Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑιγαίοΝότιο Αιγάιο - Ταχιάος από Κω: Εκτελούνται έργα 160 εκατ. ευρώ, ποια...

Νότιο Αιγάιο – Ταχιάος από Κω: Εκτελούνται έργα 160 εκατ. ευρώ, ποια στις Κυκλάδες

|

Στο νησί της Κω βρέθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Ν. Ταχιάος, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των έργων που προωθούνται από το υπουργείο, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 160 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ταχιάος χθες μετέβη στο αεροδρόμιο «Ιπποκράτης» του νησιού, στο οποίο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συμμόρφωσης με τις κανονιστικές απαιτήσεις του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA). Έτσι, από φέτος το καλοκαίρι θα αρθούν πλέον όλοι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).

Επιπλέον, ο υφυπουργός περιόδευσε στην πόλη της Κω και πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τον Δήμαρχο, Θ. Νικηταρά, τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου, Χ. Ναβροζίδη και την Έπαρχο, Κ. Σβύνου, οι οποίοι του εξέθεσαν τις ανάγκες των κατοίκων, κυρίως σε υγειονομικές και συγκοινωνιακές υποδομές.

Ακόμα, επισκέφθηκε τους χώρους όπου θα ανεγερθούν το νέο Δικαστικό Μέγαρο, για το οποίο η σύμβαση μελέτης και κατασκευής υπογράφηκε στις αρχές Απριλίου και το νέο Γενικό Νοσοκομείο που βρίσκεται σε στάδια προμελετών, έργα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το νησί. Επιπρόσθετα, συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου, κ. Ναθαναήλ.

Μετά το τέλος των επισκέψεων και των συναντήσεων, ο κ. Ταχιάος ανέφερε σε δηλώσεις του πως άκουσε «με μεγάλη προσοχή τα αιτήματα τους» και τους διαβεβαίωσε ότι εξετάσουμε όλα θα εξεταστούν με σοβαρότητα, «ώστε να προχωρήσουμε, στη συνέχεια, στον προγραμματισμό τους, αξιοποιώντας κάθε φορά τους οικονομικούς πόρους που διαθέτουμε». 

Παρόλο που βρισκόμαστε παραμονές των Ευρωεκλογών, δεν ήρθαμε στο νησί για να δώσουμε υποσχέσεις κενές περιεχομένου, ούτε και να λαϊκίσουμε, διότι πλέον όλοι έχουμε μάθει ότι «λεφτόδεντρα» δεν υπάρχουν.

Μοιραζόμαστε την αγωνία των νησιωτών για την ολοκλήρωση των έργων που είναι αναγκαία για να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους. Δουλεύουμε για να κρατήσουμε τους ανθρώπους στον τόπο τους και την Περιφέρεια ζωντανή και αναπτυσσόμενη. Είμαστε εδώ για να προγραμματίσουμε από κοινού τις λύσεις που είναι εφικτές», κατέληξε ο κ. Ταχιάος.

Έργα σε εξέλιξη

Ενδεικτικά, τα κυριότερα έργα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν σε:

· Αεροδρόμια, όπως η ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών του νέου αεροδρομίου στην Πάρο, η επέκταση και βελτίωση του πεδίου ελιγμών του Κρατικού Αερολιμένα στη Νάξο και η επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων στη Σύρο.

Παράλληλα, προχωρούν οι εργασίες συμμόρφωσης προς τις κανονιστικές απαιτήσεις της ΕASA των αεροδρομίων Μυκόνου, Σαντορίνης και Ρόδου.

· Αρδευτικά έργα, όπως η κατασκευή φράγματος και αγωγού μεταφοράς Σχοινά στην Κάρπαθο και η κατασκευή του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο.

· Κτιριακά έργα, όπως η συντήρηση του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η επέκταση στο κτιριακό συγκρότημα του Μουσικού Σχολείου στη Ρόδο και οι εργασίες στο νέο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Λειβάδα, Αρχαγγέλου Ρόδου.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπουργείο Αμυνας: Κατασκευή κατοικιών σε στρατιωτικούς σε Σαντορίνη, Μύκονος

Κατοικίες για στελέχη του στρατού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και σε τουριστικά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος

ΣΥΡΙΖΑ – Εκλογές: Το συνέδριο πάει το τριήμερο 8 – 10 Νοεμβρίου

Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή ημερομηνίας του συνεδρίου, για τις 8-10 Νοεμβρίου, και εκλογή συνέδρων στις 2 και 3 Νοεμβρίου. Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή

ΠΑΣΟΚ – Γ. Πολυχρονάκος: “Η ψήφος στον Νίκο Ανδρουλάκη είναι επιλογή αξιοπρέπειας και νίκης (video)

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος - υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες - εξηγεί γιατί η επιλογή Ανδρουλάκη είναι ιδανική για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ (video)

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Τζάμπολ κόντρα στην Αναγέννηση και παρουσίαση νέων παικτών

Λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ της σεζόν και η διοίκηση του ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia προχώρησε στην ανακοίνωση - παρουσίαση νέων παικτών

Finos Film: Αποχαιρετά τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα (video)

Η Finos Film αποχαιρετά τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα: "Ένας μύθος της μουσικής" (video)

Καλοκαίρι 2025: Ακριβότερο θα είναι το νερό στα νησιά, ποιος ο λόγος;

Ο τρόπος τιμολόγησης θα γίνεται με κλίμακες, με στόχο την αντιμετώπιση της υπερκατανάλωσης. To νέο πλαίσιο είναι το πρώτο που έρχεται σε εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας, καθώς το προηγούμενο, που θεσπίστηκε το 2017, ακυρώθηκε το 2022 από το Συμβούλιο της Επικρατείας

ΥΠΑ – Περιφερειακά Αεροδρόμια: Τα έργα αναβάθμισης δείχνουν … ιδιωτικά χέρια ;

Τα σημαντικά έργα αναβάθμισης που γίνεται σε μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια δείχνουν ότι πάμε για "αξιοποίηση" προς όφελος ιδιώτη επιχειρηματία;

Κυκλάδες – ΠΑΣΟΚ: Τα τμήματα όπου έχουν στηθεί κάλπες για τις εκλογές

Προϋποθέσεις για την συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ - Σε ποιες περιοχές ψηφίζουν οι φίλοι του Κινήματος στις Κυκλάδες

Η ανεξέλεγκτος παραβατικότητα της νεολαίας!!

Ο Μιχάλης Στρατουδάκης γράφει για την παραβατικότητα των νέων

Εφυγε από τη ζωή ο Μίμης Πλέσσας

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, με μία ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Νάξος – Σαγκρί: Έρχεται επένδυση σε συγκρότημα κατοικιών με πισίνες

Άδεια για επένδυση συγκροτήματος κατοικιών με πισίνες στο Σαγκρί της Νάξου

Golden Star Ferries: Το “Andros King” ετοιμάζεται για Ελλάδα, που θα δρομολογηθεί;

Ετοιμάζεται το Andros King για τον ερχομό του στην Ελλάδα

Fast Ferries: Το “Αικατερίνη Π” είπε “αντίο” στη Νάξο, μένει δεμένο (για την ώρα) στη Ραφήνα (video)

Δεμένο για μερικές ημέρες παραμένει το "Αικατερίνη Π" στην Ραφήνα.. (video)

Νάξος – “Μια βραδιά κάτω από την ελιά”: Ανοιγμα φεστιβάλ με Βικτόρια Χίσλοπ… (πρόγραμμα)

Η πολιτιστική πρωτοβουλία διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στη Νάξο - Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 2-5 Οκτωβρίου με σημαντικούς καλεσμένους (πρόγραμμα)

Αμοργός: Στο δάσκαλό μας (Σταύρο Τζαννίνη) με αγάπη

Στην Αμοργό μαθητές τιμούν τον δάσκαλό τους Σταύρο Τζαννίνη.. Πότε και που

Κυκλάδες – Fraport: Σαντορίνη και Μύκονος χωρίς αεροπορική σύνδεση για 20 περίπου μέρες

Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης στα αεροδρόμια της Fraport (πίνακας)

Νάξος – Αεροδρόμιο: Το φανάρι κυκλοφορίας “νεκρό” και οι κίνδυνοι που δημιουργούνται (Photo)

Ψηφιακή ανάλυση από τον Κώστα Κατσιούλη για τον πιθανό κίνδυνο ατυχήματος στο αεροδρόμιο λόγω της έλλειψης του φαναριού

Νάξος – Κυνηγετικός Σύλλογος: Απελευθέρωσαν περισσότερες από 400 πέρδικες (video)

Φιλοθηραματικές δράσεις Κυνηγετικού Συλλόγου Νάξου – Απελευθέρωση άνω των 400 νησιωτικής πέρδικας (video)

ΠΝΟ: Απόφαση για 48ωρη προειδοποιητική απεργία.. Πότε θα γίνει;

Η ΠΝΟ ανακοίνωσε νέα 48ωρη απεργία για τις 22 και 23 Οκτωβρίου - Ποιοι είναι οι λόγοι

Κίναρος: Ολική ανακατασκευή του σπιτιού της κυρίας Ρηνιώς

Με αποκλειστική χορηγία της Motor Oil η ολική ανακατασκευή του σπιτιού της κυρίας Ρηνιώς στην ακριτική Κίναρο