Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Συρμαλένιος: "Χάσαμε την έδρα στις Κυκλάδες λόγω του καλπονοθευτικού...

Εκλογές 2023 – Συρμαλένιος: “Χάσαμε την έδρα στις Κυκλάδες λόγω του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου”

|

“… Χάνουμε λοιπόν την έδρα στις Κυκλάδες, όχι γιατί δεν μας ψήφισαν οι πολίτες, αλλά γιατί ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος του κ. Μητσοτάκη για να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία του, έπρεπε να κλέψει 50 έδρες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα από το δεύτερο κόμμα. Κατά συνέπεια ο περίφημος θρίαμβος της ΝΔ, στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει όχι το 40,6 αλλά περίπου το 25% των εκλογέων της χώρας, συνυπολογίζοντας την αποχή + τον εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής... “.

Μέρος της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Νίκος Συρμαλένιος, πρώην βουλευτής – πλέον – του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, έχασε την έδρα στην Βουλή. Οι Κυκλάδες έχουν τέσσερις εκπροσώπους από την Νέα Δημοκρατία, κάτι που συμβαίνει για 1η φορά από την μεταπολίτευση και ο κος Συρμαλένιος κάνει μίνι απολογισμό έργου καθότι όπως σημειώνει κλείνει η κοινοβουλευτική του παρουσία στις Κυκλάδες μετά από έντεκα χρόνια και τέσσερις εκλογικές μάχες…

Αναλυτικά…

” Το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου λειτούργησε ως συνέχεια του αποτελέσματος της 21ης Μαΐου. Πέραν της σοβαρής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφτηκαν δύο κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα. Πρώτον η μεγάλη αποχή (48%) που αποτελεί πολύ σημαντικό ποιοτικό στοιχείο και δεύτερον η σοβαρή ενίσχυση της συντηρητικής στροφής που μαζί με την είσοδο στη βουλή του φασιστοειδούς σχήματος των «Σπαρτιατών» και της θρησκόληπτης «Νίκης», καθιστούν την προοπτική της χώρας και της κοινωνίας άκρως δυστοπική.

Σε ότι αφορά τις Κυκλάδες, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες Κυκλαδίτες και Κυκλαδίτισες που ψήφισαν και εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και βεβαίως να εκφράσω για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη μου σε όσους και όσες με στήριξαν 11 χρόνια κοινοβουλευτικής μου παρουσίας στις Κυκλάδες ψηφίζοντας με σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις (Μάϊος 2012, Ιανουάριος 2015, Ιούλιος 2019, Μάϊος 2023).

Χάνουμε λοιπόν την έδρα στις Κυκλάδες, όχι γιατί δεν μας ψήφισαν οι πολίτες, αλλά γιατί ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος του κ. Μητσοτάκη για να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία του, έπρεπε να κλέψει 50 έδρες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα από το δεύτερο κόμμα. Κατά συνέπεια ο περίφημος θρίαμβος της ΝΔ, στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει όχι το 40,6 αλλά περίπου το 25% των εκλογέων της χώρας, συνυπολογίζοντας την αποχή + τον εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής.

Σήμερα την επόμενη μέρα των εκλογών, ας αναλογιστούμε όλοι την πραγματικότητα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, την πραγματικότητα της ακρίβειας και του αγώνα για την καθημερινή διαβίωση, της αναζήτησης γιατρών και ιατρικής περίθαλψης, της ακρίβειας στις μετακινήσεις, της ανάγκης ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση. Την πραγματικότητα της παροχής ποιοτικού τουρισμού που προσκρούει στην έλλειψη υποδομών αλλά και χωροταξικού σχεδιασμού που οδηγεί στη σταδιακή καταστροφή του περιβάλλοντος και του τοπίου, της ανάγκης επίλυσης προβλημάτων δεκαετιών όπως το κτηματολόγιο και οι δασικοί χάρτες, της βαθμιαία εγκατάλειψη της πρωτογενούς μας παραγωγής.

Ας αναλογιστούμε επίσης ότι πλέον στο ελληνικό κοινοβούλιο οι Κυκλάδες θα εκπροσωπούνται αποκλειστικά από 4 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

ΣΕ ότι μας αφορά, εμείς δηλώνουμε παρόντες, αφού υπηρετούμε αξίες που δεν κινούνται στενά και αποκλειστικά στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής παρουσίας, αλλά εκτείνονται σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής, στους αγώνες και τις αγωνίες των πολλών.

Κλείνοντας πλέον την κοινοβουλευτική μου παρουσία στις Κυκλάδες, απευθύνω και ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια μεγάλη αγκαλιά, σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που παλέψαμε ανιδιοτελώς για να κρατήσουμε ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες ζωντανή τη φωνή της ελπίδας….!!!!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης η πρώτη Ανάσταση (video)

Πρωί Μεγάλου Σαββάτου και η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Νάξου είναι γεγονός (video)

115 αγροτικοί γιατροί θα ενισχύσουν τα νησιά ενόψει του καλοκαιριού

Θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Ποια είναι τα 10 φθηνότερα νησιά σε όλο τον κόσμο; Δυο ελληνικά ανάμεσά τους

oι ειδικοί επί των ταξιδιών μοιράστηκαν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας

Στις 19:00 το απόγευμα αναμένεται το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Από την Αθήνα με αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air σε όλη τη χώρα

Καθολική Εκκλησία – Τήνος: Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας

Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας στην Τήνο

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή την Τετάρτη του Πάσχα (23/04) από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου με την Kerras Crouises

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας: “Ἀναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν λαοί….”

Ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κκ. Καλλίνικου και η Ποιμαντορική Εγκύκλιος επί τη εορτή του Πάσχα 2025

Πρόταση Ημέρας: Μαγειρίτσα αγιορείτικη, από τον Μοναχό Επιφάνιο

Η μαγειρίτσα είναι το σήμα κατατεθέν του Μ.Σαββάτου. Απολαύστε μια διαφορετική εκδοχή της δια χειρός του αείμνηστου μοναχού Επιφάνιου, με μανιτάρια, ψάρι και μυρωδικά.

Κατερίνα Μονογυιού: Συνεχείς οι παρεμβάσεις για την επιστροφή του Σκοπελίτη στις Μικρές Κυκλάδες

Το “Express Σκοπελίτης” είναι ο σύνδεσμος ζωής, πολιτισμού, υγείας και επικοινωνίας των μικρών νησιών.

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.