Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑστυπάλαια: Το Ιδρυμα "Παύλος Γιαννακόπουλος" εγκαινίασε το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ

Αστυπάλαια: Το Ιδρυμα “Παύλος Γιαννακόπουλος” εγκαινίασε το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ

|

Ακόμη μία δωρεά πραγματοποίησε το Ίδρυμα “Παύλος Γιαννακόπουλος”. Αυτή τη φορά στην κοινωνία της Αστυπάλαιας. Για την ακρίβεια, ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε η ολική ανάπλαση του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ του Γυμνασίου – Λυκείου του νησιού.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, με τις βελτιωτικές εργασίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα να περιλαμβάνουν αποξήλωση της περίφραξης και κατασκευή νέας ύψους 4 μέτρων, ανακατασκευή του δαπέδου με την προσθήκη στρώσης σκυροδέματος και δημιουργίας κλίσεων για να εξασφαλιστεί η απορροή των ομβρίων και έγινε ανακατασκευή του ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση νέων ιστών και νέων φωτιστικών Led. Επιπλέον, έγινε αποξήλωση και τοποθέτηση νέων μπασκετών ολυμπιακού τύπου με στρώματα ασφαλείας, ενώ τοποθετήθηκε ακρυλικό αντικραδασμικό δάπεδο για ασφαλέστερη και πιο σταθερή κίνηση των μικρών αθλητών.

Το Ίδρυμα "Παύλος Γιαννακόπουλος" ανακαίνισε το ανοιχτό γήπεδο της Αστυπάλαιας

Το “παρών” στα εγκαίνια έδωσε κι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος στη διάρκεια του λόγου του αναφέρθηκε στον Αργύρη Καμπούρη (έλκει την καταγωγή του από το νησί), ευχόμενος πως από αυτή την αφορμή θα βγει ένας νέος αθλητής υψηλού επιπέδου σαν τον Αργύρη Καμπούρη, με τον αστερίσκο να αγωνιστεί μελλοντικά στον Παναθηναϊκό.

Το σχετικό δελτίο ενημέρωσης αναφέρει: 

Μέσα από την ευγενική χορηγία του κοινωφελούς Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», το γήπεδο καλαθοσφαίρισης του Γυμνασίου – Λυκείου της Αστυπάλαιας ανακατασκευάστηκε πλήρως, προκειμένου να προσφέρει στους νέους μαθητές που αγαπούν το άθλημα, μια αναβαθμισμένη, ποιοτική και πάνω απ’ όλα ασφαλή αθλητική εμπειρία. Η ανάπλαση ξεκίνησε μετά από αίτημα του Δήμου Αστυπάλαιας προς το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος», και σε λιγότερο από έναν χρόνο, την Άνοιξη του 2023, το ανακαινισμένο γήπεδο παραδόθηκε στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τους μαθητές του ακριτικού μας νησιού.

Στο πλαίσιο των εργασιών, έγινε αποξήλωση της περίφραξης και κατασκευάστηκε νέα, ύψους 4 μέτρων, ανακατασκευάστηκε το δάπεδο με την προσθήκη στρώσης σκυροδέματος και δημιουργίας κλίσεων για να εξασφαλιστεί η απορροή των ομβρίων και έγινε ανακατασκευή του ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση νέων ιστών και νέων φωτιστικών Led. Επιπλέον, έγινε αποξήλωση και τοποθέτηση νέων μπασκετών ολυμπιακού τύπου με στρώματα ασφαλείας, ενώ τοποθετήθηκε ακρυλικό αντικραδασμικό δάπεδο για ασφαλέστερη και πιο σταθερή κίνηση των μικρών αθλητών.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος παρευρέθηκε στα εγκαίνια και τον Αγιασμό του Γηπέδου της Αστυπάλαιας, και ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του: «Το πιο ωραίο συναίσθημα είναι να βλέπουμε ότι μία πράξη προσφοράς έχει πιάσει τόπο και έχει αγκαλιαστεί από τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεται. Στην προκειμένη περίπτωση από τα παιδιά, τους μαθητές και μαθήτριες της Αστυπάλαιας, που ήδη παίζουν και αθλούνται στο ανακατασκευασμένο γήπεδο καλαθοσφαίρισης του νησιού. Είναι ένα έργο, που εκτός από τους μαθητές και τις μαθήτριες, απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του νησιού που θέλουν να αθληθούν και εύχομαι πραγματικά να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στο νησί».

Ο κ. Νικόλαος Κομηνέας, Δήμαρχος Αστυπάλαιας, σημείωσε κατά την ομιλία του: «Στην προσπάθειά μας να μας βοηθήσει κάποιος να φτιάξουμε το γήπεδο του Γυμνασίου του νησιού μας, το Ίδρυμα Παύλος Γιαννακόπουλος ανταποκρίθηκε αμέσως και σε χρόνο-ρεκόρ διεκπεραίωσαν την ανακατασκευή του γηπέδου του σχολείου μας, έτσι ώστε με την έναρξη της φετινής χρονιάς ήταν έτοιμο και για αυτό είμαστε ευγνώμονες. Είμαι σίγουρος ότι τα μελλοντικά έργα του Ιδρύματος και του εξαιρετικού Προέδρου του, του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου και της δυνατής Ομάδας του, θα έχουν σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο, όχι μόνο στο νησί μας, αλλά και οπουδήποτε επιλέξουν να βοηθήσουν».

Το Ίδρυμα Παύλος Γιαννακόπουλος προωθεί το ιδεώδες του αθλητισμού, τη διάδοση της σωματικής αγωγής και θέλει να συμβάλει στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων αθλητικών χώρων και εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Από την ίδρυσή του έως και σήμερα, έχει αναλάβει μια σειρά από έργα για την υγεία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα παρέχει και σημαντικές υποτροφίες σε ετήσια βάση για ανώτατες σχολές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέσα στο 2022 ολοκληρώθηκαν σημαντικές δωρεές για την αναβάθμιση χώρων στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά και στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, παραδόθηκε σημαντικός εξοπλισμός για 2 κλινικές στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο». Επιπλέον, χορήγησε τις πρώτες υποτροφίες σε φοιτητές του ΕΚΠΑ.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και νέες πρωτοβουλίες, ενώ παραμένει διαθέσιμο για όποιον επιθυμεί να συμβάλλει στο έργο του, είτε πρόκειται για ιδιώτες, είτε φορείς ή άλλους οργανισμούς, διασφαλίζοντας ότι οι δράσεις, τα προγράμματα και οι ενισχύσεις που θα υλοποιούνται, θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

45 βαθμοί στη σκιά: Ο καύσωνας «ψήνει» τη Δυτική Ελλάδα – Ασφυκτική η κατάσταση και στην Αττική (πίνακας)

Από τη Σκάλα Μεσσηνίας έως την Αμφιλοχία, οι θερμοκρασίες σπάνε τα όρια – 24 σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 42°C, σύμφωνα με το meteo.gr – Πού λειτουργεί το μελτέμι ως «καταβάτης»

Εθνική μάχη με τις φλόγες: Σπίτια καίγονται, χωριά εκκενώνονται σε 6 περιοχές της Ελλάδας

Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Κύθηρα, Θεσσαλονίκη και τώρα και η Ήπειρος βρίσκονται στο έλεος της φωτιάς – Εικόνες απόλυτης καταστροφής, αγώνας επιβίωσης από πολίτες και Πυροσβεστική

Η Δονούσα και ο θησαυρός της: Η παραλία Κέδρος στις κορυφαίες παγκοσμίως

Ο Κέδρος της Δονούσας γοητεύει παγκόσμια, κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στις ωραιότερες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με το Forbes — ένας τόπος φυσικής μαγείας, ιστορίας και απόλυτης ηρεμίας.

Σ.Α.Ε.Κ. Νάξου στο Φιλώτι: Γεφυρώνοντας το σχολείο με την αγορά εργασίας

Ανώτερη Επαγγελματική Κατάρτιση στον τόπο μας με ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Νάξου – Μια μοναδική ευκαιρία για νέους και νέες

Αμοργός – Γιορτή Ψημένης Ρακής: Μια νύχτα γεμάτη παράδοση, χορό και αρώματα του νησιού!

Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 στα Κατάπολα η Αμοργός στήνει ένα γλέντι που μυρίζει ψημένη, ακούγεται σαν βιολί και χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά του καλοκαιριού.

Η Νάξος έγινε ξανά πανεπιστημιακή πολιτεία, oλοκληρώθηκε το 22ο Θερινό Σχολείο «Μανώλης Μαρμαράς»

Για 22η συνεχή χρονιά, φοιτητές και επιστήμονες συνάντησαν τη γεωγραφία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου Νάξου – Φέτος με αφορμή τα 30 χρόνια του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Νίσυρος – Μήλος – Κίμωλος ενωμένες: Κατηγορηματικό “όχι” στη γεωθερμία υψηλής ενθαλπίας

Με ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, οι νησιωτικές κοινωνίες απαιτούν την εξαίρεση από κάθε σχεδιασμό εξόρυξης λιθίου, επικαλούμενες σοβαρούς κινδύνους για περιβάλλον, τουρισμό και δημόσια υγεία.

Διπλή θαλάσσια εμπειρία για παιδιά από το Naxos Water Sports με κολύμβηση & ιστιοπλοΐα!

Από 28 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου, μικροί Ναξιώτες και επισκέπτες μαθαίνουν τα μυστικά της θάλασσας μέσα από δημιουργικά καλοκαιρινά προγράμματα.

Lennart Neubauer: Η μάχη στη Fuerteventura, ο τραυματισμός και η υπόσχεση επιστροφής

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής από τη Νάξο πάλεψε με πόνο, έγραψε την υψηλότερη βαθμολογία του event και αποχαιρέτησε την Καναρία με ένα μεγάλο “θα επιστρέψω”.

«Ζωολογικός Ήχος»: Παιδιά, τραγούδια και φαντασία στον Πύργο Μπαζαίου με τον Γιώργη Χριστοδούλου

Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους με τα ωραιότερα παιδικά τραγούδια για ζώα στην ελληνική γλώσσα, έρχεται την Τετάρτη 30 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Νάξου.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.