Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΙσραήλ: Η Χαμάς πήρε όμηρο επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

Ισραήλ: Η Χαμάς πήρε όμηρο επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

|

Μια ηλικιωμένη, ζωντανή ιστορία των μαύρων σελίδων του ναζιστικού ολοκαυτώματος, η οποία είναι σε αναπηρικό καροτσάκι, είναι μεταξύ των 100 ανθρώπων που κρατά ως όμηρους η οργάνωση Χαμάς αυτό το Σαββατοκύριακο, δήλωσε χθες, Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Η επίθεση κατά του Ισραήλ ήταν η χειρότερη των τελευταίων 50 ετών -από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973- και επίσης πολύ διαφορετική, δήλωσε ο Μπλίνκεν στην εκπομπή του ΝBC News.

«Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά: Εκείνη η σύγκρουση του 1973 ήταν ένας πόλεμος που έγινε από κράτος σε κράτος, από χώρα σε χώρα, από στρατό σε στρατό», δήλωσε ο Μπλίνκεν. «Αυτή είναι μια μαζική τρομοκρατική επίθεση που πυροβολεί Ισραηλινούς πολίτες στις πόλεις τους, στα σπίτια τους».

Μπλίνκεν: Η Χαμάς απήγαγε επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

Στη συνέχεια, ο Μπλίνκεν φάνηκε να αναφέρεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και απεικονίζουν μια ηλικιωμένη γυναίκα σε αναπηρικό καροτσάκι, την οποία έπιασαν ένοπλοι της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

«Όπως έχουμε δει τόσο παραστατικά, κυριολεκτικά σέρνουν ανθρώπους στα σύνορα με τη Γάζα, μεταξύ των οποίων μια επιζήσασα του Ολοκαυτώματος σε αναπηρικό καροτσάκι, γυναίκες και παιδιά», κατήγγειλε ο Μπλίνκεν.

«Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε τον αντίκτυπο που έχει αυτό σε όλο το Ισραήλ και ο κόσμος θα πρέπει να εξοργιστεί με αυτό που βλέπει», πρόσθεσε.

Ο Μπλίνκεν επιβεβαίωσε επίσης ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πιστεύει ότι πολλοί Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις που εξακολουθούν να μαίνονται στο Ισραήλ.

«Ναι, έχουμε αναφορές ότι αρκετοί Αμερικανοί σκοτώθηκαν. Δουλεύουμε αδιαλείπτως για να το επαληθεύσουμε», δήλωσε ο Μπλίνκεν στην εκπομπή «State of the Union» του CNN.

«Ταυτόχρονα, υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους Αμερικανούς και εκεί πάλι εργαζόμαστε για να επαληθεύσουμε αυτές τις αναφορές», σημείωσε.

Δεκάδες Αμερικανοί όμηροι της Χαμάς μετά την επίθεση στο Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, Ρον Ντερμέρ, επιβεβαίωσε ότι Αμερικανοί πολίτες είναι μεταξύ των «δεκάδων» ομήρων που έχει συλλάβει η Χαμάς, σύμφωνα με συνέντευξή του στο CNN.

Ο Ντέρμερ αρνήθηκε να εκτιμήσει τον αριθμό των Αμερικανών που κρατούνται αιχμάλωτοι, αλλά δήλωσε ότι μεταξύ των ομήρων περιλαμβάνονται γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση και καταιγισμό ρουκετών στο Ισραήλ σε συνδυασμό με χερσαία επίθεση το Σάββατο, σκοτώνοντας πάνω από 600 Ισραηλινούς πολίτες και τραυματίζοντας πολύ περισσότερους από 2.100.

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν κρατηθεί όμηροι και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι τρομοκράτες της Χαμάς εθεάθησαν να παίρνουν ομήρους από το Ισραήλ και να τους περιφέρουν στους δρόμους σε τρομακτικά βίντεο που μοιράστηκαν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιεράπετρας: Αισθητός σε όλη την Κρήτη

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι Λέκκας και Τσελέντης – Αναμένονται μετασεισμοί, συστάσεις για προσοχή στις παραλίες

Θα καούμε φέτος το καλοκαίρι; Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας απαντά

Οι εποχικές προγνώσεις δείχνουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αλλά χωρίς έντονα καύσωνα, σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα

Σαντορίνη: Seatrack σε Καμάρι και Περίσσα. Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους

Εγκαθίστανται νωρίτερα φέτος τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία στις παραλίες της Σαντορίνης

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Η Σύρος φιλοξενεί το 4ο Summer School για την υγεία παιδιών και εφήβων

Διήμερο επιστημονικών δράσεων με θέμα την ανάπτυξη, τη συμπεριφορά και τη φροντίδα υγείας στη σύγχρονη εποχή

Νάξος: Η φιλαναγνωσία ως γέφυρα έμπνευσης στα ολιγοθέσια σχολεία

Μαθητές από εννιά σχολεία συνάντησαν τον συγγραφέα Δ. Λεϊμονή μέσα από τα βιβλία του και τις δικές τους δημιουργίες

Η Ρόδος στην καρδιά της ευρωπαϊκής έρευνας για την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» συνδιοργανώνουν τη Συνεδρίαση Ολομέλειας του έργου ICARIA στο πλαίσιο του Horizon Europe

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο