Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήLifestyleΕφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Καρράς (video)

Εφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Καρράς (video)

|

Ο Βασίλης Καρράς δεν είναι πια μαζί μας… Ενας εκ των κορυφαίων σύγχρονων εκφραστών της λαϊκής μουσικής, έφυγε από τη ζωή παραμονή Χριστουγέννων.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε την παραμονή των Χριστουγέννων ο Βασίλης Καρράς.

Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τις 5:00 απόγευμα της Κυριακής (24/12), ενώ νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, όπου έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εισήχθη πριν από δύο ημέρες στο νοσοκομείο. Έπασχε από κοροναϊό, ενώ το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Όταν αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας του

Τον Μάρτιο του 2022, ο Βασίλης Καρράς κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο Ηράκλειο της Κρήτης αισθάνθηκε μια έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο τραγουδιστής που αντιμετώπιζε χρόνιες παθήσεις, πήρε εξιτήριο μια μέρα μετά και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντήσει τον γιατρό του που είχε αναλάβει την παρακολούθηση της υγείας του τα τελευταία χρόνια.

Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, που είχε στεφθεί με επιτυχία.

Ωστόσο, λίγο αργότερα νόσησε από κοροναϊό γεγονός που σε συνδυασμό με τα ήδη βεβαρημένο ιστορικό υγείας του οδήγησε σε διάφορες επιπλοκές που εξασθένησαν τον οργανισμό του.

Μάλιστα, διάφορα δημοσιεύματα τους προηγούμενους μήνες έκαναν λόγο επιδείνωση της υγείας του. Ο ίδιος τον περασμένο Οκτώβριο «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε πρώτη φορά για το πρόβλημά του.

Συγκεκριμένα, παρενέβη τηλεφωνικά στο Fame Story και η συγκίνηση ήταν μεγάλη, προκαλώντας ενθουσιασμό σε όλους τους θαυμαστές του.

«Καλησπέρα σε όλο το ακροατήριο. Καλησπέρα στους φίλους μου εκεί, στο πάνελ, παντού. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, Νικόλα, για την φιλοξενία αυτή τη μικρούλα αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλο τον ελληνικό λαό και όλο το σινάφι μου για το ενδιαφέρον και την αγάπη τους. Τίποτα παραπάνω» είπε και πρόσθεσε με συγκίνηση:

«Τι αγάπη είναι αυτή Θεέ μου! Τι αγάπη είναι αυτή Θεέ μου! Τι ομορφιά. Σας ευχαριστώ πάρα, πάρα πολύ. Ο Θεός να μας δίνει δύναμη, να είμαστε γεροί και να βλεπόμαστε».

«Πιτσιρίκο… Πιτσιρίκο… Είμαι εδώ», είπε ο Βασίλης Καρράς απευθυνόμενος στον Αντώνη Ρέμο. «Σας ευχαριστώ πάρα, πάρα, πάρα, πάρα πολύ! Καλησπέρα και καλή βραδιά! Σας αγαπάω όλους παιδιά μου, όλους, όλους», κατέληξε.

<

Ποιος ήταν ο Βασίλης Καρράς
Ο Βασίλης Καρράς (κατά κόσμον Βασίλης Κεσογλίδης) γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας και στα 16 του έκανε την πρώτη του παρουσία στο τραγούδι, σε ένα νυχτερινό κέντρο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων.

Εκεί άρχισε και την επαγγελματική του καριέρα με πολλούς δίσκους να γίνονται χρυσοί και πλατινένιοι.

Συνεργάστηκε με πολλούς παλιούς και νέους στιχουργούς και συνθέτες όπως οι Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, Γιώργος Θεοφάνους, Αλέκος Χρυσοβέργης Σπύρος Γιατράς, Εύη Δρούτσα, Πάνος Φαλάρας, Χρήστος Δάντης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ηλίας Φιλίππου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Χρήστος Νικολόπουλος και άλλοι.

Συνεργάστηκε επίσης με μεγάλα ονόματα του λαϊκού, αλλά και του έντεχνου τραγουδιού, όπως οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και ο Πλούταρχος, μεταξύ άλλων.

Τραγούδια όπως τα: «Δεν πάω πουθενά», «Αστην να λέει», «Θα μου κλείσεις το σπίτι», «Νύχτα ξελογιάστρα», «Απορώ», «12 παρά», «Γέλα μου», «Εγώ αγάπη μου εγώ», «Γύρισε» και «Γι’ αυτό στάσου» είναι μόνο μερικά από τα τραγούδια του που έγιναν ανάρπαστα στους λάτρεις του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Ανάμεσα στα «κατορθώματά» του, το γεγονός ότι για μία συναυλία του στη Σόφια της Βουλγαρίας μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς συγκέντρωσε 17.000 κόσμου στο γήπεδο όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία, ενώ άλλοι 5.000 άνθρωποι είχαν μείνει απ’ έξω αφού δεν έβρισκαν εισιτήρια. Κανένας άλλος Ευρωπαίος δεν είχε καταφέρει να γεμίσει την Arena της Σόφιας.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

NaxosPress: Συμμετέχει στην στην 24ωρη (05/06) απεργία της ΠΟΕΣΥ, ποιοι οι λόγοι

Το NaxosPress συμμετέχει στην απεργία της ΠΟΕΣΥ – 24ωρη σιγή για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων και αξιοπρεπών μισθών

Πάρος – Παροικιά: Οι επιχειρηματίες Εστίασης κατεβάζουν ρολά αύριο Πέμπτη (05/06)

"Κλείνουμε γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν" – Η απεργία ως κραυγή αγωνίας για τη νομιμοποίηση των παραλιακών χώρων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!

Επιστροφή στη δράση για τους τελικούς της Basket League

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις στο γραφείο του Αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση – Στόχος η ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Μύκονος: Ο Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζει την αναβάθμιση του γηπέδου στον Κόρφο

Με την παρουσία Ολυμπιονικών και σπουδαίων αθλητών, η Μύκονος σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις αθλητικές της υποδομές

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση – Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μαστρογιαννόπουλος

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη δημόσια υγεία στα νησιά»

‘’ Μια κυβέρνηση που διαλύει τη δημόσια υγεία στα νησιά και προκαλεί τους πολίτες - Η αλήθεια για το νοσοκομείο της Ρόδου.’’

Από το παρελθόν στο μέλλον: Το Ιστορικό Αρχείο Θήρας & Θηρασιάς στη διάθεση του κοινού

Μια σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία εγκαινιάζεται στις 9 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων – Έκθεση τεκμηρίων και παρουσίαση ηλεκτρονικού καταλόγου

Φίλιππος Φόρτωμας: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα παιδιά της»

Σημαντική κοινή συνεδρίαση για την επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων και προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

Η Ηρακλειά αποκτά το δικό της «ψηφιακό σπίτι»

Ο Φάνης Γαβαλάς παρουσιάζει την επίσημη πλατφόρμα προβολής του νησιού – Ένα εγχείρημα για τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της Ηρακλειάς

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

«Wellness Talk» με την Ελένη Πετρουλάκη στη Νάξο

Το Σάββατο 31 Μαΐου στις 19:00, στον πολυχώρο του ξενοδοχείου Green Village Naxos, η κορυφαία Ελληνίδα wellness coach Ελένη Πετρουλάκη παρουσιάζει τους στόχους του Central Studio Pilates & Fitlab

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας