Παρασκευή, 2 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023: Τριάντα εννέα (39) οι υποψήφιοι δήμαρχοι στα νησιά των Δωδεκάνησων

Εκλογές 2023: Τριάντα εννέα (39) οι υποψήφιοι δήμαρχοι στα νησιά των Δωδεκάνησων

|

Ακριβώς 20 ημέρες απομένουν για το άνοιγμα των καλπών που θα αναδείξουν τις νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές και σε όλα τα επιτελεία αλλά και των εκλογικά κέντρα των υποψηφίων επικρατεί αναβρασμός.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στα Δωδεκάνησα ανέρχονται σε 39 με τον μεγαλύτερο… συνωστισμό να καταγράφεται στην Κάλυμνο όπου οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι έξι, ενώ ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος που κατεβαίνει χωρίς αντίπαλο είναι ο σημερινός δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Στις μικρές κοινωνίες όπως είναι τα νησιά, οι μισοί είναι ψηφοφόροι και οι άλλοι μισοί υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι! Υπάρχουν οικογένειες που έχουν μοιραστεί στα δύο ή ακόμα και στα τρία με μέλη τους να κατεβαίνουν σε αντίπαλους συνδυασμούς, ενώ ήδη στα μικρά χωριά και νησιά της Δωδεκανήσου, οι κάτοικοι έχουν μοιραστεί σε «στρατόπεδα» των υποψηφίων δημάρχων.

Οι υποψήφιοι, προκειμένου να καταφέρουν να ξεχωρίσουν, να αναδειχθούν και να προβληθούν, στην πλειονότητά τους «βομβαρδίζουν» τους ψηφοφόρους με μηνύματα, κάρτες, φυλλάδια και τηλεφωνήματα, αφού ο αγώνας του σταυρού είναι πιο «αδυσώπητος» από ποτέ με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι στα νησιά:

ΡΟΔΟΣ
Νικόλαος Γερονικόλας
Αντώνης Καμπουράκης
Αλέξανδρος Κολιάδης
Τάκης Πότσος

ΚΑΡΠΑΘΟΣ
Μιχάλης Μανωλάκης
Μιχάλης Φελουζής

ΚΑΣΟΣ
Μιχάλης Ερωτόκριτος
Γεώργιος Ηλιακώστας

ΚΩΣ
Γιώργος Κυρίτσης
Κυριακή Μακρή
Θεοδόσης Νικηταράς

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Ιωάννης Γαλουζής
Εμμανουήλ Γιαννικουρής
Δημήτρης Διακομιχάλης
Ιωάννης Μαστροκούκος
Γεώργιος Μαύρος
Σακελλάριος Χούλλης

ΛΕΡΟΣ
Μιχάλης Κόλιας
Τιμόθεος Κωττάκης
Κυριάκος Φυλακούρης

ΠΑΤΜΟΣ
Παναγιώτης Βέργος
Ελευθέριος Πέντες
Νικήτας Τσαμπαλάκης

ΛΕΙΨΟΙ
Φώτης Μάγγος

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ
Ευάγγελος Κόττορος
Παρασκευή Μιχελή

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ
Νικόλαος Κομηνέας
Πανορμίτης Κονταράτος

ΝΙΣΥΡΟΣ
Παναγιώτης Γιαννάκης Μάρτιν
Χριστοφής Κορωναίος

ΜΕΓΙΣΤΗ
Νίκος Ασβέστης
Μαρία Κοκάλα
Γεώργιος Παπουτσής

ΣΥΜΗ
Ελευθέριος Παπακαλοδούκας
Αλέξανδρος Σπανουδάκης

ΤΗΛΟΣ
Μαρία Καμμά
Εμμανουήλ Χατζηφούντας

ΧΑΛΚΗ
Χαρίλαος Μιχαήλ
Ευάγγελος Φραγκάκης

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2019 με το σύστημα της απλής αναλογικής, μόλις επτά δήμαρχοι είχαν εκλεγεί στα Δωδεκάνησα από την πρώτη Κυριακή. Ευάγγελος Κόττορος στο Αγαθονήσι και Φώτης Μάγγος στους Λειψούς είχαν εξασφαλισμένη την εκλογή τους, αφού δεν είχαν αντίπαλο στις εκλογές.

Από την πρώτη Κυριακή το 2019 είχαν εκλεγεί στην Ηρωική Νήσο Κάσο ο κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος, στη Σύμη ο κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, στην Τήλο η κ. Μαρία Καμμά-Αλειφέρη, στη Χάλκη ο κ. Αγγελος Φραγκάκης, στη Νίσυρο ο κ. Χριστοφής Κορωναίος, ενώ στα υπόλοιπα νησιά η αγωνία των υποψηφίων παρατάθηκε μέχρι την δεύτερη Κυριακή.

Με πληροφροίες από τη σελίδα dimokratiki.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, μία γιορτή για τη Λογοτεχνία στο Αιγαίο

Από 2 έως 4 Μαΐου 2025, η Δονούσα γίνεται σημείο συνάντησης συγγραφέων, αναγνωστών και μικρών εξερευνητών του λόγου, μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο βιβλία, δράσεις και έμπνευση. (πρόγραμμα)

Κουφονήσι: Δώσε αίμα, χάρισε ζωή – εθελοντική αιμοδοσία (08 Μαϊου)

Μια πράξη αγάπης με τεράστια σημασία για την τοπική κοινωνία, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Fast Ferries: Έκτακτα δρομολόγια από Νάξο προς Ραφήνα αυτό το μήνα (Μάιος)

Ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Ραφήνας με το “Fast Ferries ANDROS” και καθημερινά δρομολόγια από 19 Μαΐου με το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”.

16ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών: Οι Κυκλάδες συζητούν στη Μύκονο για το μέλλον του τουρισμού

Από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2025, στη Μύκονο, γυναίκες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων ανοίγουν διάλογο για τη βιωσιμότητα, την τουριστική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία το πρώτο σκέλος (Σαντορίνη – Νάξος) της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

Έως τον Ιούνιο του 2025 ολοκληρώνεται το τμήμα Σαντορίνη–Νάξος, ενώ όλο το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2026, προσφέροντας καθαρή ενέργεια, ενεργειακή ασφάλεια και μείωση εκπομπών CO₂.

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο