Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Τήνος "Αλλάζουμε": "Είναι ευθύνη μας το νησί να έχει...

Εκλογές 2023 – Τήνος “Αλλάζουμε”: “Είναι ευθύνη μας το νησί να έχει την κατεύθυνση που έχουμε αποφασίσει εμείς και οι δημότες μας” (video)

|

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τα ζητήματα που απασχολούν την Τήνο και τους πολίτες της έδωσε η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής του Συνδυασμού ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Αναστασία Ψάλτη στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3 και, συγκεκριμένα, στην εκπομπή Cyclades On Air, με την Μαντώ Στουρνάρα και τον Νικόδημο Λιανό.

Όπως, χαρακτηριστικά, τόνισε η επικεφαλής των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ: «Όποιος δηλώνει αναρμόδιος σε θέματα που βρίσκονται πάνω στο νησί του, και είναι Δήμαρχος, θεωρώ ότι προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις ευθύνες του. Είναι ευθύνη μας το νησί να έχει την κατεύθυνση που έχουμε αποφασίσει εμείς και οι δημότες μας».

Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, η Αναστασία Ψάλτη αναφέρθηκε στα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα της ύδρευσης και της διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί, στο σοβαρότατο ζητούμενο της επίτευξης ικανοποιητικής ιατρικής κάλυψης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και στο πρόγραμμα και στο όραμα με τα οποία οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών τους στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και η ίδια τη Δημαρχία της Τήνου.

Αναλυτικότερα, η υποψήφια Δήμαρχος Τήνου τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Α) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: Αναφορικά με το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Τήνο, απαιτείται άμεση περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου δεματοποίησης, όπως και άμεση συμβασιοποίηση της μεταφοράς των δεμάτων προς έναν νόμιμα αδειοδοτημένο χώρο. Γιατί το να λειτουργούμε, εν έτει 2023, μόνο με έναν Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), είναι κάτι που δεν μας αξίζει.

Β) ΥΔΡΕΥΣΗ: Δυστυχώς και αδικαιολογήτως, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη τα μεγάλα έργα που θα μπορούσαν να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης της Τήνου. Ως νέα δημοτική αρχή, θα μεριμνήσουμε συνδυαστικά για ορθολογιστική αξιοποίηση των δημοτικών γεωτρήσεων, ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής της Λιβαδάς και αλλά μεγάλα αντίστοιχα έργα που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των όμβριων υδάτων και, παράλληλα, για να λειτουργήσει εργοστάσιο αφαλάτωσης που μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις, όποτε απαιτείται. Επίσης, χρειάζεται ειδική πρόβλεψη για νέες μονάδες αποθήκευσης, δεξαμενές για τους οικισμούς μας.

Γ) ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ: Το ζητούμενο για την Τήνο είναι να έχουμε μόνιμους γιατρούς, έτσι ώστε κατ’ αρχήν οι κάτοικοι του νησιού μας να έχουν ικανοποιητική ιατρική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κατ’ επέκταση οι επισκέπτες μας. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ -παράλληλα- ο Δήμος θα πρέπει να φροντίσει για τη διαβίωσή τους.

Δ) ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»: Στους ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ έρχονται άνθρωποι που θέλουν ανιδιοτελώς να προσφέρουν στο νησί, ενεργοί πολίτες, επιχειρηματίες με ικανότητες διαχείρισης και διοίκησης, με ειδικότητες σε όλους τους τομείς που απαιτείται να συνδράμει κανείς για τη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου και της ποιότητας ζωής των δημοτών. Τα προβλήματα έχουν διογκωθεί και αποτελούν τον κύριο λόγο, για τον οποίο συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι η Τήνος χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή τώρα!

Ε) ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»: Το πρόγραμμα των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ θεμελιώνεται σε τρεις βασικούς άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά στην ανάπτυξη της δικής μας μοναδικής ταυτότητας και στρατηγικής για το πού θέλουμε να πάμε. Ο δεύτερος άξονας είναι ο επαναπροσδιορισμός της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και η σύνδεσή τους με τον πολίτη. Σήμερα υπάρχουν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελός μας, αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες μελέτες βάσει ενός ολιστικού σχεδίου. Ο τρίτος άξονας είναι η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων, όπως γνωρίζουμε να οργανώνουμε και να λύνουμε προβλήματα καθημερινά, με ορθολογισμό και τεχνοκρατική διαδικασία. Η συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, με την οποία είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, θα οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων μας. Οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ έχουμε, ήδη, εξασφαλίσει τη συνεργασία και αναπτυξιακών φορέων, που θα συνδράμουν -σε επίπεδο μελετών- στον σχεδιασμό μας για την επόμενη καλύτερη μέρα της Τήνου.

Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της υποψήφιας Δημάρχου Τήνου και επικεφαλής των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Αναστασίας Ψάλτη στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3:

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Εφυγε” ο Ναξιώτης καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Σ. Κορρές

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο αρχαιολόγος και ομότιμος καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Σ. Κορρές. "Ο Γεώργιος Σ. Κορρές ήταν προσιτός...

ΑΑΔΕ: Σημαντική αύξηση εσόδων από ΦΠΑ

Η μελέτη της ΑΑΔΕ αποκαλύπτει θεαματική αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ και ενίσχυση της διαφάνειας, χάρη στη σύνδεση POS – ταμειακών μηχανών και την ψηφιοποίηση των συναλλαγών

Πρώτη Απριλίου: Γιατί τα σχολεία θα λειτουργήσουν δύο ώρες λιγότερο;

Νέος εορτασμός στα σχολεία την 1η Απριλίου: «Κόβονται» 2 διδακτικές ώρες

Κακοκαιρία – Πάρος: Κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη (01/04) λόγω καιρικών συνθηκών

Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο Τρίτη 1η Απριλίου στην Πάρο

Κακοκαιρία – Μύκονος: Καταιγίδα στη … Χώρα και ήχησε το 112

Πλημμύρισαν τα σοκάκια στη Χώρα της Μυκόνου από την ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τις Κυκλάδες

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επαναλειτουργεί από σήμερα (31/03), επέστρεψε Αθήνα μία πτήση λόγω καιρικών συνθηκών

Επαναλειτουργεί αναβαθμισμένο το αεροδρόμιο Νάξου - Οι εργασίες που έγιναν και η επιστροφή αεροπλάνου στην Αθήνα λόγω καιρικών συνθηκών

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Αιγαίο – 2η ΥΠΕ: Αναζητούνται γιατροί για τα νησιά λίγες ημέρες πριν το Πάσχα

Αναζητούνται γιατροί για τα νησιά λίγες ημέρες πριν το Πάσχα – Οι αμοιβές και οι αρνήσεις

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

ΠΝΑΙ – Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ: Απόφαση όπου ζητά την αποκατάσταση της ισονομίας

Την εφαρμογή της Oδηγίας του Συμβουλίου της ΕΕ περί επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Νάξος: Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά ή, αλλιώς, “γήπεδο εκρήξεων”…

Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά: Ή, αλλιώς, «γήπεδο εκρήξεων»… Το σπασμένο τζάμι και η πετρούκλα μες στο σπίτι…

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα