Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑιγαίοΝάξος - Μ. Καπίρης: Συνάντηση με τον ΣΥΝΑΝΚ και η υποστελέχωση υπηρεσιών...

Νάξος – Μ. Καπίρης: Συνάντηση με τον ΣΥΝΑΝΚ και η υποστελέχωση υπηρεσιών στο προσκήνιο

|

Επίσκεψη στο Επαρχείο Νάξου… Από τη μία ο Μιχάλης Νεκτάριος Καπίρης (Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Νάξου και Μέλος Περιφεριακής Επιτροπής) κι από την άλλη ο Μιχάλης Φραγκίσκος (Περιφερειακός Σύμβουλος επίσης της ΠΕ Νάξου) και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων (ΣΥΝΑΝΚ) βρέθηκαν στον Επαρχείο Νάξου. Τι έκαναν εκεί; Ο κος Καπίρης μας ενημερώνει μέσω δελτίο Τύπου ότι άκουσε τα προβλήματα, με την υποστελέχωση στη πρώτη σειρά των ζητημάτων.

Παράλληλα, τόνισε ότι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα τεθεί προς συζήτηση… Και βέβαια έχουμε το θέμα της μετακίνησης της επι χρόνια προϊσταμένης του τμήματος τεχνικών έργων- εκτέλεσης έργων του επαρχείου Νάξου, στη θέση της προϊσταμένης της υπηρεσίας Βιομηχανίας και Ανάπτυξης.  Οπως σημείωσε ο κος ΚαπίρηςΕμείς πιστοί στο καθήκον μας, πιστοί στις δεσμεύσεις μας για τη βελτίωση ζωής των νησιωτών θα σταθούμε αρωγοί σε όλους τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων που με πολυ κόπο προσπαθούν να φέρουν εις πέρας το βαρύ φορτίο των υποστελεχωμένων υπηρεσιών και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την άρτια στελέχωση τους”.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κος Καπίρης:

“Ξεκινώντας την προεκλογική μου εκστρατεία την Παρασκευή 22/9/2023, επισκέφτηκα τις υπηρεσίες του Επαρχείου της Περιφερειακής μας Ενότητας. Η πρώτη μου επίσκεψη σαν υποψήφιος, ήταν συμβολική και έδινε το στίγμα της δίκης μου πορείας ως άνθρωπος και ως πολίτης που αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά.

Ο συμβολισμός ήταν σαφής και σήμερα πιο επίκαιρος απο ποτέ. Για εμένα οι άνθρωποι που στελεχώνουν το Επαρχείο Ναξου και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο σύνολο της, αποτελούν την κινητήριο δύναμη της επίτευξης των στόχων που τίθενται απο την εκάστοτε διοίκηση, αλλά και γενικότερα απο το περιφερειακό συμβούλιο.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, είναι άνθρωποι που δίδουν προστιθέμενη αξία, επιδιώκουν το καλό του τόπου μας και περιφρουρούν την δημόσια περιουσία. Σε εποχές μάλιστα που το Επαρχείο Ναξου, έχει μείνει με μόλις 30 εργαζόμενους απο τους 45 που είχε το 2014.

Σήμερα, για ακόμα μια φορά είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους εργαζόμενους και συγκεκριμένα με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (ΣΥΝΑΝΚ), αυτοί μου εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά αυτό που είχαμε διαπιστώσει προεκλογικά, ότι το βασικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή του επαρχείου και γενικότερα της περιφέρειας μας, αποτελεί η υποστελέχωση.

Άμεσα, λοιπόν, εγω θα ζητήσω στοιχεία τα οποία θα θέσω υπόψιν του επικεφαλής της παράταξης μας, Νικηφόρου Παπανικόλα, και του συνόλου των Συναδέλφων Περιφερειακών Συμβούλων. Ζητώντας τους να τεθεί ως θέμα στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, απαιτώντας ταυτόχρονα απο την διοίκηση να λάβει μέτρα και να ενισχύσει άμεσα τις υπηρεσίες, όπως οφείλει άλλωστε.

Πρόθεση μου λοιπόν, είναι στις 20/2, να συζητήσουμε το πρώτο θέμα που είχα θέση ως περιφερειακός σύμβουλος στην πρώτη μου δημόσια επίσκεψη, στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο που τα θέματα θέτει η αντιπολίτευση.

Δυστυχώς, αφορμή της συζήτησης αυτής στο περιφερειακό συμβούλιο θα αποτελέσει ένα περιστατικό το οποίο έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους του επαρχείου μας μεγάλη αναταραχή, ανησυχία και δυσαρέσκεια.

Το επίμαχο περιστατικό είναι η μετακίνηση της επι χρόνια προϊσταμένης του τμήματος τεχνικών έργων- εκτελεσης έργων του επαρχείου Ναξου, απο την θέση αυτή στην θέση της προϊσταμένης της υπηρεσίας Βιομηχανίας και Ανάπτυξης. Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε και την σχετική διαμαρτυρία των υπαλλήλων της ΠΕ ΝΑΞΟΥ.

Η περιφερειακή αρχή Χατζημάρκου παρά τις δεσμεύσεις της, δεν έχει κάνει ούτε το ελάχιστο για την άρτια στελέχωση των υπηρεσιών της περιφέρειας, αλλά όπως αποδεικνύεται στην πράξη βάζει εμπόδια στους ελάχιστους εναπομείναντες υπαλλήλους που θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Εμείς πιστοί στο καθήκον μας, πιστοί στις δεσμεύσεις μας για τη βελτίωση ζωής των νησιωτών θα σταθούμε αρωγοί σε όλους τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων που με πολυ κόπο προσπαθούν να φέρουν εις πέρας το βαρύ φορτίο των υποστελεχωμένων υπηρεσιών και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την άρτια στελέχωση τους. Εγώ απο πλευράς μου δηλώνω παρών και έτοιμος να στηρίξω κάθε δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΟΤΑ: 30 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών

Ο κύριος στόχος του έργου είναι να συμβάλλει στην αμφίδρομη και αποτελεσματική πυροπροστασία των οικισμών και των δασικών οικοσυστημάτων.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: 32 στα 85 εστιατόρια που βραβεύθηκαν βρίσκονται στο Νότιο Αιγαίο

Γ. Χατζημάρκος: Η δέσμευση της στήριξης αυτού του μεγάλου αγώνα διατήρησης της τοπικής ταυτότητας, παράδοσης και προσωπικότητας είναι πιο ισχυρή από ποτέ

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση”

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα "Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση" (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – ΓΕΛ Νάξου “Μανώλης Γλέζος”: Συμμετοχή εκπαιδευτικών στο “Teachers Academy” (photos)

Συμμετοχή πέντε εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» σε εκπαιδευτικά κέντρα του "Teachers Academy" (Photos)

Νάξος: Στις 19 Μαϊου κυκλοφορεί το Marie Claire με άρωμα και εικόνα από Νάξο

Αυτήν την Κυριακή, λοιπόν, η Νάξος μας ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα μέσα από το protothema.gr και τις σελίδες του Marie Claire Greece

Amorgos Trail Challenge (7η έκδοση): Ολοι νικητές, όλοι διασκέδασαν γιατί απλά είναι γιορτή (photos)

To 7o Amorgos Trail Challenge απέδειξε για μία ακόμη χρονιά γιατί είναι η καλύτερη αθλητική διοργάνωση στο Νότιο Αιγαίο (photos)

Κρήτη – Χανιά: Εφυγε από τη ζωή η Ειρήνη Μπαρουλάκη, σε ηλικία 119 ετών

Κρήτη - Χανιά: Πέθανε η Ειρήνη Μπαρουλάκη σε ηλικία 119 ετών – Ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ελλάδα

Νάξος – Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών (101 ετών) το “Κυριακάκη του Γιάνναρου”

Σε ηλικία 101 ετών έφυγε από τη ζωή η Κυριακή Γεωργίου Βλασερού - Χθες Τετάρτη έγινε η εξόδιος ακολουθία - ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Χώρα της Νάξου

MyCoast: Τα Δωδεκάνησα έχουν τον πρώτο λόγο στις καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη παραλιών

Από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας της εφαρμογής «My Coast», έχουν υποβληθεί 500 περίπου καταγγελίες. = Δωδεκάνησα και Κυκλάδες στο Top 5

Νάξος – Κτηνοτροφική Ενωση Φιλωτίου: Αποδοχή πρόσκλησης και έλευση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Κελέτση

Η Κτηνοτροφική Ενωση Φιλωτίου φέρνει στη Νάξο στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταρύρο Κελέτση. Ποιο είναι το πρόγραμμά του

Νάξος – Δημαρχείο: Συνάντηση που “έλιωσε” τον πάγο στις εσωκομματικές σχέσεις;

Η συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Νάξου παρουσία και των τεσσάρων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

Νάξος – Final 4 (U14): Σήμερα ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στον Πανναξιακό ΑΟΚ και τον ΑΟ Ανδρου

Πως έφτασαν έως τον τελικό του u14 οι ΑΟ Ανδρου και Πανναξιακός ΑΟΚ...

Κυκλάδες – Final 4 (U-14): Κυρίαρχος ο Πανναξιακός ΑΟΚ

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στο Final 4 (P-14)... Η ανάρτηση του Πανναξιακού ΑΟΚ και ο πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά

Νάξος – Χαλκί: Η έκλειψη Σελήνης το 1692, η αναβολή της συντέλειας ελέω ιερομόναχου Χρύσανθου

Ορεινός Αξώτης: 1692 μεγάλος πανικός στο Χαλκί Νάξου εξ αφορμής της εκλείψεως της Σελήνης

Νάξος: Η μεγάλη …. επιστροφή στην Αθήνα

Εικόνα από το λιμάνι της Νάξου σήμερα...

Κυκλάδες – Αστυνομία: Συλλήψεις σε Νάξο και Κέα

Αστυνομικό δελτίο: Συλλήψεις σε Νάξο και Κέα

Ομάδα Αιγαίου: 30ος Επετειακός Διάπλους, γιορτή με κύματα αγάπης

30ος Επετειακός Διάπλους του Αιγαίου Πελάγους – Φούρνοι, Θύμαινα, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Λειψοί, Πάτμος, Κίναρος, Σίκινος, Κουφονήσι 16 – 26 Μαΐου 2024

Χατζηανδρέου προς Προέδρους Κοινοτήτων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: “επιβεβλημένη η παρουσία σας στη συνεδρίαση”.

Ανοιχτή Πρόσκληση του Λεονάδρου Χατζηανδρέου στους προέδρους των Κοινοτήτων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ώστε να παραστούν στην αυριανή (13/05) συνεδρίαση για την αύξηση των δημοτικών τελών

Ρόδος: «Λουκέτο» θα μπει στο κατάστημα με τα κρεβάτια μέσα στο νερό (!!!)

Τελεσίγραφο... Παράνομα μπαρ ξανά σε λειτουργία - «Λουκέτο» θα μπει στο κατάστημα της Ρόδου με τα κρεβάτια μέσα στο νερό, που βρέθηκε πέρυσι στην επικαιρότητα, καθώς έπρεπε να έχει σφραγιστεί από το 2017

Νάξος: Κλειστό το κεντρικό πάρκινγκ του δημαρχείου, ποιος ο λόγος (photos)

Νάξος.... Εδώ και 48 ώρες το μεγαλύτερο μέρος του πάρκινγκ στο Δημαρχείο είναι κλειστό ... Ποιος ο λόγος;