Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαFood & Wine - Νάξος: Τα γεμιστά της γιαγιάς Ιουλιανής και η...

Food & Wine – Νάξος: Τα γεμιστά της γιαγιάς Ιουλιανής και η φιλοξενία της οικογένειας Μαργαρίτη – Πολυκρέτη

|

Πόσο εύκολο είναι να αντισταθείς στην απλή, αυθεντική μαγειρική της γιαγιάς Ιουλιανής; Στο κτήμα “Κάμπονες” στις Μέλανες της Νάξου, η αλήθεια είναι ότι όσοι έχουν την τύχη να γευτούν πιάτα από τα χέρια της γιαγιάς Ιουλιανής (σ.σ. της μητέρας της Μαρίας Πολυκρέτη) μένουν με το στόμα ανοιχτό (σ.σ. γεμάτο είναι αλλά ας όψεται η γνωστή έκφραση)

Δεν είναι μόνο η ικανότητα της Ναξιώτισσας οικοδέσποινας αλλά η ποιότητα των προϊόντων και η αγάπη για την ανάδειξη των πιάτων που προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες. Τυχεροί ήταν οι δημοσιογράφοι του πλέον γνωστού περιοδικού Food & Wine οι οποίοι βρέθηκαν στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο για να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τη μαγειρική του Νομού μας.

Και έμειναν με το … στόμα γεμάτο γεύσεις. Το παραδέχονται σε κάθε μία από τις σελίδες που έχουν αφιερώσει όχι μόνο στη Νάξο αλλά σε όλες τις Κυκλάδες. Προτείνουν εστιατόρια και ξενοδοχεία αλλά κυρίως αναφέρονται με γλαφυρό τρόπο στην εμπειρία “γνωριμίας” με τα Ναξιώτικα “γεμιστά”. Ενώ χάρη στον Γιάννη Μαργαρίτη θα κατανοήσουν ότι με καλή παρέα ένα αρνί μπορεί να “περάσει” χωρίς να το καταλάβεις πίνοντας υπέροχο κρασί.

Δίκιο δεν είναι άλλωστε ο λατίνος συγγραφέας Βιργίλιος μιλώντας για τη Νάξο και τη φήμη της όσον αφορά την ποιότητα του κρασιού της..

Δείτε το σχόλιο της Μαρίας Πολυκρέτη μέσα από τη σελίδα της στα social media

“Η γαστρονομία της Νάξου μας στις σελίδες του σπουδαιότερου, διεθνούς φήμης περιοδικού Food & Wine. Οι αμερικανοί δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το νησί μας πέρυσι τον Ιούνιο, έζησαν από κοντά την εμπειρία παραδοσιακού μαγειρέματος στο κτήμα μας Κάμπονες με την μητέρα μου Ιουλιανή και απόλαυσαν την ζεστή ναξιακή φιλοξενία παρέα με τον σύζυγο μου και Έπαρχο μας Γιάννη Μαργαρίτη.

Η εκτίμηση τους και η αποδοχή τους εκφράστηκε μέσα από το αφιέρωμα στην γαστρονομία του νησιού μας σε αυτό το τεύχος του Απριλίου. Η προβολή και η αναγνώριση για το νησί μας ανεκτίμητη και φυσικά δεν μπορούμε παρά να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό!

English text

The gastronomy of Naxos is featured in the pages of the prestigious, internationally renowned magazine Food & Wine.

American journalists visited our island last June, experienced firsthand the traditional cooking experience at our farm Kambones with my mother, Juliana, and enjoyed the warm Naxian hospitality alongside my husband and Governor of Naxos, Margaritis Ioannis .

Their appreciation and acceptance were expressed through the special feature on the island’s gastronomy in this April issue. The exposure and recognition for our island are invaluable and of course, we cannot help but be proud of it!”

Δείτε φωτογραφίες
Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες την Μαρία Πολυκρέτη και τον Γιάννη Μαργαρίτη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Πνίγονται» από τουρίστες: Στη Ζάκυνθο η μεγαλύτερη τουριστική πίεση στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την έρευνα του βρετανικού οργανισμού «Which?», η Ζάκυνθος έχει αναλογία 150 τουριστών για κάθε κάτοικο – Η Αθήνα στη δεύτερη θέση με τη μεγαλύτερη τουριστική πυκνότητα στην Ευρώπη

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος το Σάββατο 24 Μαΐου σε περιοχές της Χώρας Νάξου

Απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ θα προκαλέσουν διακοπή ρεύματος το πρωί του Σαββάτου – Αναλυτικά οι περιοχές

Στη Ρίγα η ελληνική αποστολή για το Eurobasket 2029, “παρών” και ο Γιάννης Βρούτσης

Η Ελλάδα διεκδικεί τη διοργάνωση με ισχυρή πολιτική και αθλητική εκπροσώπηση – Κρίσιμη η απόφαση της FIBA στις 22 Μαΐου

Ο Νικόλας Πιτταράς και τα “κορίτσια” του: Μια τυροκομική ιστορία από το Κουρουνοχώρι που μυρίζει Νάξο

Από τη στάνη στο πιάτο: Ο Νικόλας Πιτταράς φτιάχνει τυριά με την ψυχή του, σέβεται τη γη, τιμά τα ζώα του και αποτυπώνει στα προϊόντα του το γνήσιο ναξιώτικο γευστικό αποτύπωμα

Ιος: Στην κορυφή των κορυφαίων παραλιών της Ευρώπης για το καλοκαίρι 2025

Διεθνής διάκριση για την Ίο από το γερμανικό blog Zauberhaft Reisen – Στην 1η θέση της λίστας με τους 10 καλύτερους παραθαλάσσιους προορισμούς της Ευρώπης

Νάξος: “Το μέρος που με διάλεξε και το διάλεξα κι εγώ”

Η Στέλλα Νικολάκη γράφει για την δική της Νάξο...

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Κυριακή 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Πρόταση Ημέρας: Φασολάκια και αρακάς γιαχνί, με αμπελόφυλλα

Πρόταση ημέρας με την αρωγή του "Γαστρονόμος": Ένα υπέροχο λαδερό της άνοιξης, που συνδυάζει φασολάκια με αρακά και αμπελόφυλλα.

SMK Group: Με τεχνογνωσία και ανθρώπινο πρόσωπο δίπλα σε κάθε επαγγελματία των Κυκλάδων

Από τη μελέτη έως την τελική εγκατάσταση, η SMK Group φέρνει φως και καινοτομία σε κάθε έργο – με 5 καταστήματα στις Κυκλάδες και 30 χρόνια εμπειρίας στο ηλεκτρολογικό υλικό

Καλοκαίρι 2025: Νέες διεθνείς πτήσεις προς τα νησιά των Κυκλάδων

Κέρκυρα, Πάρος, Μύκονος, Σαντορίνη, Νάξος, Ηράκλειο, Κως και Ζάκυνθος στο επίκεντρο των αεροπορικών προγραμμάτων – Δυναμική παρουσία των Κυκλάδων στις φετινές πτητικές συνδέσεις

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Μιχ. Πολυτάρχου: Γράφει ιστορία, νέο πρωτάθλημα, νέα άνοδος (!!!)

Ο Ναξιώτης αρχηγός οδηγεί τη Δάφνη Δαφνίου στη National League 1 με ηγετική εμφάνιση και 19 πόντους στον τελικό

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Κυκλάδες και “Γαλάζιες Σημαίες 2025”: 28 βραβευμένες παραλίες, απούσα η Νάξος (πίνακας)

Η Ελλάδα διατηρεί τη 2η θέση παγκοσμίως, οι Κυκλάδες βραβεύονται με 28 παραλίες, αλλά η Νάξος παραμένει εκτός λίστας παρά την ομορφιά και την καθαρότητα των ακτών της