Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΟλλανδία - Veere: Απαγορεύσεις σε γυμνιστές και στο σεξ στους αμμόλοφους

Ολλανδία – Veere: Απαγορεύσεις σε γυμνιστές και στο σεξ στους αμμόλοφους

|

Εκστρατεία αποτροπής των γυμνιστών από το… «δημόσιο» σεξ στην παραλία και τους γύρω αμμόλοφους κάνει μια πόλη του ολλανδικού νότου.

Την Πέμπτη, ο δήμος του Veere εγκατέστησε πινακίδες όπου προειδοποιεί τους επισκέπτες της παραλίες πως το δημόσιο σεξ απαγορεύεται και πως υπάρχει «αυξημένη παρακολούθηση» για την πάταξη των «σεξουαλικών δραστηριοτήτων στους αμμόλοφους, το φυσικό καταφύγιο και την παραλία».

Το «Project Oranjezon» (πορτοκαλί ήλιος) τέθηκε σε ισχύ μετά από μπαράζ καταγγελιών στο δήμο και τις τοπικές οργανώσεις φύσης περί «σεξουαλικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται από γυμνούς επισκέπτες» και ενδείξεις πως συγκεκριμένες ομάδες οργάνωναν αυτές τις συναντήσεις.

«Οι αμμόλοφοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί για την κοινότητα των ντόπιων και πρέπει να προστατεύονται από ανεπιθύμητες συμπεριφορές που πλήττουν το φυσικό περιβάλλον και μπορούν να οχλήσουν άλλους παραθεριστές. Είναι ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» σημείωσε σε δήλωσή του στον Guardian ο δήμαρχος της πόλης, Frederiek Schouwenaar.

Οργανώσεις γυμνιστών επίσης στήριξαν την εκστρατεία, παίρνοντας αποστάσεις και διαμηνύοντας πως άλλο ο γυμνισμός, άλλο η σεξουαλική δραστηριότητα σε δημόσιο χώρο.

«Το σεξ στην παραλία δεν είναι γυμνισμός και οι άνθρωποι που έρχονται για γυμνισμό εδώ, το βρίσκουν εξίσου ενοχλητικό με όλους τους υπόλοιπους. Η αναψυχή του… γυμνισμού προσφέρει πραγματικό αίσθημα ελευθερίας και είναι πολύ υγιές να βλέπεις πραγματικά, γυμνά σώματα που δεν έχουν υποστεί φώτοσοπ» εξηγεί ο Karlien Lodewijk, εκπρόσωπος της οργάνωσης Open en Bloot.

«Γίνεται κυρίως τον Αύγουστο, με Βέλγους, αλλά και σουίνγκερς που δίνουν ραντεβού εδώ… Αν κάποιοι συναντιούνται για σεξ στους αμμόλοφους… τι να πω, αυτό συμβαίνει από καταβολής κόσμου. Κάποιοι προτιμούν να κάνουν σεξ έξω από ένα υπνοδωμάτιο. Κι άλλοι επειδή ακριβώς είναι απαγορευμένο» λέει ο Marco Wiechert, ιδιοκτήτης εστιατορίου της περιοχής, ο οποίος παρά τις γενικότερες αντιδράσεις παραδέχεται πως στα 14 χρόνια που διατηρεί την επιχείρησή του εκεί, «ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αυτό».

Πηγή: Guardian


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρόταση Ημέρες: Φακές με καλαμαράκια και … μυρωδικά

Οι φακές δεν θέλουν μούλιασμα, οπότε αυτό το ωραίο νηστίσιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, που τις συνδυάζει με καλαμαράκια, είναι έτοιμο σε μισή ώρα και κάτι.

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας σε μουσικοθρησκευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας - Πότε και που;

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος – Προστασία Αγριας Ζωής: Εβδομήντα φοινικόπτερα απολαμβάνουν την ηρεμία τους στην Αλυκή (video)

Απρόσμενη επίσκεψη φοινικόπτερων (Φλαμίγκ) στην Αλυκή της Νάξου - Δείτε το σχετικό video από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.