Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΠάρος: "Ταξιδεύοντας" στις τουριστικές αγορές

Πάρος: “Ταξιδεύοντας” στις τουριστικές αγορές

|

Με επόμενο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της εκθεσιακής συμμετοχής στη “Philoxenia”, ο Δήμος Πάρου ολοκλήρωσε την παρουσία του στο World Travel Market του Λονδίνου με σημαντικές επαφές με τουριστικούς επαγγελματίες από πολλές χώρες του κόσμου.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο, η εκπρόσωπος του Δήμου κυρία Αλεξάνδρα Λεοντή πραγματοποίησε προγραμματισμένες επαφές με εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων, δημοσιογράφους, φωτογράφους και  bloggers, καθώς και με εκπρόσωπο αεροπορικής εταιρείας (αφορά το inflight περιοδικό της British) από Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Αναδείχθηκαν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού του νησιού με έμφαση σε luxury, weddings  / honeymoons, food, family tourism, ενώ σημαντική ήταν η προβολή και μέσω της συνεργασίας του Δήμου με τη “Ναυτεμπορική” στο πλαίσιο της συμμετοχής της έγκυρης οικονομικής εφημερίδας στην έκθεση.

Στη Θεσσαλονίκη ο εκπρόσωπος του Δήμου κ. Γιώργος Αποστολέρης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τον προορισμό σε ταξιδιωτικούς πράκτορες από Ιταλία, Ινδία, Βουλγαρία, Γερμανία, Αυστρία, Ρουμανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Πολωνία, Αυστραλία και Κύπρο, ενώ ειδικό ενδιαφέρον υπήρξε για γαμήλιο τουρισμό, ναυταθλητικές δραστηριότητες, εταιρικές εκδηλώσεις και ταξίδια νέων.

Προηγήθηκε η συμμετοχή στην έκθεση Top Resa  στο Παρίσι και σε Β2Β συναντήσεις στη Γάνδη, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν επί πλέον επαφές μέσω τηλεδιασκέψεων με τουριστικούς επαγγελματίες από Νότιο Αφρική, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία και Μεξικό, έπειτα από σχετικές συνεννοήσεις.

Εδικά με Νότιο Αφρική είχε προηγηθεί παρουσίαση του προορισμού στη διάρκεια εκδήλωσης που οργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και την MTC GROUP , εταιρία συμβούλων του Δήμου.

Αντίστοιχες προωθητικές ενέργειες ετοιμάζονται και για τις αγορές της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, ενώ σε εξέλιξη είναι η διερεύνηση για παρουσίαση του προορισμού και στο Βιετνάμ.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Μάρκος Κωβαίος τόνισε ότι “μετά την καταξίωση που γνωρίζει το νησί από όλες τις αγορές ενδιαφέροντος, συνεχίζουμε το άνοιγμα και σε νέους προορισμούς αποστολής τουριστών, όπως αυτές της Νότιας Αφρικής και της Ασίας που προσφέρονται για την επέκταση της τουριστικής περιόδου”. Και πρόσθεσε : «Άλλωστε η πρόσφατη ανακοίνωση ότι η Πάρος αναδεικνύεται στη λίστα με τους τρεις Προορισμούς της Χρονιάς για το 2024, σύμφωνα με την  έκθεση Unpack ’24 της Εxpedia, η οποία παρουσιάζει τα κίνητρα και τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ταξίδια τη χρονιά που μας έρχεται, αποτελεί τρανή απόδειξη ότι είμαστε σε καλό δρόμο σε ότι αφορά την παγκόσμια αναγνώριση του νησιού μας. Ακόμα και η καταγραφή των ακτοπλοϊκών αφίξεων του Λιμεναρχείου με αύξηση κατά 20% των αφίξεων τον Οκτώβριο δείχνει ότι και στο θέμα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου έχουμε κάνει σημαντικά βήματα». 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Τιμώντας την Παναγία και τους Ήρωες της Κινάρου

Η Αμοργός γιορτάζει με τέχνη, μουσική και μνήμη — Ένα τριήμερο πολιτιστικής συγκίνησης από 7 έως 9 Ιουνίου

«Το Μυστικό του Αρχιπελάγους»: Ιστορικό μυθιστόρημα με την υπογραφή του Γ. Καστελλάνου

Μια πρώτη συγγραφική εμφάνιση που εντυπωσιάζει με ιστορικό βάθος και λογοτεχνική ωριμότητα

«Το Γλέντι»… αλλιώς! ONIRAMA & Νίκος Οικονομίδης ενώνουν κόσμο, βιολί και καλοκαίρι (video)

Η πιο feel-good διασκευή του καλοκαιριού είναι εδώ: Νησιώτικο βιολί, ηλεκτρική ενέργεια και ρυθμός που δεν κάθεται ποτέ

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας

Ο Μικρός Πρίγκιπας ζωντανεύει στη Θήρα μέσα από τα μάτια των παιδιών

Το προσχολικό θεατρικό τμήμα «Εν Οδώ» παρουσιάζει μια παράσταση-ύμνο στην αγάπη και τη φαντασία, την Κυριακή 8 Ιουνίου στη Μεσαριά

Γιάννης Βρούτσης: Ταξίδι στην Κύθνο για τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού τιμά την Πολιούχο της Χώρας Κύθνου και συναντά αθλητικούς και τοπικούς φορείς, συνοδευόμενος από Θάνου και Παυλακάκη

Πρόταση Ημέρας: Αλμύρα τσιγαριαστή με αυγό μάτι και φέτα

Η αλμύρα — ένα από τα πιο νόστιμα χόρτα της άνοιξης και του καλοκαιριού — δεν είναι μόνο για σαλάτα. Η πρόταση της ημέρας από τον "Γαστρονόμο"

Αμοργός: Δημόσια παρουσίαση του Τοπικού Πολεοδομικού σχεδίου, ο λόγος στους πολίτες

Την Τρίτη 10 Ιουνίου στην Αιγιάλη παρουσιάζονται τα πρώτα εναλλακτικά σενάρια του ΤΠΣ του Δήμου Αμοργού – Ανοίγει η διαδικτυακή πλατφόρμα συμμετοχής για όλους τους πολίτες

Όταν οι τοίχοι μιλάνε στη Σχοινούσα, μιλούν με ρυθμό και παράδοση (video)

Μια νέα τοιχογραφία εμπνευσμένη από το πανηγύρι και τη συλλογική μνήμη του νησιού μάς καλωσορίζει στην καρδιά της Σχοινούσας — με την Αναπτυξιακή Κυκλάδων να καλεί κι άλλους καλλιτέχνες να γεμίσουν τα νησιά με φωνή και χρώμα

6 + 1 ταινίες που μας θυμίζουν τι σημαίνει “Πατέρας”

Με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα, επτά συγκινητικές, τρυφερές και ανθρώπινες ιστορίες για τον ρόλο του πατέρα στη ζωή μας — στη μεγάλη οθόνη και στην καρδιά μας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις