Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςPrincess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του "Sun Princess" στη Σαντορίνη

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

|

Πλήγμα γοήτρου για τη Σαντορίνη

Τη ματαίωση των δρομολογίων του φέτος στη Σαντορίνη ανακοίνωσε ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, το Sun Princess της Princess Cruises.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η εταιρεία Princess Cruises σε ηλεκτρονικό της μήνυμα αναφέρει πως οι επισκέπτες που έχουν κάνει κράτηση σε πολλά επερχόμενα δρομολόγια του νέου πλοίου έχουν ενημερωθεί για μια αλλαγή στο δρομολόγιο, ότι δηλαδή δεν θα επισκεφτούν τη Σαντορίνη στην Ελλάδα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

«Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι υπάρχει μια αλλαγή στο προγραμματισμένο δρομολόγιό μας. Λόγω συμφόρησης των κρουαζιερόπλοιων, δεν θα επισκεφθούμε πλέον τη Σαντορίνη της Ελλάδας. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και την απογοήτευση που μπορεί να προκαλέσει αυτή η αλλαγή», αναφέρεται στο μήνυμα.

Το πλοίο σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μήνυμα της εταιρείας, θα επισκεφθεί αντί της Σαντορίνης τα Χανιά ως εναλλακτική λύση.

Ο λόγος που αναφέρεται στην ενημέρωση είναι η «συμφόρηση των κρουαζιερόπλοιων», η οποία υποδηλώνει μια πολύ γεμάτη και λιγότερο ευχάριστη εμπειρία για τους επισκέπτες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Sun Princess ήταν αρχικά προγραμματισμένο να επισκεφθεί τη Σαντορίνη εκ νέου στις 11 Ιουνίου 2024. Εκείνη την ημερομηνία, τέσσερα άλλα πλοία έχουν επίσης προγραμματιστεί για το λιμάνι – το Star Clipper, το Costa Fascinosa, το MSC Divina και το Odyssey of the Seas.

Σε συνδυασμό με τη χωρητικότητα του Sun Princess των 4.300 επισκεπτών, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι περισσότεροι από 17.000 ταξιδιώτες κρουαζιέρας θα επισκεφτούν το νησί σε μία μόνο ημέρα, τη στιγμή που η ίδια η Σαντορίνη έχει μόνιμο πληθυσμό μόνο περίπου 15.500 κατοίκους, αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα και διευκρινίζεται ότι τα Χανιά αναμένουν την ίδια ημέρα στις 11 Ιουνίου 2024 και το Azamara Pursuit. Αυτό σημαίνει ότι η κοινότητα με πληθυσμό 111.000 κατοίκων θα έχει συνολικά περίπου 5.000 επισκέπτες κρουαζιέρας με την άφιξη του Sun Princess.

Λιγότερος κόσμος, αναφέρει το δημοσίευμα, σημαίνει ότι οι επισκέπτες κρουαζιέρας θα μπορούν να επιλέξουν τις εκδρομές στη στεριά χωρίς να ανησυχούν ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα είναι γρήγορα κλεισμένοι ενώ έτσι θα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες να απολαύσουν τα τοπικά αξιοθέατα, τα εστιατόρια και πολλά άλλα αποφεύγοντας τον συνωστισμό.

Σημειώνεται δε ότι «όταν οι επισκέπτες κρουαζιέρας έχουν μια δυσάρεστη εμπειρία στο λιμάνι, ενδέχεται να κατηγορήσουν τη γραμμή κρουαζιέρας για το πλήθος, ωστόσο, μια τέτοια αλλαγή δρομολογίου μπορεί να εκτονώσει το ζήτημα και να εξασφαλίσει μια πιο ευχάριστη ημέρα στο λιμάνι για όλους τους ταξιδιώτες».

Γιατί προέκυψε στο “παρα 5” η αλλαγή.

