Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Γ. Πολυχρονάκος: "Το ΠΑΣΟΚ είναι η νέα αξιόπιστη αντιπολίτευση"

Εκλογές 2023 – Γ. Πολυχρονάκος: “Το ΠΑΣΟΚ είναι η νέα αξιόπιστη αντιπολίτευση”

|

Οι εκλογές τελείωσαν… Ο Γιάννης Πολυχρονάκος κάνει παρέμβαση και με την ιδιότητα του Αν. Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ:

“Την Κυριακή οι πολίτες αποφάσισαν για το ποια κυβέρνηση θέλουν. Η απόφαση τους είναι σεβαστή και στις νέες εκλογές είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει η κυβέρνηση που επέλεξαν.

Στις εκλογές όμως της 25ης Ιουνίου, δεν θα επιλέξουμε κυβέρνηση. Θα επιλέξουμε ποια αντιπολίτευση θέλουμε.

Γιατί θα είναι ότι χειρότερο να υπάρχει μια κυβέρνηση χωρίς έλεγχο, χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση, χωρίς να υπάρχει μια ισχυρή και νέα αξιωματική αντιπολίτευση που θα αποτελέσει ελπίδα και έκφραση για κάθε πολίτη.

Η αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ, που όμοια της δεν υπάρχει αφού είναι το μοναδικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχασε το 35% των ψηφοφόρων του, δείχνει ένα πράγμα: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι η αντιπολίτευση που θα ελέγχει και θα φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση , δίνει τη δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη να κάνει ότι θέλει και να μην έχει επιπτώσεις αλλά αντίθετα να επιβραβεύεται.

Στις 25 Ιουνίου η χώρα πρέπει να αναδείξει μια σοβαρή, μια αξιόπιστη, μια αποτελεσματική αντιπολίτευση και αυτή είναι το ΠΑΣΟΚ.

Αξιόπιστη , σοβαρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση είναι αυτή που:

1ον-Ασκεί τεκμηριωμένο έλεγχο στη Βουλή με επιχειρήματα, χωρίς κραυγές και τοξική ρητορική. Πότε άσκησε τέτοιο έλεγχο ο ΣΥΡΙΖΑ;

2ον- Έχει νέα πρόσωπα που κάνουν τη διαφορά σε σχέση με τα ακραία στοιχεία της κυβέρνησης. Αντίθετα ο Σύριζα απέναντι σε αυτούς τους ακραίους, επιστράτευε τα δικά του ακραία στοιχεία, ήταν μία η άλλη.

3ον) Ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση, έχει επεξεργασμένες θέσεις και προτάσεις που απαντούν στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

4ον) Εκφράζει την κοινωνία και δεν επιχειρεί να επιβάλλει τις μειοψηφικές και ιδεοληπτικές της απόψεις στην κοινωνία, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αντί να κάνει αυτοκριτική επέλεξε να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι πλέον αντίπαλος του ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, αντίπαλος του είναι το ΠΑΣΟΚ.

Γιατί το κάνει; Γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση έστω και με ένα ποσοστό της τάξης του 15%.

Το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο θα συνεχίζει να αποτελεί τον εύκολο αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας και να της εξασφαλίσει άλλη μία 8ετία, δεν τον απασχολεί.

Απασχολεί όμως τους πολίτες που θέλουν η χώρα να έχει μια σοβαρή, αξιόπιστη, νέα και συγκροτημένη αντιπολίτευση.

Δεν είναι τυχαίο ότι και ο κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί ξέρει ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ελέγχει την κυβέρνηση του, να του ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση. Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να έχει ως αξιωματική αντιπολίτευση το ΣΥΡΙΖΑ και είναι ευνόητοι οι λόγοι που το κάνει αυτό: αποτυπώθηκαν στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία που στηρίζεται στην εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία δεν μπορεί να λειτουργήσει με μια αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει αξιοπιστία και χάνει με 20 μονάδες διαφορά.

Το ΠΑΣΟΚ με νέα πρόσωπα, με προγραμματικές προτάσεις , σύγχρονο πολιτικό λόγο και κυρίως με αξιοπιστία και σοβαρότητα , μπορεί και πρέπει να γίνει η υπεύθυνη αντιπολίτευση που δεν θα ελέγξει μόνο την κυβέρνηση αλλά θα εμπνεύσει και θα δώσει ελπίδα στους πολίτες.

Χωρίς να θέλω να γίνω αυτοαναφορικός θα αναφερθώ στη νησιωτική πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ ήταν το μοναδικό κόμμα που κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τα νησιά μας. Η πρόταση αυτή θα επικαιροποιείται και θα ενισχύεται διαρκώς. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι αυτό που θα διεκδικεί δυναμικά πολιτικές για τα νησιά μας, θα φέρνει σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία στη Βουλή.

Για αυτό και πρέπει να έχει ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία στη νέα Βουλή, να έχει δικούς του Βουλευτές και ισχυρά ποσοστά στις Κυκλάδες και στις άλλες νησιωτικές περιοχές”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος – Παροικιά: Οι επιχειρηματίες Εστίασης κατεβάζουν ρολά αύριο Πέμπτη (05/06)

"Κλείνουμε γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν" – Η απεργία ως κραυγή αγωνίας για τη νομιμοποίηση των παραλιακών χώρων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!

Επιστροφή στη δράση για τους τελικούς της Basket League

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις στο γραφείο του Αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση – Στόχος η ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Μύκονος: Ο Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζει την αναβάθμιση του γηπέδου στον Κόρφο

Με την παρουσία Ολυμπιονικών και σπουδαίων αθλητών, η Μύκονος σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις αθλητικές της υποδομές

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση – Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μαστρογιαννόπουλος

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη δημόσια υγεία στα νησιά»

‘’ Μια κυβέρνηση που διαλύει τη δημόσια υγεία στα νησιά και προκαλεί τους πολίτες - Η αλήθεια για το νοσοκομείο της Ρόδου.’’

Από το παρελθόν στο μέλλον: Το Ιστορικό Αρχείο Θήρας & Θηρασιάς στη διάθεση του κοινού

Μια σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία εγκαινιάζεται στις 9 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων – Έκθεση τεκμηρίων και παρουσίαση ηλεκτρονικού καταλόγου

Φίλιππος Φόρτωμας: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα παιδιά της»

Σημαντική κοινή συνεδρίαση για την επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων και προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

Η Ηρακλειά αποκτά το δικό της «ψηφιακό σπίτι»

Ο Φάνης Γαβαλάς παρουσιάζει την επίσημη πλατφόρμα προβολής του νησιού – Ένα εγχείρημα για τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της Ηρακλειάς

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

«Wellness Talk» με την Ελένη Πετρουλάκη στη Νάξο

Το Σάββατο 31 Μαΐου στις 19:00, στον πολυχώρο του ξενοδοχείου Green Village Naxos, η κορυφαία Ελληνίδα wellness coach Ελένη Πετρουλάκη παρουσιάζει τους στόχους του Central Studio Pilates & Fitlab

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας