Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Κελέτσης: "Έχει εκτελεστεί το 45% του έργου στο φράγμα του...

Νάξος – Κελέτσης: “Έχει εκτελεστεί το 45% του έργου στο φράγμα του Τσικαλαριού, θα τελειώσει γιατί υπάρχει η βούληση”.

|

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το έργο (σ.σ. κατασκευή φράγματος Τσικαλαριού) δεν βρίσκεται στο σημείο μηδέν… Συνεχίζει να χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Αναπτύξεως. Ήδη, έχει εκτελεστεί το 45% αυτού.», διευκρίνισε/ξεκαθάρισε σήμερα από την Νάξο, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης.

Κείμενο: Γιάννης Βλαχάκης 

Υπογράμμισε μάλιστα ότι, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ μηνών (14 Φεβρουαρίου), στην Αθήνα, με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών των συναρμόδιων υπουργείων, αποφασίστηκε – «προκειμένου το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί» – να υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού του κατά 50%. Κάτι που σημαίνει ότι θα περάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ερωτηματικό παραμένει το θέμα των δικτύων αν και γι αυτό υπάρχει απάντηση.

Απανωτές συναντήσεις…
Απανωτές ήταν οι μέχρι σήμερα, ώρες πρωινές, συναντήσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος, που είχε κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στο νησί της Νάξου, κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Αναπτύξεως, με επικεφαλής τον υφυπουργό, Σταύρο Κελέτση, για θέματα που αφορούν κυρίως στον πρωτογενή τομέα.

Από τα θέματα που κυριάρχησαν στις ήδη πραγματοποιηθείσες συναντήσεις αυτές, ήταν το οξύ πρόβλημα της ανομβρίας (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγική διαδικασία), η κατασκευή του φράγματος του Τσικαλαριού, η επικρατούσα κατάσταση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα κ.ά.

Στ. Κελέτσης ενώπιον του Δημάρχου Νάξου: «Δεσμεύομαι…»

Με οικοδεσπότη τον δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό και από την αίθουσα συνεδριάσεων του ημετέρου δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Κελέτσης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Πλην του κ. Λιανού, στα έδρανα του προεδρείου του δ.σ., τον Υφυπουργό Αναπτύξεως & Τροφίμων, πλαισίωσαν, οι βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου κ. Καφούρος και Κόνσολας, αντίστοιχα, ο έπαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Γιάννης Μαργαρίτης και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, άλλοτε αντιδήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Αντώνης Μανιός.

Οι διαδοχικές συναντήσεις του Υφυπουργού Αγροτικής Αναπτύξεως & Τροφίμων:
-Με τον δήμαρχο, Δ. Λιανό και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, με τον πρώτο να ενημερώνει τον κ. Κελέτση, για τα σημαντικότερα εκ των θεμάτων που απασχολούν τον πολυνησιακό ημέτερο δήμο…

-Με επιχειρήσεις και εκπροσώπους τους, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα…

-Με την ηγεσία της Ενώσεως Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και τον πρόεδρο, μεταξύ άλλων (της ΕΑΣ), Δημήτρη Καπούνη…

-Την Κτηνοτροφική Ενωση Φιλωτίου και τον πρόεδρο αυτού, που είχαν άλλωστε και τον πρώτο λόγο στην έλευσή του στη Νάξο.

*Ας σημειωθεί ότι ο κ. Κελέτσης που είχε την ευκαιρία χτες να επισκεφτεί το Φιλώτι και την Απείρανθο συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους συλλόγων της ορεινής Νάξου όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους και να ακούσει προβλήματα από πρώτο ..χέρι.

Η δημόσια δέσμευση… / Οι ευρωεκλογές και «το μήνυμα πολιτικής σταθερότητας στην χώρα»

«Δεσμεύομαι ότι τα θέματα που ετέθησαν από τους παραγωγούς, τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους, τις οργανώσεις κ. ά, κατά την επίσκεψή μας εδώ, με την επιστροφή στο υπουργείο, θα τα κοιτάξουμε, θα τα φροντίσουμε, προκειμένου να δώσουμε άμεσα λύσεις και να αντιμετωπιστούν…

Κλείνοντας να πω ότι το στοίχημα των ευρωεκλογών είναι πολύ σημαντικό πολιτικό στοίχημα για την χώρα. Όπως επανειλημμένως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, μπορεί οι ευρωεκλογές να φαίνονται για τους πολίτες κάτι απόμακρο, αλλά δεν είναι. Γιατί, πραγματικά, οι περισσότερες πολιτικές, …πολλά από αυτά που ζούμε στην πράξη ως αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων, έχουν να κάνουν με αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη…

Οι ευρωεκλογές είναι μια πολιτική μάχη, από την οποία πρέπει να βγει το μήνυμα της πολιτικής σταθερότητας στην χώρα… Καλούμε τους Ναξιώτες, με την επιλογή τους, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. … », σημείωσε ο υφυπουργός Αναπτύξεως & Τροφίμων, Σ. Κελέτσης.

Δ. Λιανός: «Ο πλούτος που έχουμε…»

«Όλος αυτός ο πλούτος που έχουμε εμείς εδώ στο νησί μας, δίνει μια προστιθέμενη αξία και στο τουριστικό προϊόν», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Νάξου, ο οποίος αναφέρθηκε, ανάμεσα στα άλλα, στην μεγάλη παραγωγή γάλακτος και στο Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Ι. Μαργαρίτης: «Το 50% του πληθυσμού ασχολείται με την αγροτοκτηνοτροφία… Το νησί μας οδεύει προς τον τουρισμό. Όμως, ο πρωτογενής τομέας είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα…», τόνισε σε αποστροφή του λόγου του, ο έπαρχος Νάξου & Μικρόν Κυκλάδων, Γιάννης Μαργαρίτης.

Μ. Κόνσολας: «Χρειάζεται για την Νάξο ένα οραματικό, στρατηγικό σχέδιο για τα επόμενα χρόνια», παρατήρησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κόνσολας

Μ. Καφούρος, βουλευτής Κυκλάδων: «Οι συζητήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα ήταν και ουσιαστικές και εποικοδομητικές… Μπήκαν θέματα του νησιού… Κυριάρχησαν τα θέματα του πρωτογενή τομέα…»

Α. Μανιός, πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Ν.Δ.): «Ο κόσμος χρειάζεται ενημέρωση γύρω από την εκμετάλλευση και την προώθηση των προϊόντων του νησιού…»

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σουβλάκι: Ειδικός εξηγεί γιατί θα πάει στα 5 ευρώ και γιατί έρχονται .. λουκέτα

Ένας σουβλατζής εξηγεί γιατί θα πάει στα 5 ευρώ το σουβλάκι - Ποσοστό κέρδους και ... λουκέτα

Ράλλυ Ακρόπολις: Διεθνής απήχηση και απόλυτη επιτυχία

Εντυπωσιακά και παράλληλα δεσμευτικά τα στοιχεία αναφορικά με την προβολή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

ΠΝΑΙ – Μήλος: Αναψε .. πράσινο φως στην επέκταση του 5άστερου Domes White Coast

Πράσινο φως” στην επένδυση επέκτασης του 5άστερου Domes White Coast στη Μήλο

Κυκλάδες – Α’ ΕΛΜΕ: Δέκα (10) Καθηγητές για 330 μαθητές στο ΓΕΛ Μυκόνου

Καταγγελία από τον προέδρο της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων Δημήτρη Παπαδημητρίου για την κατάσταση στα σχολεία με επίκεντρο την Μύκονο

ΔΕΔΔΗΕ: Πολύωρη διακοπή ρεύματος (23/09) σε περιοχές της Νάξου

Σε ποιες περιοχές της Νάξου θα έχουμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη προσεχή Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Ραφήνα: Θάνατος επιβάτη που ταξίδευε από Μύκονο με ταχύπλοο

Θάνατος 53χρονου επιβάτη πλοίου που είχε επιβιβαστεί στη Μύκονο

Naxos Medical: Ερχεται (21/09) ο χειρουργός ουρολόγος Αλκιβιάδης Γρηγοράκης

Πότε θα βρίσκεται στη Νάξο ο χειρουργός ουρολόγος Αλκιβιάδης Γρηγοράκης

Σαντορίνη – Ηφαίστεια 2024: Μοναδικό υπερθέαμα αύριο Σάββατο

Τα Ηφαίστεια 2024 θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου. - Πότε θα γίνουν τα επόμενα χρόνια

Πάρος – Aegean Rebreath: Τετραήμερο δράσεων για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον

Τετραήμερο δράσεων στο νησί της Πάρου για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον, από την Aegean Rebreath - Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Κώστας Μπιζάς

Σχοινούσα – “Με οδηγό τον Διαβήτη”: Διήμερο ιατρικών εξετάσεων

Πότε και που θα γίνουν οι εξετάσεις με γνώμονα τη πρόληψη για το διαβήτη

Ευρυτανία: Ο Ναξιώτης που μέσω .. Γερμανίας εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στα Φουρνά

Ένα δικό μας παιδί (από Νάξο) με την οικογένειά του είναι οι πρώτοι που μετακόμισαν στη Φουρνά Ευρυτανίας όπου τους παρείχαν στέγη και εργασία προκειμένου να εμπλουτισθεί το ανθρώπινο δυναμικό του χωριού....

Νάξος – Απόλλωνας: Επεσε αυτοκίνητο στη θάλασσα (!!!)

Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα στον Απόλλωνα της Νάξου

Hellenic Highspeed: Για δύο μέρες θα πάει Σύρο – Μύκονο – Ικαρία

Hellenic HighSpeed.. Δρομολογείται για δύο μέρες στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Ικαρία - Σάμος

Express Skopelitis – Γ. Φωστιέρης: “Σας ευχαριστώ…” και οι σκέψεις περί τιμής από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ανάρτηση από το cpt Γιάννη Φωστιέρη ως δείγμα "ευχαριστώ" για τις ευχές που έχει λάβει αυτές τις ημέρες - Οι προθέσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ben Slot: Ο Ολλανδός που έγινε Ναξιώτης (video)

ο κ. Κώστας Κατσουρός ιστορικός και  διευθυντής του περιοδικού ΦΛΕΑ και η κα Γενοβέφα Μανωλά, σύζυγος του αείμνηστου Μανώλη Μανωλά, δυο άνθρωποι που το γνώρισαν, δυο φίλοι του, μας μιλούν για τον άνθρωπο Ben Slot.

Πολυτάρχου: Με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο κύπελλο και στο βάθος .. ΑΟ Μυκόνου

Δυνατό ξεκίνημα του Μιχάλη Πολυτάρχου με την Δάφνη Δαφνίου - Οι επιδόσεις του και ο .. ΑΟ Μυκόνου που έρχεται

Νάξος – Στ. Σέργης: “Ξέρεις τι είναι να βλέπεις την μπουλντόζα να καταστρέφει το καϊκι;”.

Περίπου 13.500 ξύλινα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη έχουν δοθεί για κόψιμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος που πριμοδότησε την καταστροφή τους

Η Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος Παρασκευή Μπουγιούκα για τη Νόσο Hashimoto

Η κα. Μπουγιούκα Παρασκευή- Μαρία είναι Ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος- Ιατρός Μεταβολισμού. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Νάξος – Ben Slot: “Κρατάτε στα χέρια σας χρυσό, φροντίστε να το αξιοποιήσετε σωστά”

O Ολλανδός ιστορικός Μπεν Σλοτ γυρίζει το χρόνο πίσω... Μετράει 50 χρόνια επαφής με τη Νάξο.. Μιλάει από το Αγερσανί για αυτά που του αρέσουν, για αυτά που δεν του αρέσουν και εξηγεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο ότι μας απασχολεί.. Κυκλαδική 2011.