Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΝοσοκομείο Σάμου: Μόνο δύο ειδικευόμενοι αντί για 31 (!!!)

Νοσοκομείο Σάμου: Μόνο δύο ειδικευόμενοι αντί για 31 (!!!)

|

Σοβαρή υποστελέχωση του νοσοκομείου Σάμου, η οποία δυσχεραίνει την εφημέρευσή του και αποτρέπει νέους γιατρούς να κάνουν την ειδικότητά τους στο νοσοκομείο, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των γιατρών.

Οπως επισημαίνει μάλιστα η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου Σάμου, για να καλύψει τις ανάγκες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών η διοίκηση του νοσοκομείου έφτασε στο σημείο να εισηγηθεί προφορικά στους γιατρούς την εφημερία τομέα, τις ημέρες που το Τμήμα δεν έχει ιατρό.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι π.χ. ένας ορθοπεδικός θα εφημερεύει για όλα τα χειρουργικά περιστατικά –στον χειρουργικό τομέα περιλαμβάνονται τα γυναικολογικά, τα οφθαλμολογικά, τα ουρολογικά περιστατικά–, και αντίστοιχα ο γυναικολόγος για τα ορθοπεδικά, χειρουργικά, οφθαλμολογικά κ.ά.

Οπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των γιατρών του νοσοκομείου Σάμου, «δεν συναινούμε στην εφημερία τομέα, αποτελεί αντιποίηση ειδικότητας, οι γιατροί μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με δικαστικές προσφυγές, εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς και υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία. Το ήδη εντατικοποιημένο πρόγραμμα εφημέρευσης και η εξάντληση του λιγοστού ιατρικού προσωπικού το έχουν φτάσει στα όριά του και σαν ανταμοιβή των υπερπροσπαθειών μας δεχόμαστε ενίοτε και απειλές.

Τα προβλήματα έχουν κοινοποιηθεί επανειλημμένως στους αρμοδίους (διοικήτρια, διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και 2η ΥΠΕ) και δεν έχει δοθεί καμία λύση μέχρι τώρα. Αντιθέτως με τις ενέργειές τους θα οδηγήσουν και άλλους γιατρούς σε παραίτηση».

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των γιατρών και τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου, από τις 76 οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών είναι καλυμμένες μόνο οι 37. Ο παθολογικός τομέας επί σειράν ετών είναι χωρίς πνευμονολόγο, και στην παιδιατρική κλινική καλύπτουν τις εφημερίες παθολόγοι, γενικοί ιατροί και ειδικευόμενοι. Για να καλύψουν τις ανάγκες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, εδώ και χρόνια μετακινούνται αγροτικοί γιατροί από τα περιφερειακά ιατρεία.

«Αυτό αυτονόητα αποτρέπει τους νέους ειδικευόμενους συναδέλφους να επιλέξουν το συγκεκριμένο νοσοκομείο για να κάνουν την ειδικότητά τους: σε 31 οργανικές θέσεις ειδικευομένων υπηρετούν μόνο 2», τονίζει σε ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, που κατηγορεί το υπουργείο Υγείας για το γεγονός ότι δεν έχει προκηρύξει θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΤΕΠ για ένα νοσοκομείο που καλύπτει τους 32.500 κατοίκους της Σάμου καθώς και κατοίκους όμορων νησιών.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία προκήρυξη θέσεων μόνιμων γιατρών για το ΕΣΥ (Δεκέμβριος 2023), για το νοσοκομείο της Σάμου αναφερόταν μία θέση επιμελητή Α΄ για τη ΜΕΘ και μία θέση παιδιάτρου. Η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για σκόπιμη κυβερνητική υποστελέχωση του νοσοκομείου Σάμου, η οποία είναι ενδεικτική για όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία και η οποία στοχεύει στην «πλήρη ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης».

Οι εκπρόσωποι των γιατρών του νοσοκομείου Σάμου προετοιμάζονται για στάση εργασίας αύριο 1η Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από τη σελίδα Kathimerini.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, το μήνυμα του Γιάννη Μαργαρίτη

Ο Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων τονίζει την ανάγκη για ποιοτικό τουρισμό, σεβασμό στο περιβάλλον και ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας στο Συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης

Σίφνος: “Με τα Χέρια και την Καρδιά”, δομεί το μέλλον με πέτρα και συμμετοχή (αφίσα)

Συμμετοχικό εργοτάξιο, παραδοσιακή ξερολιθική τέχνη, νεανική μαθητεία και κοινότητα χτίζουν μαζί τα νέα υδροφράγματα του νησιού – μια εμπειρία που ενώνει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Β. Φλεριανός: “Η διατήρηση των Κούρων στο Φλεριό δεν αφορά μόνο την ιστορία, αφορά και το παρόν και το μέλλον του τόπου μας”

Ο Βασίλης Φλεριανός μιλά δημόσια για την αξία της αυθεντικότητας και της ιστορικής συνέχειας, προτείνοντας in situ ανάδειξη αντί της απομάκρυνσης των μνημείων από τον τόπο τους.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.

Θαλάσσια Πάρκα: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να χαρτογραφήσει την προστασία της θάλασσας

Λίγες ημέρες πριν από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς στη Νίκαια, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει δύο μεγάλες ζώνες προστασίας στο Αιγαίο και το Ιόνιο, με στόχο την ουσιαστική διαχείριση και τον έλεγχο των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κτικάδος Τήνου: Συγκίνηση στην ανάληψη καθηκόντων του νέου Εφημέριου π. Γεωργίου Παλαμάρη

Με βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση, η ενορία του Τιμίου Σταυρού αποχαιρέτησε τον π. Γεώργιο Ανδριώτη και υποδέχτηκε τον νέο της εφημέριο, π. Γεώργιο Παλαμάρη, με τιμή, δάκρυα και ελπίδα.

Πανελλαδικές 2025: Συνεχίζονται τη Δευτέρα με μαθήματα προσανατολισμού

Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο στα ΓΕΛ – Με αισιοδοξία ξεκίνησε η φετινή εξεταστική περίοδος, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη

Σαντορίνη: Έκτακτη διαφημιστική καμπάνια στο Sky TV για την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει 30.000 ευρώ σε καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω προκλήσεων λόγω των σεισμικών φαινομένων

Σύρος: Μπαράζ δικών για τα αιολικά με επίκεντρο κατοίκους και αιρετούς της Τήνου

Περί τους 130 πολίτες, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι η έπαρχος, θα καθίσουν στο εδώλιο, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, επειδή αντιστάθηκαν με ειρηνικές διαμαρτυρίες στην ετσιθελική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί και αντιμετωπίστηκαν με ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ και μαζική αγωγή SLAPP

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Άγιος Προκόπιος: Ο δρόμος των θαυμάτων (και των κορναρισμάτων)

Όταν η ελληνική φιλοξενία συναντά τον αστικό σουρεαλισμό – το οδικό χάος γίνεται εμπειρία ζωής στην πιο πολυσύχναστη τουριστική γωνιά της Νάξου.