Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΚ - Play Offs: Ηττα από τον Ηλυσιακό (72-69) με τρίποντο...

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: Ηττα από τον Ηλυσιακό (72-69) με τρίποντο – μαχαιριά στην εκπνοή

|

Οχι δάκρυα γι αυτή την ομάδα. Μόνο χαμόγελα και προσδοκία για το καλύτερο. Ο Πανναξιακός ΑΟΚ έδειξε κόντρα στον Ηλυσιακό ότι μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι στη μάχη για την άνοδο στην National League 1.

Πρεμιέρα των πλέι οφ σήμερα (21/04) και ο Ηλυσιακός χρειάστηκε το τρίποντο του Αιβαζίδη σχεδόν σε νεκρό χρόνο (0.7 δεύτερα) ώστε να φτάσει στη νίκη (82-79), να κάνει το 1-0 στη σειρά των αγώνων και την Τετάρτη στο κλειστό “Δημ. Περιστεράκης” η ομάδα της Νάξου ζητάει τι άλλο από την ισοπαλία (1-1 νίκες)

Οπως διαβάζουμε στη σελίδα του Πανναξιακού ΑΟΚ στα social media

“Η ομάδα μας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 16 πόντους απέναντι σε ένα πολύ ποιοτικό αντίπαλο που είναι το φαβορί για την άνοδο και έχει στις τάξεις της παίχτες όπως ο τεράστιος Αντώνης Φώτσης και μέσα σε μια καυτή έδρα 1000 ατόμων η οποία το ευχάριστο είναι ότι ήταν ασφυκτικά γεμάτη, ηττήθηκε στην τελευταία επίθεση με 82-79 με τρίποντο που δεχθήκαμε 0,7 δέκατα του δευτερόλεπτου πριν τη λήξη του αγώνα.

Συγχαρητήρια στον Ηλυσιακό για τη νίκη του! Συγχαρητήρια στους παίχτες μας για την εμφάνιση τους!

Είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια τους!

Η σειρά έγινε 1-0 υπέρ του Ηλυσιακού και την Τετάρτη η σειρά έρχεται στη Νάξο όπου ο Πανναξιακος μας θα διεκδικήσει να κάνει το 1-1 και να πάει τη σειρά πίσω στα Ηλύσια σε ένα ματς τελικό!

Σας χρειαζόμαστε στο γήπεδο μας! Την Τετάρτη στις 15:00 το ΔΑΚ Νάξου πρέπει να είναι κατάμεστο!”

Τι έγινε στον αγώνα; (με βάση την εικόνα από το basketa.gr) 

Συγκλονιστικό παιχνίδι έλαβε τόπο στα Ιλίσια, όπου σε ένα σχεδόν κατάμεστο κλειστό ο Ηλυσιακός κέρδισε με 82-79 τον Πανναξιακό, και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Ο Αϊβαζίδης ήταν αυτός που με τρίποντο από τη γωνία έλυσε το «γόρδιο δεσμό» στα 0,7’, ενώ προηγουμένως, και με 13’’ να απομένουν ο Καραλευθέρης με μακρινό τρίποντο είχε ισοφαρίσει για πρώτη φορά το παιχνίδι σε 79-79 για τους Ναξιώτες.

Η ομάδα του Θοδωρή Ασημακόπουλου ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, και έχοντας σε τρομερό απόγευμα τον Καράμπουλα, αλλά και 6/8 τρίποντα, έφτασε στο +16 (37-21) στο 15′, με το ημίχρονο να κλείνει στο 42-34.

Και πάλι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν 4/4 τρίποντα, και έφτασαν στο 61-48 (26′) αλλά κάπου εκεί άρχισε να παίρνει τον ρυθμό ο Πανναξιακός.

Με τον Αρτσάνο να έχει 2/2 τρίποντα, μείωσε σε 70-64 (33′) και ισοφάρισε με τον Καραλευθέρη, χωρίς να μπορέσει να πάρει τη νίκη.

Ο Καράμπουλας είχε 28 πόντους (4 τριπ.), με τον Φώτση που αγωνίστηκε για 40 λεπτά να έχει 15 πόντους (3 τριπ.) και τον Τσάτα 11 πόντους (3 τριπ.). Συνολικά οι γηπεδούχοι είχαν 17 τρίποντα. Ο Καραλευθέρης σκόραρε 28 πόντους (5 τριπ.) για τους Κυκλαδίτες και 18 πόντους ο εκπληκτικός Ψαρόπουλος.

Ηλυσιακός-Πανναξιακός 82-79 (1-0)

Δεκάλεπτα: 25-15, 42-34, 64-56, 82-79

Διαιτητές: Αγγελής, Καραμπιτσάκος, Σπυρόπουλος Αντ.

Ηλυσιακός (Ασημακόπουλος): Μπέμπης 9 (3), Καράμπουλας 28 (4), Φώτσης 15 (3), Τσάτας 11 (3), Αϊβαζίδης 8 (2), Ογκμπέντε 3 (1), Οικονομόπουλος, Καππής 5, Νικολόπουλος, Σταύρου 3 (1).

Πανναξιακός AOK (Χατζηπανηγύρης): Καραλευθέρης 28 (5), Προδρόμου 14, Ψαρόπουλος 18, Πάππος 3, Μάκαρης 5, Μάντιτς 5 (1), Στοΐτσης, Αρτσάνος 6 (2), Μυλωνάς,

Γ’ φάση Play Off

2ος Όμιλος

1η Αγωνιστική
Ηλυσιακός – Πανναξιακός AOK 82-79 (Ν3) (1-0)
Πικέρμι – Δούκας 87-69 (Ν4) (1-0)

2η Αγωνιστική (24/04)
Πανναξιακός AOK – Ηλυσιακός (Ν3)
Δούκας – Πικέρμι (Ν4)

3η Αγωνιστική (εάν χρειαστεί) (28/04)
Ηλυσιακός – Πανναξιακός AOK (Ν3)
Πικέρμι – Δούκας (Ν4)

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

45 βαθμοί στη σκιά: Ο καύσωνας «ψήνει» τη Δυτική Ελλάδα – Ασφυκτική η κατάσταση και στην Αττική (πίνακας)

Από τη Σκάλα Μεσσηνίας έως την Αμφιλοχία, οι θερμοκρασίες σπάνε τα όρια – 24 σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 42°C, σύμφωνα με το meteo.gr – Πού λειτουργεί το μελτέμι ως «καταβάτης»

Εθνική μάχη με τις φλόγες: Σπίτια καίγονται, χωριά εκκενώνονται σε 6 περιοχές της Ελλάδας

Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Κύθηρα, Θεσσαλονίκη και τώρα και η Ήπειρος βρίσκονται στο έλεος της φωτιάς – Εικόνες απόλυτης καταστροφής, αγώνας επιβίωσης από πολίτες και Πυροσβεστική

Η Δονούσα και ο θησαυρός της: Η παραλία Κέδρος στις κορυφαίες παγκοσμίως

Ο Κέδρος της Δονούσας γοητεύει παγκόσμια, κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στις ωραιότερες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με το Forbes — ένας τόπος φυσικής μαγείας, ιστορίας και απόλυτης ηρεμίας.

Σ.Α.Ε.Κ. Νάξου στο Φιλώτι: Γεφυρώνοντας το σχολείο με την αγορά εργασίας

Ανώτερη Επαγγελματική Κατάρτιση στον τόπο μας με ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Νάξου – Μια μοναδική ευκαιρία για νέους και νέες

Αμοργός – Γιορτή Ψημένης Ρακής: Μια νύχτα γεμάτη παράδοση, χορό και αρώματα του νησιού!

Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 στα Κατάπολα η Αμοργός στήνει ένα γλέντι που μυρίζει ψημένη, ακούγεται σαν βιολί και χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά του καλοκαιριού.

Η Νάξος έγινε ξανά πανεπιστημιακή πολιτεία, oλοκληρώθηκε το 22ο Θερινό Σχολείο «Μανώλης Μαρμαράς»

Για 22η συνεχή χρονιά, φοιτητές και επιστήμονες συνάντησαν τη γεωγραφία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου Νάξου – Φέτος με αφορμή τα 30 χρόνια του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Νίσυρος – Μήλος – Κίμωλος ενωμένες: Κατηγορηματικό “όχι” στη γεωθερμία υψηλής ενθαλπίας

Με ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, οι νησιωτικές κοινωνίες απαιτούν την εξαίρεση από κάθε σχεδιασμό εξόρυξης λιθίου, επικαλούμενες σοβαρούς κινδύνους για περιβάλλον, τουρισμό και δημόσια υγεία.

Διπλή θαλάσσια εμπειρία για παιδιά από το Naxos Water Sports με κολύμβηση & ιστιοπλοΐα!

Από 28 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου, μικροί Ναξιώτες και επισκέπτες μαθαίνουν τα μυστικά της θάλασσας μέσα από δημιουργικά καλοκαιρινά προγράμματα.

Lennart Neubauer: Η μάχη στη Fuerteventura, ο τραυματισμός και η υπόσχεση επιστροφής

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής από τη Νάξο πάλεψε με πόνο, έγραψε την υψηλότερη βαθμολογία του event και αποχαιρέτησε την Καναρία με ένα μεγάλο “θα επιστρέψω”.

«Ζωολογικός Ήχος»: Παιδιά, τραγούδια και φαντασία στον Πύργο Μπαζαίου με τον Γιώργη Χριστοδούλου

Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους με τα ωραιότερα παιδικά τραγούδια για ζώα στην ελληνική γλώσσα, έρχεται την Τετάρτη 30 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Νάξου.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις