Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΑπόλλωνας - ΚΤΕΛ Νάξου: Διαμαρτυρία από τον Σύλλογο και προτάσεις

Απόλλωνας – ΚΤΕΛ Νάξου: Διαμαρτυρία από τον Σύλλογο και προτάσεις

|

“…. Η απαξίωση των ορεινών χωριών του νησιού μας στερεί την καθημερινή μετακίνηση και
επικοινωνία για ψυχαγωγικούς, βιοποριστικούς και όχι μόνο λόγους των συμπατριωτών και της νεολαίας των τόπων μας που θέλουν να μετακινηθούν από και προς την ενδοχώρα και τη Χώρα του νησιού για δουλειές, γιατρούς, φροντιστήρια, αγορές, αλλά και των ξένων παραθεριστών που διαμένουν στα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και θέλουν να περιηγηθούν στο νησί και δεν τους δίνεται η ευκαιρία λόγω του μικρού χρονικού περιθωρίου ανάμεσα στα δρομολόγια…”

Και ο Σύλλογος Απολλωνιατών Νάξου με ανοιχτή του επιστολή μπαίνει στη “μάχη” για την ανάδειξη των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί την φετινή χρονιά (σ.σ. ως συνέχεια των προηγούμενων χρόνων) από τον σχεδιασμό του ΚΤΕΛ Νάξου, σχετικά με την συγκοινωνία…. Και με επίκεντρο το χωριό τους, τον Απόλλωνα.

Καταθέτουν προτάσεις που έχουν ρεαλισμό όσον αφορά την υλοποίησή τους και έρχονται ως συνέχεια των επιστολών που έχουν στείλει σχεδόν όλοι οι φορείς των χωριών στην Ορεινή Νάξο. Θα υπάρξει αντίδραση;

Η ανοιχτή επιστολή που φέρει την υπογραφή των Μιχάλη Λεβογιάννη (πρόεδρος) και Παρασκευή – Αντωνία Θεοφίλου (Γραμματέας) και απευθύνεται στο ΚΤΕΛ Νάξου, το Δήμο, τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους βουλευτές Κυκλάδων αναφέρει:

” Αξιότιμοι κύριοι & κυρίες
Σε συνέχεια των ανακοινώσεων διαμαρτυρίας τόσο του συλλόγου Κορωνιδιατών όσο και του
συλλόγου Σκαδιωτών – Μεσωτών, ο σύλλογος Απολλωνιατών, οι μόνιμοι κάτοικοι,
επιχειρηματίες και ντόπιοι παραθεριστές που διαθέτουμε κατοικία στον οικισμό, στηρίζουμε και συνυπογράφουμε τις διαμαρτυρίες των συμπατριωτών μας και προτείνουμε τίς παρακάτω
εφικτές λύσεις:

# Τοποθέτηση mini bus από το Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με κρατική επιδότηση με αφετηρία την Απείρανθο και τερματική στάση τον Απόλλωνα με εναλλάξ δρομολόγια από
Μέση και Κωμιακή και ανταπόκριση με όλα τα δρομολόγια της γραμμής Απειράνθου προς
Χώρα Νάξου.

# Την ενεργοποίηση της γραμμής 5 μέσω του παραθαλάσσιου δρόμου από Χώρα προς
Απόλλωνα & Απόλλωνα προς Χώρα για την μια και μοναδική γραμμή που υπάρχει για την
εξυπηρέτηση των οικισμών που βρίσκονται στην βορειοδυτική πλευρά της Νάξου.

Η απαξίωση των ορεινών χωριών του νησιού μας στερεί την καθημερινή μετακίνηση και
επικοινωνία για ψυχαγωγικούς, βιοποριστικούς και όχι μόνο λόγους των συμπατριωτών και της νεολαίας των τόπων μας που θέλουν να μετακινηθούν από και προς την ενδοχώρα και τη Χώρα του νησιού για δουλειές, γιατρούς, φροντιστήρια, αγορές, αλλά και των ξένων παραθεριστών που διαμένουν στα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και θέλουν να περιηγηθούν στο νησί και δεν τους δίνεται η ευκαιρία λόγω του μικρού χρονικού περιθωρίου ανάμεσα στα δρομολόγια.

Αναμένουμε γρήγορες και θετικές απαντήσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.
Η διαχείριση του συγκοινωνιακού δικτύου του νησιού οφείλει να είναι δίκαιη και ισότιμη για
όλους και προς πάσα κατεύθυνση όλο το χρόνο.
Με εκτίμηση το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Απολλωνιατών Νάξου, οι κάτοικοι, οι
επιχειρηματίες και οι ντόπιοι παραθεριστές του Απόλλωνα Νάξου”.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ (1)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αύγουστος 2025: Ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία σύμφωνα με το Copernicus

Καύσωνες στην Ευρώπη και την Ασία, εκατοντάδες θάνατοι στην Ισπανία και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στη Γαλλία – «Επείγουσα η μείωση εκπομπών», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Γ. Πολυχρονάκος: «Τα νησιά σώζονται από τους ανθρώπους τους – Η Κυβέρνηση απαξιώνει την νησιωτικότητα» (video)

Ο Γ. Πολυχρονάκος μιλά για τον τουρισμό, τα προβλήματα υποδομών, το μεταφορικό ισοδύναμο και τις κυβερνητικές εξαγγελίες της ΔΕΘ

Καθολική Εκκλησία: Ο Carlo Acutis, ο πρώτος «millennial» άγιος της Βρετανίας

Ο 15χρονος που έφυγε πρόωρα από λευχαιμία και έμεινε γνωστός ως «ο influencer του Θεού», αγιοποιήθηκε πανηγυρικά στο Βατικανό.

Αναβάθμιση του λιμένα Ρίβα στη Θηρασιά, προμελέτη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας

Στόχος η βελτίωση της προσβασιμότητας και η ανάπτυξη της Θηρασιάς με έργα που θα επιτρέψουν τον ελλιμενισμό περισσότερων σκαφών και την ταυτόχρονη προσέγγιση δύο ακτοπλοϊκών πλοίων.

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ενισχύεται με νέο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Σημαντικές προσθήκες σε Γενική Ιατρική, Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Τμήμα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του νησιού.

Αναβαθμίσεις σε σχολικές μονάδες της Σύρου από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Παρεμβάσεις μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» και άλλων πόρων, με στόχο ασφαλή και λειτουργικά σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Γιώργος Λεονταρίτης: «Η μείωση ΦΠΑ πρέπει να ισχύσει και για τις Κυκλάδες»

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ζητά επανεξέταση της απόφασης για τον ΦΠΑ στα νησιά, επισημαίνοντας ότι το μέτρο αφορά την οικονομία και τη νησιωτικότητα, όχι τον πληθυσμό ή τη γεωγραφία.

Γιώργος Χατζημάρκος: «Ιστορική δικαίωση για τα νησιά η μείωση ΦΠΑ – Συνεχίζουμε τον αγώνα για όλους»

Μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σχολιάζει τα μέτρα για ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ στη νησιωτική Ελλάδα.

Νάξος – Δήμος: Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για τις εργασίες στο αεροδρόμιο

Καθυστερήσεις στις πληρωμές οδήγησαν σε διακοπή εργασιών – Ζητήματα με αγωγούς και κτηριακές υποδομές επισημάνθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βράβευση νέων φοιτητών από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο “Ιάκωβος Καμπανέλλης” θα τιμηθούν οι μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.