Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑπόψειςΝάξος: Επώνυμη καταγγελία σχετικά με τη στάση δημοτικών υπαλλήλων όσον αφορά αδέσποτα...

Νάξος: Επώνυμη καταγγελία σχετικά με τη στάση δημοτικών υπαλλήλων όσον αφορά αδέσποτα ζώα (γάτες)

|

Ποσώς με ενδιαφέρει τι κάνουν, ούτε εμένα ούτε τους δεκάδες εθελοντές ζωόφιλους που έρχονται αντιμέτωποι με την κυνικότητα αυτών των κυριών που κοροϊδεύουν όλους εμάς. Για να είμαι δίκαιος γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός και οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κατσαράς και Νίκος Σέργης θέλουν να βρεθεί λύση σχετικά με το ζήτημα, αλλά προφανώς έχουν πέσει κι αυτοί θύματα των κυριών της υπηρεσίας πρασίνου, οι οποίες όπως φαίνεται εξουσιάζουν τα πάντα…”

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, ο Σπύρος Μάκαρης – στη προσωπική του σελίδα στα social media ως εθελοντής για την σίτιση αδέσποτων ζώων (γάτες) – όπου προχωρεί σε καταγγελία για τον τρόπο με τον οποίο υπάλληλοι του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αντιμετωπίζουν όχι μόνο τα αδέσποτα και τη σίτισή τους αλλά και εθελοντές. Παράλληλα, γίνεται αναφορά για κόστος σίτισης που προκαλεί ίλιγγο (αναρτούνται στην Διαύγεια τιμολόγια για τροφές- στειρώσεις ενδεικτικά το τελευταίο πριν ένα μήνα 9.548,00 δαπάνη για προμήθεια τροφής αδέσποτες γάτες).

Επίσης στα σχόλια που ακολουθούν την ανάρτηση έχουμε κι άλλες μαρτυρίες που δείχνουν ότι κάτι λάθος γίνεται όσον αφορά τον συγκεκριμένο τομέα… Με δεδομένο ότι γίνονται αναφορές σε δημόσια πρόσωπα (πχ Νίκος Σέργης ή Βαγγέλης Κατσαράς και Δημήτρης Λιανός) μήπως θα πρέπει να απαντήσουν;

Αναλυτικά η ανάρτηση (συνοδεύεται από άδειες ταϊστρες)

“Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην φτάσω και πάλι σε μία δημοσίευση βρίσκομαι ξανά στη δυσάρεστη θέση να δημοσιοποιήσω την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει για ακόμη μία φορά οι αδέσποτες γάτες του νησιού, των οποίων την ευθύνη διαβίωσης έχει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων .

Λίγο πριν ”φουλάρει” η τουριστική περίοδο, οι γάτες επέστρεψαν στους κάδους για να βρουν τροφή, αρρωσταίνουν και πεθαίνουν. Για όλα αυτά φυσικά και υπάρχει υπαίτιος ή καλύτερα υπαίτιες τις οποίες όλοι πλέον η ζωόφιλοι στο νησί γνωρίζουμε, καθώς έχουν γίνει θέμα συζήτησης για το μίσος που τρέφουν προς τα αδέσποτα και την ανεπάρκεια τους στις θέσεις που υπηρετούν. Για ευνόητους λόγους δεν θα γράψω τα ονόματα τους, αφού αυτό θα γίνει στους φορείς που έχω σκοπό να απευθυνθώ μετά την απόγνωση που έχω περιέλθει.

Πριν περίπου 45 μέρες η Σοφία Χάλκου , ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή της στα αδέσποτα γατιά ζήτησε τη βοήθεια μου, καθώς δεν μπορούσε να βρει καμία συνεννόηση με την υπηρεσία πρασίνου, που μέχρι εκείνη τη μέρα με τεράστια «καψώνια» έδιναν κάποιες τροφές για την σίτιση των αδέσποτων και των ταϊστρών που έχει τοποθετήσει ο δήμος.

Ανταποκρίθηκα αμέσως, αφού η αγάπη μου για τα αδέσποτα μου επιβάλει να βοηθάω όπως μπορώ. Πήγα στην υπηρεσία πρασίνου και παρά το εχθρικό και ειρωνικό κλίμα που αντιμετώπισα , με πολλές αναβολές υπέγραψα ότι χαρτί μου ζητήθηκε και ανέλαβα την σίτιση σαν εθελοντής. Μου έδωσαν τροφές, τάισα για 15 μέρες που αρκούσαν.

Όταν εξαντλήθηκαν οι τροφές και ζήτησα ξανά άρχισε η κοροϊδία από τις υπαλλήλους, μέχρι μετά από αρκετές μέρες και αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα, όπου έβαζαν σκοπίμως τηλεφωνητή να μην απαντήσουν, σε κάποια στιγμή απάντησαν και με ενημέρωσαν ότι ανέλαβε άλλος εθελοντής.

Φυσικά και δεν επαναπαυτήκαμε, αφού γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία και οι εν λόγω κυρίες έχουν σκοπό το αντίθετο από αυτόν που έχουν τοποθετηθεί να υπηρετούν, δηλαδή τον βασανισμό των ζώων.

Ταλαιπωρούν τα ζώα, τους εθελοντές και όποιον θέλει να βοηθήσει, πραγματικά χωρίς κανείς να μην μπορεί να καταλάβει το λόγο.

Τα κλειδιά από τις ταϊστρες του Δήμου που βρίσκονται ακόμη στα χέρια μας μας έκανε να υποψιαστούμε ότι τα ζώα δεν ταΐζονται και όντως είχαμε δίκιο, αφού σε αυτοψία μας διαπιστώσαμε ότι πετάνε 2-3 χούφτες τροφής χύμα και ότι γίνει….

Τα ζώα πεινάνε, δυστυχούν και αρρωσταίνουν και στον δήμο σφυρίζουν αδιάφορα, ενώ είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν προγράμματα σίτισης, περίθαλψης και στείρωσης, τα οποία φυσικά και δεν υπάρχουν (παρανόμως).

Σε κατ ιδιάν συζητήσεις με τον ανήμπορο να πράξει τα δέοντα αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Σέργη ενημερώθηκα ότι οι εν λόγω κυρίες κάνουν ότι μπορούν για να βλάψουν τη διοίκηση του Δήμου και ότι έχει πλήρη γνώση του θέματος. Μάλιστα, προεκλογικά μου είχε προσωπικά υποσχεθεί ότι αυτές οι κυρίες θα αντικατασταθούν μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης του δήμου.

Ποσώς με ενδιαφέρει τι κάνουν, ούτε εμένα ούτε τους δεκάδες εθελοντές ζωόφιλους που έρχονται αντιμέτωποι με την κυνικότητα αυτών των κυριών που κοροϊδεύουν όλους εμάς.
Για να είμαι δίκαιος γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός και οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κατσαράς και Νίκος Σέργης  θέλουν να βρεθεί λύση σχετικά με το ζήτημα, αλλά προφανώς έχουν πέσει κι αυτοί θύματα των κυριών της υπηρεσίας πρασίνου, οι οποίες όπως φαίνεται εξουσιάζουν τα πάντα.

Για να κλείσω και να μην κουράζω άλλο, γράφω όλα αυτα για να συνοδεύσω τις φωτογραφίες από τις άδειες ταϊστρες που μου στέλνετε και να σας ενημερώσω ότι όσο και να προσπαθώ με τον Δήμο Νάξου δεν μπορώ να κάνω κάτι και η μεταξύ μας συμφωνία θεωρείται προφανώς άκυρη με μονόπλευρη απόφαση από την υπηρεσία πρασίνου. Ως εκ τούτου ας κάνει ο καθένας ότι μπορεί.

Προτείνω, οι φωτογραφίες να αποστέλλονται πλέον στο γραφείο του Εισαγγελέα που θεωρώ ότι θα πρέπει να μεριμνήσει σχετικά…

Μέχρι τότε ας κάνουμε ότι μπορεί ο καθένας από εμας για να απαλύνει τον αγώνα διαβίωσης αυτών των ψυχών.

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σουβλάκι: Ειδικός εξηγεί γιατί θα πάει στα 5 ευρώ και γιατί έρχονται .. λουκέτα

Ένας σουβλατζής εξηγεί γιατί θα πάει στα 5 ευρώ το σουβλάκι - Ποσοστό κέρδους και ... λουκέτα

Ράλλυ Ακρόπολις: Διεθνής απήχηση και απόλυτη επιτυχία

Εντυπωσιακά και παράλληλα δεσμευτικά τα στοιχεία αναφορικά με την προβολή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

ΠΝΑΙ – Μήλος: Αναψε .. πράσινο φως στην επέκταση του 5άστερου Domes White Coast

Πράσινο φως” στην επένδυση επέκτασης του 5άστερου Domes White Coast στη Μήλο

Κυκλάδες – Α’ ΕΛΜΕ: Δέκα (10) Καθηγητές για 330 μαθητές στο ΓΕΛ Μυκόνου

Καταγγελία από τον προέδρο της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων Δημήτρη Παπαδημητρίου για την κατάσταση στα σχολεία με επίκεντρο την Μύκονο

ΔΕΔΔΗΕ: Πολύωρη διακοπή ρεύματος (23/09) σε περιοχές της Νάξου

Σε ποιες περιοχές της Νάξου θα έχουμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη προσεχή Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Ραφήνα: Θάνατος επιβάτη που ταξίδευε από Μύκονο με ταχύπλοο

Θάνατος 53χρονου επιβάτη πλοίου που είχε επιβιβαστεί στη Μύκονο

Naxos Medical: Ερχεται (21/09) ο χειρουργός ουρολόγος Αλκιβιάδης Γρηγοράκης

Πότε θα βρίσκεται στη Νάξο ο χειρουργός ουρολόγος Αλκιβιάδης Γρηγοράκης

Σαντορίνη – Ηφαίστεια 2024: Μοναδικό υπερθέαμα αύριο Σάββατο

Τα Ηφαίστεια 2024 θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου. - Πότε θα γίνουν τα επόμενα χρόνια

Πάρος – Aegean Rebreath: Τετραήμερο δράσεων για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον

Τετραήμερο δράσεων στο νησί της Πάρου για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον, από την Aegean Rebreath - Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Κώστας Μπιζάς

Σχοινούσα – “Με οδηγό τον Διαβήτη”: Διήμερο ιατρικών εξετάσεων

Πότε και που θα γίνουν οι εξετάσεις με γνώμονα τη πρόληψη για το διαβήτη

Ευρυτανία: Ο Ναξιώτης που μέσω .. Γερμανίας εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στα Φουρνά

Ένα δικό μας παιδί (από Νάξο) με την οικογένειά του είναι οι πρώτοι που μετακόμισαν στη Φουρνά Ευρυτανίας όπου τους παρείχαν στέγη και εργασία προκειμένου να εμπλουτισθεί το ανθρώπινο δυναμικό του χωριού....

Νάξος – Απόλλωνας: Επεσε αυτοκίνητο στη θάλασσα (!!!)

Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα στον Απόλλωνα της Νάξου

Hellenic Highspeed: Για δύο μέρες θα πάει Σύρο – Μύκονο – Ικαρία

Hellenic HighSpeed.. Δρομολογείται για δύο μέρες στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Ικαρία - Σάμος

Express Skopelitis – Γ. Φωστιέρης: “Σας ευχαριστώ…” και οι σκέψεις περί τιμής από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ανάρτηση από το cpt Γιάννη Φωστιέρη ως δείγμα "ευχαριστώ" για τις ευχές που έχει λάβει αυτές τις ημέρες - Οι προθέσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Η Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος Παρασκευή Μπουγιούκα για τη Νόσο Hashimoto

Η κα. Μπουγιούκα Παρασκευή- Μαρία είναι Ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος- Ιατρός Μεταβολισμού. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Ben Slot: Ο Ολλανδός που έγινε Ναξιώτης (video)

ο κ. Κώστας Κατσουρός ιστορικός και  διευθυντής του περιοδικού ΦΛΕΑ και η κα Γενοβέφα Μανωλά, σύζυγος του αείμνηστου Μανώλη Μανωλά, δυο άνθρωποι που το γνώρισαν, δυο φίλοι του, μας μιλούν για τον άνθρωπο Ben Slot.

Νάξος – Στ. Σέργης: “Ξέρεις τι είναι να βλέπεις την μπουλντόζα να καταστρέφει το καϊκι;”.

Περίπου 13.500 ξύλινα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη έχουν δοθεί για κόψιμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος που πριμοδότησε την καταστροφή τους

Πολυτάρχου: Με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο κύπελλο και στο βάθος .. ΑΟ Μυκόνου

Δυνατό ξεκίνημα του Μιχάλη Πολυτάρχου με την Δάφνη Δαφνίου - Οι επιδόσεις του και ο .. ΑΟ Μυκόνου που έρχεται

Νάξος – Ben Slot: “Κρατάτε στα χέρια σας χρυσό, φροντίστε να το αξιοποιήσετε σωστά”

O Ολλανδός ιστορικός Μπεν Σλοτ γυρίζει το χρόνο πίσω... Μετράει 50 χρόνια επαφής με τη Νάξο.. Μιλάει από το Αγερσανί για αυτά που του αρέσουν, για αυτά που δεν του αρέσουν και εξηγεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο ότι μας απασχολεί.. Κυκλαδική 2011.