Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΚουφονήσια: Ξεκίνησε η επιχείρηση ανέλκυση της θαλαμηγού "Navis One"

Κουφονήσια: Ξεκίνησε η επιχείρηση ανέλκυση της θαλαμηγού “Navis One”

|

Θαλαμηγός Navis One… Από τις πολυτελέστατες στην Μεσόγειο. Ομως, την 9η Οκτωβρίου κι ενώ βρίσκονταν στα Κουφονήσια μετά από φωτιά που ξέσπασε βυθίστηκε.

Και χθες έγινε γνωστό ότι ξεκινάει η επιχείρηση ανέλκυσης. Μάλιστα, το ρυμουλκό “Αιγαίον Πέλαγος” μετέφερε μπίγα στο νησί Κουφονήσι για την ανέλκυση της θαλαμηγού..

Ας δούμε, όμως, την αναφορά, που είχε κάνει πρόσφατα ο πρόεδρος Κουφονησίου Αντώνης Κωβαίος, μέσω των social media, όπου ευχαρίστησε όσους βοήθησαν εκείνες τις ημέρες για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση. Κυρίως να αποφύγουν την ρύπανση περιβάλλοντος από καύσιμα.

“Την 9 /10 προκλήθηκε ναυτικό ατύχημα – Ναυάγιο με απαρχή εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος σημαίας Μαλαισίας, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα ν. Κουφονησίου, με είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας για την άμεση κινητοποίηση και την καθοριστική τους βοήθεια :

# Στον Ρουσσέτο Πράσινο ιδιοκτήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ – ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ” Ν.Ν. 39, που από τα πρώτα λεπτά μετέβει στο σημείο και ενήργησε αυτοβούλως πραγματοποιώντας έρευνα και διάσωση, μεταφέροντας ασφαλείς τους επιβαίνοντες της θαλαμηγού στον λιμένα ν. Κουφονησίου.

# Για την επιχείρηση τοποθέτησης του πλωτού φράγματος, καθώς και για την ευγενική παροχή φιλοξενίας των μελών της Θαλαμηγού σε καταλύματα ιδιοκτησίας Ρουσσέτου και Κατερίνας Πρασίνου.

# Στον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Κουφονησίων ανθυπαστυνόμο κ. Δρανίδη και των μελών του, που μετέβηκαν άμεσα στο λιμάνι συμβάλλοντας σημαντικά (και σε συνεργασία με τα μέλη του Λιμενικού Φυλακίου) στη διαχείριση του ναυτικού ατυχήματος, στην προανακριτική διαδικασία και στη μέριμνα των μελών της θαλαμηγού.

# Στη διοίκηση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης και

# Στον αξιότιμο Λιμενάρχη της οικείας Λιμενικής Αρχής κ Αποστολόπουλο που έθεσαν τάχιστα σε ισχύ το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για τον συντονισμό και τις πρωτοβουλίες τους στην διαχείριση του Ναυτικού Ατυχήματος, για την ιδιαίτερη μέριμνα αντιμετώπισης πιθανής ρύπανσης στην περιοχή και για τις καθοριστικές ενέργειες για την ανέλκυση του ναυαγίου .

# Στα ικανά στελέχη του λιμενικού σώματος, για τον υπερβάλλοντα ζήλο και την συνδρομή τους στην επιχείρηση , για την προανακριτική διαδικασία και για ενεργή και άμεση συμμετοχή τους.

# Στο ιατρικό προσωπικό του ΠΠ Ιατρείου Κουφονησίων για την κινητοποίηση και άμεση παροχή πρώτων βοηθειών και προληπτικών εξετάσεων στα μέλη της θαλαμηγού.

# Στον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό για την ενέργεια αποστολής και μεταφοράς του πλωτού φράγματος από την Νάξο στα Κουφονήσια.

# Στον αντιδήμαρχο Κουφονησιών για τη συνεργασία με όλους τους φορείς για την διαχείριση και αντιμετώπιση των όποιων κινδύνων.

# Στην αρμόδια ασφαλιστική εταιρεία για την προληπτική μέριμνα αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης, για τις ενέργειες τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανέλκυση του ναυαγίου , για την συνεχή ενημέρωση και τη συνεργασία τους !

Καταβάλλονται από όλους τους συναρμόδιους φορείς συντονισμένες ενέργειες για την ασφαλή ανέλκυση του ναυαγίου το ταχύτερο δυνατόν λαμβάνοντας μέριμνα για την αποφυγή οποιασδήποτε μορφής ρύπανσης στην περιοχή μας Είμαστε ευγνώμονες”

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Florios Mykonos Foundation”: Δωρίζει ταχύπλοο στο Λιμεναρχείο Μυκόνου

Το Ιδρυμα “Florios Mykonos Foundation” δωρίζει στο Λιμεναρχείο Μυκόνου ένα ταχύπλοο σκάφος -Το χρονικό της δωρεάς

Σέριφος: Η πρώτη ακτινογραφία στο νησί μετά από έξι χρόνια (!!!)

Στη Σέριφο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (16/05) η πρώτη ακτινογραφία μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, που περίμεναν όλοι οι κάτοικοι του νησιού.

GOLDEN STAR FERRIES: Παροχή έκπτωσης 50% σε υποψήφιους φοιτητές

Η GOLDEN STAR FERRIES, θα προσφέρει την φοιτητική έκπτωση 50% στις μετακινήσεις των υποψηφίων φοιτητών με τα σύγχρονα και πολυτελή SUPERFERRY – ANDROS QUEEN – SUPEREXPRESS.

Αιγαίο: Με επτά πλωτά ραντάρ θωρακίζει την άμυνα της Ελλάδας

Με εμβέλεια του ραντάρ επιτήρησης AESA περίπου 40 χιλιομέτρων, οι Ενοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να «κλειδώσουν» από πλευράς επιτήρησης το Ανατολικό Αιγαίο με επτά τέτοιες πλατφόρμες.

Αίγυπτος: Υπάρχει πλέον η απάντηση στον τρόπο που δημιουργήθηκαν οι πυραμίδες

Μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι οι πυραμίδες είναι πιθανό να χτίστηκαν κατά μήκος μιας χαμένης, αρχαίας διακλάδωσης του Νείλου

Fast Ferries: Προσφορά έκπτωσης (-50%) στους υποψήφιους φοιτητές

Η κίνηση από την Fast Ferries προς τους υποψήφιους φοιτητές για παροχή έκπτωσης στις μετακινήσεις - Ποια νησιά περιλαμβάνει

Ανάφη: Το υπέροχο νησί για ήρεμες διακοπές και η πρωτιά στην Μεσόγειο (video)

Το υπέροχο νησί για ήρεμες διακοπές στις Κυκλάδες που κατέχει μια ξεχωριστή πρωτιά (ποια είναι;) σε όλη τη Μεσόγειο (video)

Σύρος – Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας: Παρουσιάζεται (23/05) το “Gyaros Story”

Παρουσίαση του νέου website και mobile application που μας «ταξιδεύει» στη Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή της Γυάρου

Νάξος: Δράσεις από το Δήμο για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 - Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα

Νάξος – Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών: Το 1ο Συνέδριο Παιδιών ξεκινάει (!!!)

Το 1ο Συνέδριο Παιδιών είναι γεγονός - Κυριακή 19 Μαϊου - Ο κόσμος μας …με άλλα μάτια!

Νάξος – Final 4 (U14): Σήμερα ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στον Πανναξιακό ΑΟΚ και τον ΑΟ Ανδρου

Πως έφτασαν έως τον τελικό του u14 οι ΑΟ Ανδρου και Πανναξιακός ΑΟΚ...

Κυκλάδες – Final 4 (U-14): Κυρίαρχος ο Πανναξιακός ΑΟΚ

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στο Final 4 (P-14)... Η ανάρτηση του Πανναξιακού ΑΟΚ και ο πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά

Νάξος – Δημαρχείο: Συνάντηση που “έλιωσε” τον πάγο στις εσωκομματικές σχέσεις;

Η συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Νάξου παρουσία και των τεσσάρων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

Νάξος – Χαλκί: Η έκλειψη Σελήνης το 1692, η αναβολή της συντέλειας ελέω ιερομόναχου Χρύσανθου

Ορεινός Αξώτης: 1692 μεγάλος πανικός στο Χαλκί Νάξου εξ αφορμής της εκλείψεως της Σελήνης

Ομάδα Αιγαίου: 30ος Επετειακός Διάπλους, γιορτή με κύματα αγάπης

30ος Επετειακός Διάπλους του Αιγαίου Πελάγους – Φούρνοι, Θύμαινα, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Λειψοί, Πάτμος, Κίναρος, Σίκινος, Κουφονήσι 16 – 26 Μαΐου 2024

Χατζηανδρέου προς Προέδρους Κοινοτήτων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: “επιβεβλημένη η παρουσία σας στη συνεδρίαση”.

Ανοιχτή Πρόσκληση του Λεονάδρου Χατζηανδρέου στους προέδρους των Κοινοτήτων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ώστε να παραστούν στην αυριανή (13/05) συνεδρίαση για την αύξηση των δημοτικών τελών

Νάξος: Κλειστό το κεντρικό πάρκινγκ του δημαρχείου, ποιος ο λόγος (photos)

Νάξος.... Εδώ και 48 ώρες το μεγαλύτερο μέρος του πάρκινγκ στο Δημαρχείο είναι κλειστό ... Ποιος ο λόγος;

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση”

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα "Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση" (χρονοδιάγραμμα)

Ρόδος: «Λουκέτο» θα μπει στο κατάστημα με τα κρεβάτια μέσα στο νερό (!!!)

Τελεσίγραφο... Παράνομα μπαρ ξανά σε λειτουργία - «Λουκέτο» θα μπει στο κατάστημα της Ρόδου με τα κρεβάτια μέσα στο νερό, που βρέθηκε πέρυσι στην επικαιρότητα, καθώς έπρεπε να έχει σφραγιστεί από το 2017