Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚακοκαιρία - "Daniel": Ενας νεκρός στον Βόλο

Κακοκαιρία – “Daniel”: Ενας νεκρός στον Βόλο

|

Μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα πέρασε ο Βόλος -και η Μαγνησία γενικότερα- από τη σφοδρή καταιγίδα που πλήττει την περιοχή για πάνω από 10 ώρες και που αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο 24ωρο σύμφωνα με την ΕΜΥ, ενώ μέσα στον Βόλο τα προβλήματα από τις τεράστιες ποσότητες νερού ήδη είναι ορατά.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική είχε κληθεί για απεγκλωβισμό ατόμου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στον Βόλο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο άνδρας ανασύρθηκε νεκρός.

Συγκεκριμένα, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε κτηνοτρόφος, έπειτα από καταπλάκωση του από τοιχίο. Ο άτυχος άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο επιχείρησαν 10 πυροσβέστες, με 3 οχήματα.

Ταυτόχρονα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου, όπως ανακοινώθηκε με νέα ειδοποίηση «112» που ήχησε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί.

 

Το 112 ήχησε στις 09:45 στους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας επισημαίνοντας τον αναγκαίο περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω του φαινομένου της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Κλειστές είναι σήμερα οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την σφοδρή κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι δεν μετέβησαν στις δουλειές τους.

Το πρόβλημα επιτείνεται στην πόλη του Βόλου, κυρίως στο κέντρο, όπου από την συνεχόμενη καταιγίδα έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά, λόγω τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.

Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου-Αγριάς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Παιδόπολης αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών υλών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η επικοινωνία με το παραλιακό Πήλιο και τα χωριά του Νοτίου Πηλίου να είναι αποκλεισμένα.

Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Πλημμυρικά φαινόμενα σε όλη την πόλη – Κίνδυνος από χειμάρρους

Η μεγαλύτερη ανησυχία όμως των Αρχών είναι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας που συγκεντρώνει νερά από το Πήλιο, διασχίζει συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και καταλήγει στα δυτικά του λιμανιού, αφού από τα ξημερώματα το ύψος του νερού βρίσκεται σε οριακά επίπεδα, δηλαδή πάνω από 3 μέτρα και κινδυνεύουν πολλές συνοικίες που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως γύρω από την Οινοπνευματική και τους Αγίους Αναργύρους.

Δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον Περιφερειακό, στο ύψος του Πανθεσσαλικού σταδίου, αφού ο αυτοκινητόδρομος πλημμύρισε, ενώ σχεδόν αδιάβατη είναι και Λεωφόρος Λαμπράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια των λεωφορείων των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου λόγω της δύσκολης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή τόσο μέσα στον Βόλο, όσο και στα προάστιά του.

Πλημμυρισμένα από τα ξημερώματα είναι και τα υπόγεια του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση σε Αγριά, Πορταριά και Σταγιάτες, όπου παράλληλα με την καταρρακτώδη βροχή, διακόπτεται και η ηλεκτροδότηση κατά διαστήματα.

Τόσο ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, όσο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην μετακινούνται μέχρι να ηρεμήσει το φαινόμενο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι οι κεραυνοί που έπεφταν ασταμάτητα από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και συνεχίζονταν ως τις 9 το πρωί χωρίς διακοπή.

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια στη γραμμή Λάρισα -Βόλος – Λάρισα καταργούνται, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων μέχρι νεοτέρας.

Πλημμύρες έχουν σημειωθεί και στην Σκιάθο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Θοδωρή Τζούμα πλημμυρισμένοι είναι οι δρόμοι από Τζανεριά μέχρι Κουκουναριές με τον ίδιο να ζητά «να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις» και να καταθέτει αίτημα για κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

112 και στη Θεσσαλονίκη

Μήνυμα από το 112 έλαβαν μετά τις 9.30 το πρωί κάτοικοι της Θεσσαλονίκης για την κακοκαιρία Daniel που είναι σε εξέλιξη και πλήττει περιοχές της χώρας. Το μήνυμα συστήνει στους πολίτες να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους, διευκολύνοντας το έργο των Αρχών.

Μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης από την επέλαση της κακοκαιρίας.

Με πηγές από τη σελίδα Kathimerini.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Κελέτσης: “Έχει εκτελεστεί το 45% του έργου στο φράγμα του Τσικαλαριού, θα τελειώσει γιατί υπάρχει η βούληση”.

Τι είπε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Καλέτσης για το φράγμα Τσικαλαριού - Η τοποθέτηση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού και του Επάρχου Ιωάννη Μαργαρίτη

Σαντορίνη – Ενωση Ξενοδόχων: Πετυχημένη η εκδήλωση “Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό" από την Ένωση Ξενοδόχων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

Andrus Beer Trail Race Festival: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε

Η αντίστροφη μέτρηση για το Andrus Beer Trail Race Festival ξεκίνησε

Youth Pass 2024: Διευκρινήσεις και περισσότεροι από 145.000 νέοι δικαιούχοι

Youth Pass: Όσα πρέπει να ξέρετε για τους δικαιούχους και τη διαδικασία

Τήνος: Λιμάνι και αφαλατώσεις στο προσκήνιο της συνάντησης Κροντηρά – Παππά

Στην Τήνο βρέθηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς - το λιμάνι στο επίκεντρο μαζί με τις αφαλατώσεις

Κίμωλος – Πρασσά: Εχει τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο (!!!)

Στις Κυκλάδες και δη στην Κίμωλο η παραλία Πρασσά έχει τα πιο καθαρά νερά σε παγκόσμιο επίπεδο (!!!)

“Γαλάζια Σημαία: Οι βραβεύσεις για το 2024 έρχονται στην προσεχή Παρασκευή

Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024 για την "Γαλάζια Σημαία"

Αμοργός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Όρμο Αιγιάλης

Πότε ξεκινούν οι κυκλοφορικές ρυθμίσεις στην Αιγιάλη;

Νάξος – Ταβέρνα η Αξιώτισσα: “Τα Καλά στοιχειά” του chef Γιάννη Βάσιλα αποκαλύπτονται (και μετά μουσικής)

Στην "Ταβέρνα η Αξιώτισσα" παρουσιάζεται απόψε (18/05) το δεύτερο βιβλίο του chef Γιάννη Βάσιλα - Τι αναφέρει η πρόσκληση

Ζήτω η οινοποσία και η υπερβολική αισιοδοξία …

Ο Αλέκος Αρβανιτάς με την δικό του μοναδικό τρόπο σκέψης αναλύει τα γεγονότα της εβδομάδας που πέρασαν εντός κι εκτός Ελλάδας

Νάξος – Χαλκί: Η έκλειψη Σελήνης το 1692, η αναβολή της συντέλειας ελέω ιερομόναχου Χρύσανθου

Ορεινός Αξώτης: 1692 μεγάλος πανικός στο Χαλκί Νάξου εξ αφορμής της εκλείψεως της Σελήνης

Κυκλάδες – Final 4 (U-14): Κυρίαρχος ο Πανναξιακός ΑΟΚ

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στο Final 4 (P-14)... Η ανάρτηση του Πανναξιακού ΑΟΚ και ο πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά

Χατζηανδρέου προς Προέδρους Κοινοτήτων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: “επιβεβλημένη η παρουσία σας στη συνεδρίαση”.

Ανοιχτή Πρόσκληση του Λεονάδρου Χατζηανδρέου στους προέδρους των Κοινοτήτων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ώστε να παραστούν στην αυριανή (13/05) συνεδρίαση για την αύξηση των δημοτικών τελών

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση”

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα "Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση" (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – ΓΕΛ Νάξου “Μανώλης Γλέζος”: Συμμετοχή εκπαιδευτικών στο “Teachers Academy” (photos)

Συμμετοχή πέντε εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» σε εκπαιδευτικά κέντρα του "Teachers Academy" (Photos)

Νάξος – Final 4 (U14): Σήμερα ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στον Πανναξιακό ΑΟΚ και τον ΑΟ Ανδρου

Πως έφτασαν έως τον τελικό του u14 οι ΑΟ Ανδρου και Πανναξιακός ΑΟΚ...

Νάξος: Δράσεις από το Δήμο για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 - Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα

Νάξος – Γλινάδο: Εκπαιδευτική εκδρομή σε Δήλο – Τήνο, χρονοδιάγραμμα

Εκπαιδευτική Εκδρομή από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Γλινάδου "Ιωάννης Ν. Βενιέρης" .. Χρονοδιάγραμμα

Νάξος: Στον αστερισμό των νοσηλευτών – τριών του 51ου Πανελλήνιου Συνεδρίου

Η Νάξος καλωσορίζει τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες που έφτασαν σήμερα στο νησί μας για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 51ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Σ.Ν.Ε.)

Νάξος – Ταβέρνα η Αξιώτισσα: “Τα Καλά στοιχειά” του chef Γιάννη Βάσιλα αποκαλύπτονται (και μετά μουσικής)

Στην "Ταβέρνα η Αξιώτισσα" παρουσιάζεται απόψε (18/05) το δεύτερο βιβλίο του chef Γιάννη Βάσιλα - Τι αναφέρει η πρόσκληση