Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑΟ Θήρας: Ματσάρα στο ΔΑΠΠΟΣ, αλλά νικητής ο Παναθηναϊκός (3-2 σετ)

ΑΟ Θήρας: Ματσάρα στο ΔΑΠΠΟΣ, αλλά νικητής ο Παναθηναϊκός (3-2 σετ)

|

Αυτό μάλιστα ήταν ντέμρπι…  Ο Παναθηναϊκός μετά από μία μάχη 110 λεπτών έφυγε με τη νίκη από την έδρα του ΑΟ Θήρας αλλά είδε τη διαφορά από την κορυφή να αυξάνεται στους 4 βαθμούς. Ηταν η πρώτη ήττα του ΑΟ Θήρας μετά από σερί πέντε νικών, παραμένει σε τροχιά τετράδας και την επόμενη αγωνιστική (17/02)  ταξιδεύει στην Αθήνα όπου στο “Αντώνης Φώτσης” θα αντιμετωπίσει τον Ηλυσιακό.  Αυτό σημαίνει συνεχή ταξίδια γιατί την Τετάρτη (14/02) θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη μάχη με τον Αρη, όπου ο νικητής πάει Λουτράκι και final 4 Κυπέλλου. 

Ο ΑΟΘ – μπροστά σε 1000 φίλους του “ΔΑΠΠΟΣ” που δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα – αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2, επέστρεψε στον αγώνα κι όπως και με τον Ολυμπιακό (η άλλη ομάδα που πέρασε φέτος από το ΔΑΠΠΟΣ) έφτασε στο τάι μπρέικ, όπου η προσπάθεια για ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε με τις φιλοξενούμενες να επικρατούν εύκολα.

«Το να κοντράρεις σε 5 σετ τέτοιες μεγάλες ομάδες σίγουρα σημαίνει ότι παίζεις καλά! Νομίζω πως οι αθλήτριές μου έκαναν σε γενικές γραμμές καλή δουλειά. Το θέμα είναι πως αν θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους, θα πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου, πως όταν παίζεις τόσο δύσκολα ματς με τέτοιες ομάδες η απόσταση του να κερδίσεις η να χάσεις είναι πολύ μικρή. Θα πρέπει λοιπόν να αγωνιστείς σε πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουμε για τα επόμενα παιχνίδια, για τα οποία έχουμε πολύ λίγο χρόνο για να δουλέψουμε κάποια πράγματα» τόνισε ο Ιταλός τεχνικός μας, κ. Φρέσκι ενόψει της επικείμενης πρόκλησης των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη (14/2).

Το ματς
Στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός καθώς πιέζοντας από τη γραμμή του σερβίς μετέτρεψε το 4-5 σε 4-9 και λίγο αργότερα έφτασε στο +6 (6-12) για να απαντήσει ο ΑΟΘ με τη Φίγιοκ (10-13 με άσσο της Σλοβένας και επίθεση της Μερκάδο) όμως η μείωση ήταν προσωρινή. Ο Παναθηναϊκός και πάλι με την Άτκινσον στο σερβίς μετέτρεψε το 12-15 σε 12-18 και έφτασε με άνεση στο 0-1 (αν και ο ΑΟΘ πλησίασε σε 16-19).

Στο δεύτερο υπήρχε μεγαλυτερη ισορροπία με το μικρό προβάδισμα του ΠΑΟ (7-9, 9-11) να ανατρέπεται (13-12) και να ακολουθήσει μάχη πόντο με πόντο μέχρι το 19-18. Εκεί ο ΑΟΘ έχασε το σερβίς (τρίτο σερι), η Χριστοδούλου έκανε φιλέ και η Άτκινσον με κόντρα μπάλα διαμόρφωσε το 19-21… Η Καρκάσες με μπλοκ στη Μερκάδο διαμόρφωσε το 20-23 για να κλείσει το σετ στο 21-25.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο τρίτο σετ όπου ξεκίνησαν εντυπωσιακά φτάνοντας γρήγορα στο 8-4 και παρόλο που ο ΠΑΟ πλησίασε (8-7, 12-10), άνοιξαν γρήγορα τη διαφορά (15-11, 18-12) και μείωσαν εύκολα σε 2-1…

Το ντέρμπι απέκτησε νέο ενδιαφέρον με τον ΠΑΟ να έχει σταθερά το πριοβάδισμα στο δ΄σετ από το 7-6 και μετά μέχρι το 15-16 που έγινε 18-16 με μπλοκ στην Καρκάσες.

Ο ΠΑΟ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 20-19, αλλά η Γκρότους δεν τελείωσε την κόντρα και ήρθε η… κατάρρευση καθώς με δύο μπλοκ και μια κακή υποδοχή το σκορ πήγε στο 24-19 για να στείλει η Φίγιοκ το ματς στο τάι μπρέικ.

Εκεί όμως ο Παναθηναϊκός επανήλθε στο ματς και μετατρέποντας γρήγορα το 2-1 σε 2-5, έφτασε στο 3-8 με άσο της Καρκάσες και επίθεση της Άτκινσον.

Η διαφορά πλέον ήταν πολύ μεγάλη με τη Φουμάκη με δύο άσσους να διαμορφώνει το 4-12 και ένας ακόμη άσος της Άτκινοσν έδωσε οριστικό τέλος στο ματς.

Τα σετ: 19-25, 22-25, 25-17, 25-20 και 5-15 σε 110′

Διακύμανση:

1ο σετ: 4-8, 12-16, 16-21, 19-25
2ο σετ: 6-8, 16-15, 19-21, 22-25
3ο σετ: 8-4, 16-12, 21-14, 25-17
4ο σετ: 7-8, 16-15, 21-19, 25-20
5ο σετ: 2-5, 4-10, 4-12, 5-15

Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Ματέο Φρέσκι): Πόπιτς 3 (2/10 επ., 1 μπλοκ), Σαβάρ 17 (16/39 επ., 1 άσσος, 61% υπ.-49% άριστες), Μερκάδο 26 (19/38 επ., 2 άσσοι, 5 μπλοκ), Χριστοδούλου 4 (2/5 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Φίγιοκ 16 (14/36 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 54% υπ.-15% άριστες), Κιουτσιούκη / Γεωργιάδου (λ, 44% υπ.-32% άριστες), Αγγελοπούλου, Καραμπάση, Τσοχατζή, Χαμαλίδου 7 (3/4 επ., 4 μπλοκ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Γιάννης Καλμαζίδης): Καρκάσες 16 (14/34 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 22% υπ.-07% άριστες), Άτκινσον 21 (15/43 επ., 4 άσσοι, 2 μπλοκ), Γκρότους 6 (6/24 επ., 20% υπ.-20% άριστες), Παπαφωτίου 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ), Σάμανταν 14 (10/16 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Μεταξά 2 (2/6 επ.) / Μπελιά (λ, 35% υπ.-13% άριστες), Χατζηευστρατιάδου 1 (1/2 επ.), Φουμάκη 2 (2 άσσοι), Γενιτσαρίδη, Κελεσίδη.
Διαιτητές: Νικάκης, Μάλφας, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Δρόσος, Χατζηδούκας, Γραμματεία: Τρίκκα.
* Οι πόντοι του ΑΟ Θήρας προήλθαν από 5 άσσους, 56 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 8 άσσους, 51 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 36 λάθη αντιπάλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μητρόπολη Παροναξίας: Με ευλάβεια και κατάνυξη ο Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι Νάξου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι, μεταφέροντας μήνυμα πίστης, ελπίδας και ενότητας στους πιστούς της Νάξου.

Ιστορική νίκη για τους ναυτικούς στα ιδιωτικά σκάφη, μειώνεται η φορολογία μετά από παρέμβαση του Γ. Βάλλη

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ. ανοίγει νέο κεφάλαιο για το yachting στην Ελλάδα: Δίκαιη φορολόγηση, προστασία εγκύων ναυτικών και ριζικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις σε ασφάλεια και επαγγελματικά δικαιώματα

Μηλώσια 2025 – Στίβος: Με συγκίνηση και μεγάλη συμμετοχή η Νάξος τίμησε τον Ιουλιανό Βλασέρο

Ο ΑΜΣ Φιλωτίου διοργάνωσε τους αγώνες στίβου “Μηλώσια” στη μνήμη του Ιουλιανού Βλασέρου, ενώ η συγκινητική συμμετοχή της οικογένειάς του και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας ανέδειξαν ξανά τη δύναμη της μνήμης και του αθλητισμού.

Kalami Festival: Μουσική απόψε κάτω από τα αστέρια της Νάξου με Aggelina, Usurum & Σκιαδαρέσσες

Η παραλία της Μικρής Βίγλας υποδέχεται για πρώτη φορά το Kalami Festival σήμερα (27 Ιουλίου) με τρεις καλλιτεχνικές παρουσίες και μια βραδιά γεμάτη ψυχή, αφήγηση και ρυθμό.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κύθηρα και Μεσσηνία. ενδείξεις βελτίωσης αλλά ο κίνδυνος παραμένει

Από Εύβοια και Κύθηρα μέχρι Χανιά και Μεσσηνία, οι πυροσβέστες συνεχίζουν με αυταπάρνηση – Νέες αναζωπυρώσεις, ενεργά μέτωπα και προειδοποίηση για κρίσιμη Κυριακή

Καίγεται η Προύσα: Η Τουρκία μετρά πληγές από πύρινη λαίλαπα στη βορειοδυτική επαρχία

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κατακαίει δασικές εκτάσεις και απειλεί οικισμούς στην επαρχία Προύσα – Εκκενώσεις, αποκλεισμοί δρόμων και δραματικές εικόνες καταστροφής

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Παρέμβαση Λιανού για δίκαιη κατανομή πόρων

Ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ζητά αλλαγή πλαισίου ώστε τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία να έχουν έσοδα για ανταποδοτικά έργα – Νέες ισορροπίες στους νησιωτικούς δήμους

Νάξος – Μουτσούνα: Η μικρή Διονυσία και το γλαράκι της ελπίδας

Από τη Μουτσούνα ως τη Χώρα, ένα κορίτσι με καρδιά μεγαλύτερη απ’ την ηλικία του δείχνει τι σημαίνει αγάπη για τη ζωή και τους αθόρυβους ήρωες της φύσης

Τραγωδία στη Σέριφο: Νεκρός 22χρονος που είχε εξαφανιστεί, που βρέθηκε…

Αγωνία που μετατράπηκε σε θρήνο – Ο νεαρός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή του. Ερωτήματα για τις συνθήκες του θανάτου του.

45 βαθμοί στη σκιά: Ο καύσωνας «ψήνει» τη Δυτική Ελλάδα – Ασφυκτική η κατάσταση και στην Αττική (πίνακας)

Από τη Σκάλα Μεσσηνίας έως την Αμφιλοχία, οι θερμοκρασίες σπάνε τα όρια – 24 σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 42°C, σύμφωνα με το meteo.gr – Πού λειτουργεί το μελτέμι ως «καταβάτης»

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.