Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαBlue Horizon - Θάνατος 36χρονου: Ενα σωσίβιο μόνο έπεσε από άλλο πλοίο...

Blue Horizon – Θάνατος 36χρονου: Ενα σωσίβιο μόνο έπεσε από άλλο πλοίο (!!!)

|

“Δύο λεπτά μέσα στα απόνερα, την ώρα που γκαζώνει το καράβι και βγάζει αφρό πίσω, δεν ζει άνθρωπος. Έχεις τελειώσει, όσο καλός κολυμβητής και αν είσαι. Η δίνη είναι σαν πλυντήριο”.

Ξημερώματα Τετάρτης στην Πύλη Ε3 του λιμανιού, το δεμένο στις μπίντες Blue Horizon χάσκει με ανοιχτό τον καταπέλτη του, από όπου λίγες ώρες νωρίτερα ένας νέος άντρας έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε, σπρωγμένος -σύμφωνα με οπτικό υλικό- από μέλος του πληρώματος.

(σ.σ. Στη σύλληψη τεσσάρων μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon προχώρησε χθες το Λιμενικό Σώμα. Δύο άτομα από το πλήρωμα που βρίσκονταν στον καταπέλτη του πλοίου, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος. Από όλους λαμβάνονται καταθέσεις για την υπόθεση, έως αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν σήμερα αναμένεται και οι τέσσερις να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πειραιά).

Οι συζητήσεις των εργατών του λιμανιού που υπήρξαν μάρτυρες του περιστατικού, δίνουν την εικόνα της απουσίας του λιμενικού την ώρα του συμβάντος, ενώ η ανάσυρση της σορού έγινε με βαρκάκι που χρησιμοποιούν οι καβοδέτες.

«Ο κόσμος πάνω φώναζε “ρε παιδιά τον άνθρωπο!”. Δεν σταμάτησε το καράβι. Δεν θέλησε με τίποτα να κάνει κράτει», λένε όσοι ήταν εκεί. Ο άντρας βρισκόταν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυτοπτών στην «Κ», ήδη 15 λεπτά μέσα στη θάλασσα, πριν την ανάσυρση. Μόνο ένα μικρό μέρος του σώματός του διακρινόταν να επιπλέει μπρούμυτα.

Ένα σωσίβιο που ρίχτηκε από το επιβατηγό Έλυρος, που ξεκινούσε τον απόπλου περίπου την ίδια ώρα με το Blue Horizon, αποτελεί και τη μοναδική απόπειρα διάσωσης.

«Το λιμενικό δεν έπρεπε να έχει μέσα ένα “φουσκωτάκι”; Μια βάρκα; Να την χειρίζονται οι ίδιοι. Περιμένουν κάθε φορά από τους καβοδέτες να πάνε να πάρουν το βαρκάκι για να σώσουνε», λένε.

Οι επιβάτες στα δύο πλοία υπέδειξαν την θέση της σορού στον άντρα του λιμενικού και στον εργάτη που πραγματοποίησαν την ανάσυρση. Οι μαλάξεις μέσα στη βάρκα δεν στάθηκαν αρκετές να επαναφέρουν το ξέπνοο σώμα. «Δεν είχε εκδορές, μόνο που είχε μπλαβιάσει».

Το τέλος ήρθε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, λένε εκείνοι που γνωρίζουν την επικινδυνότητα του σημείου.

Παλιός γνώριμος του λιμανιού

Χρειάστηκαν πενήντα λεπτά μέχρι την εισαγγελική παρέμβαση που διέταξε την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι, το οποίο παρέμεινε αγκυροβολημένο μέχρι λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τους περισσότερους επιβάτες του μέσα. Δύο μέλη του πληρώματος, ο ένας εξ αυτών ο καπετάνιος, προσήχθησαν ταχύτατα και με διακριτικότητα για να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις.

Ο -πιθανά 36χρονος- άντρας που φέρεται να είχε καταγωγή από την Κρήτη ήταν, λένε οι εργαζόμενοι, παλιός γνώριμος στο λιμάνι. «Ένας αδύνατος άνθρωπος, τον βλέπαμε στο λιμάνι κάθε μέρα», λένε.

«Τελευταία φορά που του μίλησα ήταν γύρω στις 9 παρά», ανακαλεί ένας εργαζόμενος της βραδινής βάρδιας. «Μου είπε “εδώ κοιμάμαι στα παγκάκια”», προσθέτει χαμηλόφωνα.

Ο κόσμος του λιμανιού γνωρίζεται μεταξύ του. Εργαζόμενοι και περαστικοί μπλέκονται σε κουβέντες ενώ αναμένουν την ανακοίνωση του απόπλου του Blue Horizon για την Κρήτη. Αναμένεται νέος καπετάνιος. Ένας οδηγός νταλίκας που δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για το συμβάν, ρωτάει γιατί το καράβι παραμένει δεμένο και ξαφνιάζεται με την απάντηση. «Και δεν μπορούσε κανείς να τον σώσει;», ρωτάει. «Εδώ σηκώθηκαν και έφυγαν!», του απαντούν οι άλλοι. «Εδώ ένα γατάκι ή σκυλάκι μπορεί να κινδυνέψει στο λιμάνι και το λυπάσαι. Αλίμονο στον άνθρωπο».

Οι λιγοστοί επιβάτες στο κατάστρωμα του Blue Horizon μοιάζουν μουδιασμένοι καθώς αυτό λύνει πλέον για τα καλά και αφήνει πίσω το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Κρήτη. Η καθυστέρηση δεν οφειλόταν σε απαγορευτικό λόγω καιρού, αλλά η πραγματική αιτία ακόμα εκφεύγει της κοινής αντίληψης.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Καθημερινή”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΟ Θήρας: Κάλυψη δωρεάν μετακινήσεων για τις αθλήτριες και έλευση Αθηνάς Δημητριάδου

Διπλή "ενίσχυση" για τον ΑΟ Θήρας - Ελευση Αθηνάς Δημητριάδου και εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης αθλητριών για όλο το χρόνο

Ευρωεκλογές 2024 – ΚΚΕ: Στο Φιλώτι (04/06) θα μιλήσει η υποψήφια ευρωβουλευτής Κατερίνα Γεράκη

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Φιλώτι της Νάξου την Τρίτη 4 Ιουνίου – Ομιλήτρια η υποψήφια ευρωβουλευτής Κατερίνα Γεράκη

Αμοργός: Βραδιά Ερευνητή 2024, πότε και που θα γίνει

Βραδιά Ερευνητή 2024 στην Αμοργό - Πότε και που

Ηράκλειο: Πνίγηκε αγοράκι στη θάλασσα

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Βιάννου διαπίστωσαν τον θάνατό του. Δικογραφία σε βάρος των γονέων, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου

Ευρωεκλογές 2024 – ΣΥΡΙΖΑ: Οι συναντήσεις της Κατερίνα Γιαννακά στη Νάξο

Ποιες ήταν οι συναντήσεις της υποψήφιας Ευρωβουλεύτριας Κατερίνα Γιαννακά στη Νάξο...

“The Love Van goes to school” ταξιδεύει στην Κέα

Το πρόγραμμα «The Love Van goes to school» θα ταξιδέψει στην Κέα

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: Περί αισθητικής και ορθής διαχείρισης του νερού

Ο Σύλλογος Μηχανικών Νάξου με ανακοίνωσή του σχολιάζει με αφορμή την έλευση μίας ακόμη μονάδας αφαλάτωσης στη Νάξο (βλ Δημαρχείο) τις τελευταίες κινήσεις από τη Δημοτική Αρχή

Νάξος – Λιμεναρχείο: Kλειστός δρόμος σήμερα (01/06), αμφιδρόμηση σε τμήμα παραλιακής οδού

Μία ακόμη ημέρα εργασιών στο αλιευτικό καταφύγιο και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το Λιμεναρχείο Νάξου

“Πόσο κοστίζει το κιλό το σανό; Το κιλό, όχι το μισό, έτσι;”!

Ο Αλέκος Αρβανιτάς κάνει ποδαρικό τον Ιούνιο και ψάχνει να βρει και αυτός πόσο κοστίζει η φέτα στην Ελλάδα... Σχολιάζει δηλώσεις και γεγονότα που έχουν σχέση με δρώμενα εντός κι εκτός συνόρων

Πρόταση ημέρας: Η μακαρονάδα του Γαλάνη

Με την αρωγή της Μαριέττας Γαλάνη κάνουμε ένα μικρό γαστρονομικό ταξίδι κάθε εβδομάδα.. Σήμερα έχουμε "Μαγειρευτή μακαρονάδα με κιμά στη παρασκιά"

ΠΝΑΙ: Συνεδρίαση Συμβουλίου (28/05) με πρώτο θέμα “Νόσος Νάξος” και έλεγχος πληθυσμού

Ενδιαφέρουσα συνεδρίαση την προσεχή Τρίτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τη "Νόσος Νάξος" να είναι στο επίκεντρο

Πιάτο Ημέρας: Χοιρινό με φκιαστή πατάτα και γραβιέρα Νάξου Πιτταρά

Πάμε Απείρανθο... Με την αρωγή της Μαριέττας Γαλάνη κάνουμε ένα γαστρονομοικό ταξίδι στην Απείρανθο.... Χοιρινό και πατάτας αλλά με γραβιέρα Νάξου Πιτταρά

Εκτακτο – Λιμεναρχείο Νάξου: Σήμερα (30/05) κλειστός δρόμος και αμφιδρόμηση σε τμήμα παραλιακής οδού

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη (30/05) στην παραλιακή οδό

ΔΕΔΔΗΕ: Πρωινή πολύωρη διακοπή ρεύματος έρχεται σε περιοχές Νάξου, Ηρακλειά και Σχοινούσα

πολύωρη διακοπή ρεύματος αύριο Τρίτη (28/05) σε περιοχές Νάξου, Ηρακλειά και Σχοινούσα

ΠΝΑι – “Νόσος της Νάξου”: Τριετής χρηματοδότηση για προσυμπτωματικό έλεγχο στα παιδιά της Νάξου

Πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η πρόταση για τη "Νόσο της Νάξου" - Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα και η δήλωση Χατζημάρκου

Νάξος – Αεροδρόμιο: Καθαρισμός και εργασίες συντήρησης

Επιασαν δουλειά πρωί πρωί μέλη του συνεργείου για την καθαριότητα και το αεροδρόμιο "λάμπει"

Εκτακτο – Λιμεναρχείο Νάξου: Κλειστό τμήμα παραλίας λόγω εργασιών, αμφιδρόμηση παραλιακής οδού

Εκτακτη ανακοίνωση από το Λιμεναρχείο Νάξου σχετικά με εργασίες στην χερσαία ζώνη και αμφιδρόμηση τμήματος παραλιακής οδού - χρονοδιάγραμμα

Νάξος – Λιμεναρχείο: Σήμερα (31/05) κλειστός δρόμος και αμφιδρόμηση σε τμήμα παραλιακής οδού

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα Παρασκευή (31/05) στην παραλιακή οδό

Νάξος – Λύκειο Τραγαίας: Πέντε μαθήτριες πήραν το 1ο Βραβείο στο 2ο εφηβικό διαγωνισμό σεναρίου

Μεγάλη διάκριση για το Λύκειο Τραγαίας - Πέντε μαθήτριες πήραν το 1ο Βραβείο στο 2ο εφηβικό διαγωνισμό σεναρίου

Naxos Dance Festival 2024: Τριήμερο (6-9 Ιουνίου) χορού σε ένα ξεχωριστό σόου (αφίσα)

Η κεντρική πλατεία στη Παραλία της Χώρας Νάξου, θα φορέσει τα χορευτικά της, προκειμένου να φιλοξενήσει τη μεγάλη βραδιά των επαγγελματικών χορευτικών Shows το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 στις 21.30, με ελεύθερη είσοδο.