Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςCNBC - Ελλάδα: Ιος και Ανδρος σε πρωταγωνιστικό ρόλο ως νησιά όπου...

CNBC – Ελλάδα: Ιος και Ανδρος σε πρωταγωνιστικό ρόλο ως νησιά όπου οι επισκέπτες ζουν ως “ντόπιοι”

|

Δημοσιεύοντας ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα, το CNBC.com παροτρύνει τους εκατομμύρια αναγνώστες του να επισκεφτούν λιγότερο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας και να ζήσουν «σαν ντόπιοι».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ενημερωτικό δίκτυο, η Ελλάδα κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των δέκα κορυφαίων προορισμών για διακοπές στην Ευρώπη. Ήλθε όμως η ώρα να στρέψει τους τουρίστες της σε λιγότερο διαδεδομένα μέρη.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε πέραν του μοντέλου ήλιος – θάλασσα και για τον λόγο αυτό προωθούμε πιο μακρινές τοποθεσίες» εξηγεί η Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου. «Επιπλέον των καθιερωμένων, αναμένεται για το 2023 και ενίσχυση από αγορές όπως του Καναδά και της Ινδίας», συμπλήρωσε η Προϊσταμένη Δ/νσης Τουριστικής Προβολής του ΕΟΤ, Ελένη Μητράκη.

Στη συνέχεια και έπειτα από προγραμματισμένες ενημερωτικές επαφές με εκπροσώπους Δήμων στην έκθεση ITB 2023, το δημοφιλές μέσο καταλήγει σε επτά μοναδικούς προορισμούς της Ελλάδας για εμπειρίες «εκτός της πεπατημένης».

Στην πρώτη θέση κατατάσσεται η Κάλυμνος που αποτελεί τον παράδεισο των αναρριχητών. Ακολουθεί η Ίος που εμφανίζεται ανανεωμένη τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντας την πλούσια ιστορία και τη φύση της.

Η Σκόπελος θεωρείται η απόλαυση των φίλων του Mamma Mia, η Άνδρος έχει καθιερωθεί ως το αγαπημένο «καταφύγιο» των περιπατητών και η Αστυπάλαια είναι η νήσος της καινοτομίας.

Επιπλέον, οι Λειψοί ξεχωρίζουν ως η «Πολυνησία» του Αιγαίου και η Αλόννησος προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε αυτοδύτες και φυσιολάτρες.

Τι λένε εκπρόσωποι των προορισμών της προτεινόμενης λίστας

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε θέσει προτεραιότητα να προβάλλουμε νέες πτυχές της Ίου όπως η ιστορία, ο πολιτισμός και ο αθλητικός τουρισμός. Φεστιβάλ και αθλητικές διοργανώσεις προσελκύουν το ταξιδιωτικό κοινό από Ελλάδα και εξωτερικό», σημείωσε ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας.

Ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος επισημαίνει πως «οι Λειψοί εδραιώνονται στον τουριστικό “χάρτη” της Ελλάδας. Δεν προωθούμε κάτι επιτηδευμένο ή στημένο αλλά μία νέα στάση ζωής γεμάτη αυθεντικότητα, φύση και ποιότητα υπηρεσιών. Εξωτικοί γάμοι, τοπική κουζίνα, activities και παραλίες εξωπραγματικής ομορφιάς χωρίς οργανωμένες ξαπλώστρες, κάνουν τη διαφορά».

«Η Αλόννησος έχει δημιουργήσει τη δική της ταυτότητα. Το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου, το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας αλλά και καινοτομίες μας όπως οι υποβρύχιοι γάμοι “ταξιδεύουν” το νησί μας σε όλο τον πλανήτη», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

«Αναδεικνύουμε την πανέμορφη Αστυπάλαια ως το νησί με τον διττό χαρακτήρα. Από τη μία πλευρά το πλούσιο παρελθόν της αντανακλάται στα ιστορικά μνημεία, τις παραδόσεις, τους γραφικούς οικισμούς και την τοπική κουζίνα και από την άλλη πλευρά, το μέλλον του τουρισμού αποκαλύπτεται μέσα από πρωτοποριακές δράσεις βιωσιμότητας για την προστασία του περιβάλλοντος και του απαράμιλλου φυσικού κάλλους», ανέφερε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας.

«Στη Σκόπελο, γινόμαστε δημιουργικοί, μετατρέποντας κάθε πλεονέκτημα του προορισμού σε μια νέα δραστηριότητα. Mamma Mia εκδρομές, μαθήματα μαγειρικής και νέες ποδηλατικές διαδρομές γνωρίζουν την αποδοχή του ταξιδιωτικού κοινού από πλήθος αγορών εντός και εκτός Ευρώπης», πρόσθεσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου Ιωάννα Ευσταθίου.

«Με “αιχμή του δόρατος” τον αναρριχητικό τουρισμό καθώς και τα άλλα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουμε σε διεθνή μέσα όπως καταδύσεις, γαστρονομία, παραδόσεις και φυσικές ομορφιές, η Κάλυμνος γίνεται “μαγνήτης” για χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Η σεζόν στο νησί των σφουγγαράδων είναι διευρυμένη, από Μάρτιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου», τόνισε ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης.

«Η Άνδρος διαθέτει σημεία υπεροχής τα οποία και προβάλλουμε με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας του προορισμού. Άγρια φύση, εξωτισμός, πεζοπορία, μουσεία με παγκόσμια ακτινοβολία και γαστρονομία δημιουργούν εμπειρίες, μόλις δύο ώρες από την Αθήνα», ανέφερε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μάρκος Καφούρος: Αναφορά για επαναφορά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ μεταφέρει το ψήφισμα του Δ.Σ. Θήρας στον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις νησιωτικές περιοχές.

Παρέμβαση Φιλίππου Φόρτωμα για τις συντάξεις χηρείας του πρώην ΟΓΑ

Ερώτηση στη Βουλή για την άρση αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου και την εξίσωση παλαιών και νέων συντάξεων χηρείας προς όφελος των δικαιούχων.

Φεστιβάλ Στρογγύλη On The Road: Μια μουσική βραδιά με το «The Hollywood Project»

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 στον υπαίθριο χώρο μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας, τρεις μουσικοί παρουσιάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια

Κύπελλο Ελλάδας: Από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο ξεκινάει η μάχη της ΕΛΛΑΣ Σύρου (video)

Πρεμιέρα στη League Phase του κυπέλλου Ελλάδος, με τους Συριανούς να αγωνίζονται σήμερα στις 16:00 στο Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου

Δήμος Θήρας: Έναρξη εγγραφών σε Φιλαρμονική & Χορωδία 2025–2026

Δωρεάν συμμετοχή για παιδιά 7+ και ενήλικες, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο

Γερμανία: Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 7% το 2026, αλλά και αντιδράσεις

Η κυβέρνηση ρίχνει τον συντελεστή από 19% σε 7% για εστιατόρια & γεύματα (χωρίς αλκοόλ), με κριτική από φορείς για όφελος στις αλυσίδες και πίεση στα δημόσια οικονομικά.

Ισραήλ: Χερσαία επιχείρηση στην πόλη της Γάζας

Τανκς προωθούνται προς το κέντρο της πόλης· τουλάχιστον 106 νεκροί σε 24 ώρες σύμφωνα με παλαιστινιακές αρχές. ΟΗΕ μιλά για «γενοκτονία», η Ε.Ε. προαναγγέλλει μέτρα, σκληραίνει η στάση αραβικών κρατών.

Φιλώτι Νάξου: Παρουσιάστηκε ο 14ος τόμος «Ναξιακά» – Αφιέρωμα στη μνήμη του Στέφανου Ψαρρά

Ζεστή συμμετοχή στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτιτών· η Ο.ΝΑ.Σ. τίμησε τον διδάκτορα Φιλολογίας και συνεργάτη της έκδοσης με έναν αναμνηστικό τόμο υψηλών προδιαγραφών.

Σπύρος Μάκαρης: «Σημαία» του Πανναξιακού για 24η σεζόν – Ο 38χρονος φόργουορντ συνεχίζει μπροστάρης

Η διοίκηση ανακοίνωσε την ανανέωση με τον Ναξιώτη φόργουορντ (2,00 μ.), που μπαίνει στην 24η χρονιά του και στέλνει μήνυμα ενότητας στους φιλάθλους.

Ρόδος: Σε τροχιά υλοποίησης το Περιφερειακό Καταφύγιο Ζώων Συντροφιάς

Με πρωτοβουλία Χατζημάρκου, το έργο εγγράφεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΝΑΙ – Συμμετοχή της Φιλοζωικής Ρόδου στην καθημερινή λειτουργία

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.