Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023 - Νέα Εποχή: Ο Παπανικόλας βρέθηκε στη Νάξο

Εκλογές 2023 – Νέα Εποχή: Ο Παπανικόλας βρέθηκε στη Νάξο

|

Τριήμερη επίσκεψη στην Νάξο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Κυκλάδες, πραγματοποίησε την Κυριακή 17,την Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. παράταξη “Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο) Νικηφόρος Παπανικόλας όπου είχε σειρά επαφών για τα ζητήματα του νησιού.

Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του «Νέα Εποχή» Γιάννη Βάβουλα, Μιχάλη Καπίρη, Μιχάλη Σέργη, Ανδρέα Πράσινο και Νάντια Σαλτερή και τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βλασερό και Γιάννη Πολυχρονάκο επισκέφθηκαν τις δημοτικές κοινότητες Φιλώτι, Χαλκί, Απόλλωνας, Κωμιακή, Κόρωνος και Κινίδαρος όπου συνομίλησαν με κατοίκους, εργαζόμενους και καταστηματάρχες μέσα σε ένα εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα ενώ επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο και συνομίλησε με το προσωπικό.

Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα του Τομέα Υγείας στις νησιωτικές περιοχές που εντοπίζονται κυρίως στην υποστελέχωση, κυριάρχησαν στη συνάντηση του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Νικηφόρου Παπανικόλα με την αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου, κ. Καλλίτσα Φραγκίσκου και με τον διοικητή διασυνδεδεμένων μονάδων Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» και του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Νάξου κ. Νικόλαο Ρούσσα.

Συνεχάρη τη διοίκηση, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ασθενείς, παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης και δήλωσε πως πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαιτέρως η Περιφέρεια να πιέσει το κεντρικό κράτος για να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των νησιωτών στις υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, σημειώνοντας ότι η κατάσταση στον Τομέα Υγείας στα νησιά πάει από το κακό στο χειρότερο εντείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων τουριστών.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε επίσης δημόσιες υπηρεσίες στη Χώρα και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Νάξου Δημήτρη Λιανό με τον οποίον συζήτησαν για ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και για τη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου (ΦΟΔΣΑ) και πώς ο φορέας θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε νησιού ξεχωριστά.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κατά την παραμονή του στην Νάξο παρέστη και στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου Λεονάρδου Χατζηανδρέου.

Ο κ. Νικηφόρος Παπανικόλας επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Καπούνη και μέλη του Δ.Σ. και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ε.Α.Σ. Νάξου αποτελεί από τις πιο αναγνωρισμένες και πιο δραστήριες ενώσεις πανελλαδικά.

«Η Ε.Α.Σ. Νάξου αποτελεί παράδειγμα όχι μόνο για τις Κυκλάδες και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι εκτός από την αλματώδη ανάπτυξη του νησιού προς όφελος της τοπικής οικονομίας έχει να επιδείξει και ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο. Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στον χώρο του Νοτίου Αιγαίου χρειάζεται να στηριχθεί σε νέες βάσεις λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τάσεις: την στροφή στα οικολογικά αγνά και ποιοτικά προϊόντα και στη φυσική διατροφή και να συνδεθεί με την αυξημένη ζήτηση του τουρισμού», επισήμανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ντιμπέιτ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Παλαιά Βουλή: «Σε ποιον ανήκει η τέχνη;»

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Debate House διοργανώνει μια συζήτηση υψηλού επιπέδου χωρίς πολιτικούς, αλλά με ακαδημαϊκούς και ειδικούς που θα εκθέσουν τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της επιστροφής των Γλυπτών.

Λήμνος – Μητσοτάκης: “Διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία σχετικά με το ΦΠΑ στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο”

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με κατοίκους στην Ατσική για τις φοροελαφρύνσεις που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο, καθώς και για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

ΠΝΑΙ: 65 νέα έργα σε μικρά νησιά των Κυκλάδων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (πίνακας)

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου, έργα ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ αλλάζουν την καθημερινότητα σε 16 μικρά νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους.

Κατ. Γιαννακά: “Οι Μικρές Κυκλάδες και τα «χρυσά» τιμολόγια νερού!”

Έως και εξαπλάσιες αυξήσεις στους λογαριασμούς – αντιδράσεις από κατοίκους, επιχειρηματίες και το Κίνημα Δημοκρατίας

Στις 16 Οκτωβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις Μονάδες Ανακύκλωσης Κω και Καλύμνου μέσω ΣΔΙΤ

Έργο άνω των 110 εκατ. ευρώ – Οφέλη, χρηματοδότηση και επόμενα βήματα

ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο

Ομόφωνη απόφαση αντίθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο – Σαφές μήνυμα Κυρίζογλου

Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι: «Κερδίζουν» τα γκολ στο 1.75!

Προγνωστικά για την πρεμιέρα του Champions League με βάση το Μάντσεστερ – Στοίχημα με G/G

ONEX: Επενδυτικό πρόγραμμα 14 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων Σύρου

Νέο πενταετές σχέδιο με άξονες Ασφάλεια – Περιβάλλον – Ανταγωνιστικότητα

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες

Η Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Οι “Κάλπηδες” του Στρατή Μυριβήλη ανεβαίνουν στη Νάξο

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης»

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)