Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΓάλλοι Chef "ερωτεύτηκαν" τα τοπικά προϊόντα της Νάξου, τα εντάσσουν στο μενού...

Γάλλοι Chef “ερωτεύτηκαν” τα τοπικά προϊόντα της Νάξου, τα εντάσσουν στο μενού πολυτελούς εστιατορίου

|

Ποιος μπορεί να πει όχι στα τυροκομικά προϊόντα του Νίκου Πιτταρά; Ποιος αντιστέκεται στις γεύσεις των τυροκομικών από την οικογένεια Μπαμπούνη; Αμ τα κρέατα του Βασαλάκη; Η το λάδι και το κρασί της Νάξου; Η τα γλυκά από τον Σταμάτη Ξενάκη (βλ Ακταίον)…

Γάλλοι σεφ με βαρύ βιογραφικό (βλ αστέρια Michelin) βρέθηκαν στη Νάξο φιλοξενούμενοι της οικογένειας Πολυκρέτη – Μαργαρίτη. Είχε προηγηθεί η επίσκεψή τους για μερικές ώρες σε Σίφνο – Σαντορίνη αλλά στην Νάξο έριξαν … άγκυρα. Ποιος μπορεί άλλωστε να αντισταθεί όχι μόνο στα προϊόντα αλλά και στο μαγειρικό ταλέντο της γιαγιάς Ιουλιανής (σ.σ. μητέρας της Μαρίας Πολυκρέτη) στο κτήμα “Κάμπονες”…

Οι πληροφορίες δε αναφέρουν ότι θα υπάρξει και νέος γύρος επίσκεψης από τους γάλλους chef ώστε την φετινή χρονιά το εστιατόριο “Πέλαγος” στο ξενοδοχείο Four Seasons του Αστέρα όταν ανοίξει την 13η Μαϊου να έχει γεύσεις Κυκλάδων στο μενού του και δη Νάξου…

Στην σχετική του ανάρτηση η οικογένεια του Γιάννη Μαργαρίτη και της Μαρίας Πολυκρέτη μέσα από τη σελίδα τους στα social media μας προσφέρουν φωτογραφίες και video αλλά και ενημέρωση

” Πρόσφατα είχαμε την μεγάλη χαρά και την εξαιρετική τιμή να υποδεχθούμε και να φιλοξενήσουμε στη Νάξο κάποιους από τους κορυφαίους σεφ παγκοσμίως. Τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin chef Luca Piscazzi, τον chef της γαλλικής πρεσβείας Jean Marie Hoffman, την βραβευμένη Γαλλίδα σεφ Euralie Rus και τους διάσημους γευσιγνώστες Shirley Garrier και Mathieu Zouhairi, οι οποίοι είναι επίσης οι δημιουργοί της διάσημης πλατφόρμας @thesocialfood.

Οι σεφ είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη Νάξο, να επισκεφτούν τα χωριά μας και να δουν από κοντά μονάδες παραγωγής γάλακτος, να συνομιλήσουν με παραγωγούς και να ξεναγηθούν σε παραδοσιακά τυροκομεία.

Φυσικά, ξετρελάθηκαν με τα παραδοσιακά μας προϊόντα, τα τυριά μας, το παραδοσιακό κίτρο Βαλληνδρά και τα βραβευμένα μακαρόν του Ακταίον σε γεύσεις εμπνευσμένες από την Νάξο μας.

Το highlight του ταξιδιού τους ήταν η επίσκεψη στο κτήμα μας Κάμπονες όπου η μητέρα μου, Ιουλιανή, με τον γαμπρό μου Γιάννη Οικονόμου, μαγείρεψαν παραδοσιακές ναξιώτικες συνταγές, όπως το απεραθίτικο ρόστο, το πάτουδο, τους πατατοκεφτέδες (συνταγή της γιαγιάς μου, Μαρίας) και τη γλυκιά σεφουκλωτή. Με χαρά τους περιμένουμε ξανά σύντομα Νάξο και ανυπομονούμε να δούμε την αξιοποίηση των ναξιακών προϊόντων στις βραβευμένες κουζίνες τους.

Είναι ζωτικής σημασίας να εκπροσωπείται η Νάξος μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ανθρώπους που έχουν παγκόσμιο κύρος στη γαστρονομία, ενώ οι παραγωγοί μας πρέπει να έχουν πρόσβαση και προβολή σε αυτό το κοινό, το οποίο είναι σαφώς απαιτητικό αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ναξιακά προϊόντα μπορούν να σταθούν επάξια στις κορυφαίες κουζίνες του κόσμου, αρκεί να δοθεί η ευκαιρία. Και οι ευκαιρίες κερδίζονται μέσα από ένα στοχευμένο μάρκετινγκ.

ο βίντεο είναι από την πλατφόρμα @thesocialfood)

 

Ακολουθούν και οι σχετικές φωτογραφίες 

   

και η σχετική ανάρτηση

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Φιλώτι: Ανοιξε τις πύλες του το Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο Φιλωτίου (photos)

Για 3η σερί χρονιά το Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο Φιλωτίου Νάξου ανοίγει τις πόρτες του

Νάξος – Τυροκομείο Μπαμπούνη: Επίσκεψη Κελέτση με Αγιασμό, κουρά προβάτων και μπάτουδο

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης βρέθηκε το Σάββατο στο Τυροκομείο Μπαμπούνη - Τι είδε

Νάξος – ΔΕΔΔΗΕ: Πρωινή (21/05) διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης

Πότε τι ώρα και σε ποιες περιοχές της πόλης Νάξου θα υπάρξει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη 21 Μαϊου

Express Scopelitis: Πρώτη επίσκεψη για το 2024 στην Σαντορίνη

Κυριακή 19 Μαίου και το Express Scopelitis ταξίδεψε για πρώτη φορά φέτος στην Σαντορίνη - Πόσους επιβάτες μετέφερε το 2023

Νάξος: Ποδαρικό αύριο (21/05) για την κρουαζιέρα με το “Vasco Da Gama” των 2000 επιβατών

Ποδαρικό για το 2024 στην κρουαζιέρα της Νάξου θα κάνει το “Vasco Da Gama” - Το πρόγραμμα της παραμονής του στη Νάξο σύμφωνα με το Zas Travel

ΔΗΜΤΟ ΝΔ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων:ν Ενημέρωση για επίσκεψη Κελέτση

ΔΗΜΤΟ ΝΔ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Δελτίο Ενημέρωσης σχετικά με την έλευση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Κελέτση στη Νάξο

Σαντορίνη – Τράπεζα Αίματος: Ολοκληρώθηκε η 67η αιμοδοσία, 140 νέοι αιμοδότες

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: Η 67η εθελοντική αιμοδοσία ολοκληρώθηκε... 140 νέοι αιμοδότες

Σαντορίνη: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του 54χρονος αλλοδαπός λουόμενος

Θάνατος λουόμενου στη Σαντορίνη - Ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις στη περιοχή "Νεστά Νερά"

Κυκλάδες: Πέρασαν τις 100 οι καταγγελίες στη μάχη της … ξαπλώστρας

Οι νέοι όροι που ισχύουν φέτος για την εκμετάλλευση των ακτών και οι πρώτες ημέρες της εφαρμογής MyCoast

ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024: Μαγικές εικόνες με επίκεντρο Ακρόπολη, Παναθηναϊκό Στάδιο

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή, 19 Μαΐου, με ετάπ στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που εντυπωσίασε τον κόσμο – Πάνω από 200 παράλληλες εκδηλώσεις κατά την 5ήμερη διάρκεια του Αγώνα, σε ολόκληρη την Ελλάδα - Τι δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης

Νάξος – Κελέτσης: “Έχει εκτελεστεί το 45% του έργου στο φράγμα του Τσικαλαριού, θα τελειώσει γιατί υπάρχει η βούληση”.

Τι είπε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Καλέτσης για το φράγμα Τσικαλαριού - Η τοποθέτηση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού και του Επάρχου Ιωάννη Μαργαρίτη

Νάξος – Ταβέρνα η Αξιώτισσα: “Τα Καλά στοιχειά” του chef Γιάννη Βάσιλα αποκαλύπτονται (και μετά μουσικής)

Στην "Ταβέρνα η Αξιώτισσα" παρουσιάζεται απόψε (18/05) το δεύτερο βιβλίο του chef Γιάννη Βάσιλα - Τι αναφέρει η πρόσκληση

Νάξος – Γλινάδο: Εκπαιδευτική εκδρομή σε Δήλο – Τήνο, χρονοδιάγραμμα

Εκπαιδευτική Εκδρομή από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Γλινάδου "Ιωάννης Ν. Βενιέρης" .. Χρονοδιάγραμμα

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση”

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα "Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση" (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος: Ποδαρικό αύριο (21/05) για την κρουαζιέρα με το “Vasco Da Gama” των 2000 επιβατών

Ποδαρικό για το 2024 στην κρουαζιέρα της Νάξου θα κάνει το “Vasco Da Gama” - Το πρόγραμμα της παραμονής του στη Νάξο σύμφωνα με το Zas Travel

Νάξος: Σύλληψη Γερμανού τουρίστα με 40 αρχαιότητες στη βαλίτσα το 1890 (!!!)

Μέσα από τη σελίδα του "Ορεινός Αξώτης" μας έρχεται μία ιστορία αρχαιοκαπηλίας από το 1890

Κυκλάδες: Πέρασαν τις 100 οι καταγγελίες στη μάχη της … ξαπλώστρας

Οι νέοι όροι που ισχύουν φέτος για την εκμετάλλευση των ακτών και οι πρώτες ημέρες της εφαρμογής MyCoast

Νάξος – ΓΕΛ Νάξου “Μανώλης Γλέζος”: Συμμετοχή εκπαιδευτικών στο “Teachers Academy” (photos)

Συμμετοχή πέντε εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» σε εκπαιδευτικά κέντρα του "Teachers Academy" (Photos)

Νάξος: Δράσεις από το Δήμο για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 - Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα

Νάξος: Στον αστερισμό των νοσηλευτών – τριών του 51ου Πανελλήνιου Συνεδρίου

Η Νάξος καλωσορίζει τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες που έφτασαν σήμερα στο νησί μας για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 51ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Σ.Ν.Ε.)