριου, η τυχαιότητα των καρτών επηρεάζει κυρίως την έκβαση του παιχνιδιού.

Στην πραγματικότητα, η ικανότητα του παίκτη έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στο αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από τον συνδυασμό που έχει καταφέρει να συνθέσει. Για να μάθετε πώς να μειώσετε στο ελάχιστο τις απώλειες από τα κακά χαρτιά, χρειάζεστε γνώσεις μαθηματικών του πόκερ.

Ένα έμπειρο μέλος του Frumzi γνωρίζει πώς να υπολογίζει την πιθανότητα των κερδών του σε μια συγκεκριμένη παρτίδα, έχοντας ως δεδομένο μόνο τον συνδυασμό των φύλλων στην παρτίδα και στο τραπέζι. Οι νόμοι των μαθηματικών σας επιτρέπουν να λαμβάνετε ακριβείς αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του ποτ και τα στοιχήματα των αντιπάλων σας. Για παράδειγμα, ένας παίκτης μπορεί να αναλύσει την πορεία του παιχνιδιού και να αποφασίσει αν θα πασάρει ή θα αυξήσει.

Στο πόκερ, λαμβάνεται υπόψη κάθε πιθανότητα, από τις πιθανότητες να λάβετε ένα ευνοϊκό χέρι στο preflop μέχρι τις πιθανότητες ενίσχυσης του φύλλου στο river. Μερικές φορές αρκεί να κάνετε τους υπολογισμούς στο μυαλό σας, χωρίς τη βοήθεια αριθμομηχανής ή πινάκων αναφοράς. Δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε αν τα μαθηματικά ή η τύχη είναι πιο σημαντικά στο πόκερ. Ακόμη και για τους αρχάριους, η απάντηση θα πρέπει να είναι προφανής.

Μαθηματική προσδοκία

Η βάση των μαθηματικών του πόκερ είναι η μαθηματική προσδοκία. Η τιμή αυτής της παραμέτρου είναι στην πραγματικότητα η πιθανότητα να κερδίσει ή να χάσει ένας παίκτης εάν εκτελεστούν ορισμένες επαναλαμβανόμενες ενέργειες.

Το πόκερ είναι ενδιαφέρον επειδή κάθε κατάσταση παιχνιδιού επαναλαμβάνεται άπειρες φορές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσουμε- σε άλλες περιπτώσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κερδίσουμε. Η προσδοκία εκφράζεται σε χρήματα ή blinds από ένα στοίχημα ως το μέσο όφελος για τον παίκτη.

Outs

Αυτό είναι το όνομα που δίνεται στα φύλλα που μπορούν να μετατρέψουν τον συνδυασμό σας στο Frumzi σε νικηφόρο. Για να κατανοήσουμε αυτόν τον όρο, ας δούμε ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι στο τραπέζι υπήρχαν ένας άσος και ένας ρήγας καρό και στα χέρια του παίκτη υπάρχει το καρό φλος. Πόσα outs θα υπάρχουν λοιπόν;

Οι επιλογές είναι οι εξής:

  • Τρεις άσσοι και τρεις ρήγες. Προκειμένου ο παίκτης να κερδίσει το χέρι, ένα ζευγάρι είναι μάλλον αρκετό. Στη συνέχεια, απαιτείται μια αντιστοιχία με ένα από τα 6 φύλλα της τράπουλας.
  • Οποιοδήποτε φύλλο του χρώματος καρό. Τα καρό θα φέρουν το πιο κερδοφόρο φλος. Δεδομένου ότι υπάρχουν μόνο 13 φύλλα ενός χρώματος στην τράπουλα, δύο στο τραπέζι και δύο στο χέρι, υπάρχουν 9 ακόμη φύλλα καρό.

Αυτό κάνει συνολικά 15 outs. Ο αριθμός τους καθορίζεται με την εξαίρεση των οριακών καρτών που μπορούν να ενισχύσουν το χέρι όχι μόνο αυτού του παίκτη αλλά και του αντιπάλου. Τέτοια outs ονομάζονται poisoned outs.

Discounted Outs

Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτουν τα φύλλα που πρέπει να προεξοφληθούν. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι υπάρχουν δύο πίκες στην τσέπη: δέκα και βαλές. Στο flop, η ντάμα μπαστούνι, το δυάρι και το εννιά κούπα πέφτουν έξω. Υπάρχει πιθανότητα να βγει μια κέντα από οκτώ φύλλα. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος ένας από τους αντιπάλους να έχει φλος. Σε αυτή την περίπτωση, θα κερδίσει.

Έχοντας αυτό κατά νου, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι κούπες πρέπει να αποκλείονται από τα outs. Με άλλα λόγια, είναι απαραίτητο να προεξοφλήσουμε το οκτάρι και τον ρήγα. Έτσι μένουν 6 καθαρά outs, και αν ένα από αυτά πέσει στο turn, μπορείτε να μαζέψετε τον ισχυρότερο συνδυασμό.

