Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΣίφνος - Μ. Ναδάλη: Απορρίμματα, ακτοπλοϊκή σύνδεση και διακομιδή ασθενών στο προσκήνιο

Σίφνος – Μ. Ναδάλη: Απορρίμματα, ακτοπλοϊκή σύνδεση και διακομιδή ασθενών στο προσκήνιο

|

Το πρόβλημα της μεταφοράς των ασθενών στα νοσοκομεία, η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού κατά τους χειμερινούς μήνες και η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μαζί με την έλλειψη προσωπικού τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σίφνος, σύμφωνα με τη δήμαρχο του νησιού, Μαρία Ναδάλη.

  • Ποιες από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής έχουν δρομολογηθεί στις πρώτες 90 ημέρες;

Στο πρώτο τρίμηνο, στοχεύσαμε στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου και στην υλοποίηση έργων ιδιαίτερα σημαντικών για την όσο το δυνατόν ομαλή λειτουργία του νησιού κατά τη θερινή περίοδο. Σκοπός μας η αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών ύδρευσης & καθαριότητας και η εύρεση νέων χώρων στάθμευσης.

Στον τομέα της ύδρευσης οι εργασίες συνεχίζονται ακόμα και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων, γεγονός πολύ σημαντικό, με δεδομένο ότι το προσωπικό του Δήμου, παρά τις εντατικές προσπάθειες, είναι αριθμητικά ελάχιστο για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.

Επισκεφτήκαμε με τους Αντιδημάρχους Υπηρεσίες και Υπουργεία, για τη δρομολόγηση ενεργειών που συνδέονται με την επίλυση προβλημάτων που προκαλούνται από έντονες παράκτιες διαβρώσεις. Εκτός των άλλων, συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Υγείας και τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας για την προώθηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που συνδέονται με την περαιτέρω στελέχωση του Ιατρείου μας και τον τρόπο μεταφοράς όσων ασθενών χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Επισκεφτήκαμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και συναντηθήκαμε με την Υπουργό στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο, όπου θέσαμε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και άλλων συναδέλφων τα σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης των Δήμων μας και την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τη διακομιδή ασθενών και με πτητικά μέσα ιδιωτικών εταιρειών, στην περίπτωση που το ΕΚΑΒ αδυνατεί να ανταποκριθεί. Επιπλέον, ολοκληρώσαμε τους φακέλους για την κατασκευή δύο γηπέδων, ενός γηπέδου 5Χ5 στον Αρτεμώνα και ενός γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση «Θόλος», δυο πολύ σημαντικά έργα για τη νεολαία του νησιού μας. Συντάξαμε φάκελο και υποβάλαμε πρόταση για τη χρηματοδότηση νέων ψηφιακών εφαρμογών για την τουριστική προβολή και προώθηση του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Σίφνου.

  • Ποια είναι τα προβλήματα που επιμένουν;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συνδέεται με τη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του παραμένει η έλλειψη προσωπικού και γενικά εργατικών χεριών, αλλά και οι αργοί ρυθμοί στην έγκριση της πρόσληψης προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Στα σοβαρά προβλήματα ξεχωρίζουμε το πρόβλημα της μεταφοράς των ασθενών στα νοσοκομεία, την ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού κατά τους χειμερινούς μήνες και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Κυκλάδες - Σίφνος
Κυκλάδες – Σίφνος
  • Τουρισμός και γαστρονομία: Είναι τα δύο «ατού» της Σίφνου;

Φυσικά είναι πολύ σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Σίφνου και στοιχείο της τουριστικής της εικόνας η γαστρονομία. Το νησί μας, που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Τσελεμεντέ και το ομώνυμο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας, φημίζεται για το καλό φαγητό, τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα και τις μοναδικές γεύσεις. Δεν είναι, όμως, το μόνο πλεονέκτημα. Η σιφναίικη κεραμική, τα πολυάριθμα μονοπάτια, που δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να ανακαλύψει και να απολαύσει πτυχές του ανέπαφου φυσικού τοπίου, τα ξωκλήσια, τα παραδοσιακά σοκάκια και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τη Σίφνο να ξεχωρίζει. Στα παραπάνω έρχεται φυσικά να προστεθεί η φιλόξενη διάθεση των κατοίκων και επαγγελματιών, οι ευκαιρίες και η δυνατότητα που έχει ο επισκέπτης να διαμορφώσει το πρόγραμμα των διακοπών του έτσι όπως επιθυμεί.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα tovima.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κρήτη – Ρέθυμνο: Πρόβατα προκάλεσαν ατύχημα, σύλληψη βοσκού (!!!)

Σύλληψη βοσκού για πρόκληση τροχαίου – Τα πρόβατά του βγήκαν στον ΒΟΑΚ

Κυκλάδες: Γιατί θα πετάξουν χαμηλά σήμερα τα πολεμικά αεροπλάνα;

Γιατί πετούν σήμερα μαχητικά σε Πελοπόννησο και Κυκλάδες - Τι ώρα θα γίνει διέλευση; Για ποιο λόγο;

Μύκονος: Ηχησε εκ νέου το “112”, έντονη βροχόπτωση

Μύκονος: Μήνυμα από το 112 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: “Πως κάνω λειτουργική μία σχέση”, μέρος δεύτερον…

Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Ο κύκλος βιωματικών σεμιναρίων για σχέσεις και ψυχική υγεία συνεχίζεται - Που και πότε;

Πρόταση Ημέρες: Φακές με καλαμαράκια και … μυρωδικά

Οι φακές δεν θέλουν μούλιασμα, οπότε αυτό το ωραίο νηστίσιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, που τις συνδυάζει με καλαμαράκια, είναι έτοιμο σε μισή ώρα και κάτι.

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας σε μουσικοθρησκευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας - Πότε και που;

Υπουργείο Τουρισμού – Κεφαλογιάννη: “Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα”

Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα – Τα μέτρα στήριξης του νησιού

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.