Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΕΛΤΑ: Λουκέτο (κι επίσημα) από σήμερα σε 41 καταστήματα, ανάμεσά τους και...

ΕΛΤΑ: Λουκέτο (κι επίσημα) από σήμερα σε 41 καταστήματα, ανάμεσά τους και ένα στη Σαντορίνη

|

Συνεχίζεται ύστερα από ολιγόμηνη διακοπή το «τσουνάμι» λουκέτων σε καταστήματα των ΕΛΤΑ, με τη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων να έχει ανακοινώσει ήδη μέσω ανάρτησης των σχετικών αποφάσεων στη «Διαύγεια» το κλείσιμο άλλων 41 ταχυδρομείων από σήμερα Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023. Ανάμεσά τους υποκαταστήματα σε Κύθηρα, Σαντορίνη, Κω και Ρόδο…

Υπενθυμίζεται ότι, όπως πρώτο ειχε γράψει το «Εθνος», στα μέσα του καλοκαιριού η διοίκηση της εταιρίας είχε αναστείλει τη συναλλακτική δραστηριότητα σε 100 ταχυδρομικά καταστήματα, τα οποία έβαλαν λουκέτο σε τρεις «δόσεις». Αρχικώς έκλεισαν 25 καταστήματα, ακολούθησαν άλλα 40 και στη συνέχεια ακόμα 35. Με τις νέες αποφάσεις ρολά κατεβάζουν από σήμερα Δευτέρα άλλα 41 καταστήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, αλλά και σε τουριστικές περιοχές όπως η Ρόδος, η Κως και η Σαντορίνη, όσο και σε πολλά δυσπρόσιτα σημεία της Ελλάδας. Σε αρκετές μάλιστα από τις γεωγραφικές ενότητες, αυτά δεν είναι τα πρώτα και τα μοναδικά ταχυδρομεία που κλείνουν καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν κλείσει και άλλα καταστήματα.

Συνολικά έως σήμερα Δευτέρα θα έχουν κλείσει 141 καταστήματα από τα 620 που λειτουργούσαν πριν την έναρξη εφαρμογής του σχεδίου αναδιοργάνωσης από τη νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Αναλυτικά οι περιοχές, στις οποίες κλείνουν 41 ταχυδρομικά καταστήματα από τις 23 Οκτωβρίου είναι οι εξής:

Αντίρριο Αιτωλοακαρνανίας,  Βασιλική Λευκάδας,  Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, Νέα Σεπόλια,  Κόκκινος Μύλος από 23.10.2023. Κέφαλος Κω,  Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής,  Βασιλικά Θεσσαλονίκης,  Νέο Φάληρο, Ασπροβάλτα,  Πεντάλοφος Κοζάνης,  Καρδάμυλα (Χίος), Ποταμός Κυθήρων, Καλογρέζα, Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω, Επισκοπή Ηρακλείου, Καντανός Χανίων, Τυμπάκι Ηρακλείου, Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας, Ευηνοχωρι Αιτωλοακαρνανίας,
Αυλωνάρι Εύβοιας, Μουρνιές Χανίων, Αγιος Μύρωνας Ηρακλείου, Λουτρά Αιδηψού,  Ερμιόνη Αργολίδας, Καλυθιες Ρόδου, Μεθώνη Πυλίας, Νεστόριο Καστοριάς, Μαρμάρι Εύβοιας, Πλαταμώνας Πιερίας, Κοντοβάζαινα Αρκαδίας,  Εμπορειό Κυκλάδων (Θήρα), Αρχάγγελος Ρόδου, Κατάκολο Ηλείας, Νίκαια Λάρισας, Άνω Χώρα Ναυπάκτου, Γραβιά Φωκίδας,  Λίνδος Ρόδου,  Δερβένι Κορινθίας,  Τολό Αργολίδας και  Παππάδος Λέσβου

Σφοδρές οι αντιδράσεις για το νέο «κύμα» λουκέτων

Με τις νέες αποφάσεις οι κάτοικοι πολλών περιοχών θα χρειάζεται να διανύουν απόσταση 40 ή και 50 χιλιομέτρων προκειμένου να προσεγγίσουν το πλησιέστερο ταχυδρομείο. Για το λόγο αυτό οι αντιδράσεις τόσο των τοπικών κοινωνιών όσο και των τοπικών βουλευτών είναι ήδη έντονες. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι σε διάστημα 48 ωρών από την ανακοίνωση των τελευταίων αποφάσεων, κατατέθηκαν στη Βουλή 11 ερωτήσεις, αναφορές και αιτήματα κατάθεσης εγγράφων από βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων.

Κι αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι δεδομένου ότι γίνονται αποδέκτες σφοδρών αντιδράσεων από τους πληττόμενους πολίτες, ασκούν σκληρή κριτική για τις οριζόντιες αποφάσεις για λουκέτο και ζητούν απαντήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και ακύρωση των σχετικών αποφάσεων. Οι ερωτώντες υπογραμμίζουν ότι η επιλογή να κλείσουν και άλλα καταστήματα θα οδηγήσει στην περαιτέρω απομόνωση των χωριών και της επαρχίας ειδικά σε νησιωτικές και ακριτικές περιοχές δεδομένου του προβληματικού επαρχιακού δικτύου, των καιρικών επιβαρύνσεων κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες και τον μεγάλο μέσο όρο ηλικίας των κατοίκων σε αυτές τις περιοχές.

Ερώτηση για το θέμα υπέβαλαν και 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, οι οποίοι αναφέρουν πως «τα περισσότερα καταστήματα που οδεύουν προς κλείσιμο βρίσκονται σε χωριά, νησιωτικές, δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές όπου ζουν άνθρωποι οι οποίοι είναι ψηφιακά αναλφάβητοι και μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι δεν θα πρέπει να στερηθούν οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας».

Ρωτούν μάλιστα την ηγεσία του υπουργείου εάν υπήρξε μελέτη εκ μέρους των ΕΛ.ΤΑ. που αποδείκνυε και υποδείκνυε την αναγκαιότητα διακοπής λειτουργίας των συγκεκριμένων τοπικών υποκαταστημάτων που έκλεισαν και που επίκειται να κλείσουν και η οποία είχε συνυπολογίσει τις επιπτώσεις (οικονομικές και κοινωνικές) της αναστολής της συναλλακτικής δραστηριότητας στα υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ. Ζητούν την κατάθεση της σχετικής μελέτης, ενώ σε περίπτωση που δεν υπηρξε, απαιτούν ενημέρωση για τα κριτήρια και τις προυποθέσεις, με τις οποίες προχώρησε η διαδικασία διακοπής λειτουργίας των υποκαταστημάτων.

Τι γίνεται στη Ρόδο

Ειδικά για τη Ρόδο στα κείμενα των ερωτήσεων επισημαίνεται ότι μόνο από το πρακτορείο Αρχάγγελου δίνονται αυτή τη στιγμή σε μηνιαία βάση 150 συντάξεις, πολλές εκ των οποίων όπως και ανάλογα δέματα μεταφέρονται από τον αρμόδιο υπάλληλο με το προσωπικό του όχημα, όπως συμβαίνει και με τα άλλα πρακτορεία. Επιπλέον τα συγκεκριμένα πρακτορεία εξυπηρετούν και εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Με το κλείσιμο του πρακτορείου της Λίνδου το επόμενο κοντινότερο πρακτορείο των ΕΛΤΑ για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, είναι το πρακτορείο Αφάντου, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων. Από το συγκεκριμένο πρακτορείο της Λίνδου εξυπηρετείται κατά βάση και η νότια Ρόδος. Το τελευταίο χωριό της Ρόδου, η Κατταβιά, απέχει από την Λίνδο 40 χλμ. Κατά συνέπεια με το κλείσιμο του πρακτορείου της Λίνδου για να μεταβούν οι κάτοικοι της περιοχής σε αυτό της Αφάντου που είναι το αμέσως κοντινότερο, θα διανύουν συνολική απόσταση 80 χλμ, σημειώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Νικητιάδης.

Πολλά τα προβλήματα – Εντονη δυσαρέσκεια από τους κυβερνητικούς βουλευτές

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις και για το κατάστημα στο Μαρμάρι της Εύβοιας, το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες, κάτοικους και τουρίστες τόσο της περιοχής όσο και πολλών χωριών του πρώην Δήμου Μαρμαρίου, που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Κάρυστο, το κατάστημα της οποίας θα εξυπηρετεί πλέον το κοινό με τις συναλλαγές του, όπως αναφέρεται στις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί.

Παράλληλα το κατάστημα Αυλωναρίου εξυπηρετεί 18 χωριά, οι κατοικοι των οποίων θα δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το κατάστημα της Κύμης, λόγω της μορφολογίας του εδάφους και των χιλιομετρικών αποστάσεων.

Οσο για το τρίτο προς παύση κατάστημα στην Εύβοια, αυτό των Λουτρών Αιδηψού, καλύπτει, σύμφωνα με τους κατοίκους, τις ανάγκες του μισού δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, από τα Ήλια μέχρι τον Άγιο Γιώργιο Λιχάδος, και βόρεια μέχρι τον Αγιόκαμπο. Χαρακτηριστικά, η απόσταση Άη Γιώργη – Ιστιαίας είναι 50 χλμ. Αν συνυπολογιστεί και η επιστροφή, ο πολίτης θα πρέπει να διανύσει 100 χλμ για να εξυπηρετηθεί από το κατάστημα Ιστιαίας.

Το πλήθος των αντιδράσεων αλλά και το γεγονός ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για τις προθέσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ έχει «ανεβάσει στα κάγκελα» και τους βουλευτές της ΝΔ: «Είναι προφανές ότι τόσο σοβαρές αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων περιοχών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το Εμπορείο, δεν μπορούν να λαμβάνονται και να εκτελούνται εν είδει τελεσιγράφου», αναφέρει σε ερώτησή του ο κυβερνητικός βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας.

Η υπόθεση Σαντορινη 

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ Γρηγόρη Σκλήκα επικοινώνησε άμεσα ο βουλευτής Κυκλάδων και αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έλαβε ως απάντηση ότι το κόστος λειτουργίας του καταστήματος στο Εμπορείο δεν καλύπτεται από την παραγωγικότητα των συναλλαγών εντός αυτού, συμπληρώνοντας πως σε απόσταση 7 χλμ. υπάρχει το νέο μεγάλο κατάστημα έξω από τα Φηρά που μπορεί να αναλάβει την εξυπηρέτηση των πελατών. Από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ τονίζεται δε πως η αναδιοργάνωση του δικτύου καταστημάτων, θύμα της οποίας πέφτει το κατάστημα του Εμπορείου, δεν επηρεάζει την κατ’ οίκον επίδοση ταχυδρομικών αντικειμένων, συντάξεων και επιδομάτων, ενώ παραμένει αμετάβλητη η υπηρεσία του αγροτικού διανομέα που εκτός από παράδοση, μπορεί κατόπιν συνεννόησης να αναλαμβάνει και την παραλαβή δεμάτων και επιστολών, να πουλά γραμματόσημα και να κάνει εξόφληση λογαριασμών.

Για το επίκαιρο θέμα ο βουλευτής Κυκλάδων Μάρκος Καφούρος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας απαντήσεις για τα ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να μην οδηγηθούμε στην παύση λειτουργίας των ΕΛΤΑ Εμπορείου, αλλά και τι πολιτικές αποφάσεις θα ληφθούν ώστε να αμβλυνθούν οι κοινωνικές αρνητικές επιπτώσεις, στην περίπτωση που τελικά ανασταλεί η λειτουργία του καταστήματος.

«Τα γεγονότα αυτά πέραν του ότι δεν εξυπηρετούν την αποτελεσματική λειτουργία των ΕΛΤΑ, ως οριζόντιες περικοπές δεν ανταποκρίνονται και στα δεδομένα της αγοράς για ταχύτερες και αξιόπιστες υπηρεσίες. Αποτελούν σαφώς πλήγμα στην τουριστική εικόνα του πρώτου τουριστικού προορισμού της χώρας και συνάμα αποδυνάμωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών της Ρόδου», τονίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου Β. Υψηλάντης ρωτώντας τον υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου εάν προτίθεται να παρέμβει έτσι ώστε να διατηρηθούν σε λειτουργία τα καταστήματα στις περιοχές Αρχαγγέλου, Λίνδου, Καλυθιών – Φαληράκι στη Ρόδο.

«Η λύση δεν είναι να αναγκάζονται να διανύουν χιλιόμετρα για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι αυτών των χωριών στο πλησιέστερο κατάστημα των ΕΛΤΑ», τονίζει από την πλευρά του ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Μάνος Κόνσολας. Και προσθέτει: «Δεν πρόκειται για μια αστική περιοχή που υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και η μετακίνηση είναι πιο εύκολη. Στην περιφέρεια και κυρίως στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές, οι μετακινήσεις δεν είναι εύκολες. Καθίσταται σαφές όσο και ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να ισχύουν οριζόντια κριτήρια για την αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές».

Αναρμόδιο δηλώνει το αρμόδιο υπουργείο

Τα ερωτήματά τους βεβαίως κινδυνεύουν να μείνουν πρακτικά αναπάντητα, διότι το εποπτεύον υπουργείο «νίπτει τας χείρας του» πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης στη διοίκηση του Υπερταμείου, στο οποίο έχουν μεταφερθεί τα ΕΛΤΑ, αλλά και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Σε πανομοιότυπες μεταξύ τους γραπτές απαντήσεις που έχει αποστείλει σε προγενέστερες ερωτήσεις βουλευτών για το θέμα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης επισημαίνει την αναρμοδιότητα του υπουργείου αφήνοντας ουσιαστικά εκτός κοινοβουλευτικού ελέγχου σε επίπεδο υπουργείου έναν Οργανισμό του Δημοσίου.

Στις απαντήσεις αυτές επισημαίνεται ότι η εταιρεία «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» από τον Δεκέμβριο του 2020 κατέχει το 100% των μετοχών. «Κατά συνέπεια, τα θέματα που αφορούν στην επιχειρησιακή και διοικητική λειτουργία της ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης», σημειώνει. Προσθέτει ότι τα ΕΛΤΑ ως φορέας καθολικής υπηρεσίας, υποχρεούνται να διασφαλίζουν στους χρήστες ταχυδρομικών υπηρεσιών σε όλη την ελληνική επικράτεια, μόνιμα και σε τιμές προσιτές, καθολική ταχυδρομική υπηρεσία: «Αρμόδια για την επίβλεψη της τήρησης των όρων της καθολικής υπηρεσίας, όπως περιγράφονται στην ανωτέρω σύμβαση, για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασής τους, αλλά και για τον προσδιορισμό του σχετικού ετήσιου καθαρού κόστους καθολικής υπηρεσίας, είναι αποκλειστικά, ως Ανεξάρτητη Αρχή, η Ε.Ε.Τ.Τ. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι αρμόδιο για την καταβολή του εκάστοτε ετήσιου καθαρού κόστους καθολικής υπηρεσίας, όπως αυτό καθορίζεται από την Ε.Ε.Τ.Τ».

Στελέχη ΕΛΤΑ: Ολοκληρώνεται η αναδιοργάνωση του δικτύου

Από την πλευρά τους πηγές της διοίκησης των ΕΛΤΑ κάνουν λόγο για ένα «φιλόδοξο πλάνο μετασχηματισμού», το οποίο στόχο έχει «να ξεκλειδώσει περαιτέρω την αξία των ΕΛΤΑ και τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και να τα μεγεθύνει προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και των πελατών τους που βρίσκονται διαχρονικά, εδώ και σχεδόν 200 χρόνια, στο επίκεντρο της φιλοσοφίας και των δραστηριοτήτων τους, διασφαλίζοντας, παράλληλα, την ετοιμότητα του οργανισμού για το μέλλον».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως σύμφωνα με τα πρότυπα διεθνών ταχυδρομικών φορέων, «τα ΕΛΤΑ προχώρησαν στην αναδιοργάνωση του δικτύου τους και τη μείωση του λειτουργικού του κόστους, με την ενοποίηση υποστελεχωμένων και μη κερδοφόρων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, καθώς και στην ενίσχυση κεντρικών καταστημάτων με διευρυμένο ωράριο και προσωπικό».

Τονίζουν επίσης πως στα ΕΛΤΑ της νέας εποχής, καταλυτικό ρόλο διαδραματίζουν η ανασύσταση του μοντέλου διαβιβάσεων, διαλογής και διανομής, καθώς και οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες και εργαλεία, με την επέκταση των υπηρεσιών «ELTA Postbox» και «ELTA PostMate», ή αλλιώς Ψηφιακός Ταχυδρόμος, που μειώνουν τον χρόνο αναμονής των πελατών στα καταστήματα και διευκολύνουν την απομακρυσμένη εξυπηρέτηση.

Βασικές προτεραιότητες για το μέλλον των ΕΛΤΑ είναι η ενσωμάτωση των ταχυμεταφορών και της τεχνογνωσίας της ΕΛΤΑ Courier καθώς και η ανανέωση του στόλου των ΕΛΤΑ με οχήματα προηγμένης και πιο πράσινης τεχνολογίας, διαδικασίες που προχωρούν με αμείωτο ρυθμό.

Πηγή ethnos.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

45 βαθμοί στη σκιά: Ο καύσωνας «ψήνει» τη Δυτική Ελλάδα – Ασφυκτική η κατάσταση και στην Αττική (πίνακας)

Από τη Σκάλα Μεσσηνίας έως την Αμφιλοχία, οι θερμοκρασίες σπάνε τα όρια – 24 σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 42°C, σύμφωνα με το meteo.gr – Πού λειτουργεί το μελτέμι ως «καταβάτης»

Εθνική μάχη με τις φλόγες: Σπίτια καίγονται, χωριά εκκενώνονται σε 6 περιοχές της Ελλάδας

Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Κύθηρα, Θεσσαλονίκη και τώρα και η Ήπειρος βρίσκονται στο έλεος της φωτιάς – Εικόνες απόλυτης καταστροφής, αγώνας επιβίωσης από πολίτες και Πυροσβεστική

Η Δονούσα και ο θησαυρός της: Η παραλία Κέδρος στις κορυφαίες παγκοσμίως

Ο Κέδρος της Δονούσας γοητεύει παγκόσμια, κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στις ωραιότερες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με το Forbes — ένας τόπος φυσικής μαγείας, ιστορίας και απόλυτης ηρεμίας.

Σ.Α.Ε.Κ. Νάξου στο Φιλώτι: Γεφυρώνοντας το σχολείο με την αγορά εργασίας

Ανώτερη Επαγγελματική Κατάρτιση στον τόπο μας με ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Νάξου – Μια μοναδική ευκαιρία για νέους και νέες

Αμοργός – Γιορτή Ψημένης Ρακής: Μια νύχτα γεμάτη παράδοση, χορό και αρώματα του νησιού!

Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 στα Κατάπολα η Αμοργός στήνει ένα γλέντι που μυρίζει ψημένη, ακούγεται σαν βιολί και χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά του καλοκαιριού.

Η Νάξος έγινε ξανά πανεπιστημιακή πολιτεία, oλοκληρώθηκε το 22ο Θερινό Σχολείο «Μανώλης Μαρμαράς»

Για 22η συνεχή χρονιά, φοιτητές και επιστήμονες συνάντησαν τη γεωγραφία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου Νάξου – Φέτος με αφορμή τα 30 χρόνια του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Νίσυρος – Μήλος – Κίμωλος ενωμένες: Κατηγορηματικό “όχι” στη γεωθερμία υψηλής ενθαλπίας

Με ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, οι νησιωτικές κοινωνίες απαιτούν την εξαίρεση από κάθε σχεδιασμό εξόρυξης λιθίου, επικαλούμενες σοβαρούς κινδύνους για περιβάλλον, τουρισμό και δημόσια υγεία.

Διπλή θαλάσσια εμπειρία για παιδιά από το Naxos Water Sports με κολύμβηση & ιστιοπλοΐα!

Από 28 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου, μικροί Ναξιώτες και επισκέπτες μαθαίνουν τα μυστικά της θάλασσας μέσα από δημιουργικά καλοκαιρινά προγράμματα.

Lennart Neubauer: Η μάχη στη Fuerteventura, ο τραυματισμός και η υπόσχεση επιστροφής

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής από τη Νάξο πάλεψε με πόνο, έγραψε την υψηλότερη βαθμολογία του event και αποχαιρέτησε την Καναρία με ένα μεγάλο “θα επιστρέψω”.

«Ζωολογικός Ήχος»: Παιδιά, τραγούδια και φαντασία στον Πύργο Μπαζαίου με τον Γιώργη Χριστοδούλου

Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους με τα ωραιότερα παιδικά τραγούδια για ζώα στην ελληνική γλώσσα, έρχεται την Τετάρτη 30 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Νάξου.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.