Αποδόσεις

Η απόδοση είναι απλά ο λόγος του αριθμού των outs προς τον αριθμό των φύλλων που απομένουν στην τράπουλα.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα ένα παιχνίδι στο flop. Ο παίκτης έχει 9 outs και στην τράπουλα έχουν απομείνει 47 φύλλα. Η αναλογία είναι 1 προς 5, που σημαίνει ότι ένα out θα ανοίξει σε μία στις πέντε περιπτώσεις. Μια πιο ακριβής αναγραφή είναι 1 προς 4,22. Τα κλάσματα και οι αναλογίες πρέπει να διαχωρίζονται, καθώς δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Χρησιμοποιείται επίσης ο όρος «αποδόσεις ποτ», που σημαίνει τις αποδόσεις ολόκληρου του ποτ και δεν σχετίζονται με τα outs.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – “Κάτω από την Ελιά”: Μία φιλόξενη γιορτή για ντόπιους και ξένους

Μια φιλόξενη γιορτή για ντόπιους και ξένους στη Νάξο, «κάτω από την ελιά» - Τι αναφέρει η κα Πολυκρέτη και ποιο είναι το πρόγραμμα

Κυκλάδες – Κτηματολόγιο: Τα στοιχεία για έλεγχο στον αέρα για 16 δήμους

Κτηματολόγιο: Προανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων για 16 δήμους των Κυκλάδων - Χρονοδιάγραμμα

Εκλογικοί Κατάλογοι: Δέκα χιλιάδες ψηφοφόροι 116 ετών (!!!)

Σε έλεγχο για υποβολή φορολογικής δήλωσης 1.145.000 εκλογέων άνω των 80 ετών, η ΑΑΔΕ κατάφερε να εντοπίσει 700.000 εξ αυτών.

Νάξος – Γυμνάσιο & Λύκειο Τραγαίας: Τοποθετήθηκαν νέες μπασκέτες

Στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Τραγαίας τοποθετήθηκαν νέες μπασκέτες - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Μαυρομμάτης

Νάξος – ALTERSHOPS: Ζητείται άτομο για μόνιμη απασχόληση

Αγγελία από το κατάστημα AlterShops για πρόσληψη ατόμου για μόνιμη απασχόληση

Λίβανος: Νεκρός ο ηγέτης της Χεζπολάχ Χασάν Νασράλα

Την εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα κατά τη διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών στη Βηρυτό, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός το πρωί του Σαββάτου.

Νάξος – ΔΑΚ: Εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την ανάπλαση του χώρου

Οι κινήσεις που έρχονται για την οριστική ανάπλαση του χώρου ανάμεσα στο κλειστό και το ανοιχτό γήπεδο στο ΔΑΚ Νάξου

Santorini Experience 2024: Το πρόγραμμα των δράσεων στο .. πιάτο σας (video-photo)

Ποιες είναι οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο φετινό Santorini Experience 2024

Νάξος – Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου: Συνδύασαν οι μαθητές αθλητικές και περιβαλλοντικές δράσεις

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Τι έκαναν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Φιλωτίου (φωτογραφίες)

Αιγαίο – ΑΔΜΗΕ: Έως το 2030 θα ολοκληρωθούν οι δύο νέες ηλεκτρικές διασυνδέσεις

Έως το 2030 θα ολοκληρωθούν οι δύο νέες ηλεκτρικές διασυνδέσεις στο Αιγαίο - Ποια νησιά εμπλέκονται

Fast Ferries: Μία ανάσα από την αγορά των “Διονύσιος Σολωμός” και “Αδαμάντιος Κοραής”

Αλλαγές στην Ελληνική Ακτοπλοία .. Το μπάσιμο της Fast Ferries. Σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το deal...

Εκτακτο – Νάξος: Πρόκληση πυρκαγιάς σε περιοχή των Τριπόδων (video)

Φωτιά σε εξέλιξη στην περιοχή Ορκού στην Νάξο - Παρουσία και ελικοπτέρων (video)

Airbnb 2023 – Νάξος και Μικρές Κυκλάδες: Εφτασαν τις 12.000 κλίνες έναντι 8 χιλιάδων κλινών στα ξενοδοχεία (!!!)

Εννέα νησιά στην Ελλάδα που διέλυσαν κάθε έννοια ανταγωνισμού στη σχέση Airbnb και ξενοδοχεία (!!!)

TasteAtlas – Σκληρά τυριά: Στη 2η θέση του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου

Ανάμεσα στο 100 κορυφαία τυριά του κόσμου, το ταξιδιωτικό site TasteAtlas συγκαταλέγει 12 ελληνικά τυριά διαφορετικών ειδών και προελεύσεων - Ποια είναι από τις Κυκλάδες

16ο Φεστιβάλ “Ν. Τσελεμεντές”: Τα φώτα έσβησαν, μα η Σίφνος πάντα λάμπει..!! (video & photos)

Η Σίφνος κάθε χρόνο καλεί τα υπόλοιπα νησάκια των Κυκλάδων, καλεί φίλους από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό να παντρέψουν γεύσεις και παραδόσεις, να γίνουν ένα, να περάσουν ένα τριήμερο αφιερωμένο στη φιλοξενία, τα ήθη, τα έθιμα.

Zante Ferries: “Επεισοδιακή” συνεδρίαση και αναμονή για την πώληση των “Σολωμός” και “Κοραής”

Η παρέμβαση της Levante ferries με ανεβασμένη προσφορά κατά 3 εκατ. ευρώ ανέβασε τους τόνους στην γενική συνέλευση

Αμοργος – Ενωση Ξενοδόχων: Εντονη γραπτή διαμαρτυρία για τα δρομολόγια

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Ένωση Ξενοδόχων Αμοργού

Σίφνος: Ληστεία στο κέντρο της Απολλωνίας (!!!)

Πρωτοφανές για την Σίφνο η ληστεία που έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Σίφνο και συγκεκριμένα στο κέντρο της Απολλωνίας κοντά στον χώρο στάθμευσης από...