Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑΟ Θήρας: Η Βραζιλιάνα Natalia Fernandes Silva φοράει τα ...γαλάζια

ΑΟ Θήρας: Η Βραζιλιάνα Natalia Fernandes Silva φοράει τα …γαλάζια

|

Το προπονητικό τιμ είναι έτοιμο.. Η πασαρόδος (Χριστοδούλου) στη θέση της, οπότε; Η πρώτη ξένη αθλήτρια για τη περίοδο 2023-24 είναι γεγονός.

Ο λόγος για την Βραζιλιάνα ακραία (και διαγώνιος αγωνίζεται εάν χρειαστεί) Natalia Fernandes Silva που θα φορέσει τη φανέλα του ΑΟ Θήρας. Μάλιστα θεωρείται μία από τις ωραιότερες αθλήτριες και έρχεται από το Ισραήλ όπου και σήκωσε κούπα…

Η σχετική ανακοίνωση…

«Η διοίκηση του Α.Ο Θήρας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τη Βραζιλιάνα αθλήτρια της Κυπελλούχου Ισραήλ Maccabi Ashdod, Natalia Fernandes Silva για την αγωνιστική περίοδο Volley League γυναικών 2023-2024.
Γεννημένη στις 31 Μαρτίου 1995 στην Uberlandia η 28χρονη Natalia Silva, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, έχει ύψος 1.93μ, και αγωνίζεται με την ίδια επιτυχία τόσο ως ακραία, όσο και ως διαγώνια. Η δεξιόχειρας άσος επιτίθεται από τα 3.08μ, ενώ μπλοκάρει στα 2.90μ.

Ξεκίνησε την αγωνιστική της καριέρα στην Banana Boat/Praia Clube κατακτώντας τίτλο της Liga Nacional 2010/11. Στη Βραζιλία αγωνίστηκε σε μεγάλους συλλόγους όπως οι Pinheiros, Sesi-SP, Renata Valinhos/Country, Brasília Vôlei και São Cristovão / São Caetano. Οι δυο χρονιές με τη Sesi ήταν πιο επιτυχημένες στην καριέρας της, καθώς στην πρώτη της σεζόν στέφθηκε πρωταθλήτρια στο Πρωτάθλημα Συλλόγων Νότιας Αμερικής, ενώ αναδείχθηκε φιναλίστ σε Superliga , Κύπελλο και πρωτάθλημα Παουλίστα. Οι διακρίσεις συνεχίστηκαν και τη σεζόν 2014-2015, όπου αναδείχθηκε ξανά φιναλίστ του Κυπέλλου Βραζιλίας. Παράλληλα ήταν 3η σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συλλόγων, Superliga και πρωτάθλημα Παουλίστα.
Τη σεζόν 2019-2020 είχε την πρώτη της διεθνή εμπειρία σε συλλογικό επίπεδο, αγωνιζόμενη στην Αίγυπτο με την Al Ahly SC.

Τα τελευταία δύο χρόνια η νεοαποκτηθείσα αθλήτρια αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα του Ισραήλ. Πέρυσι (2021-2022) με την Maccabi Raanana και την τελευταία σεζόν στην Maccabi Ashdod συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ιστορική κατάκτηση του Κυπέλλου Ισραήλ και στην 3η θέση στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, με τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις συμπεριλήφθηκε ως καλύτερη ακραία στην «Dream Team» της ισραηλινής Λίγκας 2022-2023, ενώ αναδείχθηκε 4η καλύτερη σέρβερ του πρωταθλήματος και 2η στους άσους (42/80).

Σε ηλικία 16 ετών η Natalia Fernandes Silva χρίστηκε για πρώτη φορά διεθνής με τη Βραζιλία. Έχοντας αγωνιστεί με επιτυχία σε όλες τις νεαρές ηλικιακά ομάδες του αντιπροσωπευτικού της συγκροτήματος, έφτασε σε σημαντικές διακρίσεις: Το 2012 αναδείχθηκε με τη «σελεσάο» U20 πρωταθλήτρια στο Πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής και φιναλίστ στο Παναμερικανικό Κύπελλο U23, το 2014 κέρδισε και πάλι τον τίτλο του Πρωταθλήματος Νοτίου Αμερικής U23, ενώ το 2017 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 κατέλαβε την 5η θέση.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που ανήκω πλέον στην ομάδα του Α.Ο. Θήρας. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να φτάσει ψηλά η ομάδα και είμαι σίγουρη γι’ αυτό! Ανυπομονώ να ξεκινήσω την προπόνηση και να γνωρίσω τις νέες μου συμπαίκτριες, το τεχνικό επιτελείο και τους ανθρώπους της διοίκησης» τόνισε στις αρχικές της δηλώσεις η πρώτη φετινή ξένη του συλλόγου, που πέρα από τις αγωνιστικές της αρετές, είχε συμπεριληφθεί και στο Τοπ 10 των πιο όμορφων αθλητριών της βραζιλιάνικης Superliga 2016/2017.

Η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας καλωσορίζει τη Natalia Silva στην οικογένεια της ομάδας και της εύχεται μία νέα σεζόν με υγεία και κάθε επιτυχία στην εκπλήρωση των προσωπικών – ομαδικών της στόχων».

H καριέρα της Natalia Fernandes Silva
Maccabi Ashdod (Ισραήλ) 2022/2023 – 2022/2023
Maccabi Raanana (Ισραήλ) 2021/2022 – 2021/2022
Al Ahly SC (Αίγυπτος) 2020/2021 – 2020/2021
São Cristóvão Saúde/São Caetano (Βραζιλία) 2019/2020 – 2019/2020
BRB/Brasília Vôlei (Βραζιλία) 2018/2019 – 2018/2019
Renata Valinhos/Country (Βραζιλία) 2017/2018 – 2017/2018
Sesi/SP (Βραζιλία) 2013/2014 – 2016/2017
Pinheiros/Mackenzie (Βραζιλία) 2011/2012 – 2012/2013
Banana Boat/Praia Clube (Βραζιλία) 2010/2011 – 2010/2011

347241604 1191361448929226 6699820890607068168 n


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στη Νάξο, έξι μοναδικές παραστάσεις με το Θέατρο Σκιών του Πάνου Χατζηαναγνώστου

Έξι μοναδικές παραστάσεις σε ισάριθμα χωριά της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ελληνικής παράδοσης.

Ελλάδα – Ραφαήλ Παγώνης: Πρωταθλητής Ευρώπης U14

Ο 13χρονος Έλληνας τενίστας έδειξε πάθος, ωριμότητα και ψυχραιμία, νικώντας τον Ολλανδό Λόρενς Ντράιβερ στον τελικό του European Junior U14 στην Τσεχία

Τρίποδες: Μια αυθεντική βραδιά παράδοσης, ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Νέων

Με κέφι, μουσική και συγκίνηση γέμισε το χωριό, σε μια γιορτή που τίμησε την παράδοση, τη συλλογικότητα και την ελπίδα

Κίμωλος: Όταν η Παράδοση Γίνεται Βίωμα, έκθεση για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στο «Espera Suites»

Μια ζωντανή εμπειρία ιστορίας και μνήμης, φτιαγμένη από ανθρώπους, μνήμες και ψίχουλα παράδοσης που φωτίζουν το μέλλον του νησιού

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Μητρόπολη Παροναξίας: Με ευλάβεια και κατάνυξη ο Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι Νάξου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι, μεταφέροντας μήνυμα πίστης, ελπίδας και ενότητας στους πιστούς της Νάξου.

Σοκ στη Σέριφο: 27 πρόβατα νεκρά σε αποθήκη, βανδαλισμοί σε εκκλησία και καταγγελίες για φρικαλεότητες

Η Γερόντισσα Ανθοδόχη καταγγέλλει εγκληματική ενέργεια με νεκρά ζώα σε φρικτές συνθήκες, καταστροφές στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και βεβήλωση του κελιού της Μακαριστής Ανθούσας.

Ιστορική νίκη για τους ναυτικούς στα ιδιωτικά σκάφη, μειώνεται η φορολογία μετά από παρέμβαση του Γ. Βάλλη

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ. ανοίγει νέο κεφάλαιο για το yachting στην Ελλάδα: Δίκαιη φορολόγηση, προστασία εγκύων ναυτικών και ριζικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις σε ασφάλεια και επαγγελματικά δικαιώματα

Μηλώσια 2025 – Στίβος: Με συγκίνηση και μεγάλη συμμετοχή η Νάξος τίμησε τον Ιουλιανό Βλασέρο

Ο ΑΜΣ Φιλωτίου διοργάνωσε τους αγώνες στίβου “Μηλώσια” στη μνήμη του Ιουλιανού Βλασέρου, ενώ η συγκινητική συμμετοχή της οικογένειάς του και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας ανέδειξαν ξανά τη δύναμη της μνήμης και του αθλητισμού.

Kalami Festival: Μουσική απόψε κάτω από τα αστέρια της Νάξου με Aggelina, Usurum & Σκιαδαρέσσες

Η παραλία της Μικρής Βίγλας υποδέχεται για πρώτη φορά το Kalami Festival σήμερα (27 Ιουλίου) με τρεις καλλιτεχνικές παρουσίες και μια βραδιά γεμάτη ψυχή, αφήγηση και ρυθμό.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.