Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣαντορίνη: Δημοτικό Ακίνητο στο Καμάρι στη διάθεση στελεχών του Λιμενικού Σώματος

Σαντορίνη: Δημοτικό Ακίνητο στο Καμάρι στη διάθεση στελεχών του Λιμενικού Σώματος

|

Την σύμβαση δωρεάν παραχώρησης για 15 χρόνια δημοτικού ακινήτου στο Καμάρι, με σκοπό τη στέγαση λιμενικών υπαλλήλων του Λιμεναρχείου Θήρας, υπέγραψαν ο δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνης Σιγάλας και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που βρέθηκε για το λόγο αυτό στη Σαντορίνη.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής ο Υπουργός εξήρε την πρωτοβουλία του δήμου Θήρας και του Δημάρχου και ευχήθηκε να βρει μιμητές και σε άλλες τουριστικές νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Τόνισε, ότι η επίλυση του προβλήματος στέγης σε τουριστικές περιοχές με υψηλό κόστος διαβίωσης, για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, βρίσκεται μέσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Στη δική του παρέμβαση ο δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας αναφέρθηκε στο έμπρακτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, στις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει και στις προσπάθειες που καταβάλλει, προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων που τοποθετούνται ή αποσπώνται στο νησί.

Παράλληλα ενημέρωσε για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Δήμου που αφορά στην, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική, αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κάλεσε την πολιτεία να συμβάλει ουσιαστικά αίροντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια στην αξιοποίηση δημοτικής και δημόσιας περιουσίας και ενισχύοντας οικονομικά το εγχείρημα.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που υπάρχει με το Λιμεναρχείο Θήρας και ιδιαίτερα με τη Λιμενάρχη Θήρας, Αντιπλοίαρχο Λ/Σ Κωνσταντία Κορακά, της οποίας η συμβολή υπήρξε καθοριστική στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης του ακινήτου.

Τέλος, ο Δήμαρχος απευθυνόμενος προς τον Υπουργό του ζήτησε να παρέμβει προσωπικά για την επιτάχυνση της υλοποίησης των μεγάλων λιμενικών έργων που έχουν σχεδιαστεί για τη Σαντορίνη, δηλαδή του νέου λιμανιού στο Μονόλιθο και της μαρίνας.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, σύμφωνα με τις νέες αρμοδιότητες που παραχωρήθηκαν από τον Πρωθυπουργό στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετά τις εκλογές, το Υπουργείο του είναι πλέον αποκλειστικά αρμόδιο για τις μελέτες, το σχεδιασμό, την ανάθεση και την υλοποίηση του συνόλου των λιμενικών έργων.

Τελειώνοντας ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την παρουσία του στη Σαντορίνη, εξέφρασε την αισιοδοξία του για μία γόνιμη συνεργασία μεταξύ τους και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο που του ανέθεσε ο Πρωθυπουργός.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ / ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΘΗΡΑΣ

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κρήτη – Ρέθυμνο: Πρόβατα προκάλεσαν ατύχημα, σύλληψη βοσκού (!!!)

Σύλληψη βοσκού για πρόκληση τροχαίου – Τα πρόβατά του βγήκαν στον ΒΟΑΚ

Κυκλάδες: Γιατί θα πετάξουν χαμηλά σήμερα τα πολεμικά αεροπλάνα;

Γιατί πετούν σήμερα μαχητικά σε Πελοπόννησο και Κυκλάδες - Τι ώρα θα γίνει διέλευση; Για ποιο λόγο;

Μύκονος: Ηχησε εκ νέου το “112”, έντονη βροχόπτωση

Μύκονος: Μήνυμα από το 112 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: “Πως κάνω λειτουργική μία σχέση”, μέρος δεύτερον…

Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Ο κύκλος βιωματικών σεμιναρίων για σχέσεις και ψυχική υγεία συνεχίζεται - Που και πότε;

Πρόταση Ημέρες: Φακές με καλαμαράκια και … μυρωδικά

Οι φακές δεν θέλουν μούλιασμα, οπότε αυτό το ωραίο νηστίσιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, που τις συνδυάζει με καλαμαράκια, είναι έτοιμο σε μισή ώρα και κάτι.

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας σε μουσικοθρησκευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας - Πότε και που;

Υπουργείο Τουρισμού – Κεφαλογιάννη: “Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα”

Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα – Τα μέτρα στήριξης του νησιού

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.