Σάββατο, 31 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΠάρος: Αναφορά της Βουλευτού κας Πέρκα (Νέα Αριστερά) και στήριξη στο κίνημα...

Πάρος: Αναφορά της Βουλευτού κας Πέρκα (Νέα Αριστερά) και στήριξη στο κίνημα “ελεύθερες παραλίες”

|

Η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της Κ.Ο. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καταθέτει ως αναφορά στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το Δελτίο Τύπου της κίνησης πολιτών Πάρου  και δείχνει έμπρακτα τη στήριξη της προς το κίνημα για ελεύθερες παραλίες.

Μετά από κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Πάρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχος, οι πολίτες της Πάρου Βρέθηκαν ξανά στις παραλίες, προκειμένου να προστατέψουν το δικαίωμά τους για ελεύθερη πρόσβαση τους στον Αιγιαλό και την Παραλία. Για την επανάκτηση του δημόσιου χώρου.

Αυτή τη φορά στην παραλία της Βαγιάς ( κοντά στην Αλυκή) όπου ένας εφοπλιστής έχτισε παράνομο τοιχίο ακριβώς επάνω στο κύμα. Η πολεοδομία είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για τη μη νόμιμη ενέργεια, αλλά εκείνος προκειμένου να αποφύγει τις αυτόφωρες συλλήψεις, συνέχισε την κατασκευή κατά τη διάρκεια της νύχτας με προβολείς.

Με την πρόφαση της διάβρωσης από τους κυματισμούς, μια σειρά ιδιοκτητών έχουν χτίσει τοιχία επάνω στο κύμα, παρεμβάλλουν εμπόδια, έχουν μπαζώσει τμήματα κοντά στην παραλία, έχουν κατασκευάσει κιόσκια με γκαζόν, δρομάκια με ψαρόπλακες κ.α, προκειμένου η έκταση να φαίνεται ιδιοκτησία τους, έτσι ώστε να αποτρέπουν τους πολίτες να πάνε στην παραλία της Βαγιάς.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν και να εκδώσουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις, ώστε να προστατέψουν τα δικαιώματα των πολιτών.  Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι απέναντι σε κάθε επιχειρούμενη παρανομία που απαξιώνει το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον αιγιαλό και την παραλία

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες σας για την άμεση επίλυση των αιτημάτων του Κινήματος Πολιτών για ελεύθερες παραλίες

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Πέρκα  Θεοπίστη (Πέτη)

                                                                                                                       

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ

Η Κίνηση Πολιτών Πάρου ξανά στις παραλίες.

Μετά από κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Πάρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχος και του Χρίστου Γεωργούση βασικού εμπνευστή και πρωτοστάτη στην προστασία του δημόσιου χώρου, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, οι Παριανοί ξαναβρέθηκαν στις ακτές του νησιού, καταδεικνύοντας ότι οι δράσεις του καλοκαιριού δεν ήταν « βεγγαλικό» και εποχικό φαινόμενο. Βρέθηκαν ξανά στις παραλίες, προκειμένου να προστατέψουν το δικαίωμά τους για ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές. Για την επανάκτηση του δημόσιου χώρου.

Αυτή τη φορά στην παραλία της Βαγιάς ( κοντά στην Αλυκή) όπου ένας εφοπλιστής έχτισε παράνομο τοιχίο ακριβώς επάνω στο κύμα. Η πολεοδομία είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για τη μη νόμιμη ενέργεια, αλλά εκείνος προκειμένου να αποφύγει τις αυτόφωρες συλλήψεις, συνέχισε την κατασκευή κατά τη διάρκεια της νύχτας με προβολείς.

Με την πρόφαση της διάβρωσης από τους κυματισμούς, μια σειρά ιδιοκτητών έχουν χτίσει τοιχία επάνω στο κύμα, παρεμβάλλουν εμπόδια, έχουν μπαζώσει τμήματα κοντά στην παραλία, έχουν κατασκευάσει κιόσκια με γκαζόν, δρομάκια με ψαρόπλακες κ.α, προκειμένου η έκταση να φαίνεται ιδιοκτησία τους, έτσι ώστε να αποτρέπουν τους πολίτες να πάνε στην παραλία της Βαγιάς.

Η αυθαιρεσία και το θράσος ορισμένων, δεν έχουν όρια. Ο δήμαρχος Πάρου εδώ και ημέρες έχει απευθύνει επιστολές προς όλους του αρμόδιους φορείς και τον εισαγγελέα προκειμένου να παρέμβουν και να εκδώσουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις, ώστε να προστατέψουν τα δικαιώματα των πολιτών.

Στη νέα αυτή δράση συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες, ο δήμαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης (Λαϊκή Συσπείρωση) Κώστας Ροκονίδας και πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο είχε απευθύνει κάλεσμα στους παριανούς να ενισχύσουν τη δράση αυτή.

Ο δήμαρχος Πάρου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η δημοτική αρχή θα είναι απέναντι σε οποιονδήποτε δε σέβεται και καταπατά το δημόσιο χώρο. Θα κάνει πάντα όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε όλες οι υπηρεσίες να ενεργοποιούνται σε αυτή την λογική και μόλις η κτηματική εταιρεία του δημοσίου εκδώσει το πρωτόκολλο κατεδάφισης, άμεσα θα το υλοποιήσει.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αρχίλοχος Παναγιώτης Δημόπουλος, δήλωσε ότι ο σύλλογος, συμπαραστεκόμενος στην Κίνηση Πολιτών Πάρου, θα σταθεί απέναντι σε κάθε επιχειρούμενη παρανομία που απαξιώνει το δικαίωμα στην πρόσβαση στις παραλίες τόσο των παριανών όσο και των επισκεπτών.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΟ Μυκόνου: Ο Πέτρος Γερομιχαλός αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα για τη νέα χρονιά

Ο έμπειρος φόργουορντ ενισχύει τη Μύκονο στην παρθενική της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, φέρνοντας εμπειρία και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών

Ο Μάιος έφυγε αφήνοντας λίγες σταγόνες και πολλά… σημάδια για το καλοκαίρι (πίνακες)

Περισσότερη ζέστη, λιγότερες βροχές και μια υδρολογική εικόνα με ενδείξεις για ένα ακόμα ξηρό καλοκαίρι στην Παροναξία

42 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται στους νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου – Ξεκινούν οι πληρωμές

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το Μ.Ι. – Από Δευτέρα στους λογαριασμούς 325.405 πολιτών η επιστροφή του κόστους μετακίνησης για το 2024.

Νέο πλωτό ασθενοφόρο στους Φούρνους: Σημαντική ενίσχυση για την υγειονομική ασφάλεια του ακριτικού νησιού

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του υπερσύγχρονου περιπολικού σκάφους–ασθενοφόρου που ενισχύει τις διακομιδές από Φούρνους και Θύμαινα. Παρών ο Υφυπουργός Στέφανος Γκίκας.

Μάνος Κόνσολας: Υπέρ της κοινής διεκδίκησης για κρίσιμα νησιωτικά ζητήματα

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου στηρίζει συντονισμένες πρωτοβουλίες για ΦΠΑ, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δημόσια υγεία – Πρόταση για νέες παροχές και κίνητρα σε γιατρούς στα νησιά.

Καινοτόμο έργο διαχείρισης όμβριων υδάτων από το ΕΜΠ στη Νάξο

Η Νάξος στο επίκεντρο ερευνητικού έργου του ΕΜΠ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon – Πιλοτική εφαρμογή συστημάτων συλλογής και αξιοποίησης ομβρίων υδάτων για την καταπολέμηση της λειψυδρίας.

Μύκονος 2025: Ρεκόρ τιμών τον Ιούλιο, αλλά με “κενά” στον Σεπτέμβριο

Παρά τη δυναμική εκκίνηση της σεζόν και τις υψηλές τιμές στα πεντάστερα, η περιορισμένη ζήτηση του φθινοπώρου επαναφέρει το ζήτημα της εποχικότητας

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Πύργος Μπαζαίου: Ξεκινάει σήμερα η διήμερη συνάντηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη (πρόγραμμα)

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και πολίτες συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις για το μέλλον του νησιού – 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2025 (πρόγραμμα)

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Γ. Παπαδόπουλος: “Μειωμένη κατανάλωση και έλλειψη προσωπικού, αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ στο Νότιο Αιγαίο μιλά για τις νέες τουριστικές συνήθειες, τις προσαρμογές των επιχειρήσεων και την πίεση που δέχεται ο κλάδος ενόψει καλοκαιριού.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Πάρος: «Διακομιδές ντροπής»: Δύο ημέρες ταλαιπωρίας για ηλικιωμένη ασθενή που ταξίδεψε στη Σύρο (!!!)

Σφοδρή κριτική από τον Κώστα Αργουζή για την άρνηση ενεργοποίησης του υγειονομικού ελικοπτέρου Πάρου – Τι καταγγέλλει για την αλυσιδωτή διακομιδή και το κόστος για κράτος και ασθενή