Ενώ οι εταιρείες της κρουαζιέρας προγραμματίζουν δρομολόγια πολύ νωρίτερα, δεν επιβεβαιώνουν ταυτόχρονα τις κρατήσεις, δεν ενημερώνουν δηλαδή το σύστημα για τον αριθμό των κρατήσεών τους, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Οπότε, ίσως όταν το Sun Princess ήταν αρχικά προγραμματισμένο, να μην είχαν προγραμματιστεί τα υπόλοιπα πλοία.

Καθώς τα χρονοδιαγράμματα τροποποιούνται, ωστόσο, οι γραμμές κρουαζιέρας μπορούν να επανεξετάσουν τα λιμάνια και να κάνουν προσαρμογές για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες για τους επισκέπτες τους.

Άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν επίσης να αποτελούν μέρος τέτοιων αποφάσεων αλλαγής δρομολογίου. Η συντήρηση ή οι επισκευές του τερματικού σταθμού αποβάθρας ή κρουαζιέρας, η αλλαγή διαθεσιμότητας τοπικών περιηγήσεων, οι αλλαγές στην τοπική οικονομία και άλλα ζητήματα μπορούν να επηρεάσουν τις αλλαγές του δρομολογίου. Ακόμη και πράγματα όπως οδικές εργασίες που μπορούν να ακυρώσουν δημοφιλείς εκδρομές στην ξηρά και θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος τέτοιων προσαρμογών.

Το Sun Princess έκανε το ντεμπούτο του στα τέλη Φεβρουαρίου και είχε ήδη αρκετές αλλαγές στο δρομολόγιο. Στην πραγματικότητα, το πλοίο δεν επισκέφτηκε τη Σαντορίνη στο παρθενικό του ταξίδι όπως είχε προγραμματιστεί, αν και αυτή η απόκλιση οφειλόταν στη συντήρηση στο τελεφερίκ της Σαντορίνης και όχι στη συμφόρηση του πλοίου.

Το πλοίο χωρητικότητας 175.500 τόνων θα συνεχίσει να πλέει στη Μεσόγειο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου πριν κάνει το πρώτο του υπερατλαντικό πέρασμα που θα τη φέρει στο Fort Lauderdale, όπου θα μεταφερθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2025 με μια ποικιλία δρομολογίων στην Ανατολική και Δυτική Καραϊβική.

Πηγές : arxipelagos.gr
https://www.cruisehive.com/princess-cruises-ship-cancels-port-visits-due-to-congestion/128358

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στοίχημα – Γερμανία: “Λύκοι” εναντίον “Ταύρων” και .. ποντάρουμε στα πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας από τη Γερμανία: Βόλφσμπουργκ - Λειψία: «Λύκοι» εναντίον «Ταύρων» στο 2.02

Νάξος – Απόλλων: Σήμερα (11/4) το πρώτο σερβίς στην τελική φάση του πρωταθλήματος Αιγαίου (πρόγραμμα)

Πρωτάθλημα Αιγαίου Βόλεϊ Γυναικών: Συνέντευξη Τύπου στις 2 το μεσημέρι και πρώτο σερβίς το απόγευμα στο ΔΑΚ Νάξου

Πρόταση Ημέρας: Πατάτες χρωματιστές, φουρνιστές, με βούτυρο καρύδας

Μία διαφορετική πρόταση για να αξιοποιήσουμε τις αγαπημένες μας πατάτες ... Στο φούρνο οι πατάτες Νάξου αλλά με βούτυρο καρύδας (!!!)

Πανναξιακός ΑΟΚ: Από το “Εκκενώστε το γήπεδο” έως το “τι τρίποντο έβαλες” ένα σφύριγμα δρόμος

Η διαιτησία, η πίεση για το αποτέλεσμα και η .. νησιωτικότητα κάνουν κακό τελικά στον αθλητισμό και δη στο μπάσκετ

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Πανναξιακός ΑΟΚ: Με 2-0 νίκες πέρασε τα Μελίσσια και τον τελικό αντιμετωπίζει τον Ιωνικό Νικαίας

