Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΠάρος: Αλλαγή ονόματος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό και νέο επενδυτικό πρόγραμμα 7 εκατ....

Πάρος: Αλλαγή ονόματος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό και νέο επενδυτικό πρόγραμμα 7 εκατ. ευρώ

|

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου – σχεδόν 100 χρόνια μετά τη γέννησή του (σ.σ. το 1927) – περνάει στην επόμενη μέρα της εξέλιξής του και επανασυστήνεται ως PFC (Paros Farming Community), συμβολίζοντας την προοδευτική προσέγγιση που έχει υιοθετήσει μετά την είσοδο της εταιρείας Tethys, Family Office του Νικόλαου Θ. Βαρδινογιάννη, στο μετοχικό κεφάλαιο και την ανάληψη της διοίκησης.

Η μετονομασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου σε Paros Farming Community και η επένδυση που αναμένεται να αγγίξει σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα τα 7 εκατ. ευρώ συμβολίζουν τη φιλοδοξία του Συνεταιρισμού να ενισχύσει την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων του νησιού.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου σε τροχιά αναβάθμισης

Ως αναπόσπαστο κομμάτι του νησιού, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Πάρου εισέρχεται σε μία νέα εποχή στην τέχνη της αμπελουργίας και της οινοποίησης, με το SEIRADI, το νέο οινικό του δημιούργημα, να ανοίγει το δρόμο προς την εξέλιξή του. Το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναβάθμιση του οινοποιητικού και τυροκομικού εξοπλισμού, τη δημιουργία επισκέψιμων εγκαταστάσεων στο οινοποιείο και τη γενική αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης τους.

Μέσα από αυτές τις επενδύσεις, ο Συνεταιρισμός στοχεύει να αυξήσει σημαντικά την ετήσια παραγωγή των φιαλών του οίνου του, φθάνοντας πάνω από 300 χιλιάδες φιάλες, σε σύγκριση με τις 40 χιλιάδες που παράγονταν μέχρι τώρα.

Giorgos NikiforidisΌπως αναφέρει ο Γιώργος Νικηφορίδης, Οικονομικός Διευθυντής της Tethys: «Η επιλογή μας να ενταχθούμε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου αποτελεί μία στρατηγική απόφαση που στοχεύει στην ανάδειξη της κληρονομιάς και του πρωτογενή κλάδου της Πάρου. Εμπλεκόμαστε ενεργά και αποφασιστικά στη διαχείριση, έχοντας ως όραμα την τοποθέτηση του νησιού στον οινοποιητικό χάρτη της Ελλάδας και Ευρώπης. Κινητήριος δύναμη για εμάς είναι η αναγνώριση της αξίας και η ουσιαστική ώθηση του πρωτογενούς τομέα της Πάρου. Έχουμε αφιερώσει εξαιρετικό χρόνο και πόρους προκειμένου να φέρουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα για την ουσιαστική επανεκκίνηση του Συνεταιρισμού. Από την επιλογή του αρχιτεκτονικού γραφείου μέχρι τους συνεργάτες που μας βοηθούν σε επίπεδο προώθησης μάρκετινγκ και ανάπτυξης, κάθε μας ενέργεια έχει στόχο την μακροπρόθεσμη, βιώσιμη ανάπτυξη της αγροτικής κοινότητας του νησιού».

Επικεφαλής της υλοποίησης του αμπελουργικού και οινοποιητικού οράματος είναι η HETERO WINES των Δημήτρη Μανσόλα και Μαρία Ταμιωλάκη. Σε ηγετικό ρόλο επιχειρησιακής ανάπτυξης και θεμάτων μάρκετινγκ βρίσκεται ο Γιάννης Κοροβέσης, ενώ το rebranding του Συναιτερισμού, το brand strategy καθώς και την σχεδιαστική ανάπτυξη του νέου προϊόντος, έχει αναλάβει ο Δημήτρης Παπάζογλου και η εταιρεία του, DpS Athens. Πολυσήμαντη είναι, επίσης, η συνεργασία με την αρχιτεκτονική ομάδα Urban Soul Project, η οποία ανέλαβε την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του οινοποιείου, με γνώμονα το άρτιο αποτέλεσμα του εγχειρήματος.

Η παρουσίαση του νέου προσώπου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου

Στην πρώτη παρουσίαση του SEIRADI, που πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση την Τετάρτη, 24 Μαΐου, στο εντυπωσιακό περιβάλλον του Monastiri Beach Bar & Restaurant, το οποίο ανήκει επίσης στην Tethys, πλήθος ειδικών από τον χώρο του κρασιού, όπως sommelier, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες χονδρεμπορίου, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις τέσσερις ετικέτες του SEIRADI από τον τρύγο του 2022 μέσα από μια γευσιγνωσία που επιμελήθηκε ο γνωστός οινογράφος και οινοκριτικός, Σίμος Γεωργόπουλος, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μανσόλα. Την οριζόντια γευστική δοκιμή ακολούθησε ένα ξεχωριστό γαστρονομικό δείπνο με wine pairing, που επιμελήθηκε ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και “Το σπίτι μας είναι και των άλλων”

Η άγρια ζωή της Νάξου χάνει το σπίτι της. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, πριν χάσουμε και το δικό μας.

Naxos Medical: Αγγειοχειρουργικό ιατρείο, εξειδικευμένη φροντίδα δίπλα μας

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας επιστρέφει (για μία ακόμη φορά) στη Νάξο για να προσφέρει εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές εξετάσεις στο πλευρό των κατοίκων

Αντίο Μίμη: Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο

Βαρύ πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χατζηχρήστου, μιας από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της εξέδρας στη χώρα μας.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Σίφνος: Οι «Φρυκτωρίες» φωτίζουν ξανά τις Κυκλάδες, σημείο συνάντησης πολιτισμού (αφίσα)

Την Κυριακή 8 Ιουνίου, 14 νησιά των Κυκλάδων ενώνονται συμβολικά μέσω των Φρυκτωριών, τιμώντας την ιστορική μνήμη και την ανάγκη για επικοινωνία και συλλογικότητα

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γιατί για εμάς, το περιβάλλον δεν είναι μια μέρα, είναι τρόπος ζωής

Το Τυροκομείο Πιτταρά στη Νάξο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πράξεις που ξεκινούν από τη γη και καταλήγουν στο τραπέζι μας

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: Το Καλοκαίρι γεμίζει (και φέτος) ήχους και δημιουργία (αίτηση)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, τα μουσικά εργαστήρια προσφέρουν δωρεάν εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους από τις 23 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2025 (αίτηση)

Νάξος: «Αυτές που κάψαν το σανίδι», θεατρικό αφιέρωμα στις γυναίκες του ρεμπέτικου

Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού, με την καθοδήγηση του Χρήστου Ζέκα, από την Ομάδα 9+ Έντεκα.

Παρεμβάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Σαντορίνης προς υπουργούς και FRAPORT

Συλλογικό αίτημα για στρατηγικό σχεδιασμό και ουσιαστική στήριξη

Δήμος Θήρας: Σε ισχύ ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας

Έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, τη δημόσια υγεία και τη συλλογική ευθύνη των πολιτών

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις