Ποιος μπορεί να πει όχι στα τυροκομικά προϊόντα του Νίκου Πιτταρά; Ποιος αντιστέκεται στις γεύσεις των τυροκομικών από την οικογένεια Μπαμπούνη; Αμ τα κρέατα του Βασαλάκη; Η το λάδι και το κρασί της Νάξου; Η τα γλυκά από τον Σταμάτη Ξενάκη (βλ Ακταίον)…
Γάλλοι σεφ με βαρύ βιογραφικό (βλ αστέρια Michelin) βρέθηκαν στη Νάξο φιλοξενούμενοι της οικογένειας Πολυκρέτη – Μαργαρίτη. Είχε προηγηθεί η επίσκεψή τους για μερικές ώρες σε Σίφνο – Σαντορίνη αλλά στην Νάξο έριξαν … άγκυρα. Ποιος μπορεί άλλωστε να αντισταθεί όχι μόνο στα προϊόντα αλλά και στο μαγειρικό ταλέντο της γιαγιάς Ιουλιανής (σ.σ. μητέρας της Μαρίας Πολυκρέτη) στο κτήμα “Κάμπονες”…
Οι πληροφορίες δε αναφέρουν ότι θα υπάρξει και νέος γύρος επίσκεψης από τους γάλλους chef ώστε την φετινή χρονιά το εστιατόριο “Πέλαγος” στο ξενοδοχείο Four Seasons του Αστέρα όταν ανοίξει την 13η Μαϊου να έχει γεύσεις Κυκλάδων στο μενού του και δη Νάξου…
Στην σχετική του ανάρτηση η οικογένεια του Γιάννη Μαργαρίτη και της Μαρίας Πολυκρέτη μέσα από τη σελίδα τους στα social media μας προσφέρουν φωτογραφίες και video αλλά και ενημέρωση
” Πρόσφατα είχαμε την μεγάλη χαρά και την εξαιρετική τιμή να υποδεχθούμε και να φιλοξενήσουμε στη Νάξο κάποιους από τους κορυφαίους σεφ παγκοσμίως. Τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin chef Luca Piscazzi, τον chef της γαλλικής πρεσβείας Jean Marie Hoffman, την βραβευμένη Γαλλίδα σεφ Euralie Rus και τους διάσημους γευσιγνώστες Shirley Garrier και Mathieu Zouhairi, οι οποίοι είναι επίσης οι δημιουργοί της διάσημης πλατφόρμας @thesocialfood.
Οι σεφ είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη Νάξο, να επισκεφτούν τα χωριά μας και να δουν από κοντά μονάδες παραγωγής γάλακτος, να συνομιλήσουν με παραγωγούς και να ξεναγηθούν σε παραδοσιακά τυροκομεία.
Φυσικά, ξετρελάθηκαν με τα παραδοσιακά μας προϊόντα, τα τυριά μας, το παραδοσιακό κίτρο Βαλληνδρά και τα βραβευμένα μακαρόν του Ακταίον σε γεύσεις εμπνευσμένες από την Νάξο μας.
Το highlight του ταξιδιού τους ήταν η επίσκεψη στο κτήμα μας Κάμπονες όπου η μητέρα μου, Ιουλιανή, με τον γαμπρό μου Γιάννη Οικονόμου, μαγείρεψαν παραδοσιακές ναξιώτικες συνταγές, όπως το απεραθίτικο ρόστο, το πάτουδο, τους πατατοκεφτέδες (συνταγή της γιαγιάς μου, Μαρίας) και τη γλυκιά σεφουκλωτή. Με χαρά τους περιμένουμε ξανά σύντομα Νάξο και ανυπομονούμε να δούμε την αξιοποίηση των ναξιακών προϊόντων στις βραβευμένες κουζίνες τους.
Είναι ζωτικής σημασίας να εκπροσωπείται η Νάξος μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ανθρώπους που έχουν παγκόσμιο κύρος στη γαστρονομία, ενώ οι παραγωγοί μας πρέπει να έχουν πρόσβαση και προβολή σε αυτό το κοινό, το οποίο είναι σαφώς απαιτητικό αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ναξιακά προϊόντα μπορούν να σταθούν επάξια στις κορυφαίες κουζίνες του κόσμου, αρκεί να δοθεί η ευκαιρία. Και οι ευκαιρίες κερδίζονται μέσα από ένα στοχευμένο μάρκετινγκ.
(Το βίντεο είναι από την πλατφόρμα @thesocialfood)
Ακολουθούν και οι σχετικές φωτογραφίες
και η σχετική ανάρτηση