Σάββατο, 12 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚινηματογράφοςΣαντορίνη - Φεστιβάλ Σαντορίνης: Επιστρέφει ανανεωμένο για 6η χρονιά

Σαντορίνη – Φεστιβάλ Σαντορίνης: Επιστρέφει ανανεωμένο για 6η χρονιά

|

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης επιστρέφει ανανεωμένο για 6η συνεχή χρονιά. Με ένα ακόμα πιο πλούσιο πρόγραμμα προβολών και δράσεων, το SFF23 ανοίγει στις 13 Ιουλίου τις πόρτες του με ένα δημιουργικό εργαστήριο animation για παιδιά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”.

Στις 14 Ιουλίου μεταφερόμαστε στο θερινό κινηματογράφο Σινέ Καμάρι για ένα βράδυ γεμάτο προβολές ταινιών του ανεξάρτητου κινηματογράφου.

Έχοντας ως στόχο να αποτελέσει επίκεντρο ψυχαγωγίας, δημιουργίας και ζύμωσης ιδεών, το SFF διεξάγεται από την πρώτη χρονιά της ίδρυσής του στο Σινέ Kαμάρι, έναν ιστορικό κινηματογράφο που από το 1987 αποτελεί αναπόσπαστο πολιτιστικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

Από τις πλατείες, τις γειτονιές και τα συνοικιακά καφενεία στις αρχές του 20ου αιώνα, μέχρι τα μοντέρνα θερινά σινεμά της Ελλάδας, οι ανοιχτοί χώροι προβολής έχουν υπάρξει ζωτικά σημεία συνάντησης, κοινωνικοποίησης και διασκέδασης. Εμπνευσμένο από τέτοιους τόπους πολιτιστικής επικοινωνίας, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης διεξάγεται σε προσεχτικά επιλεγμένες εξωτερικές τοποθεσίες άμεσα συνδεδεμένες με την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τόσο την ιστορία του τόπου και το ρόλο της στο σήμερα όσο και την ξεχωριστή μορφολογία του τοπίου.

Έτσι, για πρώτη φορά φέτος, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης πηγαίνει στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός” και προσκαλεί τους μικρούς λάτρεις του κινηματογράφου να ανακαλύψουν τη μαγεία της κινούμενης εικόνας. Με τίτλο «Από τη ντομάτα στον πελτέ!», το τρίωρο εργαστήριο animation χρησιμοποιεί ως σημείο εκκίνησης το ιστορικό εργοστάσιο και προσκαλεί παιδιά 10-12 ετών να έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές του animation και παράλληλα να μάθουν τη διαδικασία παραγωγής πελτέ καθώς σχεδιάζουν και φωτογραφίζουν τη δική τους ταινία.

Στόχος του εργαστηρίου είναι μέσα από την ομαδική δουλειά και τον πειραματισμό με μοντέρνα και παραδοσιακά αντικείμενα, οι συμμετέχοντες να διασκεδάσουν ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τα βασικά βήματα για τη δημιουργία μιας σύντομης ταινίας animation με την τεχνική stop motion.

Οι προβολές ταινιών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης θα λάβουν χώρα όπως κάθε χρόνο στο θερινό Σινέ Καμάρι. Στις 14 Ιουλίου, κάτω από τον έναστρο ουρανό των Κυκλάδων, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες μικρού μήκους του ανεξάρτητου διεθνή κινηματογράφου που καταπιάνονται με σύγχρονα θέματα, μας ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη και μας φέρνουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες.

Από τις αφηγήσεις τριών γυναικών για τη ζωή τους στην Πολωνία μέσα από την animation ταινία «3geNARRATIONS» της Paulina Ziółkowska οπου ξεδιπλώνονται οι απόψεις τριών γενεών στη μακρινή Κίνα με το «Firecracker Story», το οποίο μιλώντας για την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Κινέζικης πρωτοχρονιάς επιχειρεί να εξετάσει πως αντιδρά ο κόσμος σε μια κοινωνική ή ιστορική αλλαγή.

Ανάμεσα στις ταινίες ελλήνων σκηνοθετών που θα προβληθούν στο φετινό Φεστιβάλ είναι και το «Abyssal Zone» του Αντώνη Κιτσίκη αλλά και το πολυβραβευμένο «ΤόληςLive ή Τορόντο» του Αλέξανδρου Ρέλλου, το οποίο έχει σημειώσει πάνω από 20 επίσημες συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΑΣΟΚ – Ανδρουλάκης από Νάξο: “Δέσμευσή μας η άμεση επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά” (video)

Η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη από τη Νάξο για ΦΠΑ - Στεγαστικό - Υγεία - Το μήνυμα σε Μητσοτάκη και αντιπολίτευση (video)

Πραγματικότητα και Μύθοι για τους Κουλοχέρηδες: Κατανόηση των Πιθανοτήτων και των Ποσοστών Νίκης

Πραγματικότητα και Μύθοι για τους Κουλοχέρηδες: Κατανόηση των Πιθανοτήτων και των Ποσοστών Νίκης

Νάξος: Έργα συντήρησης και βελτίωσης στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης

Έργα συντήρησης και βελτίωσης στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης στη πόλη της Νάξου - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Blue Star Ferries: Εκτακτο δρομολόγιο απόψε (22:00) του Paros με προορισμό την Πάρο

Εκτακτο δρομολόγιο σήμερα (11/04. 22:00) από τον Blue Star Paros στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος και επιστροφή

Καθολική Εκκλησία – Επισκοπή Σύρου: Δεκτή παραίτηση του Σεβασμιώτατου Πέτρου, ποιος είναι ο διάδοχος

Εγινε δεκτή από τον Πάπα η παραίτηση που υπέβαλε ο Σεβασμιώτατος Πέτρος Στεφάνου - Νέος Επίσκοπος, ο Σεβασμιώτατος Σεβαστιανός Ροσσολάτος.

Λεονταρίτης – Φολέγανδρος: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή αθλητικού πάρκου

Ο Γιώργος Λεονταρίτης - χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων - έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών στο αθλητικό πάρκο στην Φολέγανδρο

Πάρος: Διπλή διεθνής διάκριση από την American Express Travel και τo Forbes

Η Πάρος επιλέγεται ως μοναδικός Ελληνικός προορισμός για το 2025 από την American Express Travel και προβάλλεται από το “Forbes”

Φάρος του Αλυκού: Προετοιμάζεται, ανοίγει αύριο (12/04) τις πόρτες του και μας περιμένει

Σάββατο 12 Απριλίου και ο "Φάρος του Αλυκού" ανοίγει τις πύλες του... Πως μπορείτε να κάνετε κράτηση

Σαντορίνη: Έγινε το 1ο σεμινάριο «Γνωριμία με τη Σαντορίνη: ο Τόπος, ο Χρόνος, οι Άνθρωποι». Στις 7 Μαΐου το επόμενο

Περισσότεροι από εκατό ενδιαφερόμενοι ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση του Δήμου Θήρας και παρακολούθησαν σχεδιασμένες εισηγήσεις.

Γιάννης Βασαλάκης: “1896 – Το παρασκήνιο γύρω από τη νίκη του Σπύρου Λούη”

H νίκη του Σπύρου Λούη, o πρώτος μαραθωνοδρόμος που τερμάτισε ποτέ στο Καλλιμάρμαρο Χαρίλαος Βασιλάκος και το παρασκήνιο γύρω από αυτόν τον Μαραθώνιο

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Πάσχα – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Κι όμως για τη Νάξο η μείωση αγγίζει το -13% (πίνακες)

Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανή αύξηση τη θερινή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στη χρήση καυσίμων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Aegean Air: Προσφέρει δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της απεργίας την 9η Απριλίου

Ευελιξία για τα ταξίδια στις 9/4 μέχρι να οριστικοποιηθεί η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Seajets: Εκτακτη δρομολόγηση Μεγάλη Πέμπτη του “Champion Jet 1”

Με βάση την σχετική ενημέρωση από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Passenger στη Νάξο, θα υπάρξει έκτακτη δρομολόγηση του Champion Jet 1 - Πότε;

Σεισμική ακολουθία – Κυκλάδες: “Το επίπεδο των κρατήσεων χειρότερα και από τον κορωνοϊό”

Πάσχα: Πώς επηρεάζουν σεισμοί και πλημμύρες τις κρατήσεις στα τουριστικά νησιά με επίκεντρο τις Κυκλάδες

Κικίλιας: Μείωση 50% των λιμενικών τελών σε προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά

Β. Κικίλιας: «Η μείωση κατά 50% των λιμενικών τελών, συνεισφέρει στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»

Νάξος – Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή η Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Δωδεκάνησα – Αρκιοί: Διώχνουν τους κατοίκους επικαλούμενοι το … Οθωμανικό Δίκαιο

Έγγραφο-ντροπή του Υπουργείου Οικονομικών προς κάτοικο των Αρκιών Δωδεκανήσου αμφισβητεί το 2025 την νομιμότητα αγοραπωλησίας που έγινε το 1991 με αναφορές στον ...Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή

Κομοτηνή: Αχνάρια Αρχοντιάς προς τιμή του Ναξιώτη καθηγητή Μανόλη Σέργη

Επίδοση του Τιμητικού Τόμου «Τση αρχοδιάς αχνάρια» στον συντοπίτη μας Ομότιμο Καθηγητή του Δ. Π. Θράκης Μανόλη Γ. Σέργη από το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών

Blue Star Ferries: Τετάρτη 9 Απριλίου απεργία πλοίων, τροποποιήσεις δρομολογίων

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries - κυρίως στο Νότιο Αιγαίο - λόγω της απεργίας της 9ης Απριλίου