Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΕκλογές 2023 - Λαϊκή Συσπείρωση: Παρουσίαση υποψηφίων παρουσία Αγγέλου (video)

Εκλογές 2023 – Λαϊκή Συσπείρωση: Παρουσίαση υποψηφίων παρουσία Αγγέλου (video)

|

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση – παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Γιάννης Αγγέλου υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Γιάννης Κορρές υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με την Λαϊκή Συσπείρωση, οι οποίοι το πρωί της ίδιας μέρας περιόδευσαν στο δήμο, την περιφέρεια , το λιμεναρχείο, το κλιμάκιο της πυροσβεστικής στη Νάξο, την αστυνομία και τη δημοτική αστυνομία.

Κατά την ομιλία τους στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου, οι δύο υποψήφιοι τόνισαν την ανάγκη να βγουν από αυτή την εκλογική μάχη πιο ισχυρές οι δυνάμεις της εργατικής λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης που εκφράζονται με το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, κόντρα στις δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων στο Δήμο μας και στην Περιφέρεια, που στηρίζονται από το τις δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθούν μαζί κυβερνήσεις, Δήμος και Περιφέρεια.

Αυτό είναι το ζητούμενο και το κριτήριο της ψήφου και για τις δημοτικές εκλογές στο δήμο μας  και για τις περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου. Γιατί κάθε επιπλέον θέση που θα καταλάβουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο, στην Περιφέρεια, σε κάθε δήμο και περιφέρεια της χώρας θα είναι στήριγμα για το λαό και τους αγώνες του!

Στις 8 Οκτώβρη λοιπόν, Λαϊκή Συσπείρωση, για να παλέψουμε:

  • Για ανακούφιση των εργαζομένων, ανέργων και των μικρών επαγγελματιών του δήμου μας. Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τη λαϊκή οικογένεια.
  • Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κρατική χρημτοδότησηαπέναντι στην υποστελέχωση, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και εργολαβοποίηση υπηρεσιών του δήμου. Για τη στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών, όπως για την προστασία των παιδιών και των γυναικών, για τη στήριξη των συμβασιούχων του δήμου, για μόνιμη δουλειά.
  • Για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, άθλησης, αναψυχής, πολιτισμού. Δημιουργία χώρων αναψυχής και πολιτισμού, που λείπουν από τα περισσότερα χωριά. Την κατασκευή σύγχρονων πολιτιστικών κέντρων και τη ενίσχυση συνολικά του πολιτιστικού έργου και των συλλόγων με προσωπικό, μέσα και οικονομική στήριξη. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των αθλητικών υποδομών του δήμου, αλλά και ολόπλευρης στήριξης του αθλητισμού και των συλλόγων.
  • Για να είναι προτεραιότητα η σχολική στέγη, Βρεφονηπιακοί σταθμοί που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες.
  • Για να προχωρήσει ταχύτατα και να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, των χωριών των καλλιεργούμενων εκτάσεων.
  • Για να μπουν εμπόδια στην ακόμα μεγαλύτερη επίθεση που προετοιμάζουν και προχωρούν στο φυσικό περιβάλλονμε την εγκατάσταση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών, την ώρα που ο λαός στενάζει από την ενεργειακή φτώχεια αφού τον αναγκάζουν να χρυσοπληρώσει τις “πράσινες” επενδύσεις για λογαριασμό των κατασκευαστικών και ενεργειακών ομίλων. (τι όφελος είχαν οι κάτοικοι με τις ανεμογεννήτριες στην Κόρωνο;).
  • Για την αντιπυρική προστασία που βλέπουμε πολλές περιοχές να κατακαίγονται για πολλοστή φορά, (κάτι που βιώσαμε και εδώ με τη μεγάλη φωτιά στην ορεινή Νάξο), γιατί λείπουν ο σχεδιασμός, η κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό και μέσα από την Π.Υ, τη Δασική Υπηρεσία και την πολιτική προστασία.
  • Για υποδομές που θα καλυτερεύουν τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών.

Προχωράμε στην τελική ευθεία αυτής της μάχης, με το μυαλό λοιπόν ενάντια στις αιτίες και σ’ αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή!

Με αποφασιστικότητα ότι μπορούμε να ορθώσουμε τείχος αντίστασης σ’ αυτή την αντιλαϊκή επίθεση.

Έχοντας αισιοδοξία και πίστη στη δύναμη του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα.

Για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων!

 

 

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Πειραιάς σε οριακό σημείο – SOS για τις υποδομές από τον Θεόδωρο Κόντε

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων προειδοποιεί: το λιμάνι δεν αντέχει άλλες αφίξεις χωρίς σχέδιο και υποδομές

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιεράπετρας: Αισθητός σε όλη την Κρήτη

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι Λέκκας και Τσελέντης – Αναμένονται μετασεισμοί, συστάσεις για προσοχή στις παραλίες

Θα καούμε φέτος το καλοκαίρι; Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας απαντά

Οι εποχικές προγνώσεις δείχνουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αλλά χωρίς έντονα καύσωνα, σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα

Σαντορίνη: Seatrack σε Καμάρι και Περίσσα. Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους

Εγκαθίστανται νωρίτερα φέτος τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία στις παραλίες της Σαντορίνης

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο