Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚυκλάδεςΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου: Λείπουν τουλάχιστον 25 εκπαιδευτικοί, πότε θα έρθουν;

ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου: Λείπουν τουλάχιστον 25 εκπαιδευτικοί, πότε θα έρθουν;

|

“… Ενώ το υπουργείο γνώριζε μέσα από τα πληροφοριακά συστήματα από πολύ νωρίς τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο έκανε προσλήψεις στην πρώτη φάση που κάλυψαν μόνο μικρό μέρος των αναγκών και στην δεύτερη φάση με τις ελάχιστες επιπλέον προσλήψεις το πρόβλημα παραμένει.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ελλείψεις σε καθηγητές ανά ειδικότητα: Θεολόγοι 2, Φιλόλογοι 3, Φυσικοί / Χημικοί / Βιολόγοι / Γεωλόγοι 3, Γαλλικών 1, Αγγλικών 1, Μηχανολόγοι 1, Πολ. Μηχανικοί 2, Πληροφορικής 2, Εικαστικών 11 ώρες, Ειδικής Αγωγής 9 εκπαιδευτικοί.

Από την Πάρο και από την Αντίπαρο λείπουν 25 καθηγητές!!!…”

Μέρος της ανακοίνωσης από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πάρου-Αντιπάρου, με την οποία ενημερώνει για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών που υπάρχουν και φέτος στα σχολεία. Παράλληλα, ζητά από το υπουργείο να προβεί άμεσα σε προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρει:

«Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολύ μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Το υπουργείο συνεχίζει να καλύπτει τις πάγιες ανάγκες με προσλήψεις αναπληρωτών. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μετά και τη δεύτερη φάση των προσλήψεων, και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου, εξακολουθούν να υπάρχουν πάρα πολλά κενά στα σχολεία της Πάρου και της Αντιπάρου.

Ενώ το υπουργείο γνώριζε μέσα από τα πληροφοριακά συστήματα από πολύ νωρίς τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο έκανε προσλήψεις στην πρώτη φάση που κάλυψαν μόνο μικρό μέρος των αναγκών και στην δεύτερη φάση με τις ελάχιστες επιπλέον προσλήψεις το πρόβλημα παραμένει.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ελλείψεις σε καθηγητές ανά ειδικότητα: Θεολόγοι 2, Φιλόλογοι 3, Φυσικοί / Χημικοί / Βιολόγοι / Γεωλόγοι 3, Γαλλικών 1, Αγγλικών 1, Μηχανολόγοι 1, Πολ. Μηχανικοί 2, Πληροφορικής 2, Εικαστικών 11 ώρες, Ειδικής Αγωγής 9 εκπαιδευτικοί.

Από την Πάρο και από την Αντίπαρο λείπουν 25 καθηγητές!!!

Η πάγια δικαιολογία, ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα τμήματα, δεν ευσταθεί, αφού μέσω των ηλεκτρονικών εγγραφών γνωρίζει το υπουργείο από τις αρχές Ιουλίου ποια τμήματα θα λειτουργήσουν. Το ίδιο υπουργείο εξάλλου ορίζει ποια ολιγομελή τμήματα θα λειτουργήσουν με απόφαση που βγαίνει μετά τα μέσα Αυγούστου. Είναι προφανές ότι αυτή η καθυστέρηση έχει μόνο οικονομικά κίνητρα για να εξοικονομήσει το κράτος χρήματα προσλαμβάνοντας τους αναπληρωτές όσο πιο αργά μπορεί.

Αυτή η τμηματική πρόσληψη αναπληρωτών, πέρα από τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στην λειτουργία του σχολείου, αφού οι μαθητές χάνουν πολλές ώρες, καταστρατηγεί πολλές φορές την σειρά του πίνακα προσλήψεων. Το υπουργείο επίσης υποχρεώνει τις κατά τόπους διευθύνσεις να εμφανίζουν αριθμό κενών ίσο με των αριθμό προσλήψεων της κάθε φάσης.

Για παράδειγμα, κάποιος που θέλει να επιλέξει κάποιο συγκεκριμένο νησί, είτε γιατί έχει δουλέψει εκεί και του άρεσε, είτε γιατί έχει την οικογένειά του εκεί, είτε γιατί είναι πιο κοντά στο μόνιμο τόπο διαμονής του, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορεί να βρεθεί σε άλλο νησί γιατί δεν έχουν δοθεί όλα τα κενά στην πρώτη φάση, και στη δεύτερη φάση να προσληφθεί εκεί κάποιος αναπληρωτής με χαμηλότερη σειρά στον πίνακα.

Η ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου απαιτεί να γίνονται οι προσλήψεις βάσει των αναγκών που ήδη γνωρίζει το υπουργείο και να είναι επιλέξιμα για τους αναπληρωτές όλα τα διαθέσιμα κενά που γνωρίζει η ΔΔΕ.

Φυσικά τα περισσότερα από τα παραπάνω προβλήματα θα λύνονταν αν έκανε μόνιμους διορισμούς αντί να καταφεύγει στην πιο φτηνή «λύση» των αναπληρωτών.

Είναι απαράδεκτο να έχει περάσει ενάμιση μήνας και τα παιδιά στα νησιά μας να χάνουν εκατοντάδες ώρες εβδομαδιαίως. Το υπουργείο για άλλη μια φορά αδιαφορεί για τις χαμένες ώρες, όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι μόλις γίνει κάποιο έκτακτο γεγονός (πλημμύρες, χιόνια ή κάποια άλλη φυσική καταστροφή) θα βγάλει μια βαρύγδουπη ανακοίνωση ότι για να μην χαθεί μια ώρα μάθημα θα γίνει τηλεκπαίδευση.

Επιπλέον, το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της σχολικής κοινότητας, παρά τα πολλαπλά οφέλη του, διαπιστώσαμε πως δε συμπεριλήφθηκε στη Β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Γι’ αυτόν τον λόγο, ζητάμε την άμεση εφαρμογή του σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, προκειμένου να επιτευχθεί χωρίς επιπλέον καθυστέρηση η απρόσκοπτη λειτουργία του. Καλούμε το Υπουργείο να προβεί άμεσα σε προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΟΤΑ: 30 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών

Ο κύριος στόχος του έργου είναι να συμβάλλει στην αμφίδρομη και αποτελεσματική πυροπροστασία των οικισμών και των δασικών οικοσυστημάτων.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: 32 στα 85 εστιατόρια που βραβεύθηκαν βρίσκονται στο Νότιο Αιγαίο

Γ. Χατζημάρκος: Η δέσμευση της στήριξης αυτού του μεγάλου αγώνα διατήρησης της τοπικής ταυτότητας, παράδοσης και προσωπικότητας είναι πιο ισχυρή από ποτέ

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση”

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα "Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση" (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – ΓΕΛ Νάξου “Μανώλης Γλέζος”: Συμμετοχή εκπαιδευτικών στο “Teachers Academy” (photos)

Συμμετοχή πέντε εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» σε εκπαιδευτικά κέντρα του "Teachers Academy" (Photos)

Νάξος: Στις 19 Μαϊου κυκλοφορεί το Marie Claire με άρωμα και εικόνα από Νάξο

Αυτήν την Κυριακή, λοιπόν, η Νάξος μας ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα μέσα από το protothema.gr και τις σελίδες του Marie Claire Greece

Amorgos Trail Challenge (7η έκδοση): Ολοι νικητές, όλοι διασκέδασαν γιατί απλά είναι γιορτή (photos)

To 7o Amorgos Trail Challenge απέδειξε για μία ακόμη χρονιά γιατί είναι η καλύτερη αθλητική διοργάνωση στο Νότιο Αιγαίο (photos)

Κρήτη – Χανιά: Εφυγε από τη ζωή η Ειρήνη Μπαρουλάκη, σε ηλικία 119 ετών

Κρήτη - Χανιά: Πέθανε η Ειρήνη Μπαρουλάκη σε ηλικία 119 ετών – Ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ελλάδα

Νάξος – Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών (101 ετών) το “Κυριακάκη του Γιάνναρου”

Σε ηλικία 101 ετών έφυγε από τη ζωή η Κυριακή Γεωργίου Βλασερού - Χθες Τετάρτη έγινε η εξόδιος ακολουθία - ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Χώρα της Νάξου

MyCoast: Τα Δωδεκάνησα έχουν τον πρώτο λόγο στις καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη παραλιών

Από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας της εφαρμογής «My Coast», έχουν υποβληθεί 500 περίπου καταγγελίες. = Δωδεκάνησα και Κυκλάδες στο Top 5

Νάξος – Κτηνοτροφική Ενωση Φιλωτίου: Αποδοχή πρόσκλησης και έλευση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Κελέτση

Η Κτηνοτροφική Ενωση Φιλωτίου φέρνει στη Νάξο στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταρύρο Κελέτση. Ποιο είναι το πρόγραμμά του

Νάξος – Δημαρχείο: Συνάντηση που “έλιωσε” τον πάγο στις εσωκομματικές σχέσεις;

Η συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Νάξου παρουσία και των τεσσάρων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

Νάξος – Final 4 (U14): Σήμερα ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στον Πανναξιακό ΑΟΚ και τον ΑΟ Ανδρου

Πως έφτασαν έως τον τελικό του u14 οι ΑΟ Ανδρου και Πανναξιακός ΑΟΚ...

Κυκλάδες – Final 4 (U-14): Κυρίαρχος ο Πανναξιακός ΑΟΚ

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στο Final 4 (P-14)... Η ανάρτηση του Πανναξιακού ΑΟΚ και ο πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά

Νάξος – Χαλκί: Η έκλειψη Σελήνης το 1692, η αναβολή της συντέλειας ελέω ιερομόναχου Χρύσανθου

Ορεινός Αξώτης: 1692 μεγάλος πανικός στο Χαλκί Νάξου εξ αφορμής της εκλείψεως της Σελήνης

Νάξος: Η μεγάλη …. επιστροφή στην Αθήνα

Εικόνα από το λιμάνι της Νάξου σήμερα...

Κυκλάδες – Αστυνομία: Συλλήψεις σε Νάξο και Κέα

Αστυνομικό δελτίο: Συλλήψεις σε Νάξο και Κέα

Ομάδα Αιγαίου: 30ος Επετειακός Διάπλους, γιορτή με κύματα αγάπης

30ος Επετειακός Διάπλους του Αιγαίου Πελάγους – Φούρνοι, Θύμαινα, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Λειψοί, Πάτμος, Κίναρος, Σίκινος, Κουφονήσι 16 – 26 Μαΐου 2024

Χατζηανδρέου προς Προέδρους Κοινοτήτων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: “επιβεβλημένη η παρουσία σας στη συνεδρίαση”.

Ανοιχτή Πρόσκληση του Λεονάδρου Χατζηανδρέου στους προέδρους των Κοινοτήτων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ώστε να παραστούν στην αυριανή (13/05) συνεδρίαση για την αύξηση των δημοτικών τελών

Ρόδος: «Λουκέτο» θα μπει στο κατάστημα με τα κρεβάτια μέσα στο νερό (!!!)

Τελεσίγραφο... Παράνομα μπαρ ξανά σε λειτουργία - «Λουκέτο» θα μπει στο κατάστημα της Ρόδου με τα κρεβάτια μέσα στο νερό, που βρέθηκε πέρυσι στην επικαιρότητα, καθώς έπρεπε να έχει σφραγιστεί από το 2017

Νάξος: Κλειστό το κεντρικό πάρκινγκ του δημαρχείου, ποιος ο λόγος (photos)

Νάξος.... Εδώ και 48 ώρες το μεγαλύτερο μέρος του πάρκινγκ στο Δημαρχείο είναι κλειστό ... Ποιος ο λόγος;