Σε έναν εντυπωσιακό αγώνα διάρκειας τριών ωρών ο Πανναξιακός νίκησε 92-88 στην έξτρα περίοδο τα Μελίσσια και με 2-0 νίκες προκρίθηκε στον τελικό - Αντίπαλος ο Ιωνικός Νικαίας με μειονέκτημα έδρας

Γ. Πολυχρονάκος : “Η κυβέρνηση στερεί πόρους από τα Λιμενικά Ταμεία”

Γ. Πολυχρονάκος : “Η κυβέρνηση στερεί πόρους από τα Λιμενικά Ταμεία γιατί δεν θέλει να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί η αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων”

Σαντορίνη – Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων: Ανοίγει αύριο (11/04) ο αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι

Ανοίγει ξανά από αύριο 11 Απριλίου για το κοινό ο Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου Θήρας

Κυκλάδες: Εννέα Λιμενικά Ταμεία διαμαρτύρονται για την μείωση κατά 50% στα λιμενικά Τέλη

Διαμαρτυρία εννέα λιμενικών Ταμείων για τη μείωση του ποσοστού είσπραξης λιμενικών Τελών - Ποια είναι, τι αναφέρουν στην επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας

Οικόπεδα: Τα …αγκάθια για τον καθαρισμό τους, τι λένε δήμαρχοι

Τα κόστη, τα εμπόδια και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες για τη διαδικασία και τη συμπλήρωση της δήλωσης. Μιλούν πολιτικός μηχανικός, ιδιοκτήτης συνεργείου καθαρισμού και δήμαρχοι

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Πάσχα – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Κι όμως για τη Νάξο η μείωση αγγίζει το -13% (πίνακες)

Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανή αύξηση τη θερινή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στη χρήση καυσίμων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Square Lime: Η Νάξος κινείται ανοδικά (έως 15%), ζητούνται ξενοδοχεία σε Σύρο – Μήλο

Μπουτίκ ξενοδοχεία: Τα νησιά που κερδίζουν το 2025 – Ο Αύγουστος βγαίνει... εκτός υψηλής σεζόν

Νάξος: Οι φίλοι του Ολυμπιακού βγάζουν σε δημοπρασία φανέλες για καλό σκοπό

Οι φίλοι του Ολυμπιακού βγάζουν σε δημοπρασία μέσω διαδικτύου φανέλες ερυθρόλευκων παικτών για καλό σκοπό..

Βασ. Φλεριανός: “Περισσότερες από 150 γυναίκες κυρίως στην ορεινή Νάξο έκαναν δωρεάν μαστογραφίες” (video)

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Βασίλης Φλεριανός σε έναν μίνι απολογισμό για την πορεία της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας που βρέθηκε στη Νάξο (video)

Δωδεκάνησα – Αρκιοί: Διώχνουν τους κατοίκους επικαλούμενοι το … Οθωμανικό Δίκαιο

Έγγραφο-ντροπή του Υπουργείου Οικονομικών προς κάτοικο των Αρκιών Δωδεκανήσου αμφισβητεί το 2025 την νομιμότητα αγοραπωλησίας που έγινε το 1991 με αναφορές στον ...Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή

Aegean Air: Προσφέρει δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της απεργίας την 9η Απριλίου

Ευελιξία για τα ταξίδια στις 9/4 μέχρι να οριστικοποιηθεί η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Seajets: Εκτακτη δρομολόγηση Μεγάλη Πέμπτη του “Champion Jet 1”

Με βάση την σχετική ενημέρωση από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Passenger στη Νάξο, θα υπάρξει έκτακτη δρομολόγηση του Champion Jet 1 - Πότε;

Σεισμική ακολουθία – Κυκλάδες: “Το επίπεδο των κρατήσεων χειρότερα και από τον κορωνοϊό”

Πάσχα: Πώς επηρεάζουν σεισμοί και πλημμύρες τις κρατήσεις στα τουριστικά νησιά με επίκεντρο τις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Παράταση στη .. παράταση και έλευση την Μεγάλη Εβδομάδα

Παρατείνεται η .. παράταση ακινησίας του Express Skopelitis - Την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ρουτίνα του