Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣύρος: Οι γιατροί ζητούν την έλευση του Υπουργού Υγείας στην "Αρχόντισσα"

Σύρος: Οι γιατροί ζητούν την έλευση του Υπουργού Υγείας στην “Αρχόντισσα”

|

Sυνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αναφορικά με τα προβλήματα που συνοδεύουν το Νοσοκομείο Σύρου, αναμένεται να ζητήσουν όλοι οι φορείς, οι παρατάξεις και τα σωματεία που συμμετείχαν χθες Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στη σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Σύρου, στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Η υποστελέχωση, η απουσία κινήτρων σε ιατρούς, η μη ανταπόκριση στις προκηρύξεις, οι συνταξιοδοτήσεις ιατρών, καθώς επίσης η απουσία του ελικοπτέρου από την πτητική βάση του ΕΚΑΒ στο νησί, συνθέτουν μία “εκρηκτική” κατάσταση για το Βαρδάκειο και Πρώιο, που καλύπτει όχι μόνον τις ανάγκες των Συριανών, αλλά επίσης όλων των Κυκλαδιτών και φυσικά και των επισκεπτών την καλοκαιρινή περίοδο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κατερίνα Καλογεράκη έθεσε εξ αρχής επί τάπητος τα σοβαρά αναπάντητα θέματα στο κομμάτι της Υγείας σχετικά με το Νοσοκομείο Σύρου, καλώντας όλους να πάρουν θέση και να αναλάβουν ευθύνη, ώστε με ενότητα να διεκδικηθούν λύσεις.

Στη διαλογική συζήτηση τοποθετήθηκε και ο Διοικητής του νοσοκομείου, Νικόλαος Ρούσας, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία παροχής υγείας του τελευταίου τετραμήνου βάση, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την προσέλκυση προσωπικού, αλλά και σε εκείνες για την εύρυθμη λειτουργία της υγειονομικής μονάδας, ώστε να συνεχίσει να παρέχει – παρ΄όλα τα προβλήματα – υψηλού επιπέδου παροχές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συνάντησης αποφασίστηκε, εκτός από τη συμμετοχή των εργαζομένων σε κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα για το θέμα της υγείας των νησιών στις 6 Νοεμβρίου, να γίνει αποδεκτή η πρόταση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσου, σύμφωνα με την οποία θα υπάρξει πρόκληση προς τον Υπουργό Υγείας, ώστε να συμμετάσχει σε συνάντηση στη Σύρο με τη συμμετοχή όλων των φορέων των Κυκλάδων.

Κατά τη διάρκεια της 4ωρης συζήτησης, τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο νυν Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλέξης Αθανασίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Σύρος εξ Αρχής”, Νίκος Αλμπανόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Νίκος Καίλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, Παναγιώτα Βούλγαρη, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι αίσθηση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις ιατρών του νοσοκομείου, οι οποίοι μετέφεραν στους παρευρισκομένους την δύσκολη καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουν στην προσπάθειά τους να παρέχουν παροχές υγείας στους πολίτες, αλλά και στους επισκέπτες της Σύρου, αλλά και όλων των Κυκλάδων.

Στη συζήτηση παρέμβαση έκαναν οι Δήμαρχοι Νάξου και Μήλου, οι οποίοι τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου, τονίζοντας την σημαντική συμβολή του στον τομέα της υγείας στο νομό, καθώς είναι αυτό που δέχεται το μεγάλο όγκο από όλα τα νησιά.

Αντεγκλήσεις 

Μοναδική “παραφωνία” στη χθεσινή τετράωρη συνάντηση, οι υψηλοί τόνοι μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη και της προέδρου, Κατερίνας Καλογεράκη, όταν ο πρώτος θέλησε να αναφέρει τις κινήσεις της Περιφέρειας για τη στήριξη του Νοσοκομείου τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα σε έντονο τόνο, καθώς και κατά το διάστημα του κορωνοϊού, απαντώντας σε ιατρό του Νοσοκομείου για το ότι ουσιαστικά η αυτοδιοίκηση δεν έχει στηρίξει τους αγώνες για την Υγεία.

Από την πλευρά της η κ. Καλογεράκη, ζήτησε από τον κ. Λεονταρίτη να σταματήσει να τοποθετείται με “εγωπάθεια” για το τόσο σοβαρό θέμα της Υγείας και του Νοσοκομείου, να συμμετέχει στο “εμείς” και τις διεκδικήσεις και να στηρίξει επί της ουσίας τους αγώνες για το Νοσοκομείο.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από τις σελίδες Κοινή Γνώμη και SyrosToday.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μείωση έως 3,64 δισ. ευρώ στις χρεώσεις ΥΚΩ από τις διασυνδέσεις νησιών έως το 2053

Ηλεκτρικές διασυνδέσεις νησιών περιορίζουν σημαντικά τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας – Τι προβλέπουν οι μελέτες του ΑΔΜΗΕ και ποια έργα ολοκληρώνονται άμεσα.

Βατικανό: Ιστορική πρώτη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ’

Ο Πάπας εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί από κοινού με τον Πατριάρχη τη Νίκαια για την 1700ή επέτειο της Α' Οικουμενικής Συνόδου – Κοινό όραμα για ειρήνη, διάλογο και προστασία του πλανήτη.

Γ. Πολυχρονάκος : ‘’ Χωρίς παιδίατρο από σήμερα η Ίος”

Γιάννης Πολυχρονάκος : ‘’ Χωρίς παιδίατρο από σήμερα η Ίος. Η κραυγή αγωνίας του παιδιάτρου που παραιτήθηκε δεν είναι αρκετή για να ευαισθητοποιήσει το Υπουργείο Υγείας.’’

Κωμιακή Νάξου: Το ξακουστό πανηγύρι του Αγίου Κωνσταντίνου αναβιώνει ξανά!

Την Τετάρτη 21 Μαΐου, οι κάτοικοι της Κωμιακής και φίλοι του χωριού γιορτάζουν με λατρεία, μουσική, μεζέδες και χορό ένα από τα ωραιότερα και πιο παραδοσιακά πανηγύρια της Ορεινής Νάξου.

Στοίχημα – Premier League: Ποντάρουμε στην έκπληξη, ακούει στο όνομα Μπόρνμουθ

Η πρόταση της ημέρας: Μάντσεστερ Σίτι - Μπόρνμουθ: Αξίζει η «έκπληξη» του 4.50!

Η Νάξος πρωταγωνίστρια στο “Φτάσαμε” με τον Ζερόμ Καλούτα (video)

Η εκπομπή του ΕΡΤ+ επισκέπτεται το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και μας ταξιδεύει σε γεύσεις, παραδόσεις, τοπία και πρόσωπα της Νάξου, μέσα από τα μάτια και το γιουκαλίλι του Ζερόμ Καλούτα.

Μιχάλης Πολυτάρχου: Πανηγυρίζει άλλη μία άνοδο, σκέφτεται να κλείσει την καριέρα του στη Νάξο

Ο πολύπειρος Ναξιώτης γκαρντ οδήγησε τη Δάφνη Δαφνίου στον τίτλο και την άνοδο στη National League 1 και δηλώνει έτοιμος κάποια στιγμή να επιστρέψει στο νησί που τον ανέθρεψε μπασκετικά

Ένα πολύχρωμο βαν στη Νάξο μας ψιθυρίζει… ζωή!

Μια τυχαία συνάντηση στο πάρκινγκ της Χώρας έγινε αφορμή για βαθύτερο στοχασμό – ένα αυτοκίνητο ζωγραφισμένο με αγάπη, όνειρα και οικολογικά μηνύματα, υπενθυμίζει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα στους δρόμους μας.

FNL Best Restaurant Awards 2025: Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος (πίνακας)

Τιμητική Παρουσία των Κυκλάδων στα FNL Best Restaurant Awards 2025 - Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες