Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Φ. Μαυρομμάτης: "Συνεχίζουμε με εντιμότητα, στηρίζουμε σταθερές αξίες"

Εκλογές 2023 – Φ. Μαυρομμάτης: “Συνεχίζουμε με εντιμότητα, στηρίζουμε σταθερές αξίες”

|

Πριν από τέσσερα χρόνια, τον Μάιο του 2019, μας εμπιστευθήκατε και δώσατε στη Δημοτική Παράταξή μας «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ισχυρή εντολή για τη διακυβέρνηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Δυστυχώς, όμως, στην αρχή μόλις της δημοτικής μας θητείας με το ξέσπασμα της πανδημίας οι προτεραιότητέςκαι ο προγραμματισμός μας άλλαξαν άρδην.

Κείμενο – υποψηφιότητας: Φώτης Μαυρομμάτης “Ενωμένοι Μπορούμε” 

Τρεις δημοτικοί προϋπολογισμοί και αντίστοιχα τεχνικά προγράμματα των ετών 2020, 2021 και 2022 δεν μπόρεσαν να εφαρμοστούν πλήρως. Πρώτη προτεραιότητά μας κατέστην η  προστασία της δημόσιας υγείας και η συνεργασία και ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου -Κέντρου Υγείας Νάξου και των δημόσιων δομών υγείας του τόπου μας, ως και η ασφαλής λειτουργία τωνυπηρεσιών και όλων των δομών του Δήμου μας (σχολείων κλπ).

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τα νομικά του πρόσωπα στο χρονικό διάστημα αυτό κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.650.000,00 ευρώ για την προστασία της δημόσιας υγείας. Διαχειριστήκαμε δε την πανδημία σε τοπικό επίπεδο καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια και ήμασταν δίπλα  στους δημότες μας με κάθε δυνατό τρόπο. Η μετά την πανδημία δε ενεργειακή κρίση επιβάρυνε ακόμα επιπλέον οικονομικά  τον Δήμο μας.

Παρόλες, όμως, τις δυσκολίες, μη φειδόμενοι χρόνου και κόπου και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, κρατήσαμε ψηλά τη σημαία του Δήμου Νάξου και  Μικρών Κυκλάδων και τον καταστήσαμε ακόμα ισχυρότερο.Βελτιώσαμε τις υποδομές του Δήμου μας και το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας. Είμαστε ο πρώτος και πιο ισχυρός  Δήμος στον Νομό Κυκλάδων, ο Δήμος με αύξηση του πληθυσμού του, όπως προκύπτει από την τελευταία απογραφή, κατά 8% και μεγάλη αύξηση του αριθμού των εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας.

Στη διάρκεια της δημοτικής μας θητείας αυτής και παρά τις δυσκολίες σχεδιάστηκαν, προγραμματίστηκαν, συμβασιοποιήθηκαν  και άρχισαν να εκτελούνται εμβληματικά έργα αξίας 75.000.000 ευρώ, ενώ πριν από λίγες ημέρες, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023, υποβλήθηκε πρόταση για χρηματοδότηση έργων στην πόλη της Νάξου από ευρωπαϊκά προγράμματα ποσού 22.400.000,00 ευρώ τα οποία θα βελτιώσουν ακόμα περαιτέρω τη ζωή και την καθημερινότητα των δημοτών μας.

Αεροδρόμιο 

Η βελτίωση και επέκταση του αεροδρομίου της Νάξου, έργο που ξεκίνησε το έτος 2014, και ολοκληρώθηκε και δημοπρατήθηκε στην παρούσα δημοτική θητεία, προϋπολογισμού 23.000.000,00 ευρώ, ήδη εκτελείται και τον Μάιο του έτους 2025 το νέο αεροδρόμιο της Νάξου θα είναι πραγματικότητα. Παράλληλα για την κατασκευή νέων κτηριακών εγκαταστάσεων 2.000,00 τετραγωνικών μέτρων αξίας 12.000.000,00 ευρώ ολοκληρώνεται η σχετική μελέτη και ετοιμάζεται η δημοπράτηση και του έργου αυτού. Στο αεροδρόμιο δε της Νάξου από κατασκευής του το έτος 1990 κανένα έργο υποδομής δεν είχε λάβει χώρα.

Η επέκταση των οικισμών του Δήμου μας και η κατάρτιση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, έργο που καρκινοβατούσε από το έτος 1985, ήδη έχει λάβει σάρκα και οστά. Ο Δήμος  μας ήταν από τον πρώτους Δήμους που μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου εντάχθηκε στο σχετικό πρόγραμμα. Ήδη, από τον μήνα Ιούνιο του έτους 2023 έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον μελετητή με χρονική διάρκεια ολοκλήρωσή της  36 μήνες. Έργο σημαντικότατο, δεδομένου ότι ο Δήμος μας με έκταση 436 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχει πολλές ιδιοκτησίες εκτός των σχεδίων πόλεως και των οικισμών.

Αργοκοιλιώτισσα 

Το εμβληματικό έργο της ανακατασκευής το Ιερού Πανναξιακού Προσκυνήματος της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας  στην Κόρωνο Νάξου και η κατασκευή  νέων εγκαταστάσεων αξίας 8.100.000,00 ευρώ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας και το Ιερό Προσκύνημα, έργο το οποίο ήδη έχει δημοπρατηθεί, θα καταστήσει με την ολοκλήρωση του το Προσκύνημα από τα πιο εμβληματικά στο Αιγαίο και θα δώσει τεράστια ώθηση στον θρησκευτικό τουρισμό του  τόπου μας.

Η βελτίωση των υποδομών του Λιμένα της Νάξου και το νέο Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης του Λιμένα μας (Π.Ε.Α.Λ), έργο το οποίο δυστυχώς καταψηφίστηκε από τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, θα καταστήσει τον Λιμένα της Νάξου λειτουργικό και ασφαλή για την ακτοπλοΐα, την αλιεία και τον θαλάσσιο τουρισμό του τόπου μας.

Η μελέτη και κατασκευή σημαντικών έργων υδρεύσεως με αντικατάσταση δικτύων αμιάντου, τοποθέτηση ηλεκτρονικών υδρομετρητών και βελτίωση και περαιτέρω επέκταση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, αξίας 10.500.000,00 ευρώ ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται.

Νοσοκομείο

Στο τομέα της υγείας ήδη ολοκληρώνεται η μελέτη επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου ποσού 300.000,00 ευρώ η οποία χρηματοδοτήθηκε με χορηγία ιδιώτη, και από ευρωπαϊκά προγράμματατου Υπουργείου Υγείας έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου με ποσό 6.000.000,00 ευρώ. Παράλληλα ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ήδη από το έτος 2016 μέχρι και σήμερα συνεχώς χορηγεί σε 15 επικουρικούς ιατρούς του Νοσοκομείου μας μηνιαίο επίδομα σίτισης και διαμονής ποσού 400,00 ευρώ, το οποίο αποτελεί σημαντικό κίνητρο για την έλευση περισσότερων ιατρών στο Νοσοκομείο μας.

Στο τομέα της παιδείας ιδρύσαμε το εσπερινό Γενικό Λύκειο και το εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο, ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλεως Νάξου που είχε ξεκινήσει το έτος 2011, η επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Γλινάδου Νάξου που είχε ξεκινήσει το έτος 2012, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού στο Φιλότι Νάξου, και έχει εκμισθωθεί ακίνητο στην πόλη της Νάξου όπου θα λειτουργήσει ο τρίτος παιδικός σταθμός Νάξου.Ήμασταν και θα είμαστε δίπλα σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

Υποδομές Νάξος 

Στην πόλη της  Νάξου  ήδη έχει δημοπρατηθεί  και αναμένεται εντός του  Οκτωβρίου 2023 να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου της ανακατασκευής και βελτίωσης της οδού Παπαβασιλείου, της πλατείας Πέτρου Ευριπαίου (Πρωτοδικείου) και των καθέτων οδών αυτών Εξαρχοπούλου, Αριστείδη Πρωτοπαπαδάκη και Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου, συνολικού ποσού 2.400.000,00 ευρώ το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά τη ζωή και την καθημερινότητα των δημοτών μας.

Στον τομέα  της Δικαιοσύνης εκτελέσαμε τη μελέτη αποκατάστασης του Ειρηνοδικείου Νάξου αξίας 215.000,00 ευρώ και ετοιμάζεται η δημοπράτηση του εν λόγω έργου. Επιπλέον το νέο Δικαστικό Μέγαρο Νάξου ήδη δρομολογείται παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν μετά από αρχαιολογικά ευρήματα.

Ψηφιοποιήσαμε πολλές από τις υπηρεσίες του Δήμου μας, ενώ εδώ και λίγες μέρες λειτουργεί στην πόλη της Νάξου ένα από τα πιο σύγχρονα Κ.Ε.Π. σε όλη την Ελλάδα.

Σημαντικά έργα βελτίωσης των υποδομών και της ζωής των κατοίκων των Μικρών Κυκλάδων έλαβαν χώρα.

Στις 8 Οκτωβρίου 2023 ζητάμε την ισχυρή εντολή και εμπιστοσύνη  σας για να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.

 Στις 8 Οκτωβρίου 2023 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης

Δικηγόρος παρ’ΑρείωΠάγω

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλός

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρόταση Ημέρας – Φαγητό: Παστίτσιο με μπολονέζ μανιταριών …

Αντί για κιμά έχει μανιτάρια αυτό το πλωθωρικό παστίτσιο. Έχει και ντοματάκια από τη Σαντορίνη, δραμινό τσορίθο και νιώτικο κεφαλοτύρι.

Μ. Χρυσοχοϊδης: “Περίπου 9.000 συλλήψεις ανηλίκων το πρώτο 8μηνο του 2024”

Χρυσοχοΐδης: Αυξήθηκαν κατά 50% οι συλλήψεις ανήλικων

Δίκτυο για τις Βιώσιμες Κυκλάδες: Συναντήσεις με Δημάρχους και προστασία της πολιτιστικής ταυτότητας

Συνάντηση της ΕΛΛΕΤ και του Δικτύου για τις Βιώσιμες Κυκλάδες με δημάρχους του νομού - Τι αναφέρει ο Ιωάννης Σπιλάνης

Τη Θηρασιά στη Σίφνο ταξίδεψε η Ένωση Θηραίων Λαυρεωτικής Μεσογαίας Αττικής “Αγ. Ειρήνη”

Γεύσεις, χοροί, φορεσιές και άρωμα Θηρασιάς φέτος στη Σίφνο, με μια ομάδα που στην κυριολεξία "πετούσε" και σερβίριζε μελιτίνια, σκορδομακάρονα και κουφέτο

Μύκονος: Προκήρυξη διαγωνισμού για νέο αποχετευτικό

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για νέο αποχετευτικό έργο στη Μύκονο - Κόστος και χρονοδιάγραμμα

Βάρκες: Απαλλαγή φόρων για σκάφη κάτω των επτά μέτρων (!!!)

Υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που πέρασε στη Βουλή «τα σκάφη αναψυχής β΄ κατηγορίας κάτω των 7 μέτρων απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο πλοίων

Νάξος – Ν. Πιτταράς: “Η παράδοση και η αγάπη κάνουν ξεχωριστή τη Γραβιέρα Νάξου”

Ο Νικόλας Πιτταράς μίλησε στην εκπομπή "Πρωίαν σε Είδον" για την Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ

Ηρακλειά: Το “ευχαριστώ” στην Blue Star Ferries και το αίτημα για επέκταση δρομολογίων έως 25 Σεπτεμβρίου

Η κοινότητα Ηρακλειάς καταθέτει την άποψή της για το θέμα της επέκτασης δρομολογίων έως τέλη Σεπτεμβρίου

Κυκλάδες (Ανδρος): “Η Μικρή Σκωτία” ξεδιπλώνει την ομορφιά της

Το όμορφο ελληνικό νησί που οι τουρίστες αποκαλούν «Μικρή Σκωτία»

Fast Ferries: Μία ανάσα από την αγορά των “Διονύσιος Σολωμός” και “Αδαμάντιος Κοραής”

Αλλαγές στην Ελληνική Ακτοπλοία .. Το μπάσιμο της Fast Ferries. Σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το deal...

Airbnb 2023 – Νάξος και Μικρές Κυκλάδες: Εφτασαν τις 12.000 κλίνες έναντι 8 χιλιάδων κλινών στα ξενοδοχεία (!!!)

Εννέα νησιά στην Ελλάδα που διέλυσαν κάθε έννοια ανταγωνισμού στη σχέση Airbnb και ξενοδοχεία (!!!)

16ο Φεστιβάλ “Ν. Τσελεμεντές”: Τα φώτα έσβησαν, μα η Σίφνος πάντα λάμπει..!! (video & photos)

Η Σίφνος κάθε χρόνο καλεί τα υπόλοιπα νησάκια των Κυκλάδων, καλεί φίλους από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό να παντρέψουν γεύσεις και παραδόσεις, να γίνουν ένα, να περάσουν ένα τριήμερο αφιερωμένο στη φιλοξενία, τα ήθη, τα έθιμα.

TasteAtlas – Σκληρά τυριά: Στη 2η θέση του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου

Ανάμεσα στο 100 κορυφαία τυριά του κόσμου, το ταξιδιωτικό site TasteAtlas συγκαταλέγει 12 ελληνικά τυριά διαφορετικών ειδών και προελεύσεων - Ποια είναι από τις Κυκλάδες

Zante Ferries: “Επεισοδιακή” συνεδρίαση και αναμονή για την πώληση των “Σολωμός” και “Κοραής”

Η παρέμβαση της Levante ferries με ανεβασμένη προσφορά κατά 3 εκατ. ευρώ ανέβασε τους τόνους στην γενική συνέλευση

Σίφνος: Ληστεία στο κέντρο της Απολλωνίας (!!!)

Πρωτοφανές για την Σίφνο η ληστεία που έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Σίφνο και συγκεκριμένα στο κέντρο της Απολλωνίας κοντά στον χώρο στάθμευσης από...

Αμοργος – Ενωση Ξενοδόχων: Εντονη γραπτή διαμαρτυρία για τα δρομολόγια

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Ένωση Ξενοδόχων Αμοργού

Νάξος – Λιμεναρχείο: Η παρουσία του αντιδημάρχου Βαγγέλη Κατσαρά για εξηγήσεις και η επόμενη ημέρα

Η επίσημη ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα σχετικά με τον πνιγμό της 73χρονης στον Αγιο Γεώργιο Νάξου και η παρουσία ενώπιον του Εισαγγελέα, του αντιδημάρχου Βαγγέλη Κατσαρά