Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΙνδία: Τουλάχιστον 288 νεκροί και περίπου 1000 τραυματίες από σύγκρουση τρένων

Ινδία: Τουλάχιστον 288 νεκροί και περίπου 1000 τραυματίες από σύγκρουση τρένων

|

Τουλάχιστον 288 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 900 τραυματίστηκαν όταν δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν στην πολιτεία Οντίσα της Ινδίας, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος το Σάββατο, καθιστώντας το σιδηροδρομικό δυστύχημα το πιο θανατηφόρο στη χώρα εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή της Παρασκευής αναμένεται να αυξηθεί, ανέφερε στο Twitter ο γενικός γραμματέας της πολιτείας Πραντίπ Τζένα.

 

Πρόσθεσε ότι περισσότερα από 200 ασθενοφόρα κλήθηκαν στον τόπο του ατυχήματος στην περιοχή Μπαλασόρε της Οντίσα και 100 επιπλέον γιατροί, πέραν των 80 που ήταν ήδη εκεί, είχαν κινητοποιηθεί.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, βίντεο του Reuters έδειξαν αξιωματούχους της αστυνομίας να μετακινούν πτώματα καλυμμένα με λευκά πανιά έξω από τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Ινδία: Τουλάχιστον 288 νεκροί από σύγκρουση τρένων-1

Το βίντεο από την Παρασκευή έδειχνε διασώστες να σκαρφαλώνουν σε ένα από τα παραβιασμένα τρένα για να βρουν επιζώντες, ενώ οι επιβάτες κάλεσαν βοήθεια και έκλαιγαν δίπλα στα συντρίμμια.

Η σύγκρουση σημειώθηκε περίπου στις 7 μ.μ. τοπική ώρα (4.30 μ.μ. Ελλάδος) της Παρασκευής, όταν το Howrah Superfast Express, που εκτελούσε δρομολόγια από το Μπανγκαλόρ στο Χάουραθ της Δυτικής Βεγγάλης, συγκρούστηκε με το Coromandel Express, το οποίο εκτελεί δρομολόγια από την Καλκούτα στο Τσενάι.

Οι αρχές έχουν παράσχει αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το ποιο τρένο εκτροχιάστηκε πρώτο για να μπλέξει με το άλλο. Το υπουργείο Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Αν και ο κ. Τζένα και ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης υποστήριξαν ότι ένα εμπορευματικό τρένο εμπλέκεται επίσης στη συντριβή, οι σιδηροδρομικές αρχές δεν έχουν ακόμη σχολιάσει αυτήν την πιθανότητα.

Εχει πραγματοποιηθεί εκτεταμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες μέλη του προσωπικού της πυροσβεστικής και αστυνομικοί, καθώς και σκύλοι ανιχνευτές. Στο σημείο βρέθηκαν και ομάδες της Εθνικής Δύναμης Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Την Παρασκευή, εκατοντάδες νέοι έκαναν ουρά έξω από ένα κρατικό νοσοκομείο στο Soro της Οντίσα για να δώσουν αίμα.

Σύμφωνα με την Indian Railways, το δίκτυό της διευκολύνει τη μεταφορά πάνω από 13 εκατομμυρίων ανθρώπων καθημερινά. Αλλά το κρατικό μονοπώλιο είχε ένα αποσπασματικό ιστορικό ασφάλειας λόγω της γήρανσης των υποδομών.

Ο Πρωθυπουργός της Οντίσα, Ναβίν Πάτναϊκ κήρυξε ημέρα πένθους το Σάββατο ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κρήτη – Ρέθυμνο: Πρόβατα προκάλεσαν ατύχημα, σύλληψη βοσκού (!!!)

Σύλληψη βοσκού για πρόκληση τροχαίου – Τα πρόβατά του βγήκαν στον ΒΟΑΚ

Κυκλάδες: Γιατί θα πετάξουν χαμηλά σήμερα τα πολεμικά αεροπλάνα;

Γιατί πετούν σήμερα μαχητικά σε Πελοπόννησο και Κυκλάδες - Τι ώρα θα γίνει διέλευση; Για ποιο λόγο;

Μύκονος: Ηχησε εκ νέου το “112”, έντονη βροχόπτωση

Μύκονος: Μήνυμα από το 112 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: “Πως κάνω λειτουργική μία σχέση”, μέρος δεύτερον…

Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Ο κύκλος βιωματικών σεμιναρίων για σχέσεις και ψυχική υγεία συνεχίζεται - Που και πότε;

Πρόταση Ημέρες: Φακές με καλαμαράκια και … μυρωδικά

Οι φακές δεν θέλουν μούλιασμα, οπότε αυτό το ωραίο νηστίσιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, που τις συνδυάζει με καλαμαράκια, είναι έτοιμο σε μισή ώρα και κάτι.

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας σε μουσικοθρησκευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας - Πότε και που;

Υπουργείο Τουρισμού – Κεφαλογιάννη: “Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα”

Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα – Τα μέτρα στήριξης του νησιού

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.