“…. Τεχνικές συμβουλές από τον μεγαλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών – Γιατί έπαιζε 30 χρόνια χωρίς επικαλαμίδες και δεν τραυματίστηκε ποτέ – Γιατί ο Πελέ πήγε να του βγάλει τα μάτια – Για το δώρο μεταγραφής μια πορτοκαλάδα – Για τότε που ο Ολυμπιακός έδινε πριμ στον Παναθηναϊκό – Την απίστευτη ιστορία με γραμματόσημο που απεσύρθη αξίας 50.000 ευρώ! και πολλά άλλα…”.
Τι είναι αυτό;
Οι βασικές πληροφορίες από το λεύκωμα “Μυστικά και … άλλες πληροφορίες” (κυκλοφόρησε το 2016) που φέρει την υπογραφή του Μίμη Δομάζου. Του “Στρατηγού” του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ενός εκ των κορυφαίων της Ελλάδας.
Και θα έχουμε την τιμή στη Νάξο να τον υποδεχτούμε; Πότε; Την Δευτέρα 3 Ιουλίου.
Σε παρουσίαση με ελεύθερη είσοδο (ώρα έναρξης 19:00) στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου. Παράλληλα θα γίνει και η παρουσίαση του λευκώματος “ΠΑΜΕ…” με αφορμή τα 52 χρόνια κι ένα μήνα (βλ 2 Ιουνίου 1971) από τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (ήττα από τον Αγιαξ με 2-0) στο Wembley.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Δημήτρης (Μίμης) Δομάζος (γεννήθηκε στην Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 1942) είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του μεσοεπιθετικού. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.
Συνολικά έχει καταγράψει 536 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) και βρίσκεται στην πρώτη θέση όλων των εποχών σε παρουσίες και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πλέον περισσότερα από 30 χρόνια, παραμένει στην κορυφή του σχετικού πίνακα. Με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ κατέκτησε συνολικά 14 τίτλους.
Είναι 50 φορές διεθνής με την Ελλάδα και έχει σημειώσει 4 τέρματα, ενώ για αρκετά χρόνια είχε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1959 στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης εναντίον της Δανίας.
Το 2003 ψηφίστηκε ως ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής από την Ε.Π.Ο. για το εορτασμό των 50 χρόνων της ΟΥΕΦΑ. Η IFFHS τον επέλεξε στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2021. Ήταν ένας από τους τελευταίους λαμπαδηδρόμους που μετέφερε την φλόγα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.