Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαFood & Wine - Νάξος: Τα γεμιστά της γιαγιάς Ιουλιανής και η...

Food & Wine – Νάξος: Τα γεμιστά της γιαγιάς Ιουλιανής και η φιλοξενία της οικογένειας Μαργαρίτη – Πολυκρέτη

|

Πόσο εύκολο είναι να αντισταθείς στην απλή, αυθεντική μαγειρική της γιαγιάς Ιουλιανής; Στο κτήμα “Κάμπονες” στις Μέλανες της Νάξου, η αλήθεια είναι ότι όσοι έχουν την τύχη να γευτούν πιάτα από τα χέρια της γιαγιάς Ιουλιανής (σ.σ. της μητέρας της Μαρίας Πολυκρέτη) μένουν με το στόμα ανοιχτό (σ.σ. γεμάτο είναι αλλά ας όψεται η γνωστή έκφραση)

Δεν είναι μόνο η ικανότητα της Ναξιώτισσας οικοδέσποινας αλλά η ποιότητα των προϊόντων και η αγάπη για την ανάδειξη των πιάτων που προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες. Τυχεροί ήταν οι δημοσιογράφοι του πλέον γνωστού περιοδικού Food & Wine οι οποίοι βρέθηκαν στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο για να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τη μαγειρική του Νομού μας.

Και έμειναν με το … στόμα γεμάτο γεύσεις. Το παραδέχονται σε κάθε μία από τις σελίδες που έχουν αφιερώσει όχι μόνο στη Νάξο αλλά σε όλες τις Κυκλάδες. Προτείνουν εστιατόρια και ξενοδοχεία αλλά κυρίως αναφέρονται με γλαφυρό τρόπο στην εμπειρία “γνωριμίας” με τα Ναξιώτικα “γεμιστά”. Ενώ χάρη στον Γιάννη Μαργαρίτη θα κατανοήσουν ότι με καλή παρέα ένα αρνί μπορεί να “περάσει” χωρίς να το καταλάβεις πίνοντας υπέροχο κρασί.

Δίκιο δεν είναι άλλωστε ο λατίνος συγγραφέας Βιργίλιος μιλώντας για τη Νάξο και τη φήμη της όσον αφορά την ποιότητα του κρασιού της..

Δείτε το σχόλιο της Μαρίας Πολυκρέτη μέσα από τη σελίδα της στα social media

“Η γαστρονομία της Νάξου μας στις σελίδες του σπουδαιότερου, διεθνούς φήμης περιοδικού Food & Wine. Οι αμερικανοί δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το νησί μας πέρυσι τον Ιούνιο, έζησαν από κοντά την εμπειρία παραδοσιακού μαγειρέματος στο κτήμα μας Κάμπονες με την μητέρα μου Ιουλιανή και απόλαυσαν την ζεστή ναξιακή φιλοξενία παρέα με τον σύζυγο μου και Έπαρχο μας Γιάννη Μαργαρίτη.

Η εκτίμηση τους και η αποδοχή τους εκφράστηκε μέσα από το αφιέρωμα στην γαστρονομία του νησιού μας σε αυτό το τεύχος του Απριλίου. Η προβολή και η αναγνώριση για το νησί μας ανεκτίμητη και φυσικά δεν μπορούμε παρά να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό!

English text

The gastronomy of Naxos is featured in the pages of the prestigious, internationally renowned magazine Food & Wine.

American journalists visited our island last June, experienced firsthand the traditional cooking experience at our farm Kambones with my mother, Juliana, and enjoyed the warm Naxian hospitality alongside my husband and Governor of Naxos, Margaritis Ioannis .

Their appreciation and acceptance were expressed through the special feature on the island’s gastronomy in this April issue. The exposure and recognition for our island are invaluable and of course, we cannot help but be proud of it!”

Δείτε φωτογραφίες
Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες την Μαρία Πολυκρέτη και τον Γιάννη Μαργαρίτη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αιγαίο: Τριάντα “πράσινα” έργα (ανάμεσά τους και το Τσικαλαριό) στα ελληνικά νησιά

Ηλεκτρικές διασυνδέσεις άνω των 2,5 δισ. για να βγουν τα νησιά από την απομόνωση. Ταμιευτήρες και φράγματα πολλαπλού σκοπού σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα.

Πρόταση Ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα φέτας

Μία άλλη προσέγγιση στο φαγητό εκεί όπου η Ιταλία συναντά την Ελλάδα

Silver Alert: Χάθηκε η λεπτομύτα

Η λεπτομύτα δεν θα ξαναπετάξει: Και επισήμως εξαφανισμένο το αποδημητικό πουλί

ΣΥΡΙΖΑ – Κυκλάδες: Παραιτήσεις μελών από Τήνο και Σύρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ποια η σχέση του με τα μέλη… Νέες παραιτήσεις

Κίνα: Ρομπότ με AI «έπεισε» άλλα ρομπότ να… στασιάσουν (!!!)

Ρομπότ με Τεχνητή Νοημοσύνη στην Κίνα «έπεισε» άλλα ρομπότ να... στασιάσουν και να το ακολουθήσουν (video)

Νάξος: Γιατί ο Δημήτρης Λιανός μιλάει για “ιδιαίτερη τιμή”;

Η ανάρτηση που έγινε από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με αφορμή την εκδήλωση χθες Πέμπτη (21/11) στη Νάξο

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” κάθε Τρίτη θα ενώνει τη Σύρο με τη Παροναξία και τη Σαντορίνη

Αλλαγή στο δρομολόγιο του "Αρτεμις"... Δείτε πως θα κινείται κάθε Τρίτη

Μητσοτάκης σε Λιανό “Είναι δέσμευσή μου το φράγμα αυτό επιτέλους να ολοκληρωθεί “

Τι είπε ο Μητσοτάκης για τα προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά και δη στη Νάξο - Φθηνό ρεύμα και καλό, ποιοτικό, καθαρό νερό για τα νησιά μας

Μονογυιού: “Σημαντική η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την ολοκλήρωση του φράγματος Τσικαλαριού”

Κατερίνα Μονογυιού: Στην εκδήλωση για την υπογραφή σύμβασης για τη σύσταση του Ταμείου Απανθρακοποίησης Ελληνικών Νησιών

The Voice: Ο Ναξιώτης Κουτελιέρης και η συγκίνηση της Παπαρίζου (video)

Μπορεί ο Μιχάλης Κουτελιέρης να μην πέρασε στον επόμενο γύρο του The Voice όμως η σχέση του με την Κλαύδια έφερε δάκρυα στα μάτια της; Παπαρίζου (video)

Νάξος – Μητσοτάκης: Συμμετοχή στη λιτανεία και καφέ για χαλάρωση

Στη Νάξο βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης

Αμοργός: Εννέα μέτρα μετακινήθηκε ο υποθαλάσσιος πυθμένας και έδωσε τον σεισμό του 1956

Διεθνής ερευνητική ομάδα ρίχνει «φως» στις αιτίες του καταστροφικού σεισμού του 1956 στην Αμοργό - Τι λέει η Εύη Νομικού

Πάρος: Ο καπετάν – Χρήστος Τζουάνης “έφυγε” από την ζωή

Στα 42 του χρόνου ο cpt Χρήστος Τζουάνης έφυγε από τη ζωή ...

Δονούσα: Ανεμογεννήτριες καλύπτουν την Καλοταρίτισσα

φωτορεαλιστικές απεικονίσεις για το πώς θα φαίνεται το συγκεκριμένο έργο στην πλήρη του ανάπτυξη (60 ανεμογεννήτριες) στη Δονούσα

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” κάθε Τρίτη θα ενώνει τη Σύρο με τη Παροναξία και τη Σαντορίνη

Αλλαγή στο δρομολόγιο του "Αρτεμις"... Δείτε πως θα κινείται κάθε Τρίτη

Νάξος: Επίσκεψη εξπρές του Μητσοτάκη με συνοδεία αξιωματούχων σε τρία αεροπλάνα (!!!)

Τρία αεροσκάφη της Olympic Air θα μεταφέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνοδούς του στη Νάξο – Η ώρα άφιξης και αναχώρησης

MSC: Βάζει στο πρόγραμμα την Σύρο, “βλέπει” τις υποδομές στη Σαντορίνη

MSC: Αντί για τέλη, επενδύσεις σε υποδομές για ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Πανναξιακός ΑΟ: Με “τριπλό” Μανωλά το …τρίποντο κόντρα στον Πανθηραϊκό

Με χατ τρικ του Μανωλά ο Πανναξιακός 5-2 τον Πανθηραϊκό - Η αφιέρωση στην επέτειο του Πολυτεχνείου (video)