Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΙσραήλ: Η Χαμάς πήρε όμηρο επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

Ισραήλ: Η Χαμάς πήρε όμηρο επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

|

Μια ηλικιωμένη, ζωντανή ιστορία των μαύρων σελίδων του ναζιστικού ολοκαυτώματος, η οποία είναι σε αναπηρικό καροτσάκι, είναι μεταξύ των 100 ανθρώπων που κρατά ως όμηρους η οργάνωση Χαμάς αυτό το Σαββατοκύριακο, δήλωσε χθες, Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Η επίθεση κατά του Ισραήλ ήταν η χειρότερη των τελευταίων 50 ετών -από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973- και επίσης πολύ διαφορετική, δήλωσε ο Μπλίνκεν στην εκπομπή του ΝBC News.

«Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά: Εκείνη η σύγκρουση του 1973 ήταν ένας πόλεμος που έγινε από κράτος σε κράτος, από χώρα σε χώρα, από στρατό σε στρατό», δήλωσε ο Μπλίνκεν. «Αυτή είναι μια μαζική τρομοκρατική επίθεση που πυροβολεί Ισραηλινούς πολίτες στις πόλεις τους, στα σπίτια τους».

Μπλίνκεν: Η Χαμάς απήγαγε επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

Στη συνέχεια, ο Μπλίνκεν φάνηκε να αναφέρεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και απεικονίζουν μια ηλικιωμένη γυναίκα σε αναπηρικό καροτσάκι, την οποία έπιασαν ένοπλοι της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

«Όπως έχουμε δει τόσο παραστατικά, κυριολεκτικά σέρνουν ανθρώπους στα σύνορα με τη Γάζα, μεταξύ των οποίων μια επιζήσασα του Ολοκαυτώματος σε αναπηρικό καροτσάκι, γυναίκες και παιδιά», κατήγγειλε ο Μπλίνκεν.

«Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε τον αντίκτυπο που έχει αυτό σε όλο το Ισραήλ και ο κόσμος θα πρέπει να εξοργιστεί με αυτό που βλέπει», πρόσθεσε.

Ο Μπλίνκεν επιβεβαίωσε επίσης ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πιστεύει ότι πολλοί Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις που εξακολουθούν να μαίνονται στο Ισραήλ.

«Ναι, έχουμε αναφορές ότι αρκετοί Αμερικανοί σκοτώθηκαν. Δουλεύουμε αδιαλείπτως για να το επαληθεύσουμε», δήλωσε ο Μπλίνκεν στην εκπομπή «State of the Union» του CNN.

«Ταυτόχρονα, υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους Αμερικανούς και εκεί πάλι εργαζόμαστε για να επαληθεύσουμε αυτές τις αναφορές», σημείωσε.

Δεκάδες Αμερικανοί όμηροι της Χαμάς μετά την επίθεση στο Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, Ρον Ντερμέρ, επιβεβαίωσε ότι Αμερικανοί πολίτες είναι μεταξύ των «δεκάδων» ομήρων που έχει συλλάβει η Χαμάς, σύμφωνα με συνέντευξή του στο CNN.

Ο Ντέρμερ αρνήθηκε να εκτιμήσει τον αριθμό των Αμερικανών που κρατούνται αιχμάλωτοι, αλλά δήλωσε ότι μεταξύ των ομήρων περιλαμβάνονται γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση και καταιγισμό ρουκετών στο Ισραήλ σε συνδυασμό με χερσαία επίθεση το Σάββατο, σκοτώνοντας πάνω από 600 Ισραηλινούς πολίτες και τραυματίζοντας πολύ περισσότερους από 2.100.

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν κρατηθεί όμηροι και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι τρομοκράτες της Χαμάς εθεάθησαν να παίρνουν ομήρους από το Ισραήλ και να τους περιφέρουν στους δρόμους σε τρομακτικά βίντεο που μοιράστηκαν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Βρούτσης: “Να βγάλουμε την Ελλάδα από τις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη στον τομέα της άσκησης των πολιτών”

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους

Εθελοντική Αιμοδοσία Σαντορίνης – Γιώργος Μπόλλας: «Η Σαντορίνη βρήκε το δρόμο της…!!» (Video)

Στη Σαντορίνη χάρη στην πρωτοβουλία που αείμνηστου καθηγητή Νικολάου Αρμάου τηρείται αρχείο αιμοδοτών που είναι εργαλείο χρήσιμο και διαθέσιμο για έρευνα από την επιστημονική κοινότητα.

Αιγαίο – Προστασία Νησίδων: Από την Πάρο ξεκινάει η 3η εκστρατεία για τη σωτηρία των νησιών μας

Η Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων ανοίγει για τρίτη φορά πανιά με στόχο τη σωτηρία του Αιγαίου! - Χρονοδιάγραμμα δράσεων

Νάξος – Κοινωνικό Φαρμακείο: Ανοίγει εκ νέου τις πύλες του σε όσους έχουν ανάγκη

Επαναλειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Γλυπτά Παρθενώνα – Λ. Φρέιζερ: “Τα θέλετε; Αναγνωρίστε ότι είναι δικά μας”

Απίστευτη πρόκληση από την Υπουργό Πολιτισμού της Μεγάλης Βρετανίας Λούσι Φρέιζερ για τα "Γλυπτά του Παρθενώνα" και με δεδομένο ότι οι βρετανοί πάνε σε εκλογές

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ετοιμοι για τη μεγαλύτερη μπασκετική πανδαισία της χρονιάς

Το Stoiximan AegeanbBall Festival αποτελεί μία διοργάνωση που έχει εξελιχθεί σε θεσμό τα τελευταία χρόνια και θα διεξαχθεί για έκτη διαδοχική φορά στη Σύρο (28-30 Ιουνίου).

Cine Naxos: Επέστρεψε (επιτέλους) και προβάλλει τη ταινία “Ο κασκαντέρ – The Fall Guy”

Από σήμερα Πέμπτη 23 Μαϊου έως την ερχόμενη Τετάρτη σε δύο προβολές στο Cine Naxos η ταινία "Ο κασκαντέρ - The Fall Guy"

Ισπανία: Με ποιο τρόπο οι κλέφτες εκμεταλλεύονται τα … πορτοκάλια

Μερικά φρούτα στον δρόμο δεν είναι πάντα πεταμένα κατά λάθος, αλλά παγίδα για να σας ληστέψουν

Travelotopos: Επιβράβευση σε παγκόσμιο επίπεδο για την καινοτομία και την ικανοποίηση των πελατών

Η Travelotopos ανακοινώνει ότι έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους μόλις 10 Top Connectivity Partners της Viator παγκοσμίως!

ΠΟΕΔΗΝ – Γιαννάκος: “Τραγική η στελέχωση των υγειονομικών μονάδων των νησιών μας”

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλάει για την εικόνα που παρουσιάζουν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε έξι νησιά με επίκεντρο τον διαβήτη και την καρδιά

ΑΜΚΕ Με Οδηγό το Διαβήτη: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε έξι νησιά - Ποια είναι και το χρονοδιάγραμμα

Κυκλάδες – Απρίλιος: Πρωτιά Μυκόνου σε επιβατική κίνηση, πρωτιά Νάξου σε κίνηση πλοίων

Η εικόνα των νησιών στις Κυκλάδες τον Απρίλιο όσον αφορά την κίνηση επιβατών και πλοίων ..

Νάξος – Κελέτσης: “Έχει εκτελεστεί το 45% του έργου στο φράγμα του Τσικαλαριού, θα τελειώσει γιατί υπάρχει η βούληση”.

Τι είπε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Καλέτσης για το φράγμα Τσικαλαριού - Η τοποθέτηση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού και του Επάρχου Ιωάννη Μαργαρίτη

Νάξος – Ταβέρνα η Αξιώτισσα: “Τα Καλά στοιχειά” του chef Γιάννη Βάσιλα αποκαλύπτονται (και μετά μουσικής)

Στην "Ταβέρνα η Αξιώτισσα" παρουσιάζεται απόψε (18/05) το δεύτερο βιβλίο του chef Γιάννη Βάσιλα - Τι αναφέρει η πρόσκληση

Νάξος – Γλινάδο: Εκπαιδευτική εκδρομή σε Δήλο – Τήνο, χρονοδιάγραμμα

Εκπαιδευτική Εκδρομή από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Γλινάδου "Ιωάννης Ν. Βενιέρης" .. Χρονοδιάγραμμα

Νάξος: Ποδαρικό αύριο (21/05) για την κρουαζιέρα με το “Vasco Da Gama” των 2000 επιβατών

Ποδαρικό για το 2024 στην κρουαζιέρα της Νάξου θα κάνει το “Vasco Da Gama” - Το πρόγραμμα της παραμονής του στη Νάξο σύμφωνα με το Zas Travel

Κυκλάδες: Πέρασαν τις 100 οι καταγγελίες στη μάχη της … ξαπλώστρας

Οι νέοι όροι που ισχύουν φέτος για την εκμετάλλευση των ακτών και οι πρώτες ημέρες της εφαρμογής MyCoast

Νάξος: Σύλληψη Γερμανού τουρίστα με 40 αρχαιότητες στη βαλίτσα το 1890 (!!!)

Μέσα από τη σελίδα του "Ορεινός Αξώτης" μας έρχεται μία ιστορία αρχαιοκαπηλίας από το 1890

Εκτακτο – Πάρος: Βραδινή δρομολόγηση του “Blue Star Paros” αύριο Πέμπτη (23/05)

ξεκίνησαν οι έκτακτες δρομολογήσεις για κάλυψη αναγκών της Πάρου.. Πότε θα ταξιδέψει το Blue Star Paros και αλλαγή στο πρωινό δρομολόγιο της Παρασκευής

Express Scopelitis: Πρώτη επίσκεψη για το 2024 στην Σαντορίνη

Κυριακή 19 Μαίου και το Express Scopelitis ταξίδεψε για πρώτη φορά φέτος στην Σαντορίνη - Πόσους επιβάτες μετέφερε το 2023