Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑιγαίοΝ. Λεβογιάννης: "Γιατί στηρίζω Κατερίνα Γιαννακά για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ...

Ν. Λεβογιάννης: “Γιατί στηρίζω Κατερίνα Γιαννακά για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ “

|

Ημέρα κρίσης… .

Αύριο Κυριακή 14 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 8 το βράδυ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι/ες θα προσέλθουν στις 14/4 στα εκλογικά τμήματα (8 π.μ. ως 8 μ.μ.) και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου/ης του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ.

Ο/η εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους/τις υποψήφιους/ές της Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο προσέρχεται. Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν σε μια από τις 14 Περιφέρειες.

Στο Νότιο Αιγαίο είναι πέντε οι υποψήφιοι κι έχουμε μονοσταυρία. Ποιοι είναι; Αλεξάνδρα Αγγελατάκη (Μύκονος – Πάρος), Αθανάσιος Βυρίνης (Ρόδος), Αικατερίνη Γιαννακά (Σύρος), Δήμητρα Μπαρμπούνη (Σαντορίνη) και Γιώργος Παπακαλοδούκας (Ρόδος).

Ο Νίκος Λεβογιάννης – φιλόλογος, πρώην βουλευτής Κυκλάδων και Υπουργός Παιδείας- με παρέμβασή του τίθεται στο πλευρό της Κατερίνας Γιαννακά και εξηγεί τους λόγους

“Ως ενεργός πολίτης, ως Κυκλαδίτης, που για μισό και πάνω αιώνα συμμετέχω ενεργά στους δημοκρατικούς αγώνες της Προοδευτικής παράταξης, από τα πολιτικά μετερίζια της Ένωσης Κέντρου (1963-1967), του ΠΑΣΟΚ (1974-2004) και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από το 2012, ως βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ επί 15 χρόνια, με χαρά παρακολουθώ τους πολιτικούς αγώνες της συνεργάτιδάς μου και συναγωνίστριας στην πολιτική Κατερίνας Γιαννακά, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Αναπληρώτριας Συντονίστριας του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.

Μόνιμος κάτοικος Σύρου από το 1999 η Κατερίνα, υπάλληλος στην Οικονομική Εφορία Σύρου-Κυκλάδων επί δυο 10ετίες, υπηρέτησε με ευσυνειδησία και σεβασμό και απαράμιλλο ήθος τον φορολογούμενο πολίτη και έτυχε της αναγνώρισης των Κυκλαδιτών, γεγονός σπάνιο, προτέρημα για ευαίσθητες υπηρεσίες όπως οι ΔΟΥ.

Πολιτικό ον, με αριστερή ιδεολογική και πολιτική κατάρτιση, με κοινωνικές ευαισθησίες, από νεαρή ηλικία έδωσε το παρόν της στους δημοκρατικούς αγώνες μέσα από τις μαθητικές κομματικές οργανώσεις.

Χάρη στην πολιτική ωριμότητα, αλλά και τις ικανότητές της ως δημόσιος υπάλληλος, επιλέχτηκε και υπηρέτησε αποσπασμένη επί πολλά χρόνια σε πολιτικά γραφεία στελεχών του ΠΑΣΟΚ, του Υποδιοικητή του ΙΚΑ Σπύρου Γιαννόπουλου, πρώην βουλευτή και από το 1996 μέχρι το 2004 στο πολιτικό μου γραφείο ως Βουλευτή Κυκλάδων, απ’ όπου συνδέθηκε με τις Κυκλάδες και τους Κυκλαδίτες, γνώρισε σε βάθος τα προβλήματα των νησιών και από τότε ασταμάτητα δεν έπαψε να αγωνίζεται γι’ αυτά. Το 2004 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και από το 2019 δραστηριοποιείται κομματικά στην Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Σύρο. Πρωταγωνίστησε παράλληλα στην κίνηση 63 πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες, που ενεργοποιήθηκαν για την διεύρυνση και ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα νησιά καλώντας κάθε δημοκρατικό πολίτη να αγωνιστεί για την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας.

Η ανασυγκρότηση και διεύρυνση της ΟΜ Σύρου ήταν στις προτεραιότητές της με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εκλέχτηκε από την ΟΜ Σύρου Αντιπρόσωπος στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (2022) και στις εσωκομματικές εκλογές που ακολούθησαν εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και Αναπληρώτρια Συντονίστρια του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Χάρη στην σπουδαία πολύχρονη πολιτική και κομματική της δράση, ύστερα από πολλές προτάσεις και παροτρύνσεις κομματικών στελεχών, συμμετέχει στις εσωκομματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος μα και υπερήφανος, παρακολουθώντας την αγωνιστική πολιτική δράση της επί πολλά χρόνια συνεργάτιδάς μου στην πολιτική, αλλά και επιστημονική-συγγραφική μου πορεία.

Γνωρίζοντας την εργατικότητα, την αγωνιστικότητα της Κατερίνας Γιαννακά, την αγάπη της για τα νησιά μας, αλλά και τη σπουδαία δουλειά που έχει κάνει ιδιαίτερα στον τομέα της νησιωτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με χαρά και ικανοποίηση συμμετέχω μαζί με πολλούς κυκλαδίτες συναγωνιστές στην υποστήριξη της υποψηφιότητάς της, τόσο στις εσωκομματικές εκλογές, όσο και στις Ευρωεκλογές.

Το αξίζει, το δικαιούται, έχει πολλά να δώσει στα νησιά μας, στην κοινωνία, στους δημοκρατικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας για την ανατροπή, για τη δημοκρατία, για το κράτος δικαίου”.

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δημόσιο: Ζητάει 58.000 ευρώ το χρόνο για μίσθωση της παραλίας Ψαρού στη Μύκονο (!!!)

Ενοίκιο δυο και τρεις φορές επάνω ζητάει το Δημόσιο για τις παραλίες σε Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη - δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα

Κάνει στροφή ο καιρός: Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου?

Φιλώτι – Γήπεδο “Γιάγκος Γρατσίας”: Με παρέμβαση Βρούτση υπάρχει χρηματοδότηση για αναβάθμιση κτηριακών εγκαταστάσεων

Ανακαίνιση κτηριακών εγκαταστάσεων στο γήπεδο "Γιάγκος Γρατσίας" στο Φιλώτι.. Ποιος έκανε τη παρέμβαση

Κέα – ΠΠΙ: Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ταυτόχρονη παρουσία Γενικού Γιατρού και Παιδίατρου

Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στην Κέα - Αιτήματα από το Δήμο

Νάξος – Φιλώτι: Ανοιξε τις πύλες του το Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο Φιλωτίου (photos)

Για 3η σερί χρονιά το Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο Φιλωτίου Νάξου ανοίγει τις πόρτες του

Νάξος – Τυροκομείο Μπαμπούνη: Επίσκεψη Κελέτση με Αγιασμό, κουρά προβάτων και μπάτουδο

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης βρέθηκε το Σάββατο στο Τυροκομείο Μπαμπούνη - Τι είδε

Νάξος – ΔΕΔΔΗΕ: Πρωινή (21/05) διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης

Πότε τι ώρα και σε ποιες περιοχές της πόλης Νάξου θα υπάρξει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη 21 Μαϊου

Express Scopelitis: Πρώτη επίσκεψη για το 2024 στην Σαντορίνη

Κυριακή 19 Μαίου και το Express Scopelitis ταξίδεψε για πρώτη φορά φέτος στην Σαντορίνη - Πόσους επιβάτες μετέφερε το 2023

Νάξος: Ποδαρικό αύριο (21/05) για την κρουαζιέρα με το “Vasco Da Gama” των 2000 επιβατών

Ποδαρικό για το 2024 στην κρουαζιέρα της Νάξου θα κάνει το “Vasco Da Gama” - Το πρόγραμμα της παραμονής του στη Νάξο σύμφωνα με το Zas Travel

ΔΗΜΤΟ ΝΔ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων:ν Ενημέρωση για επίσκεψη Κελέτση

ΔΗΜΤΟ ΝΔ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Δελτίο Ενημέρωσης σχετικά με την έλευση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Κελέτση στη Νάξο

Νάξος – Κελέτσης: “Έχει εκτελεστεί το 45% του έργου στο φράγμα του Τσικαλαριού, θα τελειώσει γιατί υπάρχει η βούληση”.

Τι είπε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Καλέτσης για το φράγμα Τσικαλαριού - Η τοποθέτηση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού και του Επάρχου Ιωάννη Μαργαρίτη

Νάξος – Ταβέρνα η Αξιώτισσα: “Τα Καλά στοιχειά” του chef Γιάννη Βάσιλα αποκαλύπτονται (και μετά μουσικής)

Στην "Ταβέρνα η Αξιώτισσα" παρουσιάζεται απόψε (18/05) το δεύτερο βιβλίο του chef Γιάννη Βάσιλα - Τι αναφέρει η πρόσκληση

Νάξος – Γλινάδο: Εκπαιδευτική εκδρομή σε Δήλο – Τήνο, χρονοδιάγραμμα

Εκπαιδευτική Εκδρομή από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Γλινάδου "Ιωάννης Ν. Βενιέρης" .. Χρονοδιάγραμμα

Νάξος: Ποδαρικό αύριο (21/05) για την κρουαζιέρα με το “Vasco Da Gama” των 2000 επιβατών

Ποδαρικό για το 2024 στην κρουαζιέρα της Νάξου θα κάνει το “Vasco Da Gama” - Το πρόγραμμα της παραμονής του στη Νάξο σύμφωνα με το Zas Travel

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση”

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα "Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση" (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος: Σύλληψη Γερμανού τουρίστα με 40 αρχαιότητες στη βαλίτσα το 1890 (!!!)

Μέσα από τη σελίδα του "Ορεινός Αξώτης" μας έρχεται μία ιστορία αρχαιοκαπηλίας από το 1890

Κυκλάδες: Πέρασαν τις 100 οι καταγγελίες στη μάχη της … ξαπλώστρας

Οι νέοι όροι που ισχύουν φέτος για την εκμετάλλευση των ακτών και οι πρώτες ημέρες της εφαρμογής MyCoast

Νάξος – ΓΕΛ Νάξου “Μανώλης Γλέζος”: Συμμετοχή εκπαιδευτικών στο “Teachers Academy” (photos)

Συμμετοχή πέντε εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» σε εκπαιδευτικά κέντρα του "Teachers Academy" (Photos)

Νάξος: Δράσεις από το Δήμο για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 - Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα

Νάξος: Στον αστερισμό των νοσηλευτών – τριών του 51ου Πανελλήνιου Συνεδρίου

Η Νάξος καλωσορίζει τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες που έφτασαν σήμερα στο νησί μας για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 51ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Σ.Ν.Ε.)