Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Β. Κατσαράς: "Στο νησί μας οι τιμές είναι πολύ ανταγωνιστικές"

Νάξος – Β. Κατσαράς: “Στο νησί μας οι τιμές είναι πολύ ανταγωνιστικές”

|

Αυξήσεις πάνω από κάθε προσδοκία καταγράφει από νωρίς φέτος η Νάξος στις κρατήσεις, με τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού να είναι ανοιχτές στο 100%, καταγράφοντας ήδη άνοδο στην επισκεψιμότητα, ακόμη και σε σχέση με την περυσινή χρονιά όταν και το “κοντέρ” έδειξε +4,8% σε σχέση με το εξαιρετικό 2019.

Όπως είπε στο GRTimes, ο κ. Ευάγγελος Κατσαράς, αντιδήμαρχος δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που είναι αρμόδιος σε θέματα τουρισμού, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είχαν ανοίξει σταδιακά από τον Απρίλιο και σήμερα πλέον λειτουργούν στο 100%, με την κίνηση να είναι καθημερινά πάρα πολύ καλή, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αν σκεφτεί κανείς πως οι συγκεκριμένες επιδόσεις καταγράφονται ήδη από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Ο ίδιος επισήμανε πως η κίνηση στη Νάξο συμβαίνει τη στιγμή που κάποιοι άλλοι δημοφιλέστεροι προορισμοί έχουν λίγο “καθίζηση” και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συντελούν σε αυτό είναι πως πρόκειται για έναν οικονομικά προσιτό προορισμό, με πολύ καλές τιμές και εξαιρετικό φαγητό.

“Οι υπηρεσίες μας έχουν αναβαθμιστεί γενικότερα. Και τα καταλύματα και τα εστιατόρια είναι τόσο καλά, που είτε πας Μύκονο, είτε Σαντορίνη, είτε Νάξο, δεν βλέπεις διαφορές, αλλά στο νησί μας οι τιμές είναι πολύ ανταγωνιστικές, γιατί εμείς παράγουμε κιόλας προϊόντα” τονίζει ο κ. Κατσαράς.

Τέλος ανέφερε πως οι κρατήσεις πάνε πολύ καλά και για το διάστημα μετά τον Αύγουστο, οπότε όπως είπε, η τουριστική σεζόν στον δήμο αναμένεται να επιμηκυνθεί και κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Να σημειωθεί πως η δημοφιλής εφημερίδα New York Post σε πρόσφατο άρθρο της, έδωσε “ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα για διακοπές το 2023, προτείνοντας μάλιστα ως τους πρώτους δύο κορυφαίους προορισμούς, τη Σίφνο και τη Νάξο.

Για τη Νάξο ειδικότερα, το μέσο θεωρεί πως είναι εκείνο το είδος του προορισμού που είναι ελκυστικό, όχι μόνο για όσους αναζητούν το φως του ήλιου και τη νυχτερινή ζωή, αλλά και για όσους θέλουν να βιώσουν την αυθεντική Ελληνική κουλτούρα.

Αντίστοιχη πρωτιά είχε το νησί και πέρυσι, στον κατάλογο του βρετανικού τουρισμού Travel Weekly με τους τρεις επικρατέστερους εναλλακτικούς ελληνικούς προορισμούς που προσφέρονται για τους επαναλαμβανόμενους τουρίστες.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος – Προστασία Αγριας Ζωής: Εβδομήντα φοινικόπτερα απολαμβάνουν την ηρεμία τους στην Αλυκή (video)

Απρόσμενη επίσκεψη φοινικόπτερων (Φλαμίγκ) στην Αλυκή της Νάξου - Δείτε το σχετικό video από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

Ανάφη: Πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και το 2ο ενδοκυκλαδικό που αγνοείται

Προβλήματα και λύσεις στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Ανάφης - Τι συμβαίνει με τα δρομολόγια και οι υποσχέσεις που πήρε ο Δήμαρχος κος Ρούσσος

Γ. Πολυχρονάκος: Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Γ. Πολυχρονάκος: “Πάρος και Μύκονος στο έλεος των πλημμυρών – Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Πάρος: Κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Αποδεκτό το αίτημα για κήρυξη του Δήμου Πάρου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Νάξος – Ε.ε.ε.ΕΚ.: Δράσεις με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού

Το Ειδικό Επαγγελματικό Σχολείο Νάξου διοργανώνει αύριο Τετάρτη (02/04) δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Νάξος – Φιλώτι: Οι μαθητές του ΕΠΑΛ “Μιχάλης Κατσάνης” χτίζουν ξερολιθιές (photos)

Μαθητές του ΕΠΑΛ Νάξου "Μιχάλης Κατσάνης" χτίζουν ξερολιθιές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (Photos)

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.