Τρίτη, 22 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΠΝΟ: Σκληρή ανακοίνωση με αποδέκτη Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά και Ηλιόπουλο

ΠΝΟ: Σκληρή ανακοίνωση με αποδέκτη Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά και Ηλιόπουλο

|

“…. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε και αποτελεί “casus belli”, η προσπάθεια κατάργησης του 10ωρου και των διπλών πληρωμάτων – όπου χρειάζεται – στα ταχύπλοα σκάφη. Οι κατά καιρούς κορώνες του πρωτοστάτη δημιουργίας του άνω συνδέσμου Μάριου Ηλιόπουλου, περί καταργήσεως του πιστοποιητικού ελληνομάθειας και ότι θα φέρνει όποιον θέλει και ότι θα ναυτολογεί όποιον θέλει και με όσα λεφτά θέλει, αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός και απαρχή σύγκρουσης και δυναμικών κινητοποιήσεων….”

Σκληρη ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) με σημείο αναφορά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για ίδρυση Συνδέσμου Ταχυπλόων και Κρουαζιερόπλοιων. Οπως διαβάζουμε κάνει ονομαστική αναφορά στον Μάριο Ηλιόπουλου (σ.σ. ισχυρό άνδρα της SeaJets) αλλά και προειδοποιεί τον Υπουργό Ναυτιλίας τονίζοντας ” να απέχει από κάθε πράξη και παράλειψη σχετικά με τον άνω νέο σύνδεσμο, για τον οποίο υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι στην δημιουργία του συνέπραξαν και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου του”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση (στο τέλος του άρθρου με μορφή pdf) που φέρει την υπογραφή του ΓΓ της ΠΝΟ, Εμμανουήλ Τσικαλάκη 

” Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με την ίδρυση του Συνδέσμου Ταχυπλόων και Κρουαζιεροπλοίων, στον οποίο, σε πρώτη φάση συμμετέχουν οι εταιρείες: Seajets, Alpha Lines και ένα πλοίο της Golden Star Ferries, η Ομοσπονδία μας δηλώνει και ταυτόχρονα προειδοποιεί: Σταθερός και Θεσμικός Συνομιλητής της Ομοσπονδίας μας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και γενικά τα συλλογικά θέματα που αφορούν τους όρους ναυτολόγησης και εργασίας επί των πλοίων, τις συνθέσεις των μελών του πληρώματος αυτών και τα ζητήματα που αφορούν την ενδιαίτηση των ναυτικών μας στα πλοία, καθώς και ο τρόπος επίλυσης των διαφορών μεταξύ Πλοιάρχου – Πληρώματος και εφοπλιστών, σταθερός και πάγιος συνομιλητής μας και συμβαλλόμενος είναι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ο οποίος και εκπροσωπεί, σύμφωνα με τον νόμο, το σύνολο τόσο των ακτοπλοϊκών όσο και των Μεσογειακών – Τουριστικών πλοίων.

Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε και αποτελεί “casus belli”, η προσπάθεια κατάργησης του 10ωρου και των διπλών πληρωμάτων – όπου χρειάζεται – στα ταχύπλοα σκάφη. Οι κατά καιρούς κορώνες του πρωτοστάτη δημιουργίας του άνω συνδέσμου Μάριου Ηλιόπουλου, περί καταργήσεως του πιστοποιητικού ελληνομάθειας και ότι θα φέρνει όποιον θέλει και ότι θα ναυτολογεί όποιον θέλει και με όσα λεφτά θέλει, αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός και απαρχή σύγκρουσης και δυναμικών κινητοποιήσεων.

Ταυτόχρονα προειδοποιούμε και τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να απέχει από κάθε πράξη και παράλειψη σχετικά με τον άνω νέο σύνδεσμο, για τον οποίο υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι στην δημιουργία του συνέπραξαν και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου του”.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΝΟ

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύρος: Αποχώρηση Ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου λόγω φιλοπαλαιστινιακής διαμαρτυρίας

Οι διαδηλώσεις στο λιμάνι της Ερμούπολης ανάγκασαν το “Crown Iris” με 1.700 Ισραηλινούς επιβάτες να αποχωρήσει πρόωρα από τη Σύρο. Πώς το κατέγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ.

Φίλ. Φόρτωμας: Επίσκεψη στη Σαντορίνη για τον Προφήτη Ηλία, ενημέρωση για ανάγκες της τοπικής κοινωνίας

Ο Βουλευτής Κυκλάδων συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, επισκέφθηκε το μοναστήρι στον Πύργο και συζήτησε με φορείς για τουρισμό, αγορά και υποδομές

Θα βρω γιατρό στις διακοπές; Η υγειονομική εικόνα στα νησιά το καλοκαίρι του 2025

Περισσότερες προσλήψεις, ασθενοφόρα και κίνητρα για γιατρούς θωρακίζουν τη νησιωτική Ελλάδα – Πού παραμένουν τα προβλήματα

Θηρασία: Πρωτοκυκλαδικά σύμβολα σε αγγείο με ρίζες από τη Νάξο

Σημαντικό σφράγισμα σε λαβή αγγείου από την Κοίμηση Θηρασίας αποκαλύπτει πρώιμες μορφές επικοινωνίας και κοινωνικής οργάνωσης στην Πρώιμη Εποχή του Χαλκού.

Νάξος: Ο Ουφ! και οι Μικροί Ερωδιοί φέρνουν μουσική μαγεία στις Εγγαρές

Ένα παραμυθένιο μουσικοθεατρικό δρώμενο με μαέστρους... μικρά παιδιά! Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Νότιες Κυκλάδες και κυριαρχικά δικαιώματα: Τα νέα θαλάσσια πάρκα φέρνουν διπλωματικές εντάσεις με την Τουρκία

Η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της μέσω περιβαλλοντικής προστασίας – Αντιδράσεις από την Άγκυρα για «μονομερείς ενέργειες» σε περιοχές που θεωρεί «γκρίζες ζώνες»

Πάφος – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ισοπαλία με αξία στην πρώτη μάχη του Champions League

Οι Κύπριοι θέλουν να προστατέψουν την έδρα, οι Ισραηλινοί παίζουν με στόχο την πρόκριση – Το “Χ” στο 3.40 έχει τη δική του δυναμική

ΟΦΥΠΕΚΑ: Ιστορική φωλεοποίηση Πράσινης Χελώνας στη Νάξο, πρώτη φορά στις Κυκλάδες!

Η παραλία στον Απόλλωνα φιλοξένησε για πρώτη φορά μια Πράσινη Χελώνα (Chelonia mydas), σηματοδοτώντας ένα σπάνιο και ιδιαίτερα σημαντικό οικολογικό γεγονός για τη Νάξο και ολόκληρο το Αιγαίο.

Fraport – Αναβαθμίζονται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ποιες ημερομηνίες κλείνουν οι διάδρομοι σε Σαντορίνη, Μύκονο

Η Fraport Greece ξεκινά την τέταρτη φάση έργων σε 14 περιφερειακά αεροδρόμια, με προσωρινές αναστολές λειτουργίας των διαδρόμων — Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για κάθε νησί

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Ηρακλειά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι με επίκεντρο την μη έλευση του Tera Jet 2

Μεγάλη αναστάτωση στην Ηρακλειά λόγω της αιφνίδιας διακοπής του καθημερινού δρομολογίου της SeaJets. Εκατοντάδες επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, καταλύματα με ακυρώσεις και οι κάτοικοι σε κινητοποιήσεις για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Νάξος: Ψήφισμα του Προοδευτικού Ομίλου Γλινάδου για τον θάνατο του Γεωργίου Δημητροκάλλη

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην Προέδρου και ενεργού μέλους του Συλλόγου, Γεωργίου Δημητροκάλλη (Μίχαλου)

Η SEAJETS εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση από και προς Ηρακλειά για όλους τους επιβάτες

Πρωτοβουλία ευθύνης από την εταιρεία και το Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος για τη στήριξη της τουριστικής σύνδεσης με τις Μικρές Κυκλάδες

Πανναξιακός ΑΟΚ: Μεταγραφικό restart με τέσσερα νέα πρόσωπα και στόχος η κορυφή

Νέα πρόσωπα, νέο πάθος, μία αποστολή: η επιστροφή στη National League 1 – Σβάρνας, Μαραβέγιας, Καλαμπογιάς και Μιλόσεβιτς έρχονται για τη μεγάλη ανατροπή

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της