Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΠάρος: Αναφορά της Βουλευτού κας Πέρκα (Νέα Αριστερά) και στήριξη στο κίνημα...

Πάρος: Αναφορά της Βουλευτού κας Πέρκα (Νέα Αριστερά) και στήριξη στο κίνημα “ελεύθερες παραλίες”

|

Η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της Κ.Ο. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καταθέτει ως αναφορά στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το Δελτίο Τύπου της κίνησης πολιτών Πάρου  και δείχνει έμπρακτα τη στήριξη της προς το κίνημα για ελεύθερες παραλίες.

Μετά από κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Πάρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχος, οι πολίτες της Πάρου Βρέθηκαν ξανά στις παραλίες, προκειμένου να προστατέψουν το δικαίωμά τους για ελεύθερη πρόσβαση τους στον Αιγιαλό και την Παραλία. Για την επανάκτηση του δημόσιου χώρου.

Αυτή τη φορά στην παραλία της Βαγιάς ( κοντά στην Αλυκή) όπου ένας εφοπλιστής έχτισε παράνομο τοιχίο ακριβώς επάνω στο κύμα. Η πολεοδομία είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για τη μη νόμιμη ενέργεια, αλλά εκείνος προκειμένου να αποφύγει τις αυτόφωρες συλλήψεις, συνέχισε την κατασκευή κατά τη διάρκεια της νύχτας με προβολείς.

Με την πρόφαση της διάβρωσης από τους κυματισμούς, μια σειρά ιδιοκτητών έχουν χτίσει τοιχία επάνω στο κύμα, παρεμβάλλουν εμπόδια, έχουν μπαζώσει τμήματα κοντά στην παραλία, έχουν κατασκευάσει κιόσκια με γκαζόν, δρομάκια με ψαρόπλακες κ.α, προκειμένου η έκταση να φαίνεται ιδιοκτησία τους, έτσι ώστε να αποτρέπουν τους πολίτες να πάνε στην παραλία της Βαγιάς.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν και να εκδώσουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις, ώστε να προστατέψουν τα δικαιώματα των πολιτών.  Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι απέναντι σε κάθε επιχειρούμενη παρανομία που απαξιώνει το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον αιγιαλό και την παραλία

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες σας για την άμεση επίλυση των αιτημάτων του Κινήματος Πολιτών για ελεύθερες παραλίες

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Πέρκα  Θεοπίστη (Πέτη)

                                                                                                                       

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ

Η Κίνηση Πολιτών Πάρου ξανά στις παραλίες.

Μετά από κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Πάρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχος και του Χρίστου Γεωργούση βασικού εμπνευστή και πρωτοστάτη στην προστασία του δημόσιου χώρου, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, οι Παριανοί ξαναβρέθηκαν στις ακτές του νησιού, καταδεικνύοντας ότι οι δράσεις του καλοκαιριού δεν ήταν « βεγγαλικό» και εποχικό φαινόμενο. Βρέθηκαν ξανά στις παραλίες, προκειμένου να προστατέψουν το δικαίωμά τους για ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές. Για την επανάκτηση του δημόσιου χώρου.

Αυτή τη φορά στην παραλία της Βαγιάς ( κοντά στην Αλυκή) όπου ένας εφοπλιστής έχτισε παράνομο τοιχίο ακριβώς επάνω στο κύμα. Η πολεοδομία είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για τη μη νόμιμη ενέργεια, αλλά εκείνος προκειμένου να αποφύγει τις αυτόφωρες συλλήψεις, συνέχισε την κατασκευή κατά τη διάρκεια της νύχτας με προβολείς.

Με την πρόφαση της διάβρωσης από τους κυματισμούς, μια σειρά ιδιοκτητών έχουν χτίσει τοιχία επάνω στο κύμα, παρεμβάλλουν εμπόδια, έχουν μπαζώσει τμήματα κοντά στην παραλία, έχουν κατασκευάσει κιόσκια με γκαζόν, δρομάκια με ψαρόπλακες κ.α, προκειμένου η έκταση να φαίνεται ιδιοκτησία τους, έτσι ώστε να αποτρέπουν τους πολίτες να πάνε στην παραλία της Βαγιάς.

Η αυθαιρεσία και το θράσος ορισμένων, δεν έχουν όρια. Ο δήμαρχος Πάρου εδώ και ημέρες έχει απευθύνει επιστολές προς όλους του αρμόδιους φορείς και τον εισαγγελέα προκειμένου να παρέμβουν και να εκδώσουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις, ώστε να προστατέψουν τα δικαιώματα των πολιτών.

Στη νέα αυτή δράση συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες, ο δήμαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης (Λαϊκή Συσπείρωση) Κώστας Ροκονίδας και πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο είχε απευθύνει κάλεσμα στους παριανούς να ενισχύσουν τη δράση αυτή.

Ο δήμαρχος Πάρου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η δημοτική αρχή θα είναι απέναντι σε οποιονδήποτε δε σέβεται και καταπατά το δημόσιο χώρο. Θα κάνει πάντα όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε όλες οι υπηρεσίες να ενεργοποιούνται σε αυτή την λογική και μόλις η κτηματική εταιρεία του δημοσίου εκδώσει το πρωτόκολλο κατεδάφισης, άμεσα θα το υλοποιήσει.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αρχίλοχος Παναγιώτης Δημόπουλος, δήλωσε ότι ο σύλλογος, συμπαραστεκόμενος στην Κίνηση Πολιτών Πάρου, θα σταθεί απέναντι σε κάθε επιχειρούμενη παρανομία που απαξιώνει το δικαίωμα στην πρόσβαση στις παραλίες τόσο των παριανών όσο και των επισκεπτών.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενοικιάζεται Μεζονέτα στο Καστράκι Νάξου

Άνεση, λειτουργικότητα και μοναδική θέα σε προνομιακή τοποθεσία

Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Αμοργού – Μόνιμη χειρίστρια στο ακτινολογικό τμήμα

Με την πρόσληψη μόνιμης χειρίστριας, το ακτινολογικό τμήμα αποκτά σταθερή καθημερινή λειτουργία, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση στους κατοίκους του νησιού.

Χατζημάρκος σε Πιερρακάκη: «Θέλουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά μας»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή του μέτρου, αλλά ζήτησε την καθολική εφαρμογή του σε Ρόδο, Κυκλάδες και σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα.

ΓΣΕΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου – «Όχι στο 13ωρο»

Ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής – Αντίδραση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που «διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις»

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Επανεξέταση της εξαίρεσης από το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Επιστολή του Γιάννη Ρούσσου προς τον Πρωθυπουργό – «Η εξαίρεση των Κυκλάδων συνιστά ιστορική αδικία και παραβιάζει την αρχή της νησιωτικότητας»

Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά: Τραμ προσέκρουσε σε λεωφορείο – Αναφορές για 30 τραυματίες

Το ατύχημα σημειώθηκε στη Μικράς Ασίας – Ερευνώνται οι συνθήκες της σύγκρουσης

Δημοτικό Ραδιόφωνο στην Αμοργό – Επιτυχία το συνέδριο του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων Ελλάδος

Η Αμοργός φιλοξένησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων – Δέσμευση για ίδρυση Δημοτικού Σταθμού και ενίσχυση της τοπικής ενημέρωσης

Επιστολή Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου: «Ισότιμη εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ και στις Κυκλάδες»

Απορία και προβληματισμός για τον αποκλεισμό του νομού από τη ρύθμιση – Κάλεσμα σε παρέμβαση των βουλευτών Κυκλάδων

Μ. Βάβουλας: «Η Νάξος χρειάζεται υποδομές, ενεργούς πολίτες και συνεργασίες για να πάει μπροστά» (video)

Ο Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Δύναμη Αλλαγής» μίλησε για τον τουρισμό, τις υποδομές, το στεγαστικό στα χωριά και την ανάγκη θεματικών δημοτικών συμβουλίων.

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Αναβολή της τελετής αγιασμού (11/09) ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Η τελετή που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου μετατίθεται μέχρι νεωτέρας, καθώς ο περιβάλλων χώρος δεν είναι ακόμη κατάλληλος για την προσέλευση των μαθητών.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.