Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ποιοι είναι υποψήφιοι στο Νότιο Αιγαίο

ΣΥΡΙΖΑ – Ευρωεκλογές: Ποιοι είναι υποψήφιοι στο Νότιο Αιγαίο

|

Ωρα ευρωεκλογών… Και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προχώρησε σε κάτι ιδιαίτερο. Ποιο είναι αυτό; Μα το γεγονός ότι θα έχουμε προκριματικές εκλογές για την πλήρη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Περισσότεροι από 200 είναι οι υποψήφιοι που θα λάβουν μέρος στις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές στις 14 Απριλίου.

Τους υποψηφίους και αναλυτικά τα βιογραφικά τους μπορούν να βρουν οι πολίτες στο euroekloges.syriza2024.gr

Υπενθυμίζεται πως οι 35 υποψηφιότητες θα αποφασιστούν από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι πέντε από τον πρόεδρο του κόμματος, ενώ δύο υποψηφιότητες είναι κατοχυρωμένες από τους νυν ευρωβουλευτές Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά.

Στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου πέντε είναι οι υποψήφιοι, τρεις εκ των οποίων είναι από τις Κυκλάδες. Ποιοι είναι; 

Αγγελετάκη Αλεξάνδρα

Αρχαιολόγος, Ερευνήτρια στη Νορβηγία

Γεννήθηκα στη Μυκονο τον 1964 με πατέρα Μυκονιάτη και μητέρα από Πάρο και Σύρο, μεγάλωσα και πήγα σχολείο στη Μύκονο. Αργότερα σπούδασα στη Αθήνα πρώτα στη Σχολή Ξεναγών και μετά στη Φιλοσοφική Αθηνών.

Εργάστηκα για περίπου 20 χρόνια στην Ελλαδα σαν ξεναγός και στην Εφορεία Κυκλαδων σαν αρχαιολογος με συμβασεις. Με δεύτερο πτυχίο και μεταπτυχιακό στη κλασική αρχαιολογία από το πανεπιστήμιο του Όσλο στη Νορβηγία, το 1996, σημερα εργαζομαι στο Πανεπιστημιο του Τρονχαιμ ΝΤΝU, ως ερευνητρια και διδάσκουσα σε θεματα πολιτιστικής κληρονομιάς και αρχαιολογικής ερευνας από το 2001.  Το 2020 εως 2021 εργάστηκα στο γραφείο χρηματοδότησης  ερευνητικών προγραμμάτων του ΝΤΝU στις Βρυξέλλες με το συντονισμο προγραμματων Οριζοντα και Ερασμους και ειμαι διευθυντρια ενος προγραμματος ανοικτης καινοτομιας Ερασμους το eCHOIng απο το 2022 ςως το 2024 σε συνεργασια με 4 ευρωπαικα πανεπιστημια και 29 πολιτιστικους οργανισμους σε 5 ευρωπαικες χωρες μεταξυ των οποιων και η Ελλαδα.

Επίσης, έχω συμβάλει στην ανάπτυξη δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης στις Κυκλάδες, μέσω συλλογικών διαδικασιών σαν ιδρυτικο μελος της εφημεριδας η Μυκονιατικη απο το 1989, και του Οικολογικου δικτιου Αιγαιου το 1998 αλλα και σαν μελος του ΔΣ του Συλλογου Γυναικων Μυκονο το 1994 εως και 1996. Είμαι επίσης ιδρυτικό μέλος των Οικολογικών Δικτύων, της Απάνω Μεριάς στη Σύρο και του νεοσύστατου δίκτυού για την βιωσιμότητα των Κυκλάδων από το Φεβρουάριο του 2024.

Κατεβαίνω με το Συριζα ΠΣ γιατί πιστευω ότι οφείλουμε να εργαστούμε κατα του ακροδεξιών δυναμεων που καταστρεφουν σε συνεργασια με την κυβερνηση  τα ευαίσθητα οικοσυστηματα των Κυκλάδων στο βωμο του κερδους και του μαζικου τουρισμου για να υπάρξει μέλλον για τις επόμενες γενιές. Επίσης οφειλουμε να εργαστούμε για  την βιωσιμη αναπτυξη των νησιων σε ενα πλαισιο συνεργασιας οπου ειναι απαραιτητη η ενεργη συμμετοχη των πολιτων. Πρεπει επισης να εργαστουμε για το δικαίωμά στην εκπαίδευση και την κοινωνική ασφαλιση  ολων  σε ενα κρατος δικαίου. Εχω δυο παιδια και πιστευω οτι η νέα γενιά της Ελλάδας αξιζει ενα καλυτερο μελλον.

Βυρίνης Αθανάσιος

Μαθηματικός

Ο Αθανάσιος Βυρίνης του Γεωργίου και της Γαρυφαλιάς, γεννήθηκε στη Μελβούρνη Αυστραλίας το 1967 και είναι μόνιμος κάτοικος Ρόδου από το 1971. Σπούδασε στο Μαθηματικό Ιωαννίνων, είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος στη «Διασφάλιση Ποιότητας» και του μεταπτυχιακού στις «Σπουδές στην Εκπαίδευση» του ΕΑΠ. Ίδρυσε το Φροντιστήριο «Ορόσημο» το 1992 και σήμερα είναι συνιδιοκτήτης δύο εκπαιδευτικών οργανισμών στην πόλη της Ρόδου. Είναι παντρεμένος με τη βιοχημικό-διαιτολόγο Ματίνα Πουλλή, με την οποία έχει αποκτήσει τρία κορίτσια.

Διατέλεσε:

Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ρόδου μέχρι το Σεπτέμβριο 2023.

Αντιδήμαρχος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Ρόδου.

Αντιδήμαρχος Αναβάθμισης Σχολικών  Μονάδων του Δήμου Ρόδου.

Πρόεδρος Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (εκπροσωπώντας το Δήμο Ρόδου) στο ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς Α.Ε. (με μετόχους την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου).

Πρόεδρος Φροντιστών Β΄Βάθμιας Εκπ/σης Δωδ/σου και έχει διοργανώσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων-διαλέξεων και επαγγελματικού προσανατολισμού, καθώς και προγράμματα εξ αποστάσεως ενισχυτικής διδασκαλίας σε ακριτικά νησιά της Δωδ/σου.

Αντιπρόσωπος Δωδεκανήσου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών-Φροντιστών (ΟΕΦΕ).

Μέλος του ΔΣ Τριτέκνων νήσου Ρόδου.

Μέλος του ΔΣ της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων νήσου Ρόδου.

Ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής ομάδας «Άκαπνη Ρόδος» και Πρόσκοπος-Βαθμοφόρος επί σειρά ετών.

Γιαννακά Αικατερίνη

Συνταξιούχος Υπουργείου Οικονομικών

Γεννήθηκα στο Ζυγοβίστι Αρκαδίας, φοίτησα στο 1ο Λύκειο Πλάκας. Υπάλληλος  στο Υπουργείο Οικονομικών – ΔΟΥ Σύρου, όπου εγκαταστάθηκα μόνιμα. Αποσπάστηκα ως διευθύντρια στο γραφείο του Υποδιοικητή του ΙΚΑ Σπύρου Γιαννόπουλου (1993-1996) και στο γραφείο του Βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Λεβογιάννη (1996-2004).

Με σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (ΕΑΠ), εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τση Νεραϊδένιας». Δημοσίευσα διηγήματα στο «Ημερολόγιο του Αρχιπελάγους» και σε άλλα έντυπα και σάιντ.

Μέλος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σύρου από το 2019, Σύνεδρος στο 3ο Συνέδριο, εκλέχτηκα το 2022 στην Κεντρική Επιτροπή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Αναπληρώτρια Συντονίστρια στο Τμήμα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μπαρμπούνη Δήμητρα

Καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

Ονομάζομαι Δήμητρα Κ. Μπαρμπούνη το γένος Εξάρχου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Μεταδιδάκτωρ των Πανεπιστημίων: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Διδάσκω στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Είμαι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας με κατεύθυνση: Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης. Συνέχισα τις Μεταπτυχιακές και τις Διδακτορικές σπουδές μου καθώς και την Μεταδιδακτορική μου έρευνα στα πεδία της Φιλοσοφίας και του Πολιτισμού στα Πανεπιστήμια ΕΚΠΑ και ΠΑΔΑ.

Με υποτροφία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκπόνησα έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης «La Sapienza» με θέμα τον πολιτισμό και την ηθική.

Έχω διδάξει και εργαστεί στην Ακαδημία Αθηνών, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών και στο Υπουργείου Πολιτισμού. Έχω συγγράψει Βιβλία και έχω δημοσιεύσει Επιστημονικά Άρθρα. Τα κοινωνικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και επικοινωνία σε παιδικό πληθυσμό. Έχω λάβει τιμητικές διακρίσεις για αντίστοιχες δράσεις και έρευνες (Βραβείο Δοξιάδη από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία).

Όραμα μου αποτελεί η δημιουργία ενός πλαισίου που θα προσφέρει ευκαιρίες για την ανάπτυξη των παιδιών, ενισχύοντας τη διαπολιτισμική κατανόηση και τη δημιουργική έκφραση.

Παπακαλοδούκας Γιώργος 

Διδάκτωρ Φιλόλογος – Νομικός, Καθηγητής μέσης εκπαίδευσης

Γεννήθηκα στη Ρόδο και μεγάλωσα στη Σύμη. Είμαι κάτοχος πτυχίου Νομικής και Κλασικής Φιλολογίας (ΕΚΠΑ) με μεταπτυχιακά στη Δημοσιογραφία και τη Διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Το 2016 εκπόνησα τη Διδακτορική μου διατριβή στην Παιδαγωγική της Διδασκαλίας των Σύγχρονων Γλωσσών και εργάζομαι ως μόνιμος εκπαιδευτικός φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Α’ Αθηνών). Στο παρελθόν διετέλεσα υπεύθυνος διοργάνωσης του Φεστιβαλ Σύμης 2003-2019.

Είμαι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής στο υπουργείο δικαιοσύνης επιδιώκοντας τη διευθέτηση συγκρούσεων και την εξωδικαστική επίλυση διαφορών. Παράλληλα αρθρογραφώ σε τοπικές εφημερίδες για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Μιλάω άριστα Αγγλικά και βουλγαρικά και επιδιώκω μέσα από την ενεργή συμμετοχή μου στις ευρωεκλογές μια πιο δίκαιη, ισότιμη και κοινωνική Ευρώπη.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος – Προστασία Αγριας Ζωής: Εβδομήντα φοινικόπτερα απολαμβάνουν την ηρεμία τους στην Αλυκή (video)

Απρόσμενη επίσκεψη φοινικόπτερων (Φλαμίγκ) στην Αλυκή της Νάξου - Δείτε το σχετικό video από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

Ανάφη: Πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και το 2ο ενδοκυκλαδικό που αγνοείται

Προβλήματα και λύσεις στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Ανάφης - Τι συμβαίνει με τα δρομολόγια και οι υποσχέσεις που πήρε ο Δήμαρχος κος Ρούσσος

Γ. Πολυχρονάκος: Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Γ. Πολυχρονάκος: “Πάρος και Μύκονος στο έλεος των πλημμυρών – Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Πάρος: Κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Αποδεκτό το αίτημα για κήρυξη του Δήμου Πάρου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Νάξος – Ε.ε.ε.ΕΚ.: Δράσεις με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού

Το Ειδικό Επαγγελματικό Σχολείο Νάξου διοργανώνει αύριο Τετάρτη (02/04) δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Νάξος – Φιλώτι: Οι μαθητές του ΕΠΑΛ “Μιχάλης Κατσάνης” χτίζουν ξερολιθιές (photos)

Μαθητές του ΕΠΑΛ Νάξου "Μιχάλης Κατσάνης" χτίζουν ξερολιθιές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (Photos)